Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 26 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 46 86  ... 最後
日本動漫畫討論版>TVアニメ「ドラゴンボール超」2015年7月放送開始!丨ストーリー原案:鳥山明
jason_kasim 10:36 PM 07-05-15
比達終於找數
好過悟空一有錢就閃人

日常幾好啊,當見番老朋友感覺唔錯
yeah yeah 10:38 PM 07-05-15
作者: psidef:
依家先講悟飯準備結婚, 神VS神講到佢老婆有咗
咁即係呢個新龍珠系列...悟空係唔會同神相見/打...?
HON HON 10:41 PM 07-05-15
同漫畫版有出入, 不過應該影響不大.

悟天+格斯唔係弱化, 不嬲佢地出個大龜波打爆地球都得, 住响地球就要忍.
Kain 10:43 PM 07-05-15
作者: yeah yeah:
咁即係呢個新龍珠系列...悟空係唔會同神相見/打...?
作者: Kain:
第一集係神與神之前
鋪緊點駁去神與神
好難明咩
yeah yeah 11:24 PM 07-05-15
好難明咩
....
無爬文..
次期Cekehe 11:28 PM 07-05-15
我覺得幾好睇喎,睇龍珠睇左咁多年都係打打打打打,而家輕輕鬆鬆幾好吖~
亍 ◣ 12:05 AM 07-06-15
作者: fortel:
我反而幾想睇比達一家既日常,op果到好溫馨
我唔要見到一個變成老婆奴o既比達你王子樽鹽去左邊
HON HON 09:30 AM 07-06-15
作者: 次期Cekehe:
我覺得幾好睇喎,睇龍珠睇左咁多年都係打打打打打,而家輕輕鬆鬆幾好吖~
但龍珠唔係打打打就唔叫龍珠WOR....HAHA

作者: 亍 ◣:
我唔要見到一個變成老婆奴o既比達你王子樽鹽去左邊
佢個國家都無左啦, 加上黎到地球性格都改變晒, 樽鹽無左好耐架LA...XD
廢人 09:39 AM 07-06-15
咁王子不嬲對屋企人都係好嫁
係莊子面都唔算好差(定係莊子係外人面前就會比足面比達?)
係個女面前先慘
由手機版發出
魔璃 09:53 AM 07-06-15
比達一向都系好男人黎架喎
fortel 10:43 AM 07-06-15
悟空係OP有閃過撒亞人神,不過套野係神V神之前,話唔定佢會直接將神V神 CUT開幾集放係超入面

其實之前一直都想問,自出埋復活F之後個故仔仲可唔可以接到落去漫畫版龍珠歐布果果END到??
次期Cekehe 01:07 PM 07-06-15
其實之前一直都想問,自出埋復活F之後個故仔仲可唔可以接到落去漫畫版龍珠歐布果果END到??
接Z最終回應該無問題,不過似乎接唔到去GT,
除非之後因為某D原因令悟空比達唔可以再變GOD SS
半熟くん 02:17 PM 07-06-15
打打打先係龍珠?
一開始龍珠就唔係格闘漫畫,都尚叫冒險GAG漫畫路線.
二來"超"先第一集,上個星期先叫打完布歐,休息下都要啦
HON HON 03:02 PM 07-06-15
悟空係OP有閃過撒亞人神,不過套野係神V神之前,話唔定佢會直接將神V神 CUT開幾集放係超入面

超好似係打完布歐完全版後既故事, 跟住一路講就講到去神VS神嗰度...

我估佢實接到去歐布嗰度既, 因為歐布嗰時無記錯悟空俾衫變左做紫藍色, 話唔定歐布之後就係再講到去接住金菲利添呀.

GT已經黑歷史黎架LA, 可以無視佢.

P.S: 睇完動畫超第一話, 再睇返漫畫超第一話, 暫時我鍾意漫畫版多D.
鈴蘭 03:20 PM 07-06-15
就係因為比達係好老公好老豆我先會鐘意呢個角色
當然 佢唔駛做 但你叫莊子呢類人做主婦都係囉黎衰架姐…
由手機版發出
psidef 03:32 PM 07-06-15
作者: HON HON:
超好似係打完布歐完全版後既故事, 跟住一路講就講到去神VS神嗰度...

