Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 04-27-11, 06:58 PM   #176
House
God of Gamer
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
路過..
個人真係好怕化妝化到好明顯果d女仔..特別係d眼影:將指甲查到五顏六色又或者假指甲404:

天然點不好嗎

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-11, 07:08 PM   #177
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
其實女仔最甘係skin care呀

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-11, 07:16 PM   #178
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
引用:
作者: sugihara 查看文章
skin care 好正常~男女都可以做
不過唔係太接受到將d 唔自然既野
例如整到條眼節毛長一長 好似想吉死人咁 (個人觀感, 不喜勿看)

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-11, 07:41 PM   #179
LAMR
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2011
引用:
作者: House 查看文章
例如整到條眼節毛長一長 好似想吉死人咁 (個人觀感, 不喜勿看)
我覺得我被人ban哂啦囧囧囧

我是美妝部落客/ \

日本妹化妝都很厲害可是你們很愛這又是為什麼呢?
LAMR 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-11, 07:44 PM   #180
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
作者: LAMR 查看文章

我是美妝部落客/ \

真係濃妝?
沒圖沒真相啊~~

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-11, 07:59 PM   #181
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: House 查看文章
唔係話唔正常,不過係貴到飛起
幾舊水1支野,3個月~半年貨仔...1 set都成千銀有突
計你1個lv用5年都無咁甘...

注意,唔係cosmetic,係skin care......

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-11, 08:13 PM   #182
二伍

註冊日期: Sep 2002
引用:

注意,唔係cosmetic,係skin care......
長遠投資黎o既
1. 靚d可以嫁好老公
2. 搵工搵客升職都易d
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-11, 08:54 PM   #183
LAMR

引用:
作者: D.K. 查看文章
真係濃妝?
沒圖沒真相啊~~
你是說日本妹嗎

你是說我嗎

我用了藍色大眼con還假髮A___A
有濃到嗎A___A

沒有啦= = ->真相
http://img842.imageshack.us/i/feb7fa...62a4fb3de.jpg/

這是美妝部落客的專業 我懂你們不會欣賞/ \

此篇文章於 04-27-11 11:11 PM 被 LAMR 編輯。
舊 04-27-11, 08:56 PM   #184
LAMR

引用:
真係濃妝?
沒圖沒真相啊~~
對啦我看過你的畫 畫得真好看!!!!!!!!!

膜拜~~~!!
舊 04-27-11, 09:15 PM   #185
LAMR

引用:

那是貴婦在用的吧Q"__Q
我朋友是台灣最大討論區的美妝板板主+很厲害的美妝部落客 24歲
一樣用幾十塊的阿~~~
我自己也是0 0
我整個就是被醫生洗腦了不怎麼用保養品了XD
特別是了解有效成份的作用&市售保養品的有效成份含量之後就更省了0 0
請參考->
正妹李美青醫生的 美肌進化論
&日本醫師寫的 STOP!別再錯誤保養

此篇文章於 04-28-11 12:52 AM 被 LAMR 編輯。
舊 04-27-11, 11:11 PM   #186
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: emoil 查看文章
結左婚果然識諗D~
母親患上cancer所以在我的人生上得到了一個很大衝擊~
以前事事靠屋企~
我係果d放暑假一係龜在家中上網一係就日日浦機鋪~又唔做part time但又買到成屋玩具的敗家女

當呀媽患上cancer後再望下自己個戶口長期得幾千蚊先識得淆底(果時已經出身社會戶口長期沒錢)
於是當我賣晒屋企95%家檔大部分$$$$都歸來~
我深深地醒覺我已經唔可以靠屋企人($方面)~令到我學識每買一樣野都要諗清楚唔好亂fing錢

對於物質的引誘我自信絕對比一般女人高忍耐力

引用:
你這樣說起來我會覺得自己很窮Q_Q
最貴的袋 -> ans特價買的碎花布袋1XX
最貴的衣服->LIZ LIZA福袋裙當300吧?
電話也是最便宜的LG ANDROID機 1XXX

雖然我很喜歡打扮~~但我也覺得買到淘寶的便宜貨更爽~~(握手)
買一個名牌袋可以夠買100個便宜袋了我才不要
<-==我也很怪雞
噢~我千叮萬囑叫我老公千萬不要買聖誕禮物給我~結果係佢偷偷地去買
我在果間鋪徘徊左十個八個圈最後忍手唔買~我用強勁念力不斷同自己講屋企d袋未用爛唔好買
老公對於我驚人的忍耐力十分拜服 最後唔忍心偷雞買俾我

最貴的衣服-> 一條裙貴過冬天的大褸羽絨類? 我通常衫衫裙裙果類都係幾十到百幾~
有時連身裙可能貴dd~兩百幾蚊~~~不過講真我地個消費水平真係仲低過d中學生

引用:
作者: shion_rei 查看文章
我都覺得係
我識親最多都係買angas b…
無識人係買LV咁...

