Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 09-09-14, 01:21 AM   #1
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

註冊日期: Jan 2004
唔係度食, 但係度痾

場景題

話說小弟將跳槽
一個月前公司黎左個女實習AE(中大), 而第一站偏偏就係我部門
但我部門分上下兩層, 而小弟同佢既工作場所亦係一個下層一個上層, 雖然我有時亦會因工作關係走上上層
而部門構成係由一群有家室既中坑老坑+幾個後生細仔組成, 甚至用少林寺+老粗一群去形容我地亦不為過
而小弟性格上唔算玩得, 所以同班後生既亦唔係玩得好埋; 而面對異性就更加出事, 除非性格同男人冇分別或開到一個共同有興趣既話題, 否則會不知所措去到講咩都唔知呢個地步

敢問大家, 如何跟呢個AE拎WHASAPP

公式

超絕可愛+賣萌+天然呆+冒失娘+短髮=本田翼
紅字為重點

本王決定中日開戰之時會去做漢奸
犬夜叉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-14, 10:43 AM   #2
jason_kasim
God of Gamer
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
引用:
作者: 犬夜叉 查看文章
場景題

話說小弟將跳槽
一個月前公司黎左個女實習AE(中大), 而第一站偏偏就係我部門
但我部門分上下兩層, 而小弟同佢既工作場所亦係一個下層一個上層, 雖然我有時亦會因工作關係走上上層
而部門構成係由一群有家室既中坑老坑+幾個後生細仔組成, 甚至用少林寺+老粗一群去形容我地亦不為過
而小弟性格上唔算玩得, 所以同班後生既亦唔係玩得好埋; 而面對異性就更加出事, 除非性格同男人冇分別或開到一個共同有興趣既話題, 否則會不知所措去到講咩都唔知呢個地步

簡單
借公事拎whasapp
約食lunch,第一次最好搵多一、兩個同事一齊
反正你就走
擺明識囡囡都冇所謂
問題係人地so唔so你

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-14, 01:21 PM   #3
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
引用:
場景題

話說小弟將跳槽

睇完你尼句我覺得你都係慳返淡氣咪咁多幻想喇
做人最緊要知自己位置向邊,留返佢比你d後生同事好過啦
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-14, 05:00 PM   #4
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: funnyfun 查看文章
睇完你尼句我覺得你都係慳返淡氣咪咁多幻想喇
做人最緊要知自己位置向邊,留返佢比你d後生同事好過啦
試下冇壞
反正就走
衰左咪當攞經驗

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-14, 05:10 PM   #5
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
一場同事,係我就直接問
或者派散水餅借D易留聯絡
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-14, 09:14 PM   #6
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
咩年代...... 直接攞 WATSAPP FB LINE 呢 D 都要諗既咩......
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-14, 10:26 PM   #7
亞瑪迪拉
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2002
電話嗰D就直接問啦,唔通第日你冇啦啦搵人,人地會唔知你想點咩.
同埋你不如諗諗點令自己同女好吹D先啦,見你講到自己咁,俾1000個女的contact你都冇用啦
亞瑪迪拉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-14, 12:43 PM   #8
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
直接問啦,你都就走咯,講真
不論你用咩理由佢都會覺得你對佢有興趣先問佢攞

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-14, 09:20 PM   #9
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
咩年代...... 直接攞 WATSAPP FB LINE 呢 D 都要諗既咩......
FB我主動ADD左, 不過係我ADD左先同佢講

引用:
作者: 亞瑪迪拉 查看文章
電話嗰D就直接問啦,唔通第日你冇啦啦搵人,人地會唔知你想點咩.
同埋你不如諗諗點令自己同女好吹D先啦,見你講到自己咁,俾1000個女的contact你都冇用啦
呢個先係我最煩既地方, 我都怕我講D野有時太冷門

引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
直接問啦,你都就走咯,講真
不論你用咩理由佢都會覺得你對佢有興趣先問佢攞

公式

紅字為重點

舊 09-10-14, 10:17 PM   #10
fiendray
未来は僕らの手の中

Nintendo Switch ID8526-5981-1889
3DS Friend Code0860 3263 4537
引用:

