Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 03-12-17, 10:14 PM   #276
newlife2010
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: Tannhauser Gate 查看文章
龍䗲
知惠女神個任 你睇D對話會叫你放係神像前個池
同埋龍D素材又可以用黎炒餸製藥強化防具
即係就咁放係池!?
由手機版發出
newlife2010 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-17, 10:24 PM   #277
昏迷童子Sleepy
God of Gamer
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
雙子山南邊山頂間廟搞左大半個下晝都係搞唔掂...
而家基本上已經停哂d任務一味去搵廟...得果4格血根本唔敢打主線......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-17, 10:39 PM   #278
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
而家基本上已經停哂d任務一味去搵廟...得果4格血根本唔敢打主線......
如打神獸建議打大象先(水果邊),佢個能力幾有用
另外如搵到妖精泉可以收集下“自動救命精靈“,我都用鬼哂。。

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 03-12-17 10:41 PM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-17, 10:42 PM   #279
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
另外精靈可以煮

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-17, 11:37 PM   #280
ZERO NEKO

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
請問武器防具否修理 怎辨

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-17, 11:49 PM   #281
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
作者: awan 查看文章
搵到4/50個之後開始好多係隱藏祠
自己慢慢摷,隨時一年都未必可以發掘晒出嚟cwm3:
仲要好多迷未解
種子總數又唔知
MAP上o既紅圈又要搵波放入去,一個都未有
可能夠玩到下一集出
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-17, 12:03 AM   #282
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: newlife2010 查看文章
即係就咁放係池!?
由手機版發出
像前掉落水入中~
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-17, 12:21 AM   #283
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
無得修 週街執

引用:
作者: newlife2010 查看文章
即係就咁放係池!?
由手機版發出
係女神前D水

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-17, 12:22 AM   #284
newlife2010

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: 貓太部 查看文章
像前掉落水入中~
我拎左係身就走左, 唔怪得完唔到任
由手機版發出
newlife2010 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-17, 12:25 AM   #285
新月
Game Master

引用:
作者: 信長 查看文章
另外精靈可以煮
煮野食我淨係煮哂buff
臨場先發覺無補品
舊 03-13-17, 12:56 AM   #286
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章

去高處CAP張圖, 之後離開個寺, 走去高D的位望去對面山, 就會發現仲有另一個寺

O係對面山個寺高處都CAP張圖, 之後D波按另一個山頂個波咁放。
原果果個山頂的寺都係咁
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-17, 01:13 AM   #287
awan

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
應該除咗退魔之劍之外,其他咩神劍神盾一樣好快散
唔使太慳,習慣咗就冇所謂
awan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-17, 01:17 AM   #288
awan

引用:
作者: 新月 查看文章
仲要好多迷未解
種子總數又唔知
MAP上o既紅圈又要搵波放入去,一個都未有
可能夠玩到下一集出
真係週街週地都有隱藏嘢,如果習慣騎馬會錯過好多嘢
舊 03-13-17, 01:25 AM   #289
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
引用:
應該除咗退魔之劍之外,其他咩神劍神盾一樣好快散
唔使太慳,習慣咗就冇所謂
仲有
四英雄武器可以整 不過成本高昂

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-17, 01:47 AM   #290
新月
Game Master

係時候召喚神龍
舊 03-13-17, 01:55 AM   #291
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
頂唔小心誤入野生試練....唔比我出返去
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-17, 07:10 AM   #292
awan

終於抆咗把退魔之劍

不過迷之森林個祠完全諗唔到
望住幅星像圖望到癡癡呆呆

提示係得咁多
舊 03-13-17, 07:18 AM   #293
lauyan

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDHaloHill
引用:
終於抆咗把退魔之劍

不過迷之森林個祠完全諗唔到
望住幅星像圖望到癡癡呆呆

提示係得咁多
數番有幾多同樣嘅星座
lauyan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-17, 08:14 AM   #294
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
引用:
作者: 赤武神 查看文章
昨晚上左火山,Goron族真係好鬼正尤其d聲同表情好鬼生動d對話也攪笑
防火衣唔使比錢買,行到中段有條友想要十隻四腳爬爬交換防火衣,摼番6舊水
開左搜尋器,見到捉唔到
最後都係俾6舊

