Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 03-19-17, 04:43 PM   #451
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
https://t.co/ZZiLgXDB5w
桃白白

舊 03-19-17, 07:00 PM   #452
awan
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2003
終於都搵到二本槍之獣
不過西北面大排骨仍然冇頭緒
awan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-17, 09:33 AM   #453
阿聰
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
我玩咗幾日,到處走。開咗幾個塔(地圖)。
想問其實有冇咩辦法拿多幾個心心同埋強少少嘅武器?
有D地方太容易被人秒殺。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-17, 09:42 AM   #454
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 阿聰 查看文章
我玩咗幾日,到處走。開咗幾個塔(地圖)。
想問其實有冇咩辦法拿多幾個心心同埋強少少嘅武器?
有D地方太容易被人秒殺。
想加心去打祠儲夠4粒克服証去救神,响塔用望遠鏡易搵啲

強武器都係要打強敵易有
同埋唔好下下正面交峰,睇下附近有咩嘢可以幫助戰鬥例如火藥桶或玩偷襲
位置好嘅可以拉怪續個擊破

反而想知邊度可以開多幾個武器格數,之前遇見個支線任叫我幫隻嘢响哥布度拎番件
ITEM,之後可以用種子開格,但開咗兩下佢就走咗…

依家身上四把屬武唔想用
又要留把扇同鎚,已經冇位執新武器
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-17, 10:06 AM   #455
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: 野良猫 查看文章

強武器都係要打強敵易有
同埋唔好下下正面交峰,睇下附近有咩嘢可以幫助戰鬥例如火藥桶或玩偷襲

反而想知邊度可以開多幾個武器格數,之前遇見個支線任叫我幫隻嘢响哥布度拎番件

依家身上四把屬武唔想用
THANKS!呢隻難度好高,但可以周圍去探索又好正。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-17, 10:48 AM   #456
awan

引用:

強武器都係要打強敵易有

依家身上四把屬武唔想用
大樹精話要返鄕下,不過途中蕩失路⋯⋯
舊 03-20-17, 12:03 PM   #457
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:

強武器都係要打強敵易有

依家身上四把屬武唔想用
鎚我初期留,到而家咁多位反而唔留,
有一個馬房可以搵返加武器格嘅樹精~

終於見到白毛班人馬,果然瘋狂,連打二隻,跟住原來仲有第三隻....
仲有冇全隻係灰白色?

此篇文章於 03-20-17 12:05 PM 被 貓太部 編輯。
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-17, 03:57 PM   #458
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
早兩日行過公園,好有衝動想"採花", 病情嚴重

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-17, 08:10 PM   #459
awan

解咗85座祠 種子300+ 神獸剩係殺咗駱駝
人生第一次盲摸摸玩日版game完全唔睇攻略可以咁有心機繼續玩
舊 03-20-17, 10:12 PM   #460
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226

前半parry 教學
8:00 人馬戰攻略
樹技

此篇文章於 03-20-17 10:24 PM 被 信長 編輯。
舊 03-20-17, 11:08 PM   #461
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
作者: 信長 查看文章
早兩日行過公園,好有衝動想"採花", 病情嚴重
會比大嬸執劑
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-17, 12:40 AM   #462
awan

著住套升咗一次Lv既古代服打"極"
俾隻嘢斬一下扣1/4個心,殺佢易過殺豬
舊 03-21-17, 01:11 AM   #463
信長
The Flash

入左沙漠城,入面好多野賣,周圍貢
成晚咩都無打過

舊 03-21-17, 01:30 AM   #464
新月
Game Master

引用:
作者: 信長 查看文章
入左沙漠城,入面好多野賣,周圍貢
成晚咩都無打過
沙漠城要打哂支線,裝備好有用
不過過左神獸先有得玩
舊 03-21-17, 01:40 AM   #465
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: awan 查看文章
著住套升咗一次Lv既古代服打"極"
俾隻嘢斬一下扣1/4個心,殺佢易過殺豬
我全套lv3,
每次赤月帶幾個盾可以蹤橫城外全部守護者,
就算一次對2隻活動型守護者都ok,
但盾反唔到,林克長期打關斗,根本射到起唔到身.....

