Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-06-16, 07:27 PM   #1651
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
你問下果班老野住既係邊個香港

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-16, 07:28 PM   #1652
麥魚仔
Insane Gamer
岬命

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: sugihara 查看文章
但其實民主黨係支持回歸,華叔64時係叫建設民主中國…而當年大圍係唔想回歸嘅
正常人都唔想做支那人吧

麥魚仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-16, 07:35 PM   #1653
麥魚仔
Insane Gamer
岬命

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 傑斯特 查看文章
陳雲:稍後,我會講出牧養香港選民(the selected people)的大業。永續基本法、獨立建國的方法不成功,即是國體的路不成功,要改行國民建設的路,由建設香港國民做起。這次選舉,城邦派被共產黨及泛民聯手勾結打敗,國體獨立的路不行了,要回去國民建設的路。我們將全面撤出社運及一切牌面可見的政治鬥爭活動,議會的、街頭的,我們全部撤出,回到國民文化及心靈建設的路上。
議會留給那群幫中共維穩的泛民和左膠議員身上,街頭鬥爭留給左膠團體。我們城邦派必須全部撤出,因為這次他們用議會選舉將我們的社運成果搶奪,下一步,他們就會用警察力量和司法力量,消滅我們在街頭社運出現的肉身。故此,必須全面撤退,躲藏於九地之下,退回神壇和學社之內。
這次選舉對城邦派的打擊,猶如台灣的二二八屠殺。大家要小心,必須全部撤離社運及議會鬥爭,否則共產黨會下殺手,我們出一個、死一個。
我們要保存精銳。
從國體建設返回國民建設,香港的建國運動就不限於香港的國土,而且在有香港人的地方,在香港,也在海外港僑身上。
我在等待聖靈的感召。我自己也不限於要身在香港。
(警告:請勿在這個貼文或轉載的貼文下留下惡性攻擊的留言,否則皇天必會擊殺。不要試探。)

嗯...真係龍騎士07尼...
令一重點。

麥魚仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-16, 07:45 PM   #1654
T.K.
很黃很暴力

咁之前做咩叫人勇武革命?
選舉之前唔會殺人,選舉之後先會?

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 09-06-16, 07:56 PM   #1655
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: 麥魚仔 查看文章
正常人都唔想做支那人吧
60年代之前九成香港華人都係大中華,英國佬又黑暗,阿叔嗰啲運動員都寧願代表中國隊唔肯代表香港
老一輩就係咁,係70年代開始大力推福利,加埋中國立立亂,香港人先慢慢變成崇英

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-16, 07:56 PM   #1656
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
亡國興:我無輸,係你地泛民打茅波!

笑到我丫
由手機版發出
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-16, 07:59 PM   #1657
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

話說無人記得黃洋達12年衰咗?俾足4年又衰埋,仲覺得自己無問題等多4年證明?
俾啲時間習總?

舊 09-06-16, 08:06 PM   #1658
JMi
God of Gamer

註冊日期: Feb 2011
引用:
話說無人記得黃洋達12年衰咗?俾足4年又衰埋,仲覺得自己無問題等多4年證明?
俾啲時間習總?
仲要考慮埋呢四年發生幾多事係偏左去熱血所期待個時勢
咁都把握唔到 仲有得怪其他人

舊 09-06-16, 08:07 PM   #1659
newb
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
咁佢都講左話睇下用其它方法變得更適合主流/可以再發展

但其實你依加又想佢點?土下座同全場(覺得被攻擊既人)道歉定想佢物理人間蒸發
newb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-16, 08:18 PM   #1660
傑斯特
Game Master

PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
一向都無咩點丫
根本網上攻擊鬧人個班連黨員都唔係
頂唔順成鬼日發悔氣又咩四年後自有公論啫
唔覺得錯咪算囉仲久唔久Hi下人
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-16, 08:27 PM   #1661
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
熱烈地彈琴熱烈地唱~

https://www.facebook.com/hk.nextmedi...type=3&theater

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-16, 08:30 PM   #1662
JMi

引用:
作者: newb 查看文章
咁佢都講左話睇下用其它方法變得更適合主流/可以再發展

但其實你依加又想佢點?土下座同全場(覺得被攻擊既人)道歉定想佢物理人間蒸發
想知道泰博仲辭唔辭職公投 拉埋其他黨都得
想知道無左陳云係咪唔再搞永續
想佢交待下係咪本民前或者民族黨去衝時係咪唔洗預熱狗 因為佢地都準備移轉

舊 09-06-16, 08:32 PM   #1663
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

連點解會輸都未知咁點發展?

不過呢度幾位都算係咁,高登真係無眼睇

此篇文章於 09-06-16 08:39 PM 被 sugihara 編輯。
舊 09-06-16, 08:39 PM   #1664
newb
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
引用:
連點解會輸都未知咁點發展?
即係其實你想熱狗親口認/做出你心中個答案?

高登o個班,你真係要同番高登o個邊講喎...

