Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 03-15-17, 04:48 AM   #351
awan
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2003
搞咗成晚,駱駝屎忽嗰兩個寶箱始終諗唔到點攞
唯有殺咗隻boss鬆人,點知原來電到跌咗個王家之盾喺隻駱駝又面,又要打多次
awan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-17, 08:43 AM   #352
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
力之試煉·中級以而家的配置根本係唔夠班打......
用把騎士之劍(26)打都係唔多入肉...
力之試煉一級一級打上去,初級個d應該輕鬆過
但留返佢地d guardian武器黎打下一級
中級個隻如果手上其他武唔夠大力既話留返d guardian武器最後先用
打到仍剩返好少血佢會儲氣放大絕laser,個陣轉用guardian武器怒斬

中級個隻挑戰完拎左佢d武器之後可以即刻挑戰附近個力之試煉.極
拎住中級d武器打極位個隻仲易打過手上咩都無去打中級
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-17, 09:04 AM   #353
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 新月 查看文章
鳥神獸第二型態唔識打浮遊砲
我埋身肉搏殺o左

BTW.,如果買屋係咪會有倉庫?
我尋晚都打咗雀,我全程好似差唔多都係用箭射眼,
雖然唔需要諗點打,但好好玩,最後一擊仲要咁啱係爆弓,型到震,
完全係劇情需要咁~
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-17, 09:14 AM   #354
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
對付古代兵器最好用番專用武,扣多成倍咁濟
我都係用佢打周圍走嗰啲,一隻好多素材執
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-17, 09:21 AM   #355
awan

係第一次遇到難搞,之後再遇已冇有怕
舊 03-15-17, 09:24 AM   #356
貓太部
Crazy Gamer

引用:
作者: 野良猫 查看文章
對付古代兵器最好用番專用武,扣多成倍咁濟
我都係用佢打周圍走嗰啲,一隻好多素材執
對付古代兵器梗係盾反,唔使用武器~
舊 03-15-17, 09:25 AM   #357
野良猫
肥倫

引用:
作者: awan 查看文章

係第一次遇到難搞,之後再遇已冇有怕
我仲要用一般武去打……
死咗n次知攻略法後可以0傷過

最後嘅死光連發都係靠偷刀磨死佢
舊 03-15-17, 09:28 AM   #358
野良猫
肥倫

引用:
作者: 貓太部 查看文章
對付古代兵器梗係盾反,唔使用武器~
我四粒心去打,一個miss即時死亡
而且盾反平時都冇用冇信心可以全部反到
舊 03-15-17, 09:39 AM   #359
awan

暫時見過
'極'果把60大刀攻力排第二
近衞両手劍72
有冇見過有再攻高武器?
舊 03-15-17, 09:45 AM   #360
貓太部
Crazy Gamer

引用:
我四粒心去打,一個miss即時死亡
而且盾反平時都冇用冇信心可以全部反到
8粒心都一嘢死..
不過有水魚能力好d,
同埋帶定2-3隻妖精旁身,
集慣咗就連boss都可以盾反,但扣得唔多血,
攻擊力高就反得勁,果然好公平....

另外大排骨一隻出火劍,一隻電劍,仲有一隻未打...
舊 03-15-17, 09:59 AM   #361
X&Y
Game Master

Nintendo Switch ID5965-4236-9786
當可以用火劍上雪山既時候
天真地以為可以唔拎防火衣直接用冰劍上火山
結果啟動完座塔行多兩步,人體自燃
舊 03-15-17, 01:51 PM   #362
野良猫
肥倫

其實努力值唔夠係咪唔可以馴服到隻馬?
有個支線叫我去搵白馬,騎咗幾次狂禁L都係唔得…
有次仲俾佢掟埋落山
舊 03-15-17, 02:17 PM   #363
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
Best Recipes Cooking Guide for Food in Breath of the Wild
https://youtu.be/tyczg7LoEoQ

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-17, 02:28 PM   #364
awan

引用:
其實努力值唔夠係咪唔可以馴服到隻馬?

有個支線叫我去搵白馬,騎咗幾次狂禁L都係唔得…

有次仲俾佢掟埋落山

都可以咁講,我好少捉馬,前後捉咗4隻,隻白馬好早期未收到任務經已捉咗,基本一圈綠氣捉唔到純種馬,捉隻白馬時要多一兩格氣就夠
唔夠氣可以去暗黑神像將心心轉綠氣

Sent from my iPhone using Gaforum
舊 03-15-17, 02:34 PM   #365
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: 新月 查看文章
BTW.,如果買屋係咪會有倉庫?
自己間屋可以整武器展示櫃,可以display劍箭盾(即係有多幾個位儲下野)

