Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

查看投票結果: 請投票入左邊個SEVER
Atomos 1 0.75%
Bahamut 30 22.39%
Chocobo 0 0%
Garuda 1 0.75%
Ifrit 2 1.49%
Mandragora 0 0%
Ramuh 0 0%
Tiamat 1 0.75%
Titan 28 20.90%
Tonberry 4 2.99%
Alexander 1 0.75%
Anima 0 0%
Carbuncle 1 0.75%
Fenrir 1 0.75%
Hades 0 0%
Aegis 57 42.54%
Durandal 0 0%
Gungnir 1 0.75%
Masamune 1 0.75%
Ridill 0 0%
Ultima 2 1.49%
Typhon 2 1.49%
Ixion 2 1.49%
Kujata 3 2.24%
Valefor 1 0.75%
多重選擇投票。 投票者: 134. 您不可以參加此投票
不顯示圖片
第一 ... 27 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 47  ... 最後
攻略及心得交流區>FINAL FANTASY XIV -ONLINE-
佐佐木莊尼 10:21 PM 10-06-13
作者: tomhk:
skip
原來冇得狂做....
係, 所以製作leve 係20級後多數會做"大口依賴", 雖然要交多D貨(每次交3~5件), 但一個大口LEVE 可以交三次貨, 收三次經驗. 慳 quota

當然 quota 夠多的話狂做調達最著數.
tomhk 10:44 PM 10-06-13
大口果啲素材好貴!我而家做呢個差唔多係0成本有6xxx exp,hq有19xxx exp,有7成做到hq,仲有邊個好做呀?
tomhk 12:07 AM 10-07-13
頂...要等8個鐘....
westpat 12:11 AM 10-07-13
有冇人知邊到有得save低hud layout同hotbar setting?
~ViVi~ 10:54 AM 10-07-13
尋晩開始升巴術
有冇人知隻比卡超點決定係咩色(我係藍,用唔到加hate ge招..)
同埋我係想升學者,起手咩色對日後有冇影響??
小嘉 11:00 AM 10-07-13
作者: ~ViVi~:
尋晩開始升巴術
有冇人知隻比卡超點決定係咩色(我係藍,用唔到加hate ge招..)
無影響

藍係遠攻
黃係近攻

2隻d招唔同

隨時比你call
~ViVi~ 11:04 AM 10-07-13
作者: 小嘉:
無影響

藍係遠攻
黃係近攻

2隻d招唔同

隨時比你call
點解我淨係得藍色,而家lv9
近攻好似tank得穩好多
小嘉 11:31 AM 10-07-13
職業任務黎
請升lv

黃色多你成倍血

點都係佢tank 你抽水
安全好多
fantasy俊仔 11:34 AM 10-07-13
尋晩開始升巴術
トパーズ要升到巴術lv15既sumon2
用咩冇影晌
~ViVi~ 11:45 AM 10-07-13
唔該樓上兩位
Pet+buddy+自己真係好過癮
seetold 12:56 PM 10-07-13
大口果啲素材好貴!我而家做呢個差唔多係0成本有6xxx exp,hq有19xxx exp,有7成做到hq,仲有邊個好做呀?
儲夠6 70先再做啦
基本上專高經驗既泥做好難用得晒架喎
我升到40都仲有6 70
seetold 01:00 PM 10-07-13
玩healer用白魔把啦
見咁多次召喚/學者都冇一隻正常
~ViVi~ 01:18 PM 10-07-13
作者: seetold:
玩healer用白魔把啦
見咁多次召喚/學者都冇一隻正常
我打咁耐都未組過召喚/學者,好神奇
Celes 01:49 PM 10-07-13
我打咁耐都未組過召喚/學者,好神奇
召喚唔係healer...
另外作為詩人我鍾意學者多過白魔。
~ViVi~ 02:03 PM 10-07-13
作者: Celes:
鬼唔知召喚唔係healer咩
我係話兩個職都未組過je
Hello MiMi 03:08 PM 10-07-13
一個月了, game 內好似已經靜左好多了
佐佐木莊尼 04:38 PM 10-07-13
學者同白魔各有各好, 作為白魔我見到隊中有學者時會幾開心下.

白魔純粹回復量巨大

學者就有得放範圍 damage reduction, 護罩, 隻妖精會自動幫你 handle 晒 D 細 heal, 仲有強大 buff 能力, 但因為要控制埋隻妖精做咩, 都幾複雜下. 而且因為欠缺單發大 heal, 緊急時唔夠白魔可靠.
小嘉 04:43 PM 10-07-13
我係學者黎

静左好正常
副本唔夠多
Eking 05:45 PM 10-07-13
龍王迷宮打完 ? 現時未有人全破.....集game出左唔夠2個月, 正常af2 都未齊啦~
tomhk 08:21 PM 10-07-13
儲夠6 70先再做啦
基本上專高經驗既泥做好難用得晒架喎
我升到40都仲有6 70
想問下边度睇到有幾多次呀?
seetold 08:40 PM 10-07-13
作者: Celes:
我都係詩人不過都係覺得學者唔掂
Heal又heal唔到,打又唔夠大力
Support的話又冇mez
完全唔知有咩好

白魔又有大heal又有holy又有mez
完全係冇得比

召喚咪同學者一樣
轉粒石之麻
一樣係低不成高不就
除左招LB好過詩人外
唔知有咩優點
seetold 08:48 PM 10-07-13
想問下边度睇到有幾多次呀?
你張相最頂個受注權
一日好似回6個
seetold 08:51 PM 10-07-13
作者: 佐佐木莊尼:
學者同白魔各有各好, 作為白魔我見到隊中有學者時會幾開心下.

白魔純粹回復量巨大

學者就有得放範圍 damage reduction, 護罩, 隻妖精會自動幫你 handle 晒 D 細 heal, 仲有強大 buff 能力, 但因為要控制埋隻妖精做咩, 都幾複雜下. 而且因為欠缺單發大 heal, 緊急時唔夠白魔可靠.
8人房的話係ok既
不過依隻game好多quest都係4人
tomhk 10:44 PM 10-07-13
你張相最頂個受注權
一日好似回6個
Icic
~ViVi~ 11:33 PM 10-07-13
我都係詩人不過都係覺得學者唔掂
Heal又heal唔到,打又唔夠大力
Support的話又冇mez
完全唔知有咩好

白魔又有大heal又有holy又有mez
完全係冇得比

召喚咪同學者一樣
轉粒石之麻
一樣係低不成高不就
除左招LB好過詩人外
唔知有咩優點
見你咁大怨氣我就升爆學者同你組隊先
第一 ... 27 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 47  ... 最後

返回主題版面