Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-07-17, 06:46 PM   #926
八仙果
God of Gamer
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: sorlohk 查看文章
前作 好似 太概 一個月 一次咁?
引用:
作者: 野良猫 查看文章
上集唔記得了
印象中就佢有更新新場後就會不日有

不過上集係wiiu末期先出game,所以可能盡快出哂啲嘢
今集ns初期就出未必會咁密個個月有

P.s
依家啲場都叫玩熟哂,除咗rank場冇乜點玩
下個更新係時候出新場,再唔係出番舊場都好
新武器配合下戰術又會有啲唔同,有個新鮮感响度
wiki 寫:
上集 2015 年 6 月開始,
一個月一至兩次,
至 2016 年 7 月止,total 16 次:

https://ja.wikipedia.org/wiki/%E3%82...83%BC%E3%83%B3

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-17, 06:54 PM   #927
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: 信長 查看文章
上集都係開slot 同重抽reroll ..
中後期官方update 開放可以用錢做以上功能
信長兄,
唔知我是否記錯,順道想請教一下:
最開初,第一集 reroll 技能係一格格 reroll,
後來唔知邊一次 update 一次要 reroll 三格?

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-17, 06:58 PM   #928
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: 八仙果 查看文章
信長兄,
唔太清楚
我上集都係隻GAME 出半年後先入手.. reroll 就一次三個

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-17, 07:02 PM   #929
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 八仙果 查看文章
信長兄,
我記得就從來都係一抽就三格一齊抽
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-17, 09:40 PM   #930
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
武器DATA..
http://leanny.github.io/splat2/#tabs-2

96.. 有雨簾.. 快D 出.好用
Hydra , 雞仔+ Armor ..勁
洗衣機,我最愛
雙紅槍,炸彈+Armor ,好屈

此篇文章於 08-07-17 09:45 PM 被 信長 編輯。
舊 08-07-17, 09:56 PM   #931
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
HERO MODE第19關用狙打咗十幾分鐘先知點樣過個連續跳位

引用:
武器DATA..
http://leanny.github.io/splat2/#tabs-2

96.. 有雨簾.. 快D 出.好用
Hydra , 雞仔+ Armor ..勁
洗衣機,我最愛
雙紅槍,炸彈+Armor ,好屈
之前都諗雙紅槍有個炸嘅話實用性會再高啲,至少人哋埋身都可以防下,估唔到真係有
SP仲要配罩,會唔會太屈

風筒新武器

把遮响HERO MODE時唔多好用,實戰要試過先知
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-17, 10:03 PM   #932
信長
The Flash

愈來愈多Armor... 隨便組隊4 罩
綠水桶 新SP = 雞仔RUSH...

我用開splat shoot +水袋 +爆地.. 招SP 唔係太易用.. 我都係走佬用... 不過都係好易死
L-3 Nozzlenose D 海豚槍,係水袋+ inkjet.. 可能會轉尼款

此篇文章於 08-07-17 10:09 PM 被 信長 編輯。
舊 08-07-17, 11:30 PM   #933
空調
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2004
請問三文魚商會條獎品list會唔會打哂?
個pt係每月reset一次?
見佢有今月rare同今日rare
過左今日就會冇左個今日rare?

另外今晚打左十場三文魚都有七場勝利 應該大家都開始識玩了

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 08-08-17, 12:30 AM   #934
信長
The Flash

引用:
作者: 空調 查看文章
請問三文魚商會條獎品list會唔會打哂?
個pt係每月reset一次?
見佢有今月rare同今日rare
過左今日就會冇左個今日rare?

另外今晚打左十場三文魚都有七場勝利 應該大家都開始識玩了

[/url]
每次開PT 都係reset ...
自己多數打過1200 就算.. 之後果D 都係裝備,當抽技
評價就應該不變, 優秀員工都keep 住近200 %

此篇文章於 08-08-17 12:35 AM 被 信長 編輯。
舊 08-08-17, 12:39 AM   #935
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
今日既武器實在不宜多打 根本低能

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-17, 12:46 AM   #936
空調

註冊日期: Jun 2004
格靈同狙都難用
把狙一混戰 好易冇退路 自己又難開路走
另外把油掃 根本打唔到放雨雲隻怪

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 08-08-17, 12:49 AM   #937
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
三文魚開頭成日上唔到上去
上左200%好易繼續上, 因為至少d隊友知要做咩
上到245%打後反而好反覆, 不過多數都係潮漲遇著大怪combo清唔切無位走一齊死
X&Y 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-17, 01:26 AM   #938
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 空調 查看文章
格靈同狙都難用
把狙一混戰 好易冇退路 自己又難開路走
另外把油掃 根本打唔到放雨雲隻怪

