Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 03-28-17, 06:06 PM   #576
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
Game Weekly 4月中出攻略本
https://www.facebook.com/GameWeekly/...type=3&theater

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-17, 11:48 PM   #577
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
[WiiU] ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | < 海拉爾旅遊交流區>

引用:
作者: kain_plus 查看文章
哩層我就唔清楚
我後來都冇理咁多,做其他野中途見到紅月就走

Sent from my iPhone using Gaforum

終於解左個任,好感動

之前比網上D 攻略誤導左以為要血月先企上去

原來只要果日會出血月個野著左燈就可以,完全唔洗理時間

Sent from my iPhone using Gaforum
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-17, 07:30 AM   #578
kain_plus
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: fortel 查看文章
終於解左個任,好感動

之前比網上D 攻略誤導左以為要血月先企上去

原來只要果日會出血月個野著左燈就可以,完全唔洗理時間

你指朝早都得?

US TV Series Fan: X-Files, Six Feet Under, CSI, Las Vegas, Monk, Nip Tuck, Hustle, Prison Break, Lost, Numb3rs, House, Supernatural, Heroes, Dexter, Vanished, Cold Case, Dresden Files, Cane, Big Bang Theory
kain_plus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-17, 08:09 AM   #579
fortel
Game Master

引用:
你指朝早都得?
我本身岩岩做完其他SHRINE,之後佢送我走果下佢AUTO SAVE左

之後我去爬山去緊另一個SHRINE就見到有紅灰 (都爬左勁耐下,應該由AM爬到去PM) 就第一時間LOAD SAVE返去上個SHRINE 個SAVE到,再傳去飛過山

去到果陣仲係PM 1定2點,個天完全無異常(見唔到血月、無紅灰),已經見到個台已經著左燈 做埋個SHRINE都仲未見血月,我之後再去埋雪山碌埋2個雪球SHRINE,見無波諗住訓一訓睇下D波會唔會RESET佢先彈血月個動畫出黎
舊 03-29-17, 04:14 PM   #580
kain_plus
Crazy Gamer

[WiiU] ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | < 海拉爾旅遊交流區>

引用:
作者: fortel 查看文章
我本身岩岩做完其他SHRINE,之後佢送我走果下佢AUTO SAVE左

之後我去爬山去緊另一個SHRINE就見到有紅灰 (都爬左勁耐下,應該由AM爬到去PM) 就第一時間LOAD SAVE返去上個SHRINE 個SAVE到,再傳去飛過山

去到果陣仲係PM 1定2點,個天完全無異常(見唔到血月、無紅灰),已經見到個台已經著左燈 做埋個SHRINE都仲未見血月,我之後再去埋雪山碌埋2個雪球SHRINE,見無波諗住訓一訓睇下D波會唔會RESET佢先彈血月個動畫出黎

Ha…真係唔知原來日光日白都得
我自己係天黑見到就沖

想問兩個任務嘅hints

1.主線abandoned mines d炮台唔啱位可以點?
2. Gerudo highland東南方有個shrine係喺斜坡,似乎要碌雪球去開, 對嗎?

打左140個鐘,有105 shrines同200 seeds, 主線未打蜥蜴同耕農,記憶差兩個

US TV Series Fan: X-Files, Six Feet Under, CSI, Las Vegas, Monk, Nip Tuck, Hustle, Prison Break, Lost, Numb3rs, House, Supernatural, Heroes, Dexter, Vanished, Cold Case, Dresden Files, Cane, Big Bang Theory

此篇文章於 03-29-17 09:41 PM 被 kain_plus 編輯。
舊 03-29-17, 08:09 PM   #581
awan
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2003
玩到一百一十幾個祠都有地方原來未去過
揾到呢隻大妖精

有冇人記得有個喺山既立面,上下左右有電符號既隱藏祠(放波既座)位置大約係咩位置,之前見過唔記得mark低,搵咗兩晚都揾唔返
awan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-17, 08:13 PM   #582
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
注意SPOILER內容 尤其圖片

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 03-29-17 08:33 PM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-17, 08:30 PM   #583
kain_plus
Crazy Gamer

引用:
作者: awan 查看文章

揾到呢隻大妖精

有冇人記得有個喺山既立面,上下左右有電符號既隱藏祠(放波既座)位置大約係咩位置,之前見過唔記得mark低,搵咗兩晚都揾唔返

哩隻馬神呃錢嘅

舊 03-29-17, 09:08 PM   #584
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
揾到呢隻大妖精

https://youtu.be/8GwgDJkaIU8

引用:
哩隻馬神呃錢嘅
唯一用途
好似用黎復活馬

此篇文章於 03-29-17 09:12 PM 被 信長 編輯。
舊 03-29-17, 09:34 PM   #585
awan
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: 赤武神 查看文章
注意SPOILER內容 尤其圖片
去到就有,唔使解迷架喎⋯⋯
地址條片唔係我post架
awan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-17, 09:36 PM   #586
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
去到就有,唔使解迷架喎⋯⋯
地址條片唔係我post架
呢個特別角色最好留番我地自己遇到 咁會驚喜d
youtube d圖又係,成鬼日睇到d唔想睇既野

