Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 11-16-06, 06:38 PM   #201
豪傑公子
God of Gamer

註冊日期: Jan 2005
呢本講D超級英雄變哂ZOMBIE嘅美國漫畫叫咩名? 想搵嚟睇!

舊 11-16-06, 10:35 PM   #202
王蛇
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2003
why他們不互吃,限定新鮮肉?

舊 11-16-06, 11:05 PM   #203
邪氣小貓
Crazy Gamer
喵~

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDXieQiXiaoMao
引用:
作者: 王蛇
why他們不互吃,限定新鮮肉?
?

好似冇喪屍故事會設定喪屍互吃......

此篇文章於 11-16-06 11:07 PM 被 邪氣小貓 編輯。
邪氣小貓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-06, 11:22 PM   #204
王蛇

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: 邪氣小貓
?

好似冇喪屍故事會設定喪屍互吃......

SOR,修正一下,我是指餓無可忍的情況下

舊 11-17-06, 01:12 AM   #205
邪氣小貓
Crazy Gamer
喵~

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDXieQiXiaoMao
引用:
作者: 王蛇
SOR,修正一下,我是指餓無可忍的情況下
唔駛 sry 嘅, 大家吹下水啫

如果喪屍互吃就冇故事講了...

舊 11-17-06, 01:23 AM   #206
Bigwater

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: IamO
不如在漫畫版開一個美國漫畫主題,
好不好..
支持。。。。

宜家先開始睇美漫都唔知係邊到開始好

舊 11-17-06, 01:25 AM   #207
Bigwater

引用:
作者: 豪傑公子
呢本講D超級英雄變哂ZOMBIE嘅美國漫畫叫咩名? 想搵嚟睇!
http://en.wikipedia.org/wiki/Marvel_Zombies

舊 11-17-06, 01:51 AM   #208
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
講開喪屍英雄....另一個大堆頭英雄互揪...KINGDOM COME 都不錯,d畫功神到無朋友

大約故事-
係未來..舊一代既SUPERHERO半退休狀態,新一代既SUPERHERO就分成兩派,互相戰鬥,對世界做成極大影響,所以神奇女俠就搵超人出黎主持大局
係超人既努力之下,終於都鎮壓左班新仔,仲搵左個地方俾佢地住+監視住佢地,不過後來佢地又打過(死小孩乎?),超人又出手去罷平,點知人類就趁機放粒超級炸彈去毀滅晒佢地...

我覺得美漫畫最勁之處...係故事既連續性,例如 A故事發生既事,會影響B故事 ,係C故事發生既小插曲,會令某地方發生大事,從而產生D故事...D故事又有時可以同A/B故事連接

同埋成日攪平行宇宙,但又會互相影響到....

舊 11-17-06, 01:54 AM   #209
GateHacker
Baned

Wii U IDgatehacker01
PSN  IDFE-C_2008
引用:
作者: Bigwater
支持。。。。

我係咁話,其實好有興趣睇返marvel d漫
不過多得黎又唔知邊本睇起
GateHacker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-06, 02:14 AM   #210
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: GateHacker
我係咁話,其實好有興趣睇返marvel d漫
不過多得黎又唔知邊本睇起
civil war 啦~
1套7本
岩岩出到第5期~
又係marvel d 人大亂鬥~

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-06, 02:29 AM   #211
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: 神風@AMD
講開喪屍英雄....另一個大堆頭英雄互揪...KINGDOM COME 都不錯,d畫功神到無朋友

大約故事-
係未來..舊一代既SUPERHERO半退休狀態,新一代既SUPERHERO就分成兩派,互相戰鬥,對世界做成極大影響,所以神奇女俠就搵超人出黎主持大局
係超人既努力之下,終於都鎮壓左班新仔,仲搵左個地方俾佢地住+監視住佢地,不過後來佢地又打過(死小孩乎?),超人又出手去罷平,點知人類就趁機放粒超級炸彈去毀滅晒佢地...

我覺得美漫畫最勁之處...係故事既連續性,例如 A故事發生既事,會影響B故事 ,係C故事發生既小插曲,會令某地方發生大事,從而產生D故事...D故事又有時可以同A/B故事連接

同埋成日攪平行宇宙,但又會互相影響到....
畫KINGDOM COME 的畫家是 ALEX ROSS
KINGDOM COME 出果時係印elsewords logo(印左elsewords ,可無視本身的世界觀,創作就可以試好多新野)
所以你唔可以當係DC 世界的真正未來
http://en.wikipedia.org/wiki/Elseworlds

美漫D 時空真係好鬼煩(尤其DC,成日REBOOT,zero hour,Crisis左兩次啦 )
D人物多得濟,DC 又Crisis完,死好多人../.\ SUPERBOY)
DC 的新動向
最近SUPERMAN 果邊多左個Krypton生還者, 新SUPERBOY??
BATMAN 同Talia 生的仔出場,仲打到ROBIN 半死

MARVEL 果面登晒廣告話new Universe you never see
睇黎有d 野發生

怕美漫唔知咩事機入手
可以買Limited series(故仔最多6-7期)
買ultimate 系列,個時空獨立,civil war 打到世界未日都唔會影響ultimate 的世界
dc 就all star 系列(不過狂脫期,我幾個月唔見all star, 重話出多幾線all star )

此篇文章於 11-17-06 03:18 AM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-06, 02:45 AM   #212
凍檸茶
The One
青龍使用者

引用:
作者: 信長
KINGDOM COME 出果時係印elsewords logo(印左elsewords ,可無視本身的世界觀,創作就可以試好多新野)
http://en.wikipedia.org/wiki/Elseworlds

呢個故仔都好好睇~

引用:
作者: Bigwater
支持。。。。

不如上去開啦

PAD: 229 362 054

此篇文章於 11-17-06 02:52 AM 被 凍檸茶 編輯。
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-06, 03:01 AM   #213
神風@AMD
Action!

