Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > GAF Racing Engine車迷討論區

主題工具 顯示模式
舊 11-09-04, 04:10 PM   #1
Snowshoe
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2003
今年有無人去睇東望洋??

我就一早買左飛喇﹐不過睇返條 Line - Up﹐ 真係非常失望﹗﹗

先講下財神杯之類係星期六既初級賽事﹐D車清一色HONDA﹐EK / DC / EP 之外乜都無。
喜歡ALFA / TOYOTA陣形既我﹐揀直係無晒興趣。本來睇兩日BOOK左酒店﹐而家睇一日﹐星期六同GF四為去下算~~
講真﹐雖然HONDA車才有競爭力是事實﹐但變左HONDA ONEMAKE RACE就有點兒那個﹐賽例應該考慮作出少許收改﹐多D VARIETY 對賽事既可觀性有很大影響。

東望洋今年算OK啦﹐但ALTEZZA一架都唔出﹐ALFA 147就得一架﹐ WELL~~
有SEAT CUPRA參戰﹐哩個有少少期待~
Snowshoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-04, 05:06 PM   #2
URA
God of Gamer
盡皆過火 盡是癲狂

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDyungandrew
我有Pass

舊 11-10-04, 09:40 AM   #3
Snowshoe

引用:
作者: URA
我有Pass
我都有Pass﹐但星期五六 ONLY﹐落PIT 齋睇 CIVIC 無乜興趣~~
舊 11-10-04, 02:26 PM   #4
STi
Game Master

註冊日期: May 2002
XBox Live GamertagWeSTi67
無辦法
鬼叫Toyota d車係千六至二千cc呢個級別輸晒俾Honda
財神盃就一直都係咁
今年唔知仲有冇街車賽
上年我就係無睇呢場
我都剩係睇東望洋同埋Formula 3
不過我無錢去現場
我剩係響屋企睇電視

舊 11-10-04, 02:44 PM   #5
Viper II
↘みもりんっ

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDViper-ll
XBox Live GamertagViper II DNA
http://gp.macau.grandprix.gov.mo/mgp...x.php?cat=main

織戶學同谷口信輝好似唔得閒,所以Altezza失晒蹤
上年俾320i隊埋牆用DC5 o個個,今年用EP3
原本有架Volvo,而家唔見左
Alfa得架156
今年多左兩架Seat Toledo Cupra

YM: 「教徒論」與「蝗蟲論」一樣,是一種「污名化」手段
Viper II 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-04, 05:42 PM   #6
Snowshoe

引用:
作者: Viper II
http://gp.macau.grandprix.gov.mo/mgp...x.php?cat=main

織戶學同谷口信輝好似唔得閒,所以Altezza失晒蹤
上年俾320i隊埋牆用DC5 o個個,今年用EP3
原本有架Volvo,而家唔見左
Alfa得架156
今年多左兩架Seat Toledo Cupra
Alfa係156﹐唔係147??

脫力~~ / \

織戶學同谷口信輝掛住玩D1 GP 掛~
下年谷口信輝轉ALTEZZA玩D1。唔用S15﹐YEAH~~
舊 11-11-04, 10:14 PM   #7
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

PSN  IDAI_Sleepy
老實講,本童子睇左成廿年殖民星大賽車
睇住d賽事項目愈黎愈少+愈黎愈短
真係無奈到爆

東望洋縮到8+8...外國例係咁架咩?
GP電單車由15x2變到15x1...
而家連F3都係......

有d懷念以前東望洋一場30幾圈的日子......
特別係當年部R32放到成班BMW塵都冇得食

18同19(試車)水塘看台免費架
到時本童子應該會去睇(如果知醒的話 )

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-04, 10:36 PM   #8
STi
Game Master

引用:
作者: 昏迷童子Sleepy
真係無奈到爆

仲講R32?!
算吧啦
而家都無乜邊間廠夠BMW黎
佢d數據多到得人驚
點砌

舊 11-15-04, 01:31 AM   #9
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
作者: STi
仲講R32?!
算吧啦
佢d數據多到得人驚
點砌
本童子想講的重點係比賽場數近十年愈縮愈少 (舊年五十大壽除外)

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
舊 11-15-04, 05:33 PM   #10
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: 昏迷童子Sleepy
真係無奈到爆

冇記錯當年係長谷健昌宏(希望冇記錯個名)

當年仲要贏左足足一個圈

此篇文章於 11-15-04 05:35 PM 被 小昭Teddy 編輯。
小昭Teddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-04, 05:34 PM   #11
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: STi
仲講R32?!
算吧啦
佢d數據多到得人驚
點砌
廿幾年黎年年都落咁多部車, d數據, 車手, tuning一定比其他人好....
當年如果唔係因為部R32真係超晒班....想佢輸都幾難

舊 11-16-04, 09:54 PM   #12
URA
盡皆過火 盡是癲狂

PSN  IDyungandrew
引用:
作者: Snowshoe
我都有Pass﹐但星期五六 ONLY﹐落PIT 齋睇 CIVIC 無乜興趣~~
早d起身可以落埋去睇東望洋d車喎

舊 11-17-04, 12:27 AM   #13
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
引用:
作者: Snowshoe
點解你2個有PASS o既??

