Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 03-05-17, 09:14 PM   #26
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
整GAME ,整3D ,我就唔識,不過明顯睇得出
各種可互動的物品唔係得外型似, 就當係完左件事
真係有番該物品特性

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-17, 10:26 PM   #27
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
無攞到禦寒衣物,第二個地圖有無得拎?
除左煮野食,有無crafting system?

舊 03-05-17, 10:35 PM   #28
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
作者: hap3afrien 查看文章
我O係第2條村買左件防寒服....但係有D地圖都依然會話太凍扣血
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-17, 11:30 PM   #29
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
落大雪預寒衣都係攪唔掂

NS版到手 , 手提MODE好正

舊 03-05-17, 11:39 PM   #30
lineage19
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID8108-0773-7021

有冇人打贏左力之試練果隻怪?點打都扣好少我係唔係愈級愈太多?

Sent from my iPhone using Gaforum
舊 03-05-17, 11:52 PM   #31
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
大雪要同時用兩様抗寒物品(好似係)
引用:
作者: hap3afrien 查看文章
返去開始高地阿伯間木屋有得拎

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」

此篇文章於 03-05-17 11:55 PM 被 Tannhauser Gate 編輯。
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 12:22 AM   #32
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
點煮野有黃心心加?

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 12:49 AM   #33
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
引用:
作者: lineage19 查看文章

有冇人打贏左力之試練果隻怪?點打都扣好少我係唔係愈級愈太多?

Sent from my iPhone using Gaforum
少少心得 , 佢格鬥時就一定要用回避攻擊 , 佢轉轉轉就跑 , 轉完有大硬直
我主要用冰箭打佢 , 冰箭會定格 , 再即掉炸彈就扣唔少
佢就死會用一擊必殺beam
埋佢身圍住佢走就唔會比佢射中

舊 03-06-17, 12:53 AM   #34
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:

原來唔係,我打嗰隻只係中級,哩隻極我肯定打唔到.....

此篇文章於 03-06-17 01:12 AM 被 貓太部 編輯。
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 01:14 AM   #35
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
唔想用< 攻略吹水區 > 做副題, 有無咩好名提供

舊 03-06-17, 01:24 AM   #36
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO

呢個寶箱件野加速擧爬
好有用

[ns]呢個除o左郁個右掣,仲有咩方法調教件"野"?

此篇文章於 03-06-17 08:14 AM 被 新月 編輯。
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 04:38 AM   #37
awan
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2003
引用:

我用電箭冰箭會硬直再斬,唔好貪刀,我打佢時有5心被斬一嘢都近乎即死
冇咩特別技巧,最後隻嘢會用光炮,唔好拉遠避唔好俾時間佢蓄力發炮,働過去博命
awan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 09:38 AM   #38
天野
Insane Gamer

引用:
作者: 信長 查看文章
唔想用< 攻略吹水區 > 做副題, 有無咩好名提供
情報交換區?
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 09:44 AM   #39
天野

呢篇野睇完不得不佩服任天堂
可以俾300人用一星期時間試打Zelda
果度既人工都唔少野
再吸納意見先整到呢隻神作

仲有估唔到宮本用人眼光咁勁
搵到青沼幫佢整迷宮
又搵到小泉等人接班
冇青沼Zelda可能冇咁好玩

但聽到青沼講都有點唔想再做zelda時不禁有點難過
難過在佢好似冇得選整咩game
以我玩家角度就覺得如果冇左佢zelda會變成點而難過

此篇文章於 03-06-17 11:46 AM 被 天野 編輯。
舊 03-06-17, 09:49 AM   #40
天野

不過隻game用手捉魚有點兒戲
應該俾人釣下魚
但可能又唔想你浪費時間釣魚
舊 03-06-17, 10:25 AM   #41
lineage19
Crazy Gamer

[NS] ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | &lt; 攻略吹水區&gt;