Nintendo Switch ID2776-5245-9304
引用:
我知係ALEX ROSS 都知係無視本身的世界觀

上面最後講緊既連接性,係話平時D漫 如超人之死既影響,令之後有ZERO HOUR....同時係其他既作品,打打下/完左一章,都走去話幫手應付ZERO HOUR既危機....

此篇文章於 11-17-06 03:03 AM 被 神風@AMD 編輯。
神風@AMD 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-06, 03:07 AM   #214
天星碼頭高達
簡稱:天碼高達

註冊日期: Nov 2006
XBox Live GamertagEdinburghPier
不如申請o係GAF開個「歐美動漫討論版 」。o甘樣大家就唔駛o係電影版同日本動漫討論版度OT。
天星碼頭高達 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-06, 03:12 AM   #215
天星碼頭高達

XBox Live GamertagEdinburghPier
P.S. 凍檸茶post o個幅係Crisis on Infinite Earths(推薦:號角日報所寫的簡介),唔係elsewords,係正史(兼重大事件)來的。
舊 11-17-06, 03:19 AM   #216
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: 天星碼頭高達
不如申請o係GAF開個「歐美動漫討論版 」。o甘樣大家就唔駛o係電影版同日本動漫討論版度OT。
如果開得成都唔錯
支持+1

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-06, 03:30 AM   #217
天星碼頭高達

引用:
如果開得成都唔錯
支持+1
我唔識申請,係咪o甘樣就得?
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=149734

熟知申請規則的人麻煩幫下手。
舊 11-17-06, 05:05 AM   #218
Bigwater

引用:
作者: 天星碼頭高達
我唔識申請,係咪o甘樣就得?
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=149734

熟知申請規則的人麻煩幫下手。
at the beginning, i think a topic is good enough...

舊 11-17-06, 07:46 PM   #219
metal snake
Game Master

引用:
作者: 呂鳳仙
如果今集venom係最後先出場咁就真係有第4集都唔定
聽聞做peter既男主角只會拍埋今集.....
如果再有下一集都唔知會變成點

http://www.gamerankings.com/

DLC=DISK LOCKED CONTENT
metal snake 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-06, 08:42 PM   #220
metal snake
Game Master

有無spiderman fans知Carnage(屠夫)係點變出黎?係好似venom咁上一上spiderman身抄佢DNA變出黎定係獨立一個因為某D事演變出黎既敵人?
我覺得呢個角色好型,但唔知佢係點演變出黎,希望有巴打答到我

http://www.gamerankings.com/

DLC=DISK LOCKED CONTENT
metal snake 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-06, 09:59 PM   #221
神風@AMD
Action!

引用:
作者: 化學怪人
有無spiderman fans知Carnage(屠夫)係點變出黎?係好似venom咁上一上spiderman身抄佢DNA變出黎定係獨立一個因為某D事演變出黎既敵人?
我覺得呢個角色好型,但唔知佢係點演變出黎,希望有巴打答到我
血蜘蛛(我like依個名多d ),係venom逃獄果陣,唔小心留低左一滴黑色液體在監房,同venom既同倉合體 ,就變左做血蜘蛛.....仲要勁過venom同spiderman.....之後佢2個要合作同佢打= =

舊 11-17-06, 10:08 PM   #222
黑澤夜
Crazy Gamer

引用:
如果開得成都唔錯
支持+1

我都支持你!!!美漫都有好多吸引0既地方!
黑澤夜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-06, 10:48 PM   #223
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
如果開得成都唔錯
支持+1
+1我都支持!
對英文差的我來說,這討論區很重要啊
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-06, 10:54 PM   #224
Ultimate Gamer
二天

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 神風@AMD
血蜘蛛(我like依個名多d ),係venom逃獄果陣,唔小心留低左一滴黑色液體在監房,同venom既同倉合體 ,就變左做血蜘蛛.....仲要勁過venom同spiderman.....之後佢2個要合作同佢打= =
唔係啵…係第二個空間既魔神搵人帶俾佢個啵
本黎果個魔神想利用 venom 去幫佢剷除 spiderman 同令自己去現今世界
但點知 venom 唔受控制,佢就搵 carnage 幫佢
你大可以睇返之前有大大 post youtube 既 link
carnage part 1 同 part 2 有交代

正保二年五月十二日

新免武藏守玄信
鈞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-06, 11:03 PM   #225
神風@AMD
Action!

引用:
作者:
唔係啵…係第二個空間既魔神搵人帶俾佢個啵
本黎果個魔神想利用 venom 去幫佢剷除 spiderman 同令自己去現今世界
但點知 venom 唔受控制,佢就搵 carnage 幫佢
你大可以睇返之前有大大 post youtube 既 link
carnage part 1 同 part 2 有交代
我睇漫畫版既......無記錯好似係McFARLANE畫...

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
spiderman 2 Q頭 電視遊戲討論版 2 07-01-04 12:51 AM
特攝版spiderman x) Hayami 日本動漫畫討論版 17 06-30-04 08:27 PM
Spiderman 3, Hulk 2 neo2046 Neo Entertainment TREND 21 06-19-04 11:42 AM
spiderman! pennychou 收藏品討論版 4 01-09-04 10:52 PM

現在的時間是 04:25 PM

手機版 | APP版