Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 03-23-17, 11:03 AM   #526
Eking
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 新月 查看文章
咁你地知粒野有咩用?
我淨係知角可以用黎強化裝甲~

舊 03-23-17, 12:23 PM   #527
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
請問屋企邊度買架,打完加農都未見過..
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 01:17 PM   #528
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
作者: sonic 查看文章
請問屋企邊度買架,打完加農都未見過..
研究所下邊條村
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 01:59 PM   #529
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: neo2046 查看文章

尼幾個唔知

19) You can burn off a Hinox’s leg armor to do more damage to it with your weapons.

69) Link can do extra selfie poses by using the left joystick when holding down ZL.

76) Other times the Lynel just keeps standing, staring you down, weapon drawn. Spooky!

94) If you run in a tight circle and attack you can do a spin attack without charging it up.

用電箭射鐵箱有AOE 效果
試過丟魚去冰水變冰魚, 好似話丟蛋去溫泉會有溫泉蛋, 未入火山區未試
樹葉應該係唯一有風效果的武器, 對小怪有用,好多時吹走佢地落山都好爽,吹佢地落馬都得

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 02:05 PM   #530
Eking

引用:
作者: 信長 查看文章
尼幾個唔知

19) You can burn off a Hinox’s leg armor to do more damage to it with your weapons.

69) Link can do extra selfie poses by using the left joystick when holding down ZL.

76) Other times the Lynel just keeps standing, staring you down, weapon drawn. Spooky!

94) If you run in a tight circle and attack you can do a spin attack without charging it up.

用電箭射鐵箱有AOE 效果
試過丟魚去冰水變冰魚, 好似話丟蛋去溫泉會有溫泉蛋, 未入火山區未試
樹葉應該係唯一有風效果的武器, 對小怪有用,好多時吹走佢地落山都好爽,吹佢地落馬都得

落雨用電武一樣有小型AE

舊 03-23-17, 02:31 PM   #531
seeyu
Junior Member

註冊日期: Mar 2017
引用:
作者: neo2046 查看文章
50) You can use Stasis on most enemies and surprise them by disappearing from their field of view (or attacking them).

咁人馬可唔可以停左佢之後打佢或者騎佢? 如果得都可以屈佢機喎!
由手機版發出
seeyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 02:42 PM   #532
Eking

引用:
作者: seeyu 查看文章
50) You can use Stasis on most enemies and surprise them by disappearing from their field of view (or attacking them).

咁人馬可唔可以停左佢之後打佢或者騎佢? 如果得都可以屈佢機喎!
由手機版發出
當然可以打, 要騎就要打到佢"櫃"低先, 不過要強化左STASIS先~

舊 03-23-17, 03:19 PM   #533
wai
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 寫輪眼 查看文章
我MISS咗呢個寶箱,化身大砲後已經拎唔返........
好奇想問吓裡面其實係乜?
核心1個...
wai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 06:00 PM   #534
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
前晚終於過到迷之森
諗左好耐都諗唔到點玩
終於要睇攻略先識
完全冇咩提示
係初頭跟著xx行...

入到去好鬼夢幻好宮崎駿feel
但可惜drop frame都幾勁下
有少少破壞左咁靚既場境
我發覺樹多既場境就會咁
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-17, 02:39 AM   #535
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
成日遇到既情況,想爬山先黎落雨

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-17, 08:10 AM   #536
kain_plus
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
打o左81個shrine, 依家越o黎越難搵
major test 搵到5個但未打,唔知計唔計
琴晚用o左成個鐘先o係Hebra雪山搵到一個,明明雷達見到,肉眼都見到,但就係行唔到去

最後...

終於原來係要靠上升氣流飄入去

US TV Series Fan: X-Files, Six Feet Under, CSI, Las Vegas, Monk, Nip Tuck, Hustle, Prison Break, Lost, Numb3rs, House, Supernatural, Heroes, Dexter, Vanished, Cold Case, Dresden Files, Cane, Big Bang Theory
kain_plus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-17, 09:20 AM   #537
kain_plus
Crazy Gamer

[WiiU] ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | < 海拉爾旅遊交流區>

早幾日膽粗粗衝上goron鎮,好在帶夠食物,人體自燃住咁衝上去買防火裝

沙漠套隔熱裝都冇鬼用,正常係點上?

Sent from my iPhone using Gaforum

US TV Series Fan: X-Files, Six Feet Under, CSI, Las Vegas, Monk, Nip Tuck, Hustle, Prison Break, Lost, Numb3rs, House, Supernatural, Heroes, Dexter, Vanished, Cold Case, Dresden Files, Cane, Big Bang Theory
舊 03-24-17, 09:33 AM   #538
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: kain_plus 查看文章
早幾日膽粗粗衝上goron鎮,好在帶夠食物,人體自燃住咁衝上去買防火裝

沙漠套隔熱裝都冇鬼用,正常係點上?

