Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 05-24-17, 08:41 AM   #801
chrischun
God of Gamer
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
原來係爆左機後,最後save會多粒星,不過只係顯示神廟嘅百分比,而唔係整個遊戲嘅百分比,有鬼用咩,我一早通曬120個神廟

此篇文章於 05-24-17 08:47 AM 被 chrischun 編輯。
chrischun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-17, 08:48 AM   #802
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: chrischun 查看文章
1.地圖右下角有條村,其中一間屋入邊有個賭場,成隻遊戲大約需要25000盧比,用S/L大法
2.同上,到你贏錢後,買乜都得呀,不過要有準備25000盧比需要最少幾個鐘時間贏返嚟
3.我自己冇乜研究食譜,不過係鳥人村會有一個開神廟任務,叫你搵五姐妹,第三姐妹叫你煮野食比佢食,三文魚加牛油加麥,會全滿血另加4個心比你,重要的是村內有齊嚟三種材料,三文魚係上村前樓梯旁邊有個水塘,每次都起碼有一條,村內商店有牛油及麥
THX~!

賭場?係咪漁村開寶箱果度?

我上網問完,有網友教"賣飯盒"搵錢喎,
佢話「菇 x1+肉 x1+big hearty radish x1」呢道菜,整完賣返比商人可以有100 Rupees

http://zelda.gamepedia.com/Food

另外,有過上山碌齡方法,
應該係指呢個吧?,18:22開始
https://youtu.be/60D5bs7_x6c?t=18m22s

https://www.youtube.com/watch?v=60D5...ature=youtu.be

舊 05-24-17, 11:41 AM   #803
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
雪球應該係比較有效的方法..

尋日又做左D 任,笑死我
笑死我
同哥朗族鬥耐熱
part 1
VS 三個哥朗族,企去超熱石板.. 睇住佢地一個一個輸左,好好笑
part 2
溫度昇級,三條友旁邊吶喊助威

此篇文章於 05-24-17 12:08 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-17, 12:31 PM   #804
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
賺錢有好多方法既,
有人打保齡、有人爬崖、有人打石怪、有人去漁村…睇你鍾意邊樣啫

至於買乜…除左套忍者裝之外其他都唔駛急住買

食譜方面其實煮藥比較方便
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-17, 03:21 PM   #805
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: PatrickNo42 查看文章
賺錢有好多方法既,
有人打保齡、有人爬崖、有人打石怪、有人去漁村…睇你鍾意邊樣啫

至於買乜…除左套忍者裝之外其他都唔駛急住買

食譜方面其實煮藥比較方便
其實錢賣料同開寶箱都夠晒用
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-17, 04:56 PM   #806
PatrickNo42

引用:
作者: lodoss 查看文章
其實錢賣料同開寶箱都夠晒用
解放最後一隻大妖精算系最大難題
要成萬真係要刻意儲
舊 05-24-17, 11:19 PM   #807
Toriya

註冊日期: Nov 2006
今集小林製藥好玩
將多餘材料 5 件 1 set 掟落鑊煲一煲
只要煮得成料理或藥水就可以賣好多錢
尤其係行完左上角雪山,一定會炸到成身狼肉
由手機版發出
Toriya 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-17, 11:41 AM   #808
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
系咪大部份石都可賣得?

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-17, 04:49 PM   #809
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: DC 97 查看文章
系咪大部份石都可賣得?
係, 正常咁玩
你身上有咩多, 按比例賣出去係ok
鑽石要留,其他都可以賣

舊 05-27-17, 07:46 PM   #810
DC 97
The One

Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
爆左机仲可唔可玩返之前未做完D MISSION?

此篇文章於 05-27-17 08:15 PM 被 DC 97 編輯。
舊 05-27-17, 08:54 PM   #811
信長
The Flash

可以...

舊 05-28-17, 06:36 AM   #812
chrischun
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
引用:
系咪大部份石都可賣得?
睇你有無儲裝備既引,如果有鑽石留22顆,Opal留49顆,紅寶石留20顆,藍寶石留20顆,topaz留20顆

舊 05-31-17, 08:06 AM   #813
DC 97
The One

PSN  IDDC97
打晒四獸拎埋劍~準備打大佬
14心加差吾多3圓氣~夠唔夠能力入去打?
系咪整晒牛肉串入去打最好?或有冇拎咩食物入去好D

舊 05-31-17, 09:30 AM   #814
PatrickNo42

引用:
其實正式入去BOSS房之前都可以自由探索,唔駛咁急準備(王城都係唔錯既賺武器素材點)
夠唔夠打就睇你技術啦

過哂所有神獸之後發現今集d大迷宮都唔係好難
係火神獸前段比較刺激同水神獸有個要諗一陣既位
大部分難度高既解謎位都留左去d祠堂度
舊 05-31-17, 10:46 AM   #815
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
其實呢隻GAME D BOSS好易打 你有MS基本上當佢地菜咁切....係解謎果到難既姐
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-17, 12:36 PM   #816
IDGAF
The One

1.想問下一般武器進入損壞狀態之後有無得維修?
2.其實今集係咪無魚竿之類的工具?我暫時一係徙手捉,一係用炸彈炸魚再執。
3.點解把Master Sword的攻擊力有時係30攻,有時係60更攻,仲好似會發光添。

