Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 04-10-17, 07:42 PM   #651
ZERO NEKO
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
請問忍衫等級四用材料魚那地方捉 丨thx

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-17, 12:23 PM   #652
寫輪眼
Insane Gamer
插槍Master

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: fortel 查看文章
特別馬仲要唔比人REG 唔係我可能仲會騎多D

比起騎馬,我個人比較鍾意SIR盾,好爽
無錯, 簡直是心聲,登錄唔到熊同鹿都算,神馬、骨馬又登錄唔到,咩玩法?唔計解任,只係浪費時間

瀡盾係爽,但盾會爛,兼只有向下....

引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
其實你掉一條在地,再用相機影, 入返相簿係睇到佢出沒地的

此篇文章於 04-11-17 12:27 PM 被 寫輪眼 編輯。
寫輪眼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-17, 01:16 PM   #653
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
拎MASTER SWORD果果樹島周圍果條河,用相機+ SENSOR一陣就夠30條
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-17, 07:57 PM   #654
ZERO NEKO

Nintendo Switch ID3666-9476-8489
many thanks ^^

舊 04-12-17, 09:39 AM   #655
fortel
Game Master

引用:
作者: 寫輪眼 查看文章
無錯, 簡直是心聲,登錄唔到熊同鹿都算,神馬、骨馬又登錄唔到,咩玩法?唔計解任,只係浪費時間

瀡盾係爽,但盾會爛,兼只有向下....
拎左hylian shield完全無呢個問題

話時話hylian shield係唔係唔會爛..? 係既話佢盾上面個90有咩意義?
舊 04-12-17, 10:36 AM   #656
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:

話時話hylian shield係唔係唔會爛..? 係既話佢盾上面個90有咩意義?
數字係表示: 盾就防禦力, 武器就攻擊力
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-17, 12:29 PM   #657
kain_plus
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
引用:

我隻神盾有加乘,去到111防

Sent from my iPhone using Gaforum

US TV Series Fan: X-Files, Six Feet Under, CSI, Las Vegas, Monk, Nip Tuck, Hustle, Prison Break, Lost, Numb3rs, House, Supernatural, Heroes, Dexter, Vanished, Cold Case, Dresden Files, Cane, Big Bang Theory
kain_plus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-17, 01:44 PM   #658
fortel
Game Master

引用:
作者: lodoss 查看文章
數字係表示: 盾就防禦力, 武器就攻擊力
我唔多明,起到盾擋到就唔會扣,咁個防禦力有咩用? 防禦力=耐用度?
舊 04-12-17, 02:11 PM   #659
lodoss
Crazy Gamer

引用:
我唔多明,起到盾擋到就唔會扣,咁個防禦力有咩用? 防禦力=耐用度?
我估防禦力唔夠對手攻擊力高時, 盾會好快爆/即爆,
打人馬時成日幾下就爆盾
舊 04-12-17, 02:13 PM   #660
lodoss
Crazy Gamer

今日有更新到1.1.2
舊 04-12-17, 04:17 PM   #661
fortel
Game Master

引用:
作者: lodoss 查看文章
我估防禦力唔夠對手攻擊力高時, 盾會好快爆/即爆,
打人馬時成日幾下就爆盾
咁未姐係耐用度

hylian shield得90,不過唔識爆
舊 04-12-17, 06:58 PM   #662
Toriya
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
耐久度是隱藏值,一般盾牌低於50,hylian盾高達800
盾防禦力是 parry power
比對手攻擊力高時 parry 可以震飛部分敵人的武器
Toriya 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-17, 10:07 PM   #663
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
其實我覺得加乘個數
佢顯示出來o個個已經係實數
只係提醒左玩家呢個係強左左o既盾
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-17, 11:33 PM   #664
fortel
Game Master

引用:
作者: Toriya 查看文章
耐久度是隱藏值,一般盾牌低於50,hylian盾高達800
盾防禦力是 parry power
比對手攻擊力高時 parry 可以震飛部分敵人的武器
THX

姐係hylian盾都會有爆既一日?
舊 04-13-17, 01:48 AM   #665
awan

註冊日期: Oct 2003
引用:
THX

擋幾下保衛者啲激光一樣好快爆
係硬擋,唔係盾反
awan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-17, 03:22 PM   #666
寫輪眼
Insane Gamer
插槍Master

註冊日期: Oct 2006
引用:
THX

https://www.youtube.com/watch?v=n1UQZxZvGxg

應該耐久力890
寫輪眼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-17, 03:28 PM   #667
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: awan 查看文章
擋幾下保衛者啲激光一樣好快爆
係硬擋,唔係盾反
普通果D盾係咪做唔到盾反?

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-17, 03:54 PM   #668
fortel
Game Master

引用:
作者: 阿聰 查看文章
全部盾都可以玩盾反

果陣我第一套裝就直接沖遠古,係咁刷炮台,係咁SAVE LOAD慢慢反
舊 04-13-17, 03:56 PM   #669
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
全部盾都可以玩盾反

果陣我第一套裝就直接沖遠古,係咁刷炮台,係咁SAVE LOAD慢慢反
可能我技術唔夠好,總係覺得普通盾係反彈唔到。

Sent from my iPhone using Gaforum

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-17, 04:24 PM   #670
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
更新後,林克狼由20心跌到3個心

舊 04-13-17, 05:24 PM   #671
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
107 The Legend of Zelda: Breath of the Wild Facts YOU Should Know | The Leaderboard <部份劇透>

此篇文章於 04-13-17 05:32 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-17, 11:44 PM   #672
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
到處遊魂多時之後終於捨得去打蜥蜴......
結論係......
之前你地話好易打本童子都仲有d懷疑...
打過之後...呢隻神獸簡直要用初心向黎形容......
序盤上山完全係MGS...因為之前打怪已經慣左所以無難...
解迷部份相對隻象好多都好直觀唔駛點諗太多......
最後...隻火鬼......
根本什麼橫跳後空翻盾反技能全部都唔需要......
本童子除左放一次炸彈破佢氣合放大熔岩彈之外全程都只係響度run & gun......

但係打完之後...而家又掛住響火山掘礦......
所以下隻神獸應該又有排......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-17, 08:26 AM   #673
awan

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: 阿聰 查看文章
煲蓋都反到
條條大路通羅馬
盾反唔叻咪用其他方法囉,冇咩所謂
awan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-17, 12:17 AM   #674
lodoss
Crazy Gamer

引用:
作者: 1515 查看文章
更新後,林克狼由20心跌到3個心
我試左冇變,都係20心
舊 04-16-17, 08:17 AM   #675
ZERO NEKO

請問雷獸山的雷矢是否無限執 ?

標籤
Breath of the Wild, The Legend of Zelda, ゼルダの伝説

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] ゼルダの伝説 | 薩爾達傳說 曠野之息 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | 已售 | 繁體中文免費更新 MO 電視遊戲討論版 964 11-12-21 10:55 AM
[Wii U] ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild trdsport01 買賣專區 2 03-03-17 10:48 PM
[ETC] What if: Zelda: Breath of the Wild was an Anime? neo2046 電視遊戲討論版 0 07-04-16 12:19 AM
[3DS] ゼルダの伝説 トライフォース3銃士 / The Legend of Zelda: Tri Force Heroes 6402oen 手提遊戲機討論版 135 12-04-15 11:35 AM
[3DS] ゼルダの伝説 時のオカリナ 3D / The Legend Zelda Ocarina of Time | 繁體中文版 9月28日發售 W!LL 手提遊戲機討論版 1115 10-28-12 11:53 PM

現在的時間是 07:41 PM

手機版 | APP版