Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 06-03-17, 11:12 PM   #826
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
遲d響DLC有個樹精面具可以搵種子......
咁個DLC係咪收費的?

之前我玩過Ubisoft隻Assassin's Creed Syndicate又係大地圖及有極多收集品的,
不過,佢都有得GAME入面拎到的貨幣選擇性咁買各款收集品的地圖。
但同時佢又可以比你用真實貨幣換成"GAME錢"去買收集品地圖、武器設計圖果類嘢,
唔知ZELDA會唔會行呢種模式呢?

舊 06-05-17, 07:15 AM   #827
chrischun
God of Gamer
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
咁個DLC係咪收費的?

之前我玩過Ubisoft隻Assassin's Creed Syndicate又係大地圖及有極多收集品的,
不過,佢都有得GAME入面拎到的貨幣選擇性咁買各款收集品的地圖。
但同時佢又可以比你用真實貨幣換成"GAME錢"去買收集品地圖、武器設計圖果類嘢,
唔知ZELDA會唔會行呢種模式呢?
世界上係無免費既午餐既

這個第一彈的「試鍊之霸者」DLC預定會在今年夏季推出,購買遊戲的Expansion Pass就可以玩到,價格為2500Yen。Expansion Pass也包含了預定在年尾推出的第二個DLC,
那個就會有故事追加了,不過詳情還要留待日後公布

https://www.hk01.com/%E7%A7%91%E6%8A...B1%90%E5%AF%8C

舊 06-09-17, 11:15 PM   #828
IDGAF
The One

引用:
作者: chrischun 查看文章
世界上係無免費既午餐既

這個第一彈的「試鍊之霸者」DLC預定會在今年夏季推出,購買遊戲的Expansion Pass就可以玩到,價格為2500Yen。Expansion Pass也包含了預定在年尾推出的第二個DLC,
那個就會有故事追加了,不過詳情還要留待日後公布

https://www.hk01.com/%E7%A7%91%E6%8A...B1%90%E5%AF%8C
知佢之後會有收費DLC,
但估唔到雷達、地圖類功能的道具(撜korok seed的面具)係收費項目…
就好似上面提到其實其他GAME廠都識比你選擇,
慢慢儲"GAME錢"買或者直接比真錢早D開個功能。

另外,
有嘢想問下用嚟提升裝備的大妖精,開多幾隻同只開一隻有無分別的?
暫時開咗3隻,
一隻係大地圖左方的黑妹版粉紅髮的、一隻係沙漠白髮的、一隻係東洋味好重果條村金髮的,
仲有一隻應該叫馬神吧?都住係一朵大花度的。

暫時仲未刻意去刷錢,
宜家打咗大象、駱駝、巨鳥等,
剛靠飲防火藥去到火山條村莊。
想問下係火山村間服裝店淨係買條防火褲夠唔夠用嚟完成之後的旅程?

同埋我見飲咗防火藥後入裝備介面睇d木製武器都係冒煙狀態的,
長遠會唔會燒咗件木製武器?(即使唔裝備嚟用)

舊 06-09-17, 11:43 PM   #829
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
知佢之後會有收費DLC,
但估唔到雷達、地圖類功能的道具(撜korok seed的面具)係收費項目…
就好似上面提到其實其他GAME廠都識比你選擇,
慢慢儲"GAME錢"買或者直接比真錢早D開個功能。

另外,
有嘢想問下用嚟提升裝備的大妖精,開多幾隻同只開一隻有無分別的?
暫時開咗3隻,
一隻係大地圖左方的黑妹版粉紅髮的、一隻係沙漠白髮的、一隻係東洋味好重果條村金髮的,
仲有一隻應該叫馬神吧?都住係一朵大花度的。

暫時仲未刻意去刷錢,
宜家打咗大象、駱駝、巨鳥等,
剛靠飲防火藥去到火山條村莊。
想問下係火山村間服裝店淨係買條防火褲夠唔夠用嚟完成之後的旅程?

同埋我見飲咗防火藥後入裝備介面睇d木製武器都係冒煙狀態的,
長遠會唔會燒咗件木製武器?(即使唔裝備嚟用)
大妖精開晒4隻就可以強化4次
馬神唔係大妖精吧, 重有1隻應該係地圖差不多最右邊中上

有D地方要齊3件先防到火

冇裝備唔會燒的, 放心
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-17, 07:52 PM   #830
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
作者: lodoss 查看文章

冇裝備唔會燒的, 放心
防寒防暑防燒最大加兩格(着兩件)

成套着係貪升級之後既set bonus
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-17, 04:02 AM   #831
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-17, 01:54 PM   #832
IDGAF
The One

引用:

冇裝備唔會燒的, 放心
防火裝,我一開始係去火山村買咗條"防火褲"先,
因為已經唔會令個身著火就慢慢係果個地區行下玩下,
之後又係去返火山村山腳個礦場玩副任,
捉十隻防火蜥蜴(Fireproof Lizard)換埋件"防火衫"(其實個睇款應該係盔甲嚟…)

個頭盔我就無買到,「有D地方要齊3件先防到火」即係都要拎埋?

