Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-20-16, 10:45 AM   #1201
rhgab
Junior Member

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDrhgabriel
XBox Live Gamertagrhgabriel
引用:
作者: 阿魚 查看文章
最後終於打通16-18階,
運氣, 運氣, 運氣會影響很大
這個很重要, 所以要講3次

boss會按血量增加攻擊回數
第18層boss
血量30%左右已經會4回行動, 2次爪擊2次黑炎
保守打你15000血以上
記得留定補血減傷技能到時候用,
或者4級決技係50%血量一波帶走

P.S
就算比你抽到4把200%武器係手,
都可以被狀態同先手等機制搞死

真係超後悔花石33連抽
得個吉之餘仲要對打通最後一階影響有限

我已經對SE既開發團隊超失望
咁既難度都可以設計出黎?
想趕人出坑直接關server咪得囉
33連抽得個吉 + 1 ......................
rhgab 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-16, 11:04 AM   #1202
阿魚
God of Gamer

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDL_MajoR
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
0.4%冇野送又5000石,仲冇積分增加,做咩玩到咁大?
好似被鬼迷咁....
浪費左15000石

引用:
作者: rhgab 查看文章
33連抽得個吉 + 1 ......................
應該留石等下次抽新人物

舊 07-20-16, 11:31 AM   #1203
minazuki
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
今次抽野零吸引
我金銀卷都留返下次先抽
minazuki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-16, 11:49 AM   #1204
minazuki

有冇人知一個鐵戒大約等於幾多個木戒
舊 07-20-16, 12:08 PM   #1205
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: minazuki 查看文章
傳聞係係5

舊 07-20-16, 01:25 PM   #1206
阿魚

引用:
鐵戒直升到lv5

但唔知等於幾多隻木戒

舊 07-20-16, 01:51 PM   #1207
神人ではない!新人だ

引用:
鐵戒直升到lv5

但唔知等於幾多隻木戒
1隻鐵戒去到LV5咁少?
大乙女果件一隻木都去到LV5啦喎?

舊 07-20-16, 03:15 PM   #1208
阿魚

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
1隻鐵戒去到LV5咁少?
大乙女果件一隻木都去到LV5啦喎?
可能我認錯d item名,
上次排名戰一千名果隻係咩戒黎

舊 07-20-16, 03:21 PM   #1209
神人ではない!新人だ

引用:
可能我認錯d item名,
上次排名戰一千名果隻係咩戒黎
一千內應該係鐵,不過已經搵唔到記錄。

舊 07-20-16, 04:05 PM   #1210
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
上次隻戒我未食,大乙女1野由lv1去到lv9
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-16, 04:51 PM   #1211
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: ShinDou 查看文章
上次隻戒我未食,大乙女1野由lv1去到lv9
食1鐵升到Lv9之後,條黃線去到邊度?

大乙女那件
食1木就剛好去到Lv5,見唔到黃線
食4木就去到Lv9,黃線去到「Lv.」那個「.」號的下面
食5木仍然係Lv9,黃線去到「1/10」的「0」字的下面
食6木都係Lv9,黃線去到「9/10」的「1」字的下面

此篇文章於 07-20-16 04:53 PM 被 十一月 編輯。
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-16, 05:17 PM   #1212
ShinDou