我估佢實接到去歐布嗰度既, 因為歐布嗰時無記錯悟空俾衫變左做紫藍色, 話唔定歐布之後就係再講到去接住金菲利添呀.

GT已經黑歷史黎架LA, 可以無視佢.

P.S: 睇完動畫超第一話, 再睇返漫畫超第一話, 暫時我鍾意漫畫版多D.
金菲利應該係歐布之前o既事啦.
HON HON 03:55 PM 07-06-15
金菲利應該係歐布之前o既事啦.
咁唔知LU, 真係要睇佢點講法LA.

又或者連歐布都SKIP埋...HAHA
Squall-Lucifer 03:57 PM 07-06-15
GT能拿出來的不就只有超西4嗎
Kain 04:01 PM 07-06-15
比拉夫3人眾無啦啦設定到變回年輕已經接唔GT
本身根本唔整呢件事都得,根本意圖令GT黑歷史化

悟空變到勁布歐幾十倍同歐布都無關係
佢想做既係訓練歐布之後同佢打,悟空變勁咁練到歐布更勁就問題解決
雖然一開始係話唔憤氣一對一打唔贏,不過本身又無話歐布練完只等於布歐LV
要講都仲講得通
psidef 04:02 PM 07-06-15
作者: HON HON:
咁唔知LU, 真係要睇佢點講法LA.

又或者連歐布都SKIP埋...HAHA
歐布嗰屆連悟飯個女都有參加少年組, 咁大個Gap點作都得啦.
次期Cekehe 04:34 PM 07-06-15
有心要接就點都接得到,既然3人眾o係復活的F已經有能力集齊龍珠,
可以話佢地之後再集齊龍珠,然後因為某D白痴原因令佢地許願將自己變返老.....
ahleung 04:44 PM 07-06-15
作者: 次期Cekehe:
有心要接就點都接得到,既然3人眾o係復活的F已經有能力集齊龍珠,
可以話佢地之後再集齊龍珠,然後因為某D白痴原因令佢地許願將自己變返老.....
咁杜拉格斯咪失戀?
HON HON 04:55 PM 07-06-15
歐布嗰屆連悟飯個女都有參加少年組, 咁大個Gap點作都得啦.
無錯, 真係任佢玩.

悟空變到勁布歐幾十倍同歐布都無關係
佢想做既係訓練歐布之後同佢打,悟空變勁咁練到歐布更勁就問題解決
雖然一開始係話唔憤氣一對一打唔贏,不過本身又無話歐布練完只等於布歐LV
要講都仲講得通
話時話, 我唔知有無記錯, 3條友變返細路其實係GT第一集既事, 佢地响神與神出返黎其實我都打個突, 如果真係唔要GT既話, 咁佢3個真係唔出好過出.

但出左之後又真係唔知點好...
當然la, 彎都拗返直係佢地既特點, 我都只好當自己記錯算啦.
次期Cekehe 04:58 PM 07-06-15
作者: ahleung:
咁杜拉格斯咪失戀?
杜:對唔住,我地唔夾
梅:點解呀?
杜:你太過小朋友,我喜歡成熟一點的
梅:其實我以前係一個成熟女人,不過向神龍許願令自己變小朋友
杜:你仲話自己唔係小朋友?咁既大話都講得出!
梅:(火大) 吼.......

幾個月後,畢拉夫集齊龍珠......

梅:神龍,請幫我地變回原來年齡!
龍:了解~

之後......

梅:看到了嗎?這就是我本來的年齡了~
杜:呃...... 大嬸,你是誰?
梅:(淚奔)
鈴蘭 07:35 PM 07-06-15
作者: Squall-Lucifer:
GT能拿出來的不就只有超西4嗎
仲有 擁有撒亞人榮耀的地球人
由手機版發出
標籤:ドラゴンボール, 鳥山明, 龍珠
第一 ... 26 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 46 86  ... 最後

返回主題版面