樓上個打獣神教學好勁,入力準,好流暢~
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-17, 01:42 AM   #466
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
D人話搵錢好難,其實做食物搵錢好易
D植物同動物,感覺係不斷重生

有無D植物係吾會重生???
jyeung1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-17, 03:33 AM   #467
awan

引用:
作者: 貓太部 查看文章
我全套lv3,
每次赤月帶幾個盾可以蹤橫城外全部守護者,
就算一次對2隻活動型守護者都ok,
但盾反唔到,林克長期打關斗,根本射到起唔到身.....

樓上個打獣神教學好勁,入力準,好流暢~
搵剩最後一個記憶,睇相應該係城堡
着住套Lv2鬼鬼祟祟都係揾唔到
睇嚟要升埋套古代服光明磊落行入去慢慢摷
舊 03-21-17, 03:36 AM   #468
awan

引用:
作者: jyeung1 查看文章
D人話搵錢好難,其實做食物搵錢好易
D植物同動物,感覺係不斷重生

有無D植物係吾會重生???
剛起步賺錢會少少難
不過勤力少少就解決到

植物應該係落雨後會重生
舊 03-21-17, 03:40 AM   #469
awan

引用:
作者: 新月 查看文章
沙漠城要打哂支線,裝備好有用
不過過左神獸先有得玩
沙漠"八人目之英雄"諗咗幾日都仲未解到簽
舊 03-21-17, 09:03 AM   #470
新月
Game Master

引用:
我行哂成個山頭,淨係搵到劍......
舊 03-21-17, 10:24 AM   #471
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
留心睇下地圖....高山山脈上面有一個三角型同果7個英雄一樣...
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-17, 10:50 AM   #472
lauyan

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDHaloHill
引用:
差唔多係果一區既最左上個凹,係果乜乜高地盡頭,企係谷底度,個位係無雪,另外係面對住上面果一區。
lauyan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-17, 10:53 AM   #473
寫輪眼
Insane Gamer
插槍Master

註冊日期: Oct 2006
無人島求生挑戰幾多心推獎呢?
寫輪眼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-17, 12:49 PM   #474
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
請問我沙漠區, 見到有好多巨人石橡圍住, 仲有7個地下位放波波, 我已經放回D波波係個LUMP 位度, 但點解咩反應都無咁既?

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-17, 01:26 PM   #475
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
請問我沙漠區, 見到有好多巨人石橡圍住, 仲有7個地下位放波波, 我已經放回D波波係個LUMP 位度, 但點解咩反應都無咁既?

D波波要對返石象的LOGO
要放晒7個先會有反應

此篇文章於 03-21-17 02:07 PM 被 lineage19 編輯。
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Breath of the Wild, The Legend of Zelda, ゼルダの伝説

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] ゼルダの伝説 | 薩爾達傳說 曠野之息 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | 已售 | 繁體中文免費更新 MO 電視遊戲討論版 964 11-12-21 10:55 AM
[Wii U] ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild trdsport01 買賣專區 2 03-03-17 10:48 PM
[ETC] What if: Zelda: Breath of the Wild was an Anime? neo2046 電視遊戲討論版 0 07-04-16 12:19 AM
[3DS] ゼルダの伝説 トライフォース3銃士 / The Legend of Zelda: Tri Force Heroes 6402oen 手提遊戲機討論版 135 12-04-15 11:35 AM
[3DS] ゼルダの伝説 時のオカリナ 3D / The Legend Zelda Ocarina of Time | 繁體中文版 9月28日發售 W!LL 手提遊戲機討論版 1115 10-28-12 11:53 PM

現在的時間是 04:51 PM

手機版 | APP版