Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-25-16, 08:17 AM   #1326
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
小有睇高達眼有少少出汗...明明一路對女僕冇好感......可能同背景同現實又重疊了......

咁反革命cctbb會唔會腰斬架

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-16, 08:28 AM   #1327
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 利家 查看文章
朱古力露完(個面)就冇左影
你唔係要救大小姐的嗎....

其實女僕唔想
個天都自動拉女主入暴動
女僕你早點良心發現咪唔駛........
唔知面具男玩乜? 有乜差池會盤都輸,佢有 plan b 咩?

大小姐無穿無爛,好可能佢排得後,而有個女嘅食晒啲子彈(唔排除主腳開咗必閃)

女僕可礙於身份關係,溶入唔到個「大家庭」,所以會游移不定,呢個係 bad ending
-----
面具男部機係「災難戰爭」末期製嘅,都係高達?
-----
權力者屈反對派而陣壓,「古已有之」,現實係「實屬巧合」 ;唔係好担心, CCTVB要咳,一早咳鬼咗
-----
個電視台監製真係好現實,見死人冧樓好鬼high 咁;號角又射得幾「準」,明明部採訪車泊嚮路邊,居然無中彈
-----
朱古力旁人你對卑鄙事做嘅鄙視表情,畀個讚你!
-----
(轉至2CAT)三明:
沒錯,在那邊的已經不是芙米妲了,
(撿起眼鏡)現在這個才是芙米妲
<- 有心嘅觀眾好勁!

此篇文章於 01-25-16 11:48 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-16, 12:19 PM   #1328
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
所以我說那個高達呢?

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-16, 12:26 PM   #1329
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
獵魔:我已經standby左兩集了

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-16, 02:57 PM   #1330
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
後宮眾: 我地待機左3話啦,幾時先打架

女僕之死好正常,大小姐會變第2個拉妖嗎?

說說正常來說狙擊槍威力應該唔止貫穿一個人吧
怎沒有double kill?
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-16, 04:01 PM   #1331
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
今集…
所以大小姐之後要請個好似black lagoon既ロベルタ做女僕w

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー
Eclair 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-16, 04:35 PM   #1332
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: kev00269270 查看文章

某紫髮好有同感,不過號角呢舖好認真(得滯),出動成個艦隊?係咪想鏟平個殖民星?

按題,下話自有分解~(不過今話幅革命少女圖明示晒)

舊 01-25-16, 05:28 PM   #1333
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
引用:

說說正常來說狙擊槍威力應該唔止貫穿一個人吧
怎沒有double kill?
胸部裝甲問題

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-16, 06:48 PM   #1334
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
『機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ』公式HPを更新!

公式サイトにて下記情報を公開しました!

【World】
Character Chart の情報を更新
http://g-tekketsu.com/world/index.php
引用:
【Story】
第16話「フミタン・アドモス」 の情報を追加
http://g-tekketsu.com/story/index.php
【Mobile Suit】
ガンダム・グシオンリベイク の情報を追加
グリムゲルデ の情報を追加
http://g-tekketsu.com/ms/index.php
【Products】
[Game]
ガンダムトライエイジ 鉄血の3弾 の情報を追加
[CD]
TRUE「STEEL-鉄血の絆-」のジャケット写真を追加
TVアニメ「機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ」Original Sound Tracks の情報を追加
http://g-tekketsu.com/products/index.php
引用:
引用:
TVアニメ『機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ』ED主題歌
STEEL -鉄血の絆-/TRUE
LACM-14461
¥1,200 (税抜価格)+税/Lantis
2016年2月24日発売

表題曲、カップリング曲の計2曲+表題曲off vocal収録
描き下ろしアニメイラストバックジャケット仕様

▼CD INDEX:
01. STEEL -鉄血の絆-
作詞:唐沢美帆 作曲・編曲:宮崎 誠

02. 瓦礫の夢
作詞:唐沢美帆 作曲・編曲:山下洋介

03. STEEL -鉄血の絆- (off vocal)

ジャケット表1

バックジャケットイラスト
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-16, 08:02 PM   #1335
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
近幾年都是看岡媽先可以確認眼部排液功能正常,估唔到連高達都可以(雖然預左便當,但D洋蔥都係好勁)
劇情繼續腦補香港,尤其出煙個下……
最後號角部艦OK好睇……

舊 01-25-16, 08:16 PM   #1336
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
op轉咗2之後感覺上畫多咗大頭
而且D大頭幾靚
加上劇情開始進入核心
有一種好微妙嘅變化有D期待後續發展
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-16, 12:19 AM   #1337
fmptsrhk
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
比起久違既MS戰
下集我好期待大小姐既決意可以去到咩程度
雖然鐵華團的大夥是故事的主視點, 但引領他們走上時代的旋渦就絕對是大小姐的關係
今次有位親如姐姐的存在最後為救她而, 剩下來的鐵華團這一班家人, 大小姐係邁步向前(終於?)時又會置大夥於咩立場呢?
當面見到一班工人, 因為有佢這個希望走上街頭, 最後卻成為此暗殺黑幕既犧牲品
大小姐既覺悟會有幾深??
希望岡媽不會領我失望啦

真係有二期就最好, 但官方好似冇聲冇氣?
fmptsrhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-16, 11:30 AM   #1338
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
幾鍾意哩種隨時開戰成為歷史大事的氣氛
親身承受到暴政的禍害這次大小姐會決志走上革命之路吧

有二期希望不會有高層武力介入
哩套係seed無印之後我第一套覺得好睇(暫時)的tv鋼彈了
由手機版發出

此篇文章於 01-26-16 01:28 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-16, 01:12 PM   #1339
肉羊哩咖
griffin611

被「掃場」之後,街道真係好「乾凈」,原畫真係人手不足?

