Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-13-06, 09:22 PM   #251
com1010hkjp
God of Gamer
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
有冇人睇完~~~~?
D人話配左音差左

舊 05-13-06, 09:31 PM   #252
Cucu
Game Master

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDcululu
去左睇
好少人

U.C.0096 PROJECT UC / La+
Cucu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-06, 09:40 PM   #253
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: com1010hkjp
有冇人睇完~~~~?
D人話配左音差左
日文配音可以點差

不過第一輯的DVD版粵語配音真係犀利

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-06, 09:58 PM   #254
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
引用:
作者: 呂鳳仙
日文配音可以點差

不過第一輯的DVD版粵語配音真係犀利
我講中文

舊 05-13-06, 10:43 PM   #255
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
朗豪坊睇左, 好多位

新片比預期多~
four戲份唔多夠, 反而莎娜就好多

套片好急, 一件事完左即刻就第二件事
冇睇過tv ge話有冇可能跟得倒?

下星期睇埋Z III

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-06, 11:51 PM   #256
tao
Crazy Gamer
SFV格鬥家

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDJapbee
XBox Live GamertagSleepyEyes23
唉,講起隻港版 Z1 DVD就火都黎埋!!
畫面多NOISE,畫質頗差....
亞洲影帶搞咩架??
早知幫襯日版DVD啦.....

另有冇大大買左Z GUNDAM TV版DVD?
可否報告一下畫質如何呀~~
tao 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-06, 12:07 AM   #257
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: tao
唉,講起隻港版 Z1 DVD就火都黎埋!!
畫面多NOISE,畫質頗差....
亞洲影帶搞咩架??
早知幫襯日版DVD啦.....

另有冇大大買左Z GUNDAM TV版DVD?
可否報告一下畫質如何呀~~
唔係話突登加上去咩?
畫面NOISE

舊 05-15-06, 12:12 AM   #258
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

引用:
作者: 真!DC
唔係話突登加上去咩?
畫面NOISE
係囉……睇翻新畫面就冇noise架喇~~

此篇文章於 05-15-06 12:27 AM 被 呂鳳仙 編輯。
舊 05-15-06, 12:38 AM   #259
williamsiusuper
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
亞洲影帶唔想佢出動畫dvd.........
佢d畫面可唔可以執下先出ga?
之前買寰宇出既龍騎,agito劇場版d畫面好過亞洲出既555好多倍仲要有5.1

舊 05-15-06, 01:53 AM   #260
tao
Crazy Gamer
SFV格鬥家

XBox Live GamertagSleepyEyes23
引用:
係囉……睇翻新畫面就冇noise架喇~~
新畫面都有喎.......
舊 05-15-06, 01:55 AM   #261
ianbbhoho
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
PSN  IDiancat
引用:
新畫面都有喎.......
係特登加上去ge
好似話咁樣同舊作畫無咁大差別
ianbbhoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-06, 02:12 AM   #262
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: com1010hkjp
有冇人睇完~~~~?
D人話配左音差左
係咪因為科同莎娜變左聲咋...
第2集係新片多左,但新舊接得勁差
睇得一d都唔爽

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-06, 02:48 AM   #263
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

引用:
作者: sugihara
睇得一d都唔爽
其實我覺得炸彈個幕真係幾唔得,
佢一係就完全唔好加新畫面,一係就全部重新畫過,
加o的唔加o的,好頂癮……

其實新畫o既莎娜真係幾靚女,不過舊畫面o既莎娜就不敢恭維

舊 05-15-06, 08:44 AM   #264
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

註冊日期: Mar 2003
Arrow

引用:
作者: ianbbhoho
係特登加上去ge
好似話咁樣同舊作畫無咁大差別
仲有新畫面啲色重新較過令到色調接近一點同將部份舊片加工(如亞加瑪內部的通訊設備),
但明顯地是未到最好的效果而有點不論不類...

引用:
作者: 真!DC
唔係話突登加上去咩?
畫面NOISE
啲NOISE開場果時個sunrise logo出果段片就已經有,
白色底好明顯.

此篇文章於 05-15-06 09:22 PM 被 黑咪 破壞大王 編輯。
黑咪 破壞大王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-06, 10:38 AM   #265
Dev
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
XBox Live GamertagPhonix Dev
第2集係新片多左,但新舊接得勁差 -> 最少好過第1集.

不過, 有無人知Waverider點解可以放散彈?
仲有, 有一兩段o既戰艦CG好突兀...

舊 05-15-06, 02:52 PM   #266
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

引用:
作者: Dev
第2集係新片多左,但新舊接得勁差 -> 最少好過第1集.