暫時開到3分2少dd地圖,真係好Q大又多地方名

去到有個位有得玩騎馬障礙mini game,拿左個馬頭飾

另外人魚村有個副任可以拿到人魚褲,終於一套了好型

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 03-15-17 02:43 PM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-17, 02:54 PM   #366
野良猫
肥倫

引用:
都可以咁講,我好少捉馬,前後捉咗4隻,隻白馬好早期未收到任務經已捉咗,基本一圈綠氣捉唔到純種馬,捉隻白馬時要多一兩格氣就夠
唔夠氣可以去暗黑神像將心心轉綠氣

Sent from my iPhone using Gaforum
我係基本氣量一圈再加四份三個圈,都係唔夠

係咪要禁實L而唔係狂禁?
舊 03-15-17, 03:12 PM   #367
awan

引用:
我係基本氣量一圈再加四份三個圈,都係唔夠

係咪要禁實L而唔係狂禁?
咁多氣應該夠捉,狂㩒
我開game頭兩三日經已捉到
外圍一圏氣5格

有冇師兄騎過野牛?係咪騎唔到?
舊 03-15-17, 03:32 PM   #368
貓太部
Crazy Gamer

人魚頭喺邊拎到?
褲同衫我就取咗好耐了,我都覺得奇怪.點解冇頭盔......

人馬兵可以騎,但唔知有冇可能收服到....
成日走去搵人馬兵殺,所以儲咗成套獅子劍弓盾,
有d屬性幾好,例如加速嘅弓咁,
另..我仲以為著晒3件獅子有額外屬性......
舊 03-15-17, 04:05 PM   #369
野良猫
肥倫

引用:
咁多氣應該夠捉,狂㩒
我開game頭兩三日經已捉到
外圍一圏氣5格

有冇師兄騎過野牛?係咪騎唔到?
Thx
唯有再努力下

都係唔得唔好怪我出動火箭虐畜
舊 03-15-17, 04:57 PM   #370
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: X&Y 查看文章
力之試煉一級一級打上去,初級個d應該輕鬆過
但留返佢地d guardian武器黎打下一級
中級個隻如果手上其他武唔夠大力既話留返d guardian武器最後先用
打到仍剩返好少血佢會儲氣放大絕laser,個陣轉用guardian武器怒斬

中級個隻挑戰完拎左佢d武器之後可以即刻挑戰附近個力之試煉.極
拎住中級d武器打極位個隻仲易打過手上咩都無去打中級
係個小島入面係中級定極? 我用5格血打羸左...... 用左大量(30)炸彈箭同(25)火炎箭同埋用左支火球魔法棍

舊 03-15-17, 05:02 PM   #371
X&Y
Game Master

引用:
作者: Eking 查看文章
係個小島入面係中級定極? 我用5格血打羸左...... 用左大量(30)炸彈箭同(25)火炎箭同埋用左支火球魔法棍
唔記得
如果拎個三把guardian武都有兩個+既就係極
舊 03-15-17, 05:14 PM   #372
awan

其實新手打'極'
用時間停頓/電箭/冰箭就有硬直位你斬
保持中/短距離,一拉遠避就只有等死
最後想出光炮果下要衝過去狂劈唔好退
舊 03-15-17, 05:14 PM   #373
貓太部
Crazy Gamer

引用:
作者: Eking 查看文章
小島應該係極,崖上的祠兒係中級~
為咗打佢你都用咗不少資源喎~
舊 03-15-17, 05:31 PM   #374
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
其實新手打'極'
我係完全相反, 全程拉遠用箭打, 到最後放laser時先近身...XD

舊 03-15-17, 05:40 PM   #375
wario
Junior Member

註冊日期: Apr 2003
引用:
其實新手打'極'
佢發激光 喺佢身嗰度轉圈 等佢發射4爆之後 就可以劈佢
wario 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Breath of the Wild, The Legend of Zelda, ゼルダの伝説

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] ゼルダの伝説 | 薩爾達傳說 曠野之息 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | 已售 | 繁體中文免費更新 MO 電視遊戲討論版 964 11-12-21 10:55 AM
[Wii U] ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild trdsport01 買賣專區 2 03-03-17 10:48 PM
[ETC] What if: Zelda: Breath of the Wild was an Anime? neo2046 電視遊戲討論版 0 07-04-16 12:19 AM
[3DS] ゼルダの伝説 トライフォース3銃士 / The Legend of Zelda: Tri Force Heroes 6402oen 手提遊戲機討論版 135 12-04-15 11:35 AM
[3DS] ゼルダの伝説 時のオカリナ 3D / The Legend Zelda Ocarina of Time | 繁體中文版 9月28日發售 W!LL 手提遊戲機討論版 1115 10-28-12 11:53 PM

現在的時間是 06:58 PM

手機版 | APP版