舊 03-13-17, 09:25 AM   #295
貓太部
Crazy Gamer

昨天玩咗大半日都冇開新圖,
去咗一個礁石海邊,感覺好真實,
明明畫面唔係擬真向,但個氣氛感覺就好似真實地方一樣,
天氣對水嘅色,礁石嘅排列方式,山嘅影子投射海面效果,
強風同暴雨時嘅情景,甚至係魚同蟹分佈啊地方,都係同真實情況好相似~
好多釣魚、或有關於海岸嘅game,都俾唔到呢個感覺我,
就算只係地圖嘅一角都做得咁好,真係顛㗎~

呢個磯石地方有一個雀仔詩人,我解唔到,可能要用雀仔嘅能力?
舊 03-13-17, 09:33 AM   #296
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
日日周圍行,到宜家淨係打左隻象
拎左游水爬山耐寒套裝
但係都係鍾意忍者衫多D,捉虫都易D,夜晚又行得快D

諗住打齊D裝先

舊 03-13-17, 09:54 AM   #297
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
昨天玩咗大半日都冇開新圖,
去咗一個礁石海邊,感覺好真實,
明明畫面唔係擬真向,但個氣氛感覺就好似真實地方一樣,
天氣對水嘅色,礁石嘅排列方式,山嘅影子投射海面效果,
強風同暴雨時嘅情景,甚至係魚同蟹分佈啊地方,都係同真實情況好相似~
好多釣魚、或有關於海岸嘅game,都俾唔到呢個感覺我,
就算只係地圖嘅一角都做得咁好,真係顛㗎~

呢個磯石地方有一個雀仔詩人,我解唔到,可能要用雀仔嘅能力?
隻雀的迷題都是文字向

舊 03-13-17, 10:05 AM   #298
貓太部
Crazy Gamer

引用:
作者: 忍者 查看文章
日日周圍行,到宜家淨係打左隻象
拎左游水爬山耐寒套裝
但係都係鍾意忍者衫多D,捉虫都易D,夜晚又行得快D

諗住打齊D裝先
係咪任何套裝穿哂3件都有特效?
忍者服裝就係夜晚加速,
我想拎古代素材個套睇下~
舊 03-13-17, 11:17 AM   #299
信長
The Flash

引用:
係咪任何套裝穿哂3件都有特效?
忍者服裝就係夜晚加速,
我想拎古代素材個套睇下~
穿一套有加乘, 尋日見peeve 穿一套飲+3 speed 水, 真係好快,天光前追流星
https://www.twitch.tv/peeve

佢個玩法係無hud,唔用快傳, 慢慢玩, 中途用馬墮崖, 做好多白痴野

舊 03-13-17, 11:54 AM   #300
貓太部
Crazy Gamer

引用:
作者: 信長 查看文章
穿一套有加乘, 尋日見peeve 穿一套飲+3 speed 水, 真係好快,天光前追流星
https://www.twitch.tv/peeve

佢個玩法係無hud,唔用快傳, 慢慢玩, 中途用馬墮崖, 做好多白痴野
追追吓流星,山過山飛過去,喺空中就黎到之際,
跟著見到地下隻骷髗骨唔多對路喎,咁大隻嘅?
仲追著我,原來係巨人骷髗...@@個頭插住武器......
個地區已經來過,第一次見,可惜就來天光,殺佢唔切,跟住開爐去夜晚,
副骨成晚訓喺地下又唔起身.....

標籤
Breath of the Wild, The Legend of Zelda, ゼルダの伝説

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] ゼルダの伝説 | 薩爾達傳說 曠野之息 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | 已售 | 繁體中文免費更新 MO 電視遊戲討論版 964 11-12-21 10:55 AM
[Wii U] ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild trdsport01 買賣專區 2 03-03-17 10:48 PM
[ETC] What if: Zelda: Breath of the Wild was an Anime? neo2046 電視遊戲討論版 0 07-04-16 12:19 AM
[3DS] ゼルダの伝説 トライフォース3銃士 / The Legend of Zelda: Tri Force Heroes 6402oen 手提遊戲機討論版 135 12-04-15 11:35 AM
[3DS] ゼルダの伝説 時のオカリナ 3D / The Legend Zelda Ocarina of Time | 繁體中文版 9月28日發售 W!LL 手提遊戲機討論版 1115 10-28-12 11:53 PM

現在的時間是 07:07 PM

手機版 | APP版