電話我上年轉plan個陣買,盛惠2799

我同我男友出街就發下癲,低低能能咁就一日
angas b太奢侈XDD
(well~其實我覺得angas b以質地用料唔太值)
題外話: CHANEL雖然貴~但站在投資角度上還是值得有一點來保值~SO我一係唔買~我買就一定係CHANEL~絕對唔會買LV

我同老公D節目都好簡單~以前就齊齊ONLINE打機(兩間房分別都有電腦)
宜家少左打機~星期六都係出去行幾個鐘可能間中影下相食個晚飯~
都好少洗錢買野~~我連屋企D傢私都係親自番大陸買XD
香港多幾個我呢種女人的話香港經濟必死

引用:
呢樣我就真係最認同...我唯一洗最多錢就係塊面
因為我塊面爛左好多耐~~我唔忍心我ge爛面問題困擾我保貴ge青春~女人的青春短暫啊
所以有d錢唔洗唔得~~

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-11, 11:41 PM   #187
YALIU
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: Hitomi 查看文章
我同老公D節目都好簡單~以前就齊齊ONLINE打機(兩間房分別都有電腦)
宜家少左打機~星期六都係出去行幾個鐘可能間中影下相食個晚飯~
都好少洗錢買野~~我連屋企D傢私都係親自番大陸買XD
香港多幾個我呢種女人的話香港經濟必死

呢樣我就真係最認同...我唯一洗最多錢就係塊面
因為我塊面爛左好多耐~~我唔忍心我ge爛面問題困擾我保貴ge青春~女人的青春短暫啊
所以有d錢唔洗唔得
~~
我睇過,但我覺得D款唔靚...
因為我想買係一用就用到幾年的款...

呢樣野我好彩過你好多
我塊面本身OK
係個額頭有暗瘡印咁

係而家先捨得係body shop買支$13x的洗面膏(給錢個肯我喊到呢...)

我問題係肥,係肥得好勁個隻~~

此篇文章於 04-27-11 11:44 PM 被 YALIU 編輯。
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-11, 12:10 AM   #188
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
我睇過,但我覺得D款唔靚...
因為我想買係一用就用到幾年的款...

呢樣野我好彩過你好
我塊面本身OK
係個額頭有暗瘡印咁

係而家先捨得係body shop買支$13x的洗面膏(給錢個肯我喊到呢...)

因為我想買係一用就用到幾年的款...--> 你指傢私?

我為左塊面~呢十年黎中醫又睇過半年(大家都知道中醫係比西醫更貴...)
西醫又食過兩次療程~當然仲有去美容院~淨係計呢d大數無十萬都有八萬九萬
(其實十年時間先用果十萬有找對好多女人黎講真係小兒科)
但塊面醫好左~生活都真係過得愉快d~
人亦比較有自信(最爛面果時行街我係"dup"低頭的)~我覺得值得~

同埋學樓上講...搵工會方便d囉...

舊 04-28-11, 12:13 AM   #189
YALIU
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: Hitomi 查看文章
因為我想買係一用就用到幾年的款...--> 你指傢私?

我為左塊面~呢十年黎中醫又睇過半年(大家都知道中醫係比西醫更貴...)
西醫又食過兩次療程~當然仲有去美容院~淨係計呢d大數無十萬都有八萬九萬
(其實十年時間先用果十萬有找對好多女人黎講真係小兒科)
但塊面醫好左~生活都真係過得愉快d~
人亦比較有自信(最爛面果時行街我係"dup"低頭的)~我覺得值得~

同埋學樓上講...搵工會方便d囉...
我的意思係袋
不過上個禮拜因為無斜揹袋
所以就買左個斜揹袋用…個個都兩舊幾…

我而家有少少想join Z型22
我同事話幾work
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-11, 12:33 AM   #190
拉維絲
Insane Gamer
男女正常向沒節操女