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 03-29-17 09:41 PM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-17, 09:39 PM   #587
kain_plus
Crazy Gamer

引用:
作者: 信長 查看文章
https://youtu.be/8GwgDJkaIU8

唯一用途
好似用黎復活馬

Err...
問題係d 馬好日都唔會死

舊 03-30-17, 12:06 AM   #588
fortel
Game Master

引用:
哩隻馬神呃錢嘅

又唔好咁講,上次我隻大馬死左都係因為佢先拎得返隻馬
舊 03-30-17, 10:19 PM   #589
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
....玩碌波玩左半個鐘

嬲嬲地反轉個台FING個波出去,咁又過到

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-17, 01:15 PM   #590
信長
The Flash

Zelda: Fighting Lynel naked with only 3 hearts and a rock
https://youtu.be/1lQzF_5jVMk

人馬: ...........

Reaching The Vertical Limit in Breath of the Wild (FLYING A ROCK)
https://youtu.be/EEXDYSlNno0

UP~~~~

此篇文章於 03-31-17 01:17 PM 被 信長 編輯。
舊 03-31-17, 01:48 PM   #591
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
....玩碌波玩左半個鐘

嬲嬲地反轉個台FING個波出去,咁又過到
唔係一定要Fing 咩
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-17, 02:17 PM   #592
Eking

引用:
作者: 新月 查看文章
唔係一定要Fing 咩
正常方法玩會玩到發火~

舊 03-31-17, 02:20 PM   #593
DQGUNDAM

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID4752 8991 7789
3DS Friend Code3308 4518 9604
PSN  IDDQGUNDAMHK
XBox Live GamertagDQGUNDAM
碌波我都唔係用正常方式,我係跳去個台,打個波過黎,再推入洞

做人要有責任,衰左要認,錯左要道歉

做人要有品德,不要強詞奪理,生安白做

動森夢番地:3600-0295-3743
DQGUNDAM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-17, 05:36 PM   #594
寫輪眼
Insane Gamer
插槍Master

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: DQGUNDAM 查看文章
碌波我都唔係用正常方式,我係跳去個台,打個波過黎,再推入洞
我都係咁樣仲要一TICK PASS,我覺得咁先係正常方法喎
寫輪眼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-17, 05:38 PM   #595
信長
The Flash

完全唔知正常方法~~~
反轉完成

大細方塊運輸帶,大家都唔同玩法
個波打過對面個個一樣...
1)有人搬石擋LASER...
2)有人用鳥技飛起
3)有人用盾,邊擋邊橫跳入
4)我直接蹲下鴨仔跳入

此篇文章於 03-31-17 05:45 PM 被 信長 編輯。
舊 03-31-17, 05:54 PM   #596
新月
Game Master

大象拎地圖
大象拎地圖
有人用寶箱頂門
有人Lock門用力打
最多人用係Ice
舊 04-01-17, 11:19 PM   #597
ZERO NEKO

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
想請問我拎曬成套爬山裝為何爬山仍扣氣 還有甚防熱料理推介 謝謝

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-17, 01:28 AM   #598
新月
Game Master

引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
想請問我拎曬成套爬山裝為何爬山仍扣氣 還有甚防熱料理推介 謝謝
邊個話你知唔扣氣?
用藍色菇煮係防暑
但防燒就另一樣野
舊 04-02-17, 11:49 AM   #599
信長
The Flash

有關 Guardian
How To Pilot A Guardian In Zelda: Breath Of The Wild
控制 Guardian
https://youtu.be/kdtoTKed5Cc

XD 我真係信左,原本係愚人節...

此篇文章於 04-02-17 11:51 AM 被 信長 編輯。
舊 04-02-17, 06:52 PM   #600
信長
The Flash

開最後地圖....
無準備下去火山區,邊食野邊衝,入村去買衫
店長仲好驚訝表情 好驚訝我成身燒著左,仲叫我買D 買衫

標籤
Breath of the Wild, The Legend of Zelda, ゼルダの伝説

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] ゼルダの伝説 | 薩爾達傳說 曠野之息 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | 已售 | 繁體中文免費更新 MO 電視遊戲討論版 964 11-12-21 10:55 AM
[Wii U] ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild trdsport01 買賣專區 2 03-03-17 10:48 PM
[ETC] What if: Zelda: Breath of the Wild was an Anime? neo2046 電視遊戲討論版 0 07-04-16 12:19 AM
[3DS] ゼルダの伝説 トライフォース3銃士 / The Legend of Zelda: Tri Force Heroes 6402oen 手提遊戲機討論版 135 12-04-15 11:35 AM
[3DS] ゼルダの伝説 時のオカリナ 3D / The Legend Zelda Ocarina of Time | 繁體中文版 9月28日發售 W!LL 手提遊戲機討論版 1115 10-28-12 11:53 PM

現在的時間是 01:31 PM

手機版 | APP版