去到lv.果點,咁應該等於4木戒
舊 07-20-16, 06:03 PM   #1213
minazuki

THX
咁即係換木定鐵都冇所謂

自然回loop 12層應該可以換得晒的戒
不過的卷可能換唔晒
到時再睇下點,爆下水咁

佢的6,7星orb全部都冇skill
真係換唔過
舊 07-20-16, 06:05 PM   #1214
ShinDou

今日狂打極級肥關,我覺得改完仲衰過以前

而家金係7星鍛,銀係3/4星肥,銅係1星肥

改前探野多數出鍛,少量肥,有時會係錢

但今日打咁多場次次都起碼6,7個1星肥,想點?
舊 07-20-16, 06:10 PM   #1215
minazuki

以前探索唔係得金鍛同銅錢咩
好似冇肥架喎
舊 07-20-16, 06:38 PM   #1216
十一月
Game Master

引用:
作者: ShinDou 查看文章
今日狂打極級肥關,我覺得改完仲衰過以前

而家金係7星鍛,銀係3/4星肥,銅係1星肥

改前探野多數出鍛,少量肥,有時會係錢

但今日打咁多場次次都起碼6,7個1星肥,想點?
以前一場邊度會有咁多個箱。
那些1星肥係改版之後額外多了的啦。冇用就賣。

今日試過一場5個金箱,改版前從未試過。
舊 07-20-16, 06:47 PM   #1217
minazuki

1星肥係唔係都合左佢啦
1星武我都照合
反正的錢根本冇用
武器強化有任務解架嘛

以前試過2-3次有3金,不過多數食白果
舊 07-20-16, 07:15 PM   #1218
阿魚

引用:
以前探索唔係得金鍛同銅錢咩
好似冇肥架喎
無錯, 上個版本探索只會出鍛石同錢

舊 07-20-16, 07:21 PM   #1219
ShinDou

其實我好耐冇打肥,可能係記錯1開波個版本

不過D1星肥同錢其實分別唔大

而家金箱係易出左,不過我打肥關主要想打肥,D肥應該冇加過,好似1開波個版本D肥最好跌﹖
舊 07-20-16, 08:11 PM   #1220
阿魚

已確認boss會5回行動
用神劍debuff + 雷法的盲目可以防止被秒殺 (21000血5回行動被一波帶走)

舊 07-21-16, 10:30 AM   #1221
神人ではない!新人だ

引用:
1星肥係唔係都合左佢啦
1星武我都照合
反正的錢根本冇用
武器強化有任務解架嘛

以前試過2-3次有3金,不過多數食白果
基本上除咗杯之外,冇咩野真係要賣…

舊 07-21-16, 12:26 PM   #1222
minazuki

雖然打唔倒深層
但我又覺得冇乜野
之前好多event我都唔夠打架啦
今次仲要冇踏破獎勵,過唔倒都唔會蝕左的乜

暫時黎講戒指比石仲要珍貴
我睇唔倒理由唔去刷

12層黎講其實隻boss係唔識狀態攻擊
刷左咁耐中左佢好多次毒霧,咁耐都未試過會中佢狀態
識狀態攻擊既係佢兩條靚
只有被佢屈先制先有機會會中倒,佢仲要用普攻多過毒霧

今次出金箱機率超高
一場3金箱同2金箱都有
反而好少可會冇金箱
自然回刷12層而加都有1119金7497銀
可以預見只會缺銀唔會缺金
舊 07-21-16, 12:41 PM   #1223
ShinDou

d女神暫時未有1隻想用,戒又可以等防衛戰派,由第1回防衛戰到而家,係高難那智打唔到,其他都打到晒,今次係第2次唔打落去

戒我冇用,7星orb得1粒上唔到技5,如果有3粒換都會打既,唔加碼完全冇刷既理由
舊 07-21-16, 12:59 PM   #1224
minazuki

防衛戰係刷戒唔係派戒
如果防衛戰有得派我都唔會刷呢個啦
舊 07-21-16, 01:02 PM   #1225
十一月
Game Master

有冇人試過武器進化?
假如將5星武器進化,進化之後會變成點樣?
武器的技又是否會有改變?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] [PS4] Ys Origin 安安 手提遊戲機討論版 8 08-30-17 06:07 PM
徵求:漫畫gundam the origin 安西教練 買賣專區 0 10-31-13 01:46 PM
F.E.A.R. 2: Project Origin 神祕人1號 電視遊戲討論版 98 09-04-09 09:50 AM
Gundam the Origin一問... Metal Gear NT 日本動漫畫討論版 13 05-04-05 11:37 AM
gundam the origin問題 Thursday 日本動漫畫討論版 6 02-08-05 07:41 PM

現在的時間是 11:22 AM

手機版 | APP版