站(2024/05/11,05/12)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-04, 06:18 PM   #14
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

首日試車實況報導:

首日F3試車+計時,班"名門之後"全部潛哂水...
東望洋一如所料又係老馬玩哂
頭五部得一部(Seat Toledo Cupra)唔係老馬
果部Alfa 156真係咪鬼提...人地頂慢都有2:5x,佢竟然跑到3:14......
其他幾場房車賽除Carerra賽外,全部炒車多過乜,係咁紅旗...

全日臨尾先爆大鑊:
有部電單車入唔到起步個彎勁炒埋外欄
之後連人帶車反彈去內欄
鐵欄上連續幾張保護車手用的榻榻米全部碎哂
車頭蓋,頭叉飛到一地都係
車手攤左響近內欄個邊
部車之後著哂火再飛彈番去外欄......

估計撞個下車速有成2xx
希望個車手冇事啦
(詳情請嘗試留意新聞啦...唔知香港電視台有冇得報......)

p.s. 爆左車之後,白車等左成三分鐘有多先由pit駛出黎,結果遭觀眾圍媽......

死神Lv.3能力覺醒

此篇文章於 11-18-04 08:57 PM 被 昏迷童子Sleepy 編輯。
舊 11-18-04, 11:39 PM   #15
Minga
Je T'aime

引用:
作者: 小昭Teddy
冇記錯當年係長谷健昌宏(希望冇記錯個名)

當年仲要贏左足足一個圈
長谷見昌弘
http://www.autosportasia.com/macau/2111011.htm

此篇文章於 11-18-04 11:44 PM 被 Minga 編輯。
Minga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-04, 05:59 PM   #16
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: Minga
唉....自從呢一年之後, 改左賽例....東望洋就唔好睇囉. 尤其睇到班冇錢又學人玩賽車, 真係以為v-tec好勁既人去陪跑....

舊 11-21-04, 04:31 AM   #17
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
查實各位睇東望洋睇左咁多年(指睇電視)...
有乜野係吸引大家睇... a
1)睇各車隊既賽車女郎...?
2)睇D車手點過對手頭...?
3)睇D車點"大串燒"...?

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-04, 11:35 AM   #18
ALEX CHOW
AUDI SPORT

引用:
作者: Busconcamp
1&2 ~~

少女時代,
F1 2024討論區
舊 11-21-04, 02:31 PM   #19
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
All of above v

死神Lv.3能力覺醒
舊 11-21-04, 03:06 PM   #20
Cpato

PSN  IDPato-0402
引用:
電視都冇乜1睇既...
Cpato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-04, 09:42 AM   #21
Snowshoe

引用:
2 & 3~~~

今年真係搞笑又低能﹐幾架頭車都自炒。。。
詹仔開始時有D睇頭﹐點知心急 late brake 過頭車炒左。。
舊 11-22-04, 07:56 PM   #22
STi
Game Master

Seat有d潛力
搵個老經驗車手都追到前面寶馬
希望出年再接再勵
唔好好似上年Alfa咁無以為繼
如果下年搵多d歐洲廠黎玩應該好睇好多
睇住許士文係尾發力果下真係你都咪話少野
係松山推到d後車腳軟再過埋

此篇文章於 11-22-04 08:01 PM 被 STi 編輯。
STi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-04, 10:34 PM   #23
Ainho
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
每年睇電視無線越無癮,大部份都是重播,又多廣告,播放時間又短,只有重要賽事才直播!

舊 11-22-04, 11:07 PM   #24
Viper II
↘みもりんっ

PSN  IDViper-ll
XBox Live GamertagViper II DNA
究竟無線諗乜o野o架?
有賽車唔播,走去播成個鐘戲 "
有直播個D賽事都還好,起碼賣完廣告仲知做緊乜
冇直播個D厲害囉,未賣廣告前: Lap2
賣完廣告後: Last Lap! """"
我都唔知邊架打邊架車就做完
都唔知播黎托~
不如佢連Final Lap都唔播
出個result俾我算啦

short short地
我淨係要知result我睇新聞得la
洗鬼你"精華式"重播

不如毛記下次播足球、奧運etc.都"精華式"重播啦
廣告前: 播國歌
廣告後: 7比0完場

YM: 「教徒論」與「蝗蟲論」一樣,是一種「污名化」手段
Viper II 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-04, 01:37 AM   #25
ALEX CHOW
AUDI SPORT

引用:
作者: Viper II
究竟無線諗乜o野o架?
有賽車唔播,走去播成個鐘戲 "
十一月二十一日 (星期日)
14:00 15:00 電單車接載乘客、雙座位雷諾方程式接載乘客、保時捷GT3接載乘客
15:15 15:30 舞獅
"""""

少女時代,
F1 2024討論區

論壇跳轉

現在的時間是 09:26 PM

手機版 | APP版