但個頭盔有無得經副任免費拎先?
無就要返去玩雪山保齡球。

其實雪山保齡球,速度上係咪已經係最快的賺錢途徑了?

打中晒,老人比$300,扣返入場費$20,每次最多賺$280,
叫做個地點附近有傳送點方便去。

舊 06-14-17, 03:47 PM   #833
lodoss
Crazy Gamer

引用:
防火裝,我一開始係去火山村買咗條"防火褲"先,
因為已經唔會令個身著火就慢慢係果個地區行下玩下,
之後又係去返火山村山腳個礦場玩副任,
捉十隻防火蜥蜴(Fireproof Lizard)換埋件"防火衫"(其實個睇款應該係盔甲嚟…)

個頭盔我就無買到,「有D地方要齊3件先防到火」即係都要拎埋?

但個頭盔有無得經副任免費拎先?
無就要返去玩雪山保齡球。

打中晒,老人比$300,扣返入場費$20,每次最多賺$280,
sorry, 齊三件係"炎無効"比火燒都唔會著火
頭盔應該要比錢買

我係打guardian刷古代箭素材,
再賣多出既野, 現在9百幾枝古代箭,
重有3款6百幾個素材, 同萬幾錢
舊 06-14-17, 04:30 PM   #834
IDGAF
The One

引用:
sorry, 齊三件係"炎無効"比火燒都唔會著火
頭盔應該要比錢買

我係打guardian刷古代箭素材,
再賣多出既野, 現在9百幾枝古代箭,
重有3款6百幾個素材, 同萬幾錢
我身上得係沙漠玩晒駱駝加該區副任之後拎咗果個"雷無效"面具咋…

Guardian我閒時有打下,都有一定素材係身,但我仲未整一系列古代武器同防具,
主要係之前無錢同隻game有太多嘢分你心…搞到火山的主線其實都未玩…

舊 06-15-17, 03:26 PM   #835
PatrickNo42

引用:

我打過哂所有小遊戲之後比較過,保齡算係效率最大

同樣方便傳送兼每次賺280既仲有滑雪、滑翔翼(穿圏圏)、滑沙,但係要練同埋玩一次比較花時間,滑沙仲會愈嚟愈難賺;
射箭免費,但係都要練(限時,而且幾緊迫),消耗弓同箭;
爬山每次可以賺750,但係入場費貴($100)同埋每次玩要3分鐘

以時薪計就保齡球比較好賺d
舊 06-15-17, 03:43 PM   #836
lodoss
Crazy Gamer

引用:
作者: PatrickNo42 查看文章

同樣方便傳送兼每次賺280既仲有滑雪、滑翔翼(穿圏圏)、滑沙,但係要練同埋玩一次比較花時間,滑沙仲會愈嚟愈難賺;
爬山每次可以賺750,但係入場費貴($100)同埋每次玩要3分鐘

計落唔係打Guardian最好賺嗎?
打1隻賣素材都有200左右,
拿master sword30秒左右一隻
舊 06-15-17, 05:11 PM   #837
PatrickNo42

引用:
其實我都諗過好唔好推薦打怪賣素材,
但如果想買/升裝備既話就唔用得了,
而且打哂d怪又唔知要等幾耐先出紅月
舊 06-15-17, 06:44 PM   #838
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
刷龍最快
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-17, 09:54 PM   #839
lodoss
Crazy Gamer

引用:
其實我都諗過好唔好推薦打怪賣素材,
但如果想買/升裝備既話就唔用得了,
而且打哂d怪又唔知要等幾耐先出紅月
清完城入面同城下町果d Guardian,
都差不多紅月, 未出的話打多幾隻人馬都一定出
舊 06-15-17, 09:55 PM   #840
lodoss
Crazy Gamer

引用:
作者: fortel 查看文章
刷龍最快
但距離遠同限時間
舊 06-16-17, 12:54 AM   #841
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
有冇片教打龍角??
放低左隻GAME成個月係時候開返

舊 06-16-17, 02:24 PM   #842
lodoss
Crazy Gamer

引用:
作者: 忍者 查看文章
有冇片教打龍角??
放低左隻GAME成個月係時候開返
有2把弓係可以遠射,
一把"一心の弓"另一把係"ゲルドの弓",
用呢2把好易中龍角

其實中龍牙比龍角難

另比段片你參考
https://www.youtube.com/watch?v=fS8mOZ0g3mI

此篇文章於 06-16-17 02:27 PM 被 lodoss 編輯。
舊 06-18-17, 11:46 AM   #843
IDGAF
The One

引用:

其實滑雪、滑翔翼(穿圏圏)、滑沙係咩位置?

自己亂玩的進度,
宜家升到20個心心,兩個圈的耐力,
大約搵咗80個Shrine、10x粒Korok Seed左右,
即係應該淨係40個Shrine,79x粒Korok Seed未搵到。

心心的上限應該係30個吧?
咁日後搵夠Shrine,應該升心心定耐力好呢?

聽聞升咗的心心或耐力可以比錢互換返,但個位置係邊同要點搞?

