Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 03-13-17, 01:10 PM   #301
ZERO NEKO
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
引用:
作者: awan 查看文章
應該除咗退魔之劍之外,其他咩神劍神盾一樣好快散
唔使太慳,習慣咗就冇所謂
thanks

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-17, 03:54 PM   #302
awan
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: lauyan 查看文章
數番有幾多同樣嘅星座
諗到我頭都爆,第一個祠係完全冇頭緒,今晚再試試
唔該師兄
awan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-17, 04:23 PM   #303
awan

引用:
作者: 新月 查看文章
仲要好多迷未解
種子總數又唔知
MAP上o既紅圈又要搵波放入去,一個都未有
可能夠玩到下一集出
種子我搵咗起碼過百隻
不過大樹妖剩係見過兩次
波入洞做咗一個咁大把⋯
日文文盲完全唔睇攻略玩日版,慢慢試慢慢摸成功解到每個迷題個一刻真係好
舊 03-13-17, 04:50 PM   #304
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
剛剛先打完大象入大象裡面
呢個就係今集既大迷宮?
如果係就真係細左d

但入到去攞左兩個裝置就卡關
估唔到第一個迷宮就卡
今集d解迷都幾難
今晚再諗諗先
真係唔想睇攻略

另外我自己第一次感受到遊戲裡天氣變化
例如落雨時爬唔到山
行雷唔可以拎金屬野等等
其他games落雨行雷只是營造氣氛
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-17, 04:59 PM   #305
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
種子我搵咗起碼過百隻
不過大樹妖剩係見過兩次
波入洞做咗一個咁大把⋯
日文文盲完全唔睇攻略玩日版,慢慢試慢慢摸成功解到每個迷題個一刻真係好
我自己就玩英文版叫睇得明,d對話其實都幾好笑同埋係引路重點
不過日語配音又好似比較有feel,睇youtube直播水王子配音比熱血

天氣變化除左落雨行雷,在起冰凍雪山放舊肉出黎會變冰肉,在火山普通箭會變火箭仲可以即場烤肉,一拿出bomb箭即自爆

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 03-13-17 05:04 PM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-17, 05:04 PM   #306
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 天野 查看文章
剛剛先打完大象入大象裡面
呢個就係今集既大迷宮?
如果係就真係細左d

但入到去攞左兩個裝置就卡關
估唔到第一個迷宮就卡
今集d解迷都幾難
今晚再諗諗先
真係唔想睇攻略

另外我自己第一次感受到遊戲裡天氣變化
例如落雨時爬唔到山
行雷唔可以拎金屬野等等
其他games落雨行雷只是營造氣氛
呢個就係今集既大迷宮?
可以咁講,但今次真係好貼題,機關和神獸配合得很好

仲有4個超大迷宮,睇到投曬降...
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-17, 05:25 PM   #307
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
唔識日文但鐘意玩日版,因為鐘意嗰d形容詞,
咩女神,退魔之劍,試練神祠嗰d...正好多~

集集我都好重視拔劍時刻,
今似飲住紅酒等睇拔劍,順便用個拍攝功能影多d相,
影影吓先見到唔多對路,原來着住全套忍者衫,林克個口封住,
仲要全套俾我染咗鮮橙色......
睇到我真係O哂嘴~
自己破壞哂全部美感.........

把劍係咪都會爛?時間自行修復?唔駛用材料?
未捨得用,估估吓中.....
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-17, 05:30 PM   #308
awan

引用:
作者: 貓太部 查看文章

睇到我真係O哂嘴~

退魔之劍冇理由會粉碎卦⋯⋯

Sent from my iPhone using Gaforum
舊 03-13-17, 05:43 PM   #309
awan

引用:
作者: 赤武神 查看文章
不過日語配音又好似比較有feel,睇youtube直播水王子配音比熱血

天氣變化除左落雨行雷,在起冰凍雪山放舊肉出黎會變冰肉,在火山普通箭會變火箭仲可以即場烤肉,一拿出bomb箭即自爆

自細由玩sfc隻薩爾達開始都係玩日版,正如有位師兄講,睇開啲日文字眼有種親切感

天氣變化呢⋯連'影'都係解迷關鍵之一

Sent from my iPhone using Gaforum
舊 03-13-17, 05:48 PM   #310
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:

熱血野始終要日文先夠Feel
日語重感情同語氣
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-17, 06:24 PM   #311
小毛明
Game Master
毛厘頭

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code0946 2182 4512
PSN  IDmomimg
XBox Live Gamertagmoming23
引用:
退魔之劍冇理由會粉碎卦⋯⋯

除左打大佬之外,一樣會爛

依家打淨沙漠大佬。。。

超懶 SB ID: 108,003,610...

Trophy card
小毛明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-17, 06:24 PM   #312
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: 新月 查看文章
熱血野始終要日文先夠Feel
日語重感情同語氣
如果可以揀我會日配音加英文字,不過switch唔鎖區加可以轉語言真係好,起碼有得睇英文對好多人黎講有幫助
期待會有中文化!