如果你係真係想追就咩都嘗試下,冷門唔係問題
你唔主動向上行一步,就一定唔會有野發生,放膽去就當去識個朋友
感唔好彩失敗左,就當拿下EXP,幫自己升下LV
fiendray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-14, 12:05 AM   #11
亞瑪迪拉

引用:

office識ge女仔當然就傾返大家背景同埋office d趣事, 但記得唔好咁快講其他同事壞話住,除非佢主動提起,但你都唔好太起勁
而再深入D你就要俾人知你係個上進同踏實ge人,咁先有得玩落去
btw, 佢仲實習緊即係年紀仲細, 呢D女仔我覺得好重視第一感覺, 自己諗諗點impress人.
舊 09-11-14, 12:15 AM   #12
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

引用:
office識ge女仔當然就傾返大家背景同埋office d趣事, 但記得唔好咁快講其他同事壞話住,除非佢主動提起,但你都唔好太起勁
而再深入D你就要俾人知你係個上進同踏實ge人,咁先有得玩落去
btw, 佢仲實習緊即係年紀仲細, 呢D女仔我覺得好重視第一感覺, 自己諗諗點impress人.
呢度係.......工場
另外, 如無意外應該會有幾日係跟我TRAINING既, 只係問題係到時我開始清假未

公式

紅字為重點

此篇文章於 09-11-14 12:25 AM 被 犬夜叉 編輯。
舊 09-11-14, 01:06 AM   #13
亞瑪迪拉

引用:
呢度係.......工場
另外, 如無意外應該會有幾日係跟我TRAINING既, 只係問題係到時我開始清假未
工場環境邂逅真係未試過

另外你轉工係迷轉返同類型工種?驚唔驚做到個人愈嚟愈悶
舊 09-11-14, 08:03 AM   #14
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

引用:
工場環境邂逅真係未試過

另外你轉工係迷轉返同類型工種?驚唔驚做到個人愈嚟愈悶
全中……
所以如果日日返公司放工返屋企的話,99%咁就一世

同埋呢行都好陰陽失衡,雖然電視講嘅女學師係真嘅(我都識一個,但性格上好多時都真係當佢男人咁滯……)

公式

紅字為重點

舊 09-13-14, 05:27 PM   #15
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

想不到今次有隱性對手……
一個高級魔法師

公式

紅字為重點

舊 09-14-14, 10:47 PM   #16
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

狀況更新 : WHASAPP已交換, 進一步行動計畫中

公式

紅字為重點

舊 09-15-14, 01:30 AM   #17
亞瑪迪拉

引用:
狀況更新 : WHASAPP已交換, 進一步行動計畫中
有咩進一步計畫
舊 09-15-14, 08:52 AM   #18
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

引用:
有咩進一步計畫
集思廣益中

公式

紅字為重點

舊 09-15-14, 09:06 AM   #19
fiendray
未来は僕らの手の中

Nintendo Switch ID8526-5981-1889
3DS Friend Code0860 3263 4537
引用:
集思廣益中
同佢講下食野...
之後順勢約佢出來食飯
fiendray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-14, 12:12 PM   #20
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
引用:
想不到今次有隱性對手……
一個高級魔法師
你係咩級魔法師?唔係應該越低級越好咩?

舊 09-15-14, 12:33 PM   #21
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

引用:
作者: Norm 查看文章
你係咩級魔法師?唔係應該越低級越好咩?
25做起點的話, 我係LV4佢係LV14UP

公式

紅字為重點

舊 09-15-14, 01:05 PM   #22
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
八掛問, 其實咩係魔法師 ?
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-14, 10:10 PM   #23
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
集思廣益中
試吓同佢傾日劇,如果佢又鍾意咪得米囉!

但記住要投其所好,如果佢唔鍾意翼BB,你都要扮好憎翼BB喎!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-14, 10:14 PM   #24
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
試吓同佢傾日劇,如果佢又鍾意咪得米囉!

但記住要投其所好,如果佢唔鍾意翼BB,你都要扮好憎翼BB喎!
佢好似鐘意睇RUNNING MAN
翼B........

公式

紅字為重點

舊 09-15-14, 10:22 PM   #25
jason_kasim
我愛港女

3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
引用:
佢好似鐘意睇RUNNING MAN
翼B........
你要睇晒咁多集啦
雖然2013年之後d集數我覺得唔好睇

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:28 PM

手機版 | APP版