四把武器入面有三把都係無自衛能力既 把掃掃兩野連卒都未打得晒已經無墨:o)

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 08-08-17, 01:27 AM   #939
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

4K真係好難玩 叉三秒個打法真係爭好遠
為左多果一格射程就要叉多兩秒實在好難接受

ペルソナ5

隨時更新
舊 08-08-17, 01:36 AM   #940
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
今日三文魚幾乎次次都死響Wave 3
最後段基本上只係要不停救人
最唔想用嗰把水喉狙
油掃反而仲做到少少開路助攻

Rank終於打到全B-,玩落去隊友都正路啲

有場Regular估唔到用Inkjet 打得返0.6%反勝......
由手機版發出

此篇文章於 08-08-17 01:40 AM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-17, 02:03 AM   #941
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
4K真係好難玩 叉三秒個打法真係爭好遠
為左多果一格射程就要叉多兩秒實在好難接受
我覺得副武同埋SP唔太好用
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-17, 02:53 AM   #942
ROCAS

註冊日期: Sep 2010
打工最重要係要有班好同事

油地戰現在都還可以...但一去gachi就好吃力..可以點做..?

舊 08-08-17, 07:36 AM   #943
信長
The Flash

引用:
作者: ROCAS 查看文章
打工最重要係要有班好同事

油地戰現在都還可以...但一去gachi就好吃力..可以點做..?
咩RANK?? 用開咩主武
RANK A 前我都係咁打
用多D 炸彈, 減副武裝..我都唔上塔同搶炮,辛苦野人地做
敵人注意力都係車/炮 ,兜下截下炸下就防/攻到人地.. 我粒炸彈殺唔少運魚
大家都唔包隊友資素.. 幾十場先一場神隊友speed run
所以要做好防守.. 多D 截擊斷敵人攻勢,一日唔輸都有機
成場隊友平平,不過好多次反CUP,最後一擊就神勇

此篇文章於 08-08-17 07:38 AM 被 信長 編輯。
舊 08-08-17, 11:39 AM   #944
sorlohk

註冊日期: Jul 2007
PSN  IDalfredmoody
引用:
敵人注意力都係車/炮 ,兜下截下炸下就防/攻到人地.. 我粒炸彈殺唔少運魚
大家都唔包隊友資素.. 幾十場先一場神隊友speed run
減副武裝 即係 用減人地副武既傷害技?
rank 野團 一開始真係好難打 定佢個分 group 太西呢...
sorlohk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-17, 01:04 PM   #945
迪安大叔
Crazy Gamer

引用:
依家係 c 打上去
好多傻仔搶完大炮唔識插係邊...
仲要係旁邊行過......
迪安大叔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-17, 01:30 PM   #946
ROCAS

註冊日期: Sep 2010
引用:
我仲係B-~C左右游走中...
除左狙其他都會玩下, 不過最多係國民槍,zap,筆洗綠筒,同大掃
家下已經唔想玩運魚頭住...(太要求team work...開曬路都唔過去..唔知咩事..)

舊 08-08-17, 01:58 PM   #947
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: ROCAS 查看文章
我仲係B-~C左右游走中...
除左狙其他都會玩下, 不過最多係國民槍,zap,筆洗綠筒,同大掃
家下已經唔想玩運魚頭住...(太要求team work...開曬路都唔過去..唔知咩事..)
同朋友打確實係求Teamwork
但街場都係先睇臨場反應居多
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-17, 04:01 PM   #948
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
TOUCH DOWN o個下好型
我成日做拎炮
我拎炮反而殺人最多...
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-17, 04:49 PM   #949
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 新月 查看文章
我覺得副武同埋SP唔太好用
落雨其實勁 但個Trap真係太頹

ペルソナ5

隨時更新
舊 08-08-17, 05:22 PM   #950
信長
The Flash

引用:
作者: sorlohk 查看文章
減副武裝 即係 用減人地副武既傷害技?
rank 野團 一開始真係好難打 定佢個分 group 太西呢...
減副武消耗量, 藍色三角炸彈ICON,
你可以試下潛時.. 體感少少向下.. R..
咁就扇個炸彈過去..佢地睇唔到你本體咁濟
由其個膜一爆, 陰下想搶炮壽頭

此篇文章於 08-08-17 05:30 PM 被 信長 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 05:01 PM

手機版 | APP版