有咩免費的裝備值得拎?
升裝備方面又有無邊件係比廢、實用性低,唔好浪費素材去升。

由於NS同PS4太多GAME出,積住玩唔切,
本來想慢慢收集晒ZELDA所有嘢先去挑戰最後BOSS,
宜家諗住打咗BOSS爆一次機先,日後佢有雲端SAVE(安心D)先再煲100%妖集品好了。
其實爆機後仍然可以繼續玩吧?有無得保留裝備、素材等,二週目由頭打過咁?

舊 06-18-17, 04:39 PM   #844
PatrickNo42

引用:
其實滑雪、滑翔翼(穿圏圏)、滑沙係咩位置?

自己亂玩的進度,
宜家升到20個心心,兩個圈的耐力,
大約搵咗80個Shrine、10x粒Korok Seed左右,
即係應該淨係40個Shrine,79x粒Korok Seed未搵到。

心心的上限應該係30個吧?
咁日後搵夠Shrine,應該升心心定耐力好呢?

聽聞升咗的心心或耐力可以比錢互換返,但個位置係邊同要點搞?

有咩免費的裝備值得拎?
升裝備方面又有無邊件係比廢、實用性低,唔好浪費素材去升。

由於NS同PS4太多GAME出,積住玩唔切,
本來想慢慢收集晒ZELDA所有嘢先去挑戰最後BOSS,
宜家諗住打咗BOSS爆一次機先,日後佢有雲端SAVE(安心D)先再煲100%妖集品好了。
其實爆機後仍然可以繼續玩吧?有無得保留裝備、素材等,二週目由頭打過咁?
滑雪响左上雪山、過圈圈响最右下個島(要先過試練)、滑沙响女人國旁邊

氣棒最多先3圈,升左先啦
互換個像就响自己屋企條村門口,有個細路帶你去

你手頭有咩裝?大部分免費裝都係祠堂送,過下過下應該會攞哂

呢隻game無2週目,想重玩開新acc啦
舊 06-18-17, 09:25 PM   #845
chrischun
Juliuscrui

我係youtube睇到D片有中文版,乜事

舊 06-18-17, 10:06 PM   #846
MO

註冊日期: Aug 2005
Wii U 破解版漢化....
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-17, 09:03 PM   #847
IDGAF
The One

引用:
滑雪响左上雪山、過圈圈响最右下個島(要先過試練)、滑沙响女人國旁邊

氣棒最多先3圈,升左先啦
互換個像就响自己屋企條村門口,有個細路帶你去

你手頭有咩裝?大部分免費裝都係祠堂送,過下過下應該會攞哂

呢隻game無2週目,想重玩開新acc啦
THX~!

因為一直無去搵錢裝備方面,我得呢D咋,多數都係係Shrine、寶箱、任務度拎的。

係結婚副任條村附近佢搵到第4隻大妖精,居然要我比1萬蚊佢…

其實我都想問有咩裝備值得升?
見diamond、star fragment呢d好似幾難先有咁,唔想浪費素材。

此篇文章於 06-19-17 09:41 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-17, 02:55 AM   #848
chrischun
Juliuscrui

放低左隻Game差唔多一個月,今日無聊升曬所有飾品及耳環,不過真係好無聊先咁升法,裝備本身已升爆,飾品及耳環感覺重複左

舊 06-20-17, 08:24 AM   #849
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
THX~!

因為一直無去搵錢裝備方面,我得呢D咋,多數都係係Shrine、寶箱、任務度拎的。

係結婚副任條村附近佢搵到第4隻大妖精,居然要我比1萬蚊佢…

其實我都想問有咩裝備值得升?
見diamond、star fragment呢d好似幾難先有咁,唔想浪費素材。
基本上全部裝都要升到最後先算有技

我自己就升左3套,古代裝、忍者裝(4星夜間行快D,同埋可以行路無聲埋人身玩暗殺)仲有狂戰士裝(4星拎埋人馬D裝好大力)
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-17, 04:32 PM   #850
chrischun
Juliuscrui

攪錯左,DEL

標籤
Breath of the Wild, The Legend of Zelda, ゼルダの伝説

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] ゼルダの伝説 | 薩爾達傳說 曠野之息 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | 已售 | 繁體中文免費更新 MO 電視遊戲討論版 964 11-12-21 10:55 AM
[Wii U] ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild trdsport01 買賣專區 2 03-03-17 10:48 PM
[ETC] What if: Zelda: Breath of the Wild was an Anime? neo2046 電視遊戲討論版 0 07-04-16 12:19 AM
[3DS] ゼルダの伝説 トライフォース3銃士 / The Legend of Zelda: Tri Force Heroes 6402oen 手提遊戲機討論版 135 12-04-15 11:35 AM
[3DS] ゼルダの伝説 時のオカリナ 3D / The Legend Zelda Ocarina of Time | 繁體中文版 9月28日發售 W!LL 手提遊戲機討論版 1115 10-28-12 11:53 PM

現在的時間是 11:31 AM

手機版 | APP版