Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 06-20-17, 05:47 PM   #851
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
THX~!

因為一直無去搵錢裝備方面,我得呢D咋,多數都係係Shrine、寶箱、任務度拎的。

係結婚副任條村附近佢搵到第4隻大妖精,居然要我比1萬蚊佢…

其實我都想問有咩裝備值得升?
見diamond、star fragment呢d好似幾難先有咁,唔想浪費素材。

儲錢開埋最後一隻大妖精先啦,第三段同第四段d防差好遠
鑽石同星碎就係用黎升防具,唔洗同佢就住

衫你想升d常用既定打Boss用既?
常用既就爬山忍者野人,最高防既就頭飾英傑騎士腳
引用:
作者: chrischun 查看文章
放低左隻Game差唔多一個月,今日無聊升曬所有飾品及耳環,不過真係好無聊先咁升法,裝備本身已升爆,飾品及耳環感覺重複左
講真琥珀耳環以外既首飾其實都係for儲多XD
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-17, 09:39 PM   #852
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: PatrickNo42 查看文章

用首飾齊三件同系裝都唔會有特別技能
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-17, 05:46 PM   #853
阿聰
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
想問:係咪先爆一次機,然後會比較容易攞到hyrule castle裡面嘅korok seed,我我差19粒全部係裡面。

Sent from my iPhone using Gaforum

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-17, 09:35 PM   #854
lodoss
Crazy Gamer

引用:
作者: 阿聰 查看文章
想問:係咪先爆一次機,然後會比較容易攞到hyrule castle裡面嘅korok seed,我我差19粒全部係裡面。

Sent from my iPhone using Gaforum
城入面果d慢慢行都唔難找, 我就清晒全部敵人再慢慢找,
另如果有買DLC, 6月30日會有面具指示如有seed起附近
舊 06-27-17, 08:38 AM   #855
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
[WiiU] ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | < 海拉爾旅遊交流區>

引用:
作者: lodoss 查看文章
城入面果d慢慢行都唔難找, 我就清晒全部敵人再慢慢找,
另如果有買DLC, 6月30日會有面具指示如有seed起附近

thanks for your advice!
已經完成!跟住跳返出城堡做其他嘢。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-17, 01:32 PM   #856
IDGAF
The One

引用:
作者: fortel 查看文章
基本上全部裝都要升到最後先算有技

我自己就升左3套,古代裝、忍者裝(4星夜間行快D,同埋可以行路無聲埋人身玩暗殺)仲有狂戰士裝(4星拎埋人馬D裝好大力)
引用:

粗略爆咗一次機了,宜家個save data多咗一粒星係度的。

最後,我係著游水裝組瀑布衝上城堡門口,
轉返升到4星的古代裝衫及褲,打BOSS的…因為唔夠料整古代裝頭盔,
用返之前拎到的Diamond Circle就算…個效果都係Guardian Resistance。

打BOSS有d位,我都係用係game執到的古代箭、爆炸箭、雷箭快快打算了。

等NS主機更新到有得雲端save或抄save data落SD card時,
先再搞埋堆100%收集品,費時壞主機去維修又無晒save data果時咁慘…
我宜家個ZELDA save都應打咗115個鐘以上…

其實Star Fragments去邊度搵會容易D拎到?

舊 06-27-17, 02:23 PM   #857
PatrickNo42

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章

其實Star Fragments去邊度搵會容易D拎到?
一係刷白銀人馬一係每晚上雙子山頂等
舊 07-01-17, 07:10 PM   #858
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
個DLC好難打.....唔通真係要等攻略?
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-17, 07:32 PM   #859
lodoss
Crazy Gamer

引用:
作者: fortel 查看文章
個DLC好難打.....唔通真係要等攻略?
個劍之試練打左2次都過唔到...

另master mode d 怪回血得好快
舊 07-07-17, 02:12 PM   #860
lodoss
Crazy Gamer

個劍之試練你地點打?
打極都過唔到....

極級23層1隻人馬, 1隻守護者, 1大班騎馬哥布林
舊 07-07-17, 06:21 PM   #861
PatrickNo42

引用:
作者: lodoss 查看文章
個劍之試練你地點打?
打極都過唔到....

