Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 03-26-17, 03:47 PM   #551
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
https://youtu.be/dVtLwEGYKQk

飛天林克

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-17, 04:01 PM   #552
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 信長 查看文章

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-17, 04:05 PM   #553
awan
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: 新月 查看文章
支線任做左未先?

三個泉呢?
不過呢個簡單你應該解左
尋晚搵多兩個去到104
支線做剩返三大排骨
藍線剩海邊石碑未諗到句古文點解
不過我仲有兩隻神獸未去解
想行清其他地方執多少少種子先
awan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-17, 08:04 PM   #554
awan

喺雪山區搵咗幾粒鐘
終於都搵到副大排骨頭
仲爭火山骨,希望今晚可以搵到
舊 03-27-17, 02:25 PM   #555
ZERO NEKO

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
請問屋邊度起 用途放裝備嗎

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-17, 03:06 PM   #556
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
起屋係未最多收到3把武器? 我想起第4個陣無咗個選項

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-17, 03:46 PM   #557
寫輪眼
Insane Gamer
插槍Master

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
地圖東方,其中一條村喇......行晒應該找到吉屋,有幾個師傅等緊開工

引用:
作者: martinyau1979 查看文章
起屋係未最多收到3把武器? 我想起第4個陣無咗個選項
係,盾同箭都係,
不過「家」只係要黎起,第時都係蒲イチカラ村多,因為成日Loop大妖精泉>濕地(古代素材)>古代研究所2.....同一樣有免費宿屋

此篇文章於 03-27-17 03:49 PM 被 寫輪眼 編輯。
寫輪眼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-17, 04:17 PM   #558
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
我一身勁武器,打勁野先用爛一把,佢又跌,唔愁武器

有個位出好多武器

有個位好多野執.........
地圖最西南方的塔,10點方向有個山洞,有齊SET 弓,劍,盾, 五件野

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-17, 09:41 PM   #559
awan

引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
東南面古代研究所旁邊條村
完成買屋任務再觸發其他任務先係重點
舊 03-27-17, 10:49 PM   #560
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
想問紅月夜係咪隨機有?
有個祠要紅月夜解,生火過咗好多晚都冇
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-17, 11:04 PM   #561
awan

引用:
作者: 野良猫 查看文章
想問紅月夜係咪隨機有?
感覺殺多啲快啲會紅月
平時山頭亂走好少有紅月
舊 03-27-17, 11:07 PM   #562
野良猫
肥倫

引用:
作者: awan 查看文章
感覺殺多啲快啲會紅月
平時山頭亂走好少有紅月
咁我都係去解其他祠順道見嘢就殺等紅月算
舊 03-27-17, 11:28 PM   #563
awan

引用:
咁我都係去解其他祠順道見嘢就殺等紅月算
我試過等發光馬喺山頂燒柴,記憶中係4日一次赤月
但唔知係咪定律
舊 03-27-17, 11:36 PM   #564
野良猫
肥倫

引用:
我試過等發光馬喺山頂燒柴,記憶中係4日一次赤月
但唔知係咪定律
頭先睇過下攻略
雙子馬房有個人會話你知今夜係咩月
同現實一樣有三日月、滿月之分

亦都試過生火,過咗一轉大約5、6次都係冇話有紅月
真係唔知點先易發生到了
舊 03-28-17, 12:24 AM   #565
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
[WiiU] ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | < 海拉爾旅遊交流區>

做個under the red moon卡到我癲線...各位版友有無D 咩好方法幫下小弟...

原地訓又試過,刷怪又試過,無限5點叫醒阿叔問都試過,都係唔work 已經卡左2日了...

求救

Sent from my iPhone using Gaforum
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-17, 08:23 AM   #566
ZERO NEKO

Nintendo Switch ID3666-9476-8489
引用:
東南面古代研究所旁邊條村
完成買屋任務再觸發其他任務先係重點
thanks

舊 03-28-17, 08:24 AM   #567
ZERO NEKO

引用:
作者: 寫輪眼 查看文章
地圖東方,其中一條村喇......行晒應該找到吉屋,有幾個師傅等緊開工

係,盾同箭都係,
不過「家」只係要黎起,第時都係蒲イチカラ村多,因為成日Loop大妖精泉>濕地(古代素材)>古代研究所2.....同一樣有免費宿屋
thanks

舊 03-28-17, 08:26 AM   #568
kain_plus
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
[WiiU] ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | < 海拉爾旅遊交流區>

引用:
作者: fortel 查看文章
做個under the red moon卡到我癲線...各位版友有無D 咩好方法幫下小弟...

原地訓又試過,刷怪又試過,無限5點叫醒阿叔問都試過,都係唔work 已經卡左2日了...

