Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 
體育版>打保齡既技術問題
sigma 07:11 AM 10-25-04
用番個場地既波,點打飛碟架??
係咪可以有3/5/6步唻打架??
龍寶寶 03:20 PM 10-25-04
我又問,點樣可以推個波出去時令個波旋轉?THX
Norm 08:06 PM 10-25-04
作者: Bleach@sigma:
用番個場地既波,點打飛碟架??
係咪可以有3/5/6步唻打架??
正手都未識走去打飛碟?好易整親
用house波冇可能打飛碟,啲手指位唔啱,如果你真係想試飛碟,記住記住用最輕既波....
最正統係4步,但係現在已經冇咩規定....
Norm 08:08 PM 10-25-04
作者: 龍寶寶:
用手指拉果波,同埋出手時,手掌少少向內...
下雪邊界 08:10 PM 10-25-04
正手出波,個波落到最低點,就黎甩手果陣,將手掌向左或向右轉(轉幾多,視乎你想要落幾大既西)
我無玩落西好耐,有錯的話,各高手請糾正 "
Misaki Taro 08:17 PM 10-25-04
唔好插隻拇指.....用2隻手指打 ......
Norm 08:25 PM 10-25-04
作者: 下雪邊界:
正手出波,個波落到最低點,就黎甩手果陣,將手掌向左或向右轉(轉幾多,視乎你想要落幾大既西)
的確係落倒西,但係好容易整親同埋會好快冇力
Norm 08:26 PM 10-25-04
作者: Misaki Taro:
兩隻手指斷晒
龍寶寶 08:52 PM 10-25-04
手掌推?? 想都冇想過,多謝你

作者: Misaki Taro:
你估我冇試過嗎,我囉住個波研究好耐,得出結論是有可能會斷手指,所以呢個方法一定係錯的
sigma 09:35 PM 10-25-04
咁分係點計架???
第一球全倒20分
之後40,60,90,150,178,197咁既??....
Norm 10:00 PM 10-25-04

你估我冇試過嗎,我囉住個波研究好耐,得出結論是有可能會斷手指,所以呢個方法一定係錯的
佢指既手掌即係轉手腕...真係唔好試.....想落西,記住出波時手掌四十五度出波同用手指拉個波,就會西....
下雪邊界 10:02 PM 10-25-04
唔係用手掌推,我既方法係
響正常直線波,普通出手果一刻將手掌微微左轉/右轉(或者應該叫向內/向外)

Norm
唔知係咪我個方法真係用錯左
定係我講得唔清楚我個出手方法
我果陣玩西未試過整親手,亦都無話特別容易倦。(同普通玩直線波一樣耐玩)

RE番第一個POST,
我聽過既有3、4、5步法,我係用開4步法
6步?咁咪要細細步咁行?
Norm 10:03 PM 10-25-04
咁分係點計架???
第一球全倒20分
之後40,60,90,150,178,197咁既??....
第一球全中的話,就唔會計分住,睇你跟住果球既分數,如果你第二球補中就加十分再加頭一球所打倒既平數,如果你第一球全中,第二球又全中的話,咁第二球就唔計住,第一球就加20分即係30分
Norm 10:06 PM 10-25-04
唔係用手掌推,我既方法係
響正常直線波,普通出手果一刻將手掌微微左轉/右轉(或者應該叫向內/向外)

Norm
唔知係咪我個方法真係用錯左
定係我講得唔清楚我個出手方法
我果陣玩西未試過整親手,亦都無話特別容易倦。(同普通玩直線波一樣耐玩)

RE番第一個POST,
我聽過既有3、4、5步法,我係用開4步法
6步?咁咪要細細步咁行?
我明白,你係想講你出手時,手掌不是直線向上拉,係45度咁向上拉
有啲人用6,7步,佢地頭兩二步好碎,最重要係夠時夠拉起個波,隻腳滑出去.....
下雪邊界 10:14 PM 10-25-04
講開碌扲
其實E+香港邊幾個扲場係LANE正、波又好GA?
Norm 10:21 PM 10-25-04
講開碌扲
其實E+香港邊幾個扲場係LANE正、波又好GA?
其實而家都好少打,去都只會去南華會,因為啲波放喺果度...
Sgodkyo 10:22 PM 10-25-04
我想問點解出球果時要擺個好似跳舞o既姿勢o既~ ?
Norm 10:24 PM 10-25-04
作者: 神京:
我想問點解出球果時要擺個好似跳舞o既姿勢o既~ ?
因為你唔提起隻腳,你就會失去平衡
sigma 06:51 AM 10-26-04
作者: Norm:
正手都未識走去打飛碟?好易整親
用house波冇可能打飛碟,啲手指位唔啱,如果你真係想試飛碟,記住記住用最輕既波....
最正統係4步,但係現在已經冇咩規定....
咁點打正手??
啤梨王子 09:27 AM 10-26-04
第一球全中的話,就唔會計分住,睇你跟住果球既分數,如果你第二球補中就加十分再加頭一球所打倒既平數,如果你第一球全中,第二球又全中的話,咁第二球就唔計住,第一球就加20分即係30分
全部全中就會有300分gala
sigma 03:32 PM 10-26-04
一個人打先打得19球一局
但係兩個人打一局就有38球
收既錢又係一樣咁一個人打咪好唔著數
有冇方法一個人打但係可以打38球
Norm 03:50 PM 10-26-04
一個人打先打得19球一局
但係兩個人打一局就有38球
收既錢又係一樣咁一個人打咪好唔著數
有冇方法一個人打但係可以打38球
You think nobody notice that?

two people mean play two games and charge you two games fee
sigma 04:02 PM 10-26-04
You think nobody notice that?

two people mean play two games and charge you two games fee
唔通係我錯覺,定係我上堂俾少左錢呢
咁你地打一局幾多錢架??
Misaki Taro 05:29 PM 10-26-04
開心大xx 講 ga .....加上係d 體育節目睇過....
仲近鏡zoom 去個打職業ge 人隻手.....
係出波個下蚊左隻手指出黎.....
同埋可以唔使用禁重ge 波 ga ma~~~
sigma 07:59 PM 10-26-04
如果用四步既話右腳行先既話,咁用五步係咪就用左腳行先??

最後一步係咪用最有力果隻腳做重心腳??
1 2 

返回主題版面