Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 09-16-09, 10:13 AM   #26
Ryokoryoko
Insane Gamer
師奶陳

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDJack-M
XBox Live GamertagJackYM
引用:
作者: irismong 查看文章
咁可能人地都無咩興趣做朋友呢...
有時有d人將工作同自己既生活會分到好開
即係, 唔會當同事係朋友
就係咁.....
咁咪由佢囉

越講越令人覺你煩而已
俾個5我。

同事未同事咯,攪咁多做咩。

My Apps
Ryokoryoko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-09, 10:50 AM   #27
fatraymond
God of Gamer
期待~~

註冊日期: Sep 2002
佢要咁對你,你問都無用
佢一樣唔會講
既然係咁,搞咁多做咩?
正如樓上講,話不投機半句多
返工就返工,唔0岩傾未算囉,又唔係要過世

舊 09-16-09, 10:52 AM   #28
LonelyBlue
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
無視都算係咁, 篤你背隻先灰
LonelyBlue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-09, 10:49 PM   #29
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
轉下視點,比自己休息下
越著緊越出事

舊 09-16-09, 11:00 PM   #30
肥雞
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
想同全部同事都保持好關係.好高難度喎
你番工為左搵食定係製造和諧關係?

舊 09-17-09, 01:06 AM   #31
emiko
Crazy Gamer

註冊日期: May 2005
同事....做好公事就夠了。
好傾的同事,咪傾多兩嘴。
唔合嘴形真係唔會多野傾。

人夾人緣,人地避,都不需介懷。
emiko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-09, 05:06 PM   #32
woodlcw
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: emiko 查看文章

感謝大大
呢排遇到個
睇到你咁講舒服好多了
woodlcw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-09, 08:05 PM   #33
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: woodlcw 查看文章
感謝大大
呢排遇到個
睇到你咁講舒服好多了
君子之交淡如水

亦因為這樣人才會變得疏離

舊 09-17-09, 08:06 PM   #34
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: darkvolver 查看文章
君子之交淡如水

亦因為這樣人才會變得疏離
做朋友既野... 相向的
一方無興趣時... 何必要勉強呢?

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-09, 09:30 PM   #35
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: irismong 查看文章
做朋友既野... 相向的
一方無興趣時... 何必要勉強呢?
我無話勉強......只是借個位稀虛下

舊 09-17-09, 10:23 PM   #36
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: darkvolver 查看文章
我無話勉強......只是借個位稀虛下
係朋友就自然會聯繫到既 ^^

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-09, 11:02 PM   #37
emiko
Crazy Gamer

註冊日期: May 2005
引用:
作者: woodlcw 查看文章
感謝大大
呢排遇到個
睇到你咁講舒服好多了
我都只係講出自己的想法,能夠幫到你真是我的榮幸了。

人越長大,越發覺無可能取悅所有人。
唯有做好本份,問心無愧就算了。
emiko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-09, 07:28 AM   #38
haha3156
Ultimate Gamer
↓相良宗介(?)↓

註冊日期: Dec 2001
引用:

人越長大,越發覺無可能取悅所有人。
唯有做好本份,問心無愧就算了。

我只是覺得有時會好容易踩中人地條尾而自己又唔知...
當然我是比較衝動的人,我會覺得對方無視我的,我也可以無視對方~
當然,我有同事是可以做到,對方唔理她的,她會走去問原因...
所以我好佩服她

舊 09-18-09, 09:59 AM   #39
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:

超同意
我一向都覺得同事既野, 最重要係做野順利,
私下傾唔傾到2咀其實不用介懷
最重要既, 真係同同事要保持適當距離, 真係唔可以太熟
否則你要"吹"人同你做野, 就好難開口
拒絕同同事add facebook xanga msn 等等私人contact 的!!

舊 09-18-09, 07:35 PM   #40
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: Seppie 查看文章
超同意
我一向都覺得同事既野, 最重要係做野順利,
私下傾唔傾到2咀其實不用介懷
最重要既, 真係同同事要保持適當距離, 真係唔可以太熟
否則你要"吹"人同你做野, 就好難開口
拒絕同同事add facebook xanga msn 等等私人contact 的!!
尤其老細

狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-09, 01:17 AM   #41
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
你講單野果條友簡直係弱智tim 啦
又要add 自己老細又要講佢,
分明搏炒啦

舊 09-19-09, 02:51 AM   #42
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 古惑的狼 查看文章
尤其老細

OLD NEWS IS SO EXCITING

唔好講同事,任何一個人都係,人同人夾一定有相性高低,高係好彩,低亦冇得強求。

論壇跳轉

現在的時間是 02:07 PM

手機版 | APP版