求救

Sent from my iPhone using Gaforum

你都係照打住其他先,大概10:35會見到有冇紅月
之後即刻飛去就得,由山神個廟飛去,啱啱好11:40到達
記得上平台之前要除曬所有裝備

我都係刷dual peak stable個hino 刷左四個鐘都冇紅月放棄後打其他嘢一陣就有

另外,琴晚終於要睇攻略搵leviathan bones, 開頭以為係要搵隻獨眼巨骨,唔怪得影極相都冇反應

最後,請Goron d炮台點樣解?都對唔準嘅?bridge of eldin 就冇炮彈

US TV Series Fan: X-Files, Six Feet Under, CSI, Las Vegas, Monk, Nip Tuck, Hustle, Prison Break, Lost, Numb3rs, House, Supernatural, Heroes, Dexter, Vanished, Cold Case, Dresden Files, Cane, Big Bang Theory
kain_plus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-17, 09:26 AM   #569
fortel
Game Master

引用:
作者: kain_plus 查看文章
你都係照打住其他先,大概10:35會見到有冇紅月
之後即刻飛去就得,由山神個廟飛去,啱啱好11:40到達
記得上平台之前要除曬所有裝備

我都係刷dual peak stable個hino 刷左四個鐘都冇紅月放棄後打其他嘢一陣就有

另外,琴晚終於要睇攻略搵leviathan bones, 開頭以為係要搵隻獨眼巨骨,唔怪得影極相都冇反應

最後,請Goron d炮台點樣解?都對唔準嘅?bridge of eldin 就冇炮彈

我打打下怪見有紅灰已經第一時間沖返去,點知去到AM8:00已經紅月,痴鬼線....

到底紅月係RANDOM日子+固定時間出,定係RANDOM日子+RANDOM時間出?
舊 03-28-17, 09:31 AM   #570
寫輪眼
Insane Gamer
插槍Master

註冊日期: Oct 2006
引用:
想問紅月夜係咪隨機有?
我上地圖最北殺咗4000血白髮雷獸,執嘢執到一半時紅月生返隻,到底咩玩法?

btw, 紅月仲有咩影響?武器會復修嗎?
有時某啲武器見紅會自己好返(唔計退魔之劍)
寫輪眼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-17, 09:32 AM   #571
野良猫
肥倫

引用:
作者: 寫輪眼 查看文章
我上地圖最北殺咗4000血白髮雷獸,執嘢執到一半時紅月生返隻,到底咩玩法?

btw, 紅月仲有咩影響?武器會復修嗎?
有時某啲武器見紅會自己好返(唔計退魔之劍)
紅月係所有怪reset,只係咁
舊 03-28-17, 10:49 AM   #572
fortel
Game Master

引用:
紅月係所有怪reset,只係咁
好似話整野食都有影響

刷紅月刷到想死,一走開佢就彈出黎,嘔血
舊 03-28-17, 11:05 AM   #573
kain_plus
Crazy Gamer

引用:
我打打下怪見有紅灰已經第一時間沖返去,點知去到AM8:00已經紅月,痴鬼線....

到底紅月係RANDOM日子+固定時間出,定係RANDOM日子+RANDOM時間出?

你開左santorini mountain (好似係咁串) 個廟先
一見到紅月就傳送去嗰度飛過去
哩個已經係最短距離
仲有,唔係等佢出左動畫先去,係你望天見到紅月就要即去
約莫10點會見到月亮

紅月夜都嘢食d加乘會多d,例如buff耐d,勁d

殺得多怪就會trigger到,執菇,蘋果都好似會
如果乜都唔做,咁就好似唔識出,畢竟我刷左4粒鐘都冇

US TV Series Fan: X-Files, Six Feet Under, CSI, Las Vegas, Monk, Nip Tuck, Hustle, Prison Break, Lost, Numb3rs, House, Supernatural, Heroes, Dexter, Vanished, Cold Case, Dresden Files, Cane, Big Bang Theory

此篇文章於 03-28-17 11:08 AM 被 kain_plus 編輯。
舊 03-28-17, 11:50 AM   #574
fortel
Game Master

引用:
作者: kain_plus 查看文章
你開左santorini mountain (好似係咁串) 個廟先
一見到紅月就傳送去嗰度飛過去
哩個已經係最短距離
仲有,唔係等佢出左動畫先去,係你望天見到紅月就要即去
約莫10點會見到月亮

紅月夜都嘢食d加乘會多d,例如buff耐d,勁d

殺得多怪就會trigger到,執菇,蘋果都好似會
如果乜都唔做,咁就好似唔識出,畢竟我刷左4粒鐘都冇

我開晒既啦,係差UNDER MOON呢個

OK THX

BTW 其實我AM5點問完阿叔,佢話無血月,之後我係咁殺怪會唔會影響到當日由無變有?
舊 03-28-17, 01:06 PM   #575
kain_plus
Crazy Gamer

引用:
我開晒既啦,係差UNDER MOON呢個

OK THX

BTW 其實我AM5點問完阿叔,佢話無血月,之後我係咁殺怪會唔會影響到當日由無變有?

哩層我就唔清楚
我後來都冇理咁多,做其他野中途見到紅月就走

標籤
Breath of the Wild, The Legend of Zelda, ゼルダの伝説

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] ゼルダの伝説 | 薩爾達傳說 曠野之息 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | 已售 | 繁體中文免費更新 MO 電視遊戲討論版 964 11-12-21 10:55 AM
[Wii U] ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild trdsport01 買賣專區 2 03-03-17 10:48 PM
[ETC] What if: Zelda: Breath of the Wild was an Anime? neo2046 電視遊戲討論版 0 07-04-16 12:19 AM
[3DS] ゼルダの伝説 トライフォース3銃士 / The Legend of Zelda: Tri Force Heroes 6402oen 手提遊戲機討論版 135 12-04-15 11:35 AM
[3DS] ゼルダの伝説 時のオカリナ 3D / The Legend Zelda Ocarina of Time | 繁體中文版 9月28日發售 W!LL 手提遊戲機討論版 1115 10-28-12 11:53 PM

現在的時間是 11:56 AM

手機版 | APP版