照今集預示(?),鐵華團遲早會變成大小姐嘅「革命軍」,爭在係今季定下季啫(未實噃),或多或少,鐵華團嘅伙伴點都會變。

MS 戰係幾好睇,不過澳加點用智計破敵人嘅陷阱同樣注目,下回期待

呢套係近期繼 Turn-A、GBF 之後嘅破格作,震唟度各有不同,拜托唔好玩爛佢

舊 01-26-16, 04:31 PM   #1340
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章

照今集預示(?),鐵華團遲早會變成大小姐嘅「革命軍」,爭在係今季定下季啫(未實噃),或多或少,鐵華團嘅伙伴點都會變。

MS 戰係幾好睇,不過澳加點用智計破敵人嘅陷阱同樣注目,下回期待

呢套係近期繼 Turn-A、GBF 之後嘅破格作,震唟度各有不同,拜托唔好玩爛佢
觀眾老爺很難待候
何況今次同00一樣分兩季
00果時第一季太深攪到第二季變成咁

所以今次都係抱保留態度
尤其MS戰咁少....唔知幾時笨大會武力介入
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-16, 04:47 PM   #1341
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章

「乾凈」係因為唔出得街吧,連工會阿頭都係得隻介指暗示就知佢地個樣唔方好……

舊 01-26-16, 05:17 PM   #1342
肉羊哩咖
griffin611

引用:
觀眾老爺很難待候
何況今次同00一樣分兩季
00果時第一季太深攪到第二季變成咁

所以今次都係抱保留態度
尤其MS戰咁少....唔知幾時笨大會武力介入
(自稱都好難待候)點都係睇週邊賣唔賣得啫(係掛);名瀨同海盜之間都係成三話無戰事,故又唔係太深,呢個節奏ok喎;咁,如果下季真係革命戰爭開打,多返戰鬥係正常,在下唔想嚮呢方面太執著,個頭開得好,總之咪玩爛個就收貨

00第一季個問題,唔係因為個故太深,而係一開始太一面倒,偽列寧其實想玩乜又懶神秘,個劇情團團轉係咁拖;拖到去偽天人出場嗰幾集,成班天人變到推唔到個劇情去,悶到瞓著;好喇,無交待清楚之下突然間偽GN Drive大平賣,變咗雙方互鬥支炮大而收場;反而第二季開頭正路返少少,睇兩位御姐鬥法幾好睇,但一出Raiser又變咗超機人,舊人無乜發揮(無事做唔係浪得虛名),只剩一埋平面嘅敵人同萬用粒子~唉(sorry, 忍唔住吐糟吐得太多)

引用:
作者: 尼路 查看文章
「乾凈」係因為唔出得街吧,連工會阿頭都係得隻介指暗示就知佢地個樣唔方好……
鋼屎都出現過殘肢喇(一次咁大把,CCTVB當年播居然無咳),算喇,畫出嚟都唔係咁好嘅。

此篇文章於 01-26-16 05:22 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 01-26-16, 07:11 PM   #1343
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003

ガンダム・キマリス
ガンダム・フレームは、頭部や足首など、一部が専用のものに変更されている

supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-16, 08:32 PM   #1344
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
好睇還好睇

不過唔多貼題
都無講女僕由普通女僕到變到做內應既生路歷程

淨係講左句個個細路好似我就完左

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-16, 08:45 PM   #1345
利家
Game Master

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 真!DC 查看文章

由手機版發出
老套又講
001期我覺得好睇
2期我無責任指責,係笨大出手干預先改晒戲路,水島唔gur係劇場版送返笨大一程

認真
笨大唔好加咩商業理由/傳統包袱/富野面色
呢套係長井同岡媽既,請俾佢地100%自由

舊 01-27-16, 01:10 AM   #1346
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
老套又講
001期我覺得好睇
2期我無責任指責,係笨大出手干預先改晒戲路,水島唔gur係劇場版送返笨大一程

認真
其實呢區都有人講過
OO從一開始水島就打算只以打外星人的提案就給ban了
後來去到劇場版才能一完心願

此篇文章於 01-27-16 01:12 AM 被 aquarius 編輯。
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-16, 02:15 AM   #1347
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
老套又講
001期我覺得好睇

認真
age 好似冇以上3點.. ?
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-16, 07:47 AM   #1348
真!DC
Banned User
奉行我道

00第二季雖然打打打
但炸塔果段還是頗有意思
民眾都要為政權腐敗負責任,冇人是無辜的
由手機版發出
舊 01-27-16, 10:41 AM   #1349
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: 真!DC 查看文章

由手機版發出
SEED覺得好睇是甚麼一回事....

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-16, 11:06 AM   #1350
真!DC
Banned User
奉行我道

我一直覺得seed(無印)好睇seed d糞中之糞架
前半重演一次一年戰爭加入美少年少女不好看嗎
由手機版發出

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 03:11 AM

手機版 | APP版