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-17, 07:28 PM   #313
awan

引用:
追追吓流星,山過山飛過去,喺空中就黎到之際,
跟著見到地下隻骷髗骨唔多對路喎,咁大隻嘅?
仲追著我,原來係巨人骷髗...@@個頭插住武器......
個地區已經來過,第一次見,可惜就來天光,殺佢唔切,跟住開爐去夜晚,
副骨成晚訓喺地下又唔起身.....

啱啱4點幾pm路過見到大排骨
上山行下8點幾落山就見到
唔知係咪你嗰隻,個頭插住把火焰劍
舊 03-13-17, 08:25 PM   #314
awan

引用:
數番有幾多同樣嘅星座
過咗喇師兄唔該晒,原來簡單得咁緊要
可能尋日玩到癡癡呆呆諗嘢諗埋一邊
舊 03-13-17, 08:31 PM   #315
貓太部
Crazy Gamer

引用:
[IMG]http[/IMG]
啱啱4點幾pm路過見到大排骨
上山行下8點幾落山就見到
唔知係咪你嗰隻,個頭插住把火焰劍
位置唔同,我而家記得我之前都有見過,
只係瞓咗喺地入面,冇起身,嗰時已經覺得好奇怪,
因為唔似佈景骨頭......
地圖上應該有好幾隻,但幾時起身活動就不明~
舊 03-13-17, 08:55 PM   #316
newlife2010

註冊日期: Jan 2010
引用:
如果可以揀我會日配音加英文字,不過switch唔鎖區加可以轉語言真係好,起碼有得睇英文對好多人黎講有幫助
期待會有中文化!
哩隻神作唔中文化真係好可惜
由手機版發出
newlife2010 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-17, 09:54 PM   #317
新月
Game Master

沙漠酒吧個暗號卡住左
邊度有提示.....
舊 03-14-17, 12:29 AM   #318
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
有時見到D風車仔有咩用?

邊度有防寒衣買?開頭送個EVENT已經MISS咗
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-17, 12:41 AM   #319
awan

引用:
作者: Akira 明 查看文章
有時見到D風車仔有咩用?

邊度有防寒衣買?開頭送個EVENT已經MISS咗
見到風車行埋去,再四圍望下⋯⋯
第一件寒衣應該仲喺度,位置可以睇舊post,我都曾經問過

此篇文章於 03-14-17 12:44 AM 被 awan 編輯。
舊 03-14-17, 12:49 AM   #320
awan

用咗一枝古代箭射隻人馬
跟住就永遠消失咗,呢隻人馬之後都冇再出現,究竟發生咩事?

亂闖亂撞,搵返我一百年前賴低咗既盾

此篇文章於 03-14-17 04:19 AM 被 awan 編輯。
舊 03-14-17, 06:16 AM   #321
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
請問各位,我最近用NS的Pro手掣玩ZeldaBOTW沒振動,是否正常,定係我熄左振動開關??

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-17, 09:39 AM   #322
kyo353
Game Master

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDkyo353
想問下拎エポナ隻馬係咪一定要用amiibo?

舊 03-14-17, 09:41 AM   #323
lauyan

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDHaloHill
引用:

睇到我真係O哂嘴~

用完過一陣就可以用番
所以無斧頭時我係會用MASTER SWORD黎斬木

此篇文章於 03-14-17 09:46 AM 被 lauyan 編輯。
lauyan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-17, 11:50 AM   #324
貓太部
Crazy Gamer

引用:
用完過一陣就可以用番
所以無斧頭時我係會用MASTER SWORD黎斬木
試咗了,10分鐘一次,
我都鐘意用火劍起火煮食~

把22攻電槍好似好好用,攻擊力好似比想像中高,又幾耐用~
舊 03-14-17, 01:01 PM   #325
新月
Game Master

頭先見到隔離玩緊,佢用ice maker爬上山頂拎雷箭

標籤
Breath of the Wild, The Legend of Zelda, ゼルダの伝説

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] ゼルダの伝説 | 薩爾達傳說 曠野之息 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | 已售 | 繁體中文免費更新 MO 電視遊戲討論版 964 11-12-21 10:55 AM
[Wii U] ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild trdsport01 買賣專區 2 03-03-17 10:48 PM
[ETC] What if: Zelda: Breath of the Wild was an Anime? neo2046 電視遊戲討論版 0 07-04-16 12:19 AM
[3DS] ゼルダの伝説 トライフォース3銃士 / The Legend of Zelda: Tri Force Heroes 6402oen 手提遊戲機討論版 135 12-04-15 11:35 AM
[3DS] ゼルダの伝説 時のオカリナ 3D / The Legend Zelda Ocarina of Time | 繁體中文版 9月28日發售 W!LL 手提遊戲機討論版 1115 10-28-12 11:53 PM

現在的時間是 03:51 PM

手機版 | APP版