Sent from my iPhone using Gaforum
食防燃藥,唔係防暑,
我初初食防暑,食到lv2都唔得嘅.......
(因為我嗰時仲未去過沙漠,都唔知邊d打邊d)
之後發現個身原來仲有支防燒.....
話說火山d黑蝴蝶都好少吓喎........
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-17, 09:54 AM   #539
新月
Game Master

引用:
作者: 貓太部 查看文章
食防燃藥,唔係防暑,
我初初食防暑,食到lv2都唔得嘅.......
(因為我嗰時仲未去過沙漠,都唔知邊d打邊d)
之後發現個身原來仲有支防燒.....
話說火山d黑蝴蝶都好少吓喎........
東南方馬宿有防燃賣
舊 03-24-17, 10:16 AM   #540
kain_plus
Crazy Gamer

引用:
東南方馬宿有防燃賣

你指佢枝葯水?
我就係冇買到,本身淨係諗住只係熱姐

舊 03-24-17, 11:16 AM   #541
awan
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2003
火山山腳都有唔少黑蜥蜴捉

awan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-17, 12:13 PM   #542
貓太部
Crazy Gamer

有冇去暗黑商人買過d面具?
同種怪獸唔會打你....
之後再買咗個人馬獸面具走去試...
出哂事....
舊 03-24-17, 02:09 PM   #543
kain_plus
Crazy Gamer

引用:
作者: 貓太部 查看文章
有冇去暗黑商人買過d面具?

同種怪獸唔會打你....

之後再買咗個人馬獸面具走去試...

出哂事....

Just for fun only, 作用不大
我行埋d豬度,開頭冇事,過左陣被識穿

舊 03-24-17, 10:15 PM   #544
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
東南方馬宿有防燃賣
黑店嚟嘅
佢話三支可以去到條村幫佢買咗
結果一支都未用完就到咗
雖然中途我有用氣流上升同爬山縮短路程

引用:
作者: kain_plus 查看文章
Just for fun only, 作用不大
我行埋d豬度,開頭冇事,過左陣被識穿

裝備解譯係冇咁易俾相同敵人發現而受襲,唔係完全呃到佢

此篇文章於 03-24-17 10:17 PM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-17, 02:55 AM   #545
貓太部
Crazy Gamer

啱啱完成駱駝,
最鐘意呢版,boss戰最精彩係呢隻,
初初入到去見到咁款,真係頭都痛,無從入手,轉到好眼訓,
但玩吓玩吓,都開始有d紋路,
其實主要係有雀仔能力,如果未取得個能力我呢版諗有排攪........
Boss戰我個打法唔知算唔算係正路,閃2下之後盾反,時間啱啱好,(其實鎖頭可唔可以定佢型?)
勝在帶咗個防雷耳環,心心又唔算少,可以慢慢搵方法打~
如果一開始就選擇去沙漠打,不敢想像....
舊 03-25-17, 04:51 AM   #546
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
作者: 野良猫 查看文章
黑店嚟嘅
佢話三支可以去到條村幫佢買咗
結果一支都未用完就到咗
雖然中途我有用氣流上升同爬山縮短路程
正想問條友話三支先夠上山係咪老吹...多謝解答......

爬東北果座闇物質塔搞左成兩個幾三個鐘......
當中起碼一半時間花左響等雨停同避雷......
仲有日光日白照黎赤月呢d係咩玩法......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-17, 07:51 AM   #547
新月
Game Master

引用:
作者: Eking 查看文章
我淨係知角可以用黎強化裝甲~
你無拎去解任務?
舊 03-25-17, 11:37 PM   #548
newlife2010

註冊日期: Jan 2010
宜家80shrines 開始唔知點搵..
由手機版發出
newlife2010 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-17, 01:05 AM   #549
awan

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: newlife2010 查看文章
宜家80shrines 開始唔知點搵..
由手機版發出
我102個,今日一個都未搵到
awan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-17, 02:22 PM   #550
新月
Game Master

引用:
作者: awan 查看文章
我102個,今日一個都未搵到
支線任做左未先?

三個泉呢?
不過呢個簡單你應該解左

標籤
Breath of the Wild, The Legend of Zelda, ゼルダの伝説

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] ゼルダの伝説 | 薩爾達傳說 曠野之息 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | 已售 | 繁體中文免費更新 MO 電視遊戲討論版 964 11-12-21 10:55 AM
[Wii U] ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild trdsport01 買賣專區 2 03-03-17 10:48 PM
[ETC] What if: Zelda: Breath of the Wild was an Anime? neo2046 電視遊戲討論版 0 07-04-16 12:19 AM
[3DS] ゼルダの伝説 トライフォース3銃士 / The Legend of Zelda: Tri Force Heroes 6402oen 手提遊戲機討論版 135 12-04-15 11:35 AM
[3DS] ゼルダの伝説 時のオカリナ 3D / The Legend Zelda Ocarina of Time | 繁體中文版 9月28日發售 W!LL 手提遊戲機討論版 1115 10-28-12 11:53 PM

現在的時間是 04:11 PM

手機版 | APP版