引用:
作者: シェンムー 查看文章
少少心得 , 佢格鬥時就一定要用回避攻擊 , 佢轉轉轉就跑 , 轉完有大硬直

我主要用冰箭打佢 , 冰箭會定格 , 再即掉炸彈就扣唔少

佢就死會用一擊必殺beam

埋佢身圍住佢走就唔會比佢射中
引用:
作者: awan 查看文章
我用電箭冰箭會硬直再斬,唔好貪刀,我打佢時有5心被斬一嘢都近乎即死

冇咩特別技巧,最後隻嘢會用光炮,唔好拉遠避唔好俾時間佢蓄力發炮,働過去博命

Thxching好厲害

Btw 你地係用幾多攻的武器打呢關架?

舊 03-06-17, 10:55 AM   #42
信長
The Flash

引用:
作者: 天野 查看文章
不過隻game用手捉魚有點兒戲
應該俾人釣下魚
但可能又唔想你浪費時間釣魚
我用炸彈捉魚

舊 03-06-17, 11:38 AM   #43
天野

引用:
我用炸彈捉魚
痴線咁都得
唔怪之得唔洗用魚捍
舊 03-06-17, 12:14 PM   #44
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
我用炸彈捉魚
原來可以咁樣...
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 12:25 PM   #45
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
玩到拎左滑翔傘就即刻向東面任務方向滑行,
一落地行多兩步就遇到隻有名既石頭人。。。好似打boss咁
差唔多磨晒我手上個40支箭時,隻大石頭人都就死
突然轉天氣,行雷,咁就電掛左我

最後retry 做掛左隻石頭人,竟然只係得堆石頭素材俾我

不過厘d唔係重點,重點係我想問,
若再遇到行雷閃電,應該點做?
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 12:39 PM   #46
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

有無整啲料理係guard 電?

舊 03-06-17, 12:41 PM   #47
信長
The Flash

行雷
搵地方"哩"埋 ,劈完後,身上應該暫時無晒電,唔會引雷
露天的話,應該會GG

舊 03-06-17, 12:43 PM   #48
天野

引用:
作者: X&Y 查看文章
玩到拎左滑翔傘就即刻向東面任務方向滑行,
一落地行多兩步就遇到隻有名既石頭人。。。好似打boss咁
差唔多磨晒我手上個40支箭時,隻大石頭人都就死
突然轉天氣,行雷,咁就電掛左我

最後retry 做掛左隻石頭人,竟然只係得堆石頭素材俾我

不過厘d唔係重點,重點係我想問,
若再遇到行雷閃電,應該點做?
又會咁黑仔
我都未試過行雷
落雨就試過爬唔到山

係咪要收埋把劍因有金屬好易觸電
純粹亂估
舊 03-06-17, 12:47 PM   #49
信長
The Flash

有地方係屈你落雨 +行雷
你意為除左無事,就太天真,你入武器果頁 就會明
行雷真係唔係講玩

此篇文章於 03-06-17 12:50 PM 被 信長 編輯。
舊 03-06-17, 01:02 PM   #50
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
行雷用唔用倒魔女時間

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Breath of the Wild, The Legend of Zelda, ゼルダの伝説

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] ゼルダの伝説 | 薩爾達傳說 曠野之息 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | 已售 | 繁體中文免費更新 MO 電視遊戲討論版 964 11-12-21 10:55 AM
[Wii U] ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild trdsport01 買賣專區 2 03-03-17 10:48 PM
[ETC] What if: Zelda: Breath of the Wild was an Anime? neo2046 電視遊戲討論版 0 07-04-16 12:19 AM
[3DS] ゼルダの伝説 トライフォース3銃士 / The Legend of Zelda: Tri Force Heroes 6402oen 手提遊戲機討論版 135 12-04-15 11:35 AM
[3DS] ゼルダの伝説 時のオカリナ 3D / The Legend Zelda Ocarina of Time | 繁體中文版 9月28日發售 W!LL 手提遊戲機討論版 1115 10-28-12 11:53 PM

現在的時間是 12:08 PM

手機版 | APP版