我淨係知火山地區有隻怪可以吸D生鏽的武器入身體噴返把翻新好的武器出嚟,
但我未玩到火山地區…只係爬晒所有塔開全地圖、打了大象、巨烏、拎咗大樹的Master Sword。

手上有一把50攻的雙打劍用嚟打咗人馬、Shrine入面的機械人就爛爛地了…
諗緊係咪要放棄佢,因為武器庫的位唔多。

舊 05-31-17, 01:14 PM   #817
lodoss
Crazy Gamer

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
1.想問下一般武器進入損壞狀態之後有無得維修?
2.其實今集係咪無魚竿之類的工具?我暫時一係徙手捉,一係用炸彈炸魚再執。
3.點解把Master Sword的攻擊力有時係30攻,有時係60更攻,仲好似會發光添。

我淨係知火山地區有隻怪可以吸D生鏽的武器入身體噴返把翻新好的武器出嚟,
但我未玩到火山地區…只係爬晒所有塔開全地圖、打了大象、巨烏、拎咗大樹的Master Sword。

手上有一把50攻的雙打劍用嚟打咗人馬、Shrine入面的機械人就爛爛地了…
諗緊係咪要放棄佢,因為武器庫的位唔多。
1. 冇得維修
2. 冇魚竿, 重有可以放電箭
3. 我未去拿master sword答唔到你

50攻以上既雙手劍大把地方都有, 打到佢碎吧
另武器庫最多可增加到19個位(連埋master sword就20個位),
有隻大木精任務, 解左就可以用種子加位,
加埋弓同盾, 全部大約用500粒種子
舊 05-31-17, 02:38 PM   #818
信長
The Flash

60 攻係因為打機械兵,或者入城都有
就快出的DLC ,可打試練解放長駐60攻
搵多D 種的話,開晒武器格,就唔會為武器耐久值頭痛

後期一身3連,5連弓真係無敵

此篇文章於 05-31-17 02:42 PM 被 信長 編輯。
舊 05-31-17, 05:17 PM   #819
PatrickNo42

退魔劍發光代表係覺醒狀態,
除左攻擊力兩倍之外,耐久度亦強化左差不多4倍

基本上遇着沾染ガノン妖氣既魔物(人馬、出面d機械人)同地方(王城、神獸)就會覺醒
所以過哂所有神獸先攞把劍其實係徙左
舊 05-31-17, 05:24 PM   #820
lodoss
Crazy Gamer

引用:
作者: PatrickNo42 查看文章
退魔劍發光代表係覺醒狀態,
除左攻擊力兩倍之外,耐久度亦強化左差不多4倍

基本上遇着沾染ガノン妖氣既魔物(人馬、出面d機械人)同地方(王城、神獸)就會覺醒
所以過哂所有神獸先攞把劍其實係徙左
咁我都係拎左把劍先繼續遊走

穿古代裝定勇者裝好??
古代娤對機械人有加乘,
另勇者裝對把劍有加乘
舊 05-31-17, 10:04 PM   #821
DC 97
The One

PSN  IDDC97
點解爆左机~個任務果到仲有加農未打?
SAVE 多左粒星

舊 05-31-17, 10:18 PM   #822
PatrickNo42

引用:
作者: lodoss 查看文章
咁我都係拎左把劍先繼續遊走

穿古代裝定勇者裝好??
古代娤對機械人有加乘,
另勇者裝對把劍有加乘
前幾頁有人話勇者裝個效果其實有等於無(佢強化既係滿血先出到果招劍氣)…當做係一種fans service好d
2選1既話就古代裝
舊 05-31-17, 10:48 PM   #823
IDGAF
The One

唔該晒先,
咁korok seed係咪唔可以用sheikah sensor幫手搵?
唔係幾想睇攻略對地圖咁玩…

寶箱我就係拎咗相機功能之後,
用相機影低,再用sheikah sensor幫手搵。

舊 05-31-17, 11:00 PM   #824
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
唔該晒先,
咁korok seed係咪唔可以用sheikah sensor幫手搵?
唔係幾想睇攻略對地圖咁玩…

寶箱我就係拎咗相機功能之後,
用相機影低,再用sheikah sensor幫手搵。
遲d響DLC有個樹精面具可以搵種子......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-17, 02:13 PM   #825
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
角川本攻略我訂左
有無人想要?
$130
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Breath of the Wild, The Legend of Zelda, ゼルダの伝説

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] ゼルダの伝説 | 薩爾達傳說 曠野之息 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | 已售 | 繁體中文免費更新 MO 電視遊戲討論版 964 11-12-21 10:55 AM
[Wii U] ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild trdsport01 買賣專區 2 03-03-17 10:48 PM
[ETC] What if: Zelda: Breath of the Wild was an Anime? neo2046 電視遊戲討論版 0 07-04-16 12:19 AM
[3DS] ゼルダの伝説 トライフォース3銃士 / The Legend of Zelda: Tri Force Heroes 6402oen 手提遊戲機討論版 135 12-04-15 11:35 AM
[3DS] ゼルダの伝説 時のオカリナ 3D / The Legend Zelda Ocarina of Time | 繁體中文版 9月28日發售 W!LL 手提遊戲機討論版 1115 10-28-12 11:53 PM

現在的時間是 04:43 PM

手機版 | APP版