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: beagleflash 查看文章
依家要搵個"無LV無GUCCI,唔睇tvb,放街唔係日日出街,唔中意去夜街,平時說話沒粗口"既女仔都好難啦。
我可不可以說...我正是如此XD

拉維絲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-11, 12:35 AM   #191
LAMR

引用:
作者: 拉維絲 查看文章
我可不可以說...我正是如此XD
其實我想說會出現在這的女生應該差不多都這樣XD
舊 04-28-11, 12:37 AM   #192
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
你是說日本妹嗎

你是說我嗎

我用了藍色大眼con還假髮A___A
有濃到嗎A___A

沒有啦= = ->真相
http://img842.imageshack.us/i/feb7fa...62a4fb3de.jpg/

這是美妝部落客的專業 我懂你們不會欣賞/ \
此刻欣賞不欣賞倒不重要

化妝看場合的, 家中濃妝相信很多男生不喜歡
見客, 出席宴會, 配合服裝, 濃妝絕對有其必要性

不過我女友都唔肯化妝o既
skincare 就日日都會做, 皮膚唔好喎

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-11, 12:47 AM   #193
LAMR

引用:
此刻欣賞不欣賞倒不重要

這番話 在劍心那發文的愛倫也跟我說過XD
我也是去逛街的時候才這樣啦~~
不然店裡櫃姐會不理我XD
不過有在化妝的看圖就會知道我的專業XD
不少人來我家留言說"拜讀" "膜拜"什麼的XDDDD
這是我少數能自豪的地方啦(笑
我的目標是要跟日本妹看齊XD

保養是高深的學問也不是單單努力就可以的(笑~~
不過我本來以為你是女的~~XD 你的畫真的很不錯我喜歡加上整個背景的整體感~~
因為我就不太會畫背景/ \
舊 04-28-11, 01:16 AM   #194
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
此刻欣賞不欣賞倒不重要

我係果d屋企個look勁頹果d~好難想像家中都濃妝

我番工唔會化~99%時間都係頹look (打雜跟單執咁靚沒有用)
但下星期番新工~轉左post~會執番正常少少(但公司文化casual為主所以都係普通look上班)
星期六同老公出街就會落力d執好佢

不過香港女性感覺上偏向唔化妝居多...
(如果vs日本台灣)

舊 04-28-11, 01:27 AM   #195
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:

我是美妝部落客/ \

不應該將所有男人既審美觀一致化吧

就日本妹例子,好明顯house係唔會鐘意

不過對我來講,只要唔係化到好濃好誇張既日本妹妝,我的確幾鐘意
金毛,卷髮,面眨紅光..好吸引.
引用:

幾舊水可以用3個月唔貴喎
我一隻game都幾舊水,玩唔到一個月就厭
仲要有時一個月唔止買一隻添

所以幾舊水用到幾個月真係唔貴
用有限金錢可以買到無價既自信,不知幾抵.

此篇文章於 04-28-11 01:29 AM 被 雷火武 編輯。
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-11, 02:41 AM   #196
Lilith
Game Master
魔女の墮天使

註冊日期: Oct 2005
引用:
依家要搵個"無LV無GUCCI,唔睇tvb,放街唔係日日出街,唔中意去夜街,平時說話沒粗口"既女仔都好難啦。

我女友~~

GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗

我珍惜你,你亦要珍惜你自己~
Lilith 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-11, 09:59 AM   #197
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
我女人:

無LV無GUCCI <= O
唔睇tvb <= Degree未畢業前甚少睇電視
放街唔係日日出街 <= 淨係同我出算唔算?
唔中意去夜街 <= 同上,況且世伯講明十二點前要返歸,俺一向好守規矩
平時說話沒粗口 <= 我仲多過佢

所以,點都冇? 點會難搵?

舊 04-28-11, 10:12 AM   #198
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
樓上d人真係冇同理心架

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-11, 12:15 PM   #199
keijoey
Ultimate Gamer
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
個post突然加左閃光屬性.....

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

[3DS] 新絵心教室 pixiv
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-11, 12:22 PM   #200
keijoey
Ultimate Gamer
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
引用:

信我, 仲後生快d學下保養,
就算幾咁天生麗質, 平時又唔化妝都好,
到左26,27真係開始有d野走出黎架...

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

[3DS] 新絵心教室 pixiv
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 09:26 AM

手機版 | APP版