極級23層1隻人馬, 1隻守護者, 1大班騎馬哥布林
人馬同守護者果d留番d古代箭射走佢啦

感覺3個試練入面最麻煩既反而係中位中間果幾層黑房⋯⋯
舊 07-07-17, 07:06 PM   #862
lodoss
Crazy Gamer

引用:
人馬同守護者果d留番d古代箭射走佢啦

感覺3個試練入面最麻煩既反而係中位中間果幾層黑房⋯⋯
謝謝!! 試下先
舊 07-15-17, 06:10 PM   #863
cknjoshua
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2011
3DS Friend Code2492 4092 0397
買左個expansion pass之後入game有幾個寶箱從天而降??
係effect定係會開到
因係入game個刻我係山頂....完全唔知佢跌左去邊
cknjoshua 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-17, 08:44 PM   #864
lodoss
Crazy Gamer

引用:
作者: cknjoshua 查看文章
買左個expansion pass之後入game有幾個寶箱從天而降??
係effect定係會開到
因係入game個刻我係山頂....完全唔知佢跌左去邊
起固定地點,
最初果3個冇記錯的話全部在初始之地
新果D佢有Ex任務比提示你(已經在你任務欄內)
舊 11-18-17, 10:26 PM   #865
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
剛剛才開始玩
係咪所有武器都無得維修
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-17, 10:40 PM   #866
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: aquarius 查看文章
剛剛才開始玩
係咪所有武器都無得維修
係呀,用完就爛
有幾件英傑武可以維修..
得退魔之劍(master sword)爛左會等時間自動回復
用種子加格,可以多D 武器跟身
某些試練可刷強武器

有個位有好多武器

大地圖西南方的沙漠塔,可以開左先,
10點鍾方向有個隱藏山洞.. 有劍有盾有弓,大約共5-7件,都中上級別
手上用晒可再刷

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-17, 10:59 PM   #867
aquarius
Game Master

引用:
作者: 信長 查看文章
係呀,用完就爛
有幾件英傑武可以維修..
得退魔之劍(master sword)爛左會等時間自動回復
用種子加格,可以多D 武器跟身
某些試練可刷強武器

有個位有好多武器

大地圖西南方的沙漠塔,可以開左先,
10點鍾方向有個隱藏山洞.. 有劍有盾有弓,大約共5-7件,都中上級別
手上用晒可再刷
thank you
可能今集自由度太高
去到搵相片遺址有D迷失,\..
舊 02-18-18, 10:28 PM   #868
aquarius
Game Master

終於爆機了
由一開頭唔知做咩到最後玩到唔停手的確係zelda嘅魅力
難易度真係因人而異, 我呢D動作苦手都玩到
最主要呢隻game自由度真係好高
你諗到嘅用自己方法過到就得
舊 05-09-18, 08:19 PM   #869
chrischun
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
ign試玩塞爾達公主角色,有無師兄有多D資料

https://www.iqiyi.com/v_19rrcmf3w0.html

舊 05-09-18, 09:10 PM   #870
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
ign試玩塞爾達公主角色,有無師兄有多D資料

https://www.iqiyi.com/v_19rrcmf3w0.html
應該係MOD..
官方無公佈過有關

此篇文章於 05-09-18 09:15 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-18, 02:03 PM   #871
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
https://www.twitch.tv/communitycontroller

指令打BOTW
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-18, 06:24 AM   #872
chrischun
Juliuscrui

係youtube見到嚟幾套套裝,請問一下係咪宜家2500日元既DLC就可以攞到嚟幾套裝備

https://www.youtube.com/watch?v=UoFOtB1G8ro

舊 05-14-18, 12:19 PM   #873
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
係youtube見到嚟幾套套裝,請問一下係咪宜家2500日元既DLC就可以攞到嚟幾套裝備

https://www.youtube.com/watch?v=UoFOtB1G8ro
係...xenoblade 2果套係免費的...
其實個dlc不至拎呢d...仲有好多野玩...
值得入手...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-18, 09:49 PM   #874
chrischun
Juliuscrui

DLC個幾套衣服係咪都無得升級嫁,謝謝

舊 05-16-18, 10:50 PM   #875
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
DLC個幾套衣服係咪都無得升級嫁,謝謝
係。(五個字元)
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Breath of the Wild, The Legend of Zelda, ゼルダの伝説

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] ゼルダの伝説 | 薩爾達傳說 曠野之息 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | 已售 | 繁體中文免費更新 MO 電視遊戲討論版 964 11-12-21 10:55 AM
[Wii U] ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild trdsport01 買賣專區 2 03-03-17 10:48 PM
[ETC] What if: Zelda: Breath of the Wild was an Anime? neo2046 電視遊戲討論版 0 07-04-16 12:19 AM
[3DS] ゼルダの伝説 トライフォース3銃士 / The Legend of Zelda: Tri Force Heroes 6402oen 手提遊戲機討論版 135 12-04-15 11:35 AM
[3DS] ゼルダの伝説 時のオカリナ 3D / The Legend Zelda Ocarina of Time | 繁體中文版 9月28日發售 W!LL 手提遊戲機討論版 1115 10-28-12 11:53 PM

現在的時間是 11:56 AM

手機版 | APP版