Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 01-28-12, 12:18 PM   #51
Fean
Game Master

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: yeah yeah 查看文章
我係行行下街都想柯.
而家等入院照腸.
到時就知有無事..
你個情況真係好誇張。
祝你好運。
以前我聽過一個電台主持又係咁,佢可以去到邊柯到邊,即食即柯都仲得,佢仲引以自豪
我有樣野幾好奇,你係排隊.塞車,總之感覺被困就會咁?定係人一多(即係出席大型場合)就會有咁嘅情況?

另外我自己都有個情況,例如知道今日要遠行(例如行山),或者果日好夜先返到屋企,通常我都迫自己早上去乾淨先,心情舒暢,冇晒負擔先出門口。因為唔想出到去四圍搵廁所同埋唔習慣去出面啲廁所。

但係久而久之,就成為左一種心理壓力,早上點都要去到唯止先出門口

舊 01-28-12, 12:21 PM   #52
Fean
Game Master

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: Kasco 查看文章
我其實中四個年先知我心臟有事,之後覆左四次診e生都話如果一路好落去就唔
使再番黎覆診。但係直至2011年10月從舊同事們邊識左一個女仔,個時我地由Facebook 開始傾計
好快我地就大家打電話俾對方傾本來都好好地,有一次我係公司病到好嚴重佢叫我早退仲黎我公司接我去睇
e生,e生話我氣管嚴重發炎,開左d氣管藥同其他藥物俾我。我同e生講我心臟有事「個時係佢第一次知道」可食氣管藥嗎?e生叫我如果出現問題就立刻停食,點知食左兩次就出事,之後我好聽佢話去e院做檢查做左四次頭個兩份報告都係唔好野,第三份報告e生話我個肺有好多雜聲叫我下次黎覆診時照一次肺部x光,點知照到個肺有陰影叫我去做
一次全面檢查,依家檢查完份報告要兩個星期後先有。我係第三份報告出個時我好自私咁決定做左一場戲,俾佢覺得我係一個好小氣同好有問題既差男人,我後來先發現我唔可以無左佢,我寫左一封信俾佢,佢話我用一個大話cum一個大話,依家佢好憎我,對我好反感。朋友都好難做得成,佢二月要去澳洲,我依家仲好掛住佢,我放唔低佢,咁你話我可以點
睇完你留言,我覺得你睇爛劇同爛戲太多…
首先你唔好over dramatize成件事,應該放返輕啲去睇,咁可能對大家會好啲

舊 01-28-12, 04:27 PM   #53
yeah yeah
God of Gamer

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: Fean 查看文章
你個情況真係好誇張。
祝你好運。
以前我聽過一個電台主持又係咁,佢可以去到邊柯到邊,即食即柯都仲得,佢仲引以自豪
我有樣野幾好奇,你係排隊.塞車,總之感覺被困就會咁?定係人一多(即係出席大型場合)就會有咁嘅情況?

另外我自己都有個情況,例如知道今日要遠行(例如行山),或者果日好夜先返到屋企,通常我都迫自己早上去乾淨先,心情舒暢,冇晒負擔先出門口。因為唔想出到去四圍搵廁所同埋唔習慣去出面啲廁所。

但係久而久之,就成為左一種心理壓力,早上點都要去到唯止先出門口
我係一係D塞車, 坐巴士時..
因一種好似走唔到既FEEL..
就緊張,,,加快左條腸..

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-12, 12:58 AM   #54
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
DRAMA QUEEN出沒注意

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-12, 11:42 PM   #55
Filipinoskiller
Junior Member

註冊日期: Mar 2012
一直做開CD ROM
見到呢個post忍唔住要回
自己自中學起就有樓主呢個毛病
醫生睇過幾次, 但無用
搞到學校旅行都唔敢去, 社交活動又唔敢參加
去到大學都係咁, 朋友都識唔到, 成日要煩住搵廁所
到依家出黎做野, 回首過去, 真係覺得好悲哀
咁既人生重要行多幾十年, 真係死左去好過...

樓主可唔可以講下進度?照腸結果係點?
Filipinoskiller 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-12, 12:52 PM   #56
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
我之前都試過好幾年係咁, 而家已經完全康復.

我個人經驗就係, 身體上其實冇事, 主要係心理上0既問題...然後就啟動左一連串惡性循環...
認知治療可能會有效過藥物治療...

樓主加油啦, 其實0係香港呢類咁高壓0既社會, 好多人都有呢類問題, 只係唔會每個人都咁輕易就講出來.
只要你明白到, 其實冇乜大不了的話, 好自然就會冇咁self-conscious, 然後自自然然就會冇事...
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-12, 09:44 PM   #57
JAckJAck
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2003
早排電視laughing哥果個醫學節目有講過
羅敏莊上去果集,主要都係心理問題
JAckJAck 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-12, 06:57 AM   #58
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

註冊日期: Nov 2004
3DS Friend Code0087 3062 9709
PSN  IDminekaori
XBox Live GamertagDLLMisFun
其實我都係...
我一緊張就會想去 好似interview前考試前
個肚好敏感 一食錯野會即刻有反應 要即刻去唔係會瀨
所以我同另一半行行下街有時都要佢去starbucks等我...
有時同friend去cafe 飲飲下野 飲左d唔乾淨既野飲又要失縱一陣...
minekaoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-12, 09:39 AM   #59
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
注意下飲食同醫生傾下真正問題係邊。不過如果條女甘就分手就真係好有問題!

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-12, 10:42 PM   #60
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: yeah yeah 查看文章
我係一係D塞車, 坐巴士時..
因一種好似走唔到既FEEL..
就緊張,,,加快左條腸..
坐巴士我反而經常訓到總站

首先希望你只是心理

腸有事可以很長手尾,普通轉專科
中醫比較慢,而且專注調整多

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具