此篇文章於 09-06-16 08:42 PM 被 newb 編輯。
newb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-16, 08:45 PM   #1665
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

引用:
如果熱狗主流一日唔肯收下口,對外仲係串咀行先,4年後一樣會衰
呢班人行動力咁高,你估真係個個想佢死咩

我無高登acc,係有喺fb啲高登台講過下,啲死忠反應都係無眼睇
高登都有好多人講,聽唔入耳囉都係…

舊 09-06-16, 08:48 PM   #1666
JMi

引用:
領袖人物公開交代下自己敗選謝票
承認敗選係自己責任叫fans唔好再鬧其他人或組織咁

咁我都知做d咁正常的事就唔係熱血既 lol

舊 09-06-16, 08:54 PM   #1667
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
引用:
作者: JMi 查看文章
領袖人物公開交代下自己敗選謝票
承認敗選係自己責任叫fans唔好再鬧其他人或組織咁

咁我都知做d咁正常的事就唔係熱血既 lol
佢地認哂啦 黃洋達同佢老婆都會謝票
只不過博士係多左句悔氣說話 比熱狗hater 無限放大
我講左佢唔應該係公開場合講 但果時大家都好激動

大家比d 時間博士先再評價熱狗啦 而家話事果個唔係9達

其實我係教主follower 而多過係熱狗follower 不過睇住佢地選 佢地真係出左好多力係街站上 我感受到佢地係好heart 既

此篇文章於 09-06-16 09:00 PM 被 朝霧 海斗 編輯。
朝霧 海斗 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-16, 09:02 PM   #1668
朝霧 海斗
Crazy Gamer

引用:
如果熱狗主流一日唔肯收下口,對外仲係串咀行先,4年後一樣會衰
呢班人行動力咁高,你估真係個個想佢死咩

我無高登acc,係有喺fb啲高登台講過下,啲死忠反應都係無眼睇
高登都有好多人講,聽唔入耳囉都係…
老實講 以前黃洋達動員力高定你信而家班本土派高 佢地係圍爐打飛機 不過佢地唔係完全唔掂而且係團結 果日教主比花生台10 幾個人搞 唔洗一陣百幾個人出左黎 最後黑警出埋胡椒

舊 09-06-16, 09:05 PM   #1669
傑斯特
Game Master

PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
我唔相信真心傷心可惜熱血輸既支持者會敗選當日已經不斷招惹事端,無說服力又積極去抗辯
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-16, 09:16 PM   #1670
T.K.
很黃很暴力

老實講 以前社民連動員力高定你信而家班熱狗本土派高 ?
有咩好講?

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 09-06-16, 09:24 PM   #1671
JMi

引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
佢地認哂啦 黃洋達同佢老婆都會謝票
只不過博士係多左句悔氣說話 比熱狗hater 無限放大
我講左佢唔應該係公開場合講 但果時大家都好激動

大家比d 時間博士先再評價熱狗啦 而家話事果個唔係9達

其實我係教主follower 而多過係熱狗follower 不過睇住佢地選 佢地真係出左好多力係街站上 我感受到佢地係好heart 既
我覺得熱血要有自覺個組織已經莊大左唔再只係網上自成一國
出得來行就做咩都有人睇 言論行動要有承擔會有後果
係街有heart十粒鐘建立到既正面形象 可以投一票鼎爺就無晒

舊 09-06-16, 09:28 PM   #1672
朝霧 海斗
Crazy Gamer

引用:
作者: JMi 查看文章
我覺得熱血要有自覺個組織已經莊大左唔再只係網上自成一國
出得來行就做咩都有人睇 言論行動要有承擔會有後果
係街有heart十粒鐘建立到既正面形象 可以投一票鼎爺就無晒
我又唔想話神駒累事
但佢無發覺自己個影響力太大 大家果時都好high 無估計過話要809大家咁反感

不過我信博士個形象唔錯 熱血分裂就一定 走左班趕客既激進派係爐細番 我相信會變得更好更成熟

此篇文章於 09-06-16 09:30 PM 被 朝霧 海斗 編輯。
舊 09-06-16, 09:28 PM   #1673
sunnylau
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
似乎係唔想影響泰博政治前途

聽完節目
覺得各有各做已成定局
我估熱血最激進個批會跟住黃洋達
泰博就重新建立形象

好像會有一個什麼精神黨會出現?

都好
始終"熱狗"這個名
長遠來說對泰博是負資產
不利將來發展
(如果4年後想連任,甚至是派人多區參選)

此篇文章於 09-06-16 09:31 PM 被 sunnylau 編輯。
sunnylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-16, 09:30 PM   #1674
T.K.
很黃很暴力

講Hater,點解你地不停抹黑既小麗老母、左膠王豬迪、下體支持者遊小姐、中箭冠聰咁多票呀?
你抹黑既野,點解大眾唔信
人抹黑既野,大眾就全部接收?

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 09-06-16, 09:31 PM   #1675
朝霧 海斗
Crazy Gamer

引用:
作者: T.K. 查看文章
講Hater,點解你地不停抹黑既小麗老母、左膠王豬迪、下體支持者遊小姐、中箭冠聰咁多票呀?
你抹黑既野,點解大眾唔信
人抹黑既野,大眾就全部接收?
首先屌票 呢樣野係有
但不如你話我知有咩係熱狗屈佢 生安白撞 神駒開小麗拖話佢用下體支持者果個唔係熱狗 係佢小麗自己本人

我已經講左點解會輸 我唔需要再講咁多次 我唔係咩重要成員

只係我作為支持者心痛

此篇文章於 09-06-16 09:35 PM 被 朝霧 海斗 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 12:52 AM

手機版 | APP版