不過, 有無人知Waverider點解可以放散彈?
仲有, 有一兩段o既戰艦CG好突兀...
冇計啦……可能日升慣o左用CG整艦……SEED時首創

舊 05-15-06, 07:37 PM   #267
阿棠
Insane Gamer

XBox Live GamertagTOM AIKAWA
我覺得第二集既視覺衝擊唔夠第一集多...
故事又得咁快...

真係唔知睇視覺效果...定故事

期待第三集打多d 新畫面多d

UE Triple.fi 10 Pro 黎左啦黎左啦黎左啦!!!!!
http://www.ultimateears.com/superfi/...ueMetallic.htm
阿棠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-06, 09:49 PM   #268
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
其實我覺得炸彈個幕真係幾唔得,
佢一係就完全唔好加新畫面,一係就全部重新畫過,
加o的唔加o的,好頂癮……

其實新畫o既莎娜真係幾靚女,不過舊畫面o既莎娜就不敢恭維
愛瑪都靚女左好多
我覺得係美化度最高ge角色

我都覺成段用新, 成段用舊好過e+ 幾秒新>幾秒舊>幾秒新...

舊 05-16-06, 04:34 PM   #269
tao
Crazy Gamer
SFV格鬥家

引用:
作者: 黑咪 破壞大王
仲有新畫面啲色重新較過令到色調接近一點同將部份舊片加工(如亞加瑪內部的通訊設備),
但明顯地是未到最好的效果而有點不論不類...

啲NOISE開場果時個sunrise logo出果段片就已經有,
白色底好明顯.
想問下日版dvd有冇noise呢....
因之前dl的海賊版avi係冇的...
舊 05-16-06, 04:54 PM   #270
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: sugihara
睇得一d都唔爽
D剪接吾係好掂..........
阿科死得好路人甲.........
D重造畫面,最吾LIKE佢D全3D戰艦........
D配音新舊又吾夾...........
不過好在係免費飛姐.........

舊 05-16-06, 05:04 PM   #271
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

Arrow

引用:
你不如問下之前入戲院看的有冇noise???
我都係等港版碟出先看到....
又冇睇過海賊版鬼知道係點....

此篇文章於 05-16-06 05:07 PM 被 黑咪 破壞大王 編輯。
舊 05-16-06, 05:22 PM   #272
ianbbhoho
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
PSN  IDiancat
引用:
海賊版好似去除左d noise
日版兩集DVD都有
ianbbhoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-06, 07:47 PM   #273
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

Arrow

引用:
作者: ianbbhoho
海賊版好似去除左d noise
日版兩集DVD都有
富野光頭的惡趣萬歲!!!!!!!
舊 05-16-06, 11:35 PM   #274
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
今日睇完~~~
講cut片我覺得cut得好過上集~~
兩集相比之下~~第一集cut得唔夠連貫性~比較零碎~~
第2集連貫性就大好多~~
可能愈來愈鐘意睇新畫~~所以覺得d舊畫愈來愈礙眼
睇第一集果時都未有咁ge感覺

等左哈曼出場好耐
十分期待

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-06, 06:32 PM   #275
無聞
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
今看完第3部..
幾好看...好看過第2部
不過又是cut勁多....露沙美冇出過場- -
不過招魂又有佢份...明明第2部都冇死..
些文戲cut到九彩....
些戰鬥一場接一場...中間過場可以話冇(某些)
明明剛剛打完場戰鬥...轉一轉過畫面已經開始打另一場戰鬥..
尼歌v.s愛瑪先cut得慘 ....講左幾句就玩完
z招新招好正...不過好快...
最後仲可以看到z好型咁變型 (勇者!?)
可惜唔見有百式殘骸飄過..
新畫面都好多...應該有60%左右..
些戰鬥畫面真是正過seed系列好多
值得一看

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三浦建太郎 劇場版「ベルセルク(烙印戰士) 黄金時代篇Ⅲ 降臨」 2013年正月公開決定 Vol.2 elmond 日本動漫畫討論版 505 10-03-23 05:01 PM
[動畫] 「魔法少女まどか★マギカ」総合THREAD丨虚淵玄:「今、必死にシャフトと一緒に続きを考えている最中。」 Vol.3 money 日本動漫畫討論版 1142 12-14-21 09:57 AM
[動畫] P.A.Works10周年記念作品「劇場版 花咲くいろは HOME SWEET HOME」BD&DVD 発売中 vol.2 supermanlady 日本動漫畫討論版 694 05-14-21 10:26 PM
[動畫] 「Fate/stay night [Unlimited Blade Works]」第22話「冬の日、遠い家路」丨ufotable制作 Vol.3 money 日本動漫畫討論版 2017 05-25-18 12:17 AM
收 魔法少女小圓 劇場版 淨戲飛 一張 YALIU 買賣專區 2 11-03-13 10:56 AM

現在的時間是 02:13 AM

手機版 | APP版