Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > 國家隊討論區

主題工具 顯示模式
舊 07-12-10, 03:02 PM   #276
(=v=)b
God of Gamer
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

頭先食飯見到恩尼斯達係我前面行過~心情重慘過不舉~
又諗起恩尼斯達係我最愛既VDV而前射入既情景~重有最後唔夠高/速度接VPS既2傳~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散

此篇文章於 07-12-10 03:05 PM 被 (=v=)b 編輯。
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-10, 03:04 PM   #277
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

引用:
作者: Castor 查看文章
我都唔明點解換雲邦賀斯走,佢真係打得好好
無氣~比拿華斯怒爆~

舊 07-12-10, 03:04 PM   #278
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: (=v=)b 查看文章
頭先食飯見到恩尼斯達係我前面行過~心情重慘過不舉~
又諗起恩尼斯達係我最愛既VDV而前射入既情景~
慘過不舉會唔會誇少少

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-10, 03:07 PM   #279
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

引用:
慘過不舉會唔會誇少少
116分鐘先輸~重要我最愛既vdv攔唔到先輸~我接受唔到囉~\

舊 07-12-10, 03:08 PM   #280
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
116分鐘先輸~重要我最愛既vdv攔唔到先輸~我接受唔到囉~\
輸波係一時,不舉係一世丫
當然可以去醫

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
舊 07-12-10, 03:11 PM   #281
yuhon
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
引用:
唔係2字尾呀~係3字頭啦~4年後~神奇4俠~最細都30歲啦~\
2012歐國杯~係最後機會啦~\

橙隊唔憂冇人,
佢地最想攞世界柸
yuhon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-10, 03:11 PM   #282
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
RVP應該係要靠左先得洛賓好似係打右
話哂last一場
真係爆哂seed

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-10, 04:05 PM   #283
祖羅.祖班納
어떡해 어떡해

註冊日期: Apr 2003
引用:
RVP應該係要靠左先得洛賓好似係打右
我打錯左左右

引用:
無氣~比拿華斯怒爆~
對呢d快馬根本一個人守唔住,有冇氣都一樣,對面都一定2個人mark洛賓,又或者咁,索性古治縮落去打左閘...不過都係馬後炮,古治第一個換出冇得咁講

WHY ALWAYS ME?
祖羅.祖班納 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-10, 08:40 PM   #284
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

我頭先見到費托同法比加斯拍拖呀~成街都西班牙人~好潤呀~

引用:
作者: 祖羅.祖班納 查看文章
對呢d快馬根本一個人守唔住,有冇氣都一樣,對面都一定2個人mark洛賓,又或者咁,索性古治縮落去打左閘...不過都係馬後炮,古治第一個換出冇得咁講
換走最長氣既古冶~算係失敗既調動~

舊 07-12-10, 08:58 PM   #285
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
當西班牙都羅埋世界杯,我地更加要做無冕之王既名啦!
難得見到荷蘭入決賽,點知又做二奶真係心傷

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502

此篇文章於 07-12-10 09:09 PM 被 mario0606 編輯。
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-10, 10:11 PM   #286
chunmanx
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
自己口講話想西班牙贏(因為沙維佩奧應該係最後一屆)
但輸左之後又有點落寞
既然對西班牙防守得咁辛苦
何不放手一博
打返08年的進攻足球
用08年果隊對西班牙對攻
未必輸得晒

調動人員上我覺得有點失誤
應該早點掉vdv落黎
換走已經有塊黃的迪莊
艾利亞入黎都係麻麻地
我諗果時的情況
用踢法比較多變的阿費利換雲佩斯會好一點
同埋真係唔明點解要換巴夫希特下來

臨完加時先輸球咁ge波
有點心up
寧願射輸12碼好過
想睇史基輪堡表演

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-10, 11:41 PM   #287
T123
Junior Member

註冊日期: May 2003
臨完場4分鐘先失守, 真係無仇報!
吹雞個下有d想
但荷蘭今年都算超額完成了,
始終都係唔夠運,
唔知下次再入決賽又要等幾多年
T123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-10, 11:45 PM   #288
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
運氣有盡時
荷蘭咁既表現想拿世界杯...對德國都無運行

舊 07-13-10, 12:23 AM   #289
initial

3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
引用:
作者: 某F 查看文章
運氣有盡時
荷蘭咁既表現想拿世界杯...對德國都無運行
未打過冇得比.
查實西班牙好勁咩? 我又唔係好認同. 佢地小組入滲係好厲害, 仲可以稱為"地上最強". 但咪又係場場1:0. 猜得咁鬼靚都只入一球, 仲要係入波最少o既冠軍. 西班牙表現最好個場係對巴拉圭. 羸德國只係德國縮得太後, 比西班牙好多空位, 所以打出o黎就好好睇, 但咪又係1:0.
仲有, 唔該唔好講到世上只有荷蘭打茅波, 有犯規, 球證作出懲罰比牌, that's it!! 仲想點?? 佩奧爾攔R11 單刀個下都可以比牌啦. 呢D 就冇人講. 西班牙係有實力做盟主, 但唔好講到她神聖不可侵犯.

套用雲馬克一句: 最好的球隊贏得了世界冠軍, THAT'S IT!!

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-10, 12:27 AM   #290
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: initial 查看文章
未打過冇得比.
查實西班牙好勁咩? 我又唔係好認同. 佢地小組入滲係好厲害, 仲可以稱為"地上最強". 但咪又係場場1:0. 猜得咁鬼靚都只入一球, 仲要係入波最少o既冠軍. 西班牙表現最好個場係對巴拉圭. 羸德國只係德國縮得太後, 比西班牙好多空位, 所以打出o黎就好好睇, 但咪又係1:0.
仲有, 唔該唔好講到世上只有荷蘭打茅波, 有犯規, 球證作出懲罰比牌, that's it!! 仲想點?? 佩奧爾攔R11 單刀個下都可以比牌啦. 呢D 就冇人講. 西班牙係有實力做盟主, 但唔好講到她神聖不可侵犯.

套用雲馬克一句: 最好的球隊贏得了世界冠軍, THAT'S IT!!
我一向都此為勝者為王
贏左就自然無人話啦

舊 07-13-10, 12:35 AM   #291
initial

3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
引用:
我一向都此為勝者為王
贏左就自然無人話啦
你真係咁認為?

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-10, 12:40 AM   #292
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: initial 查看文章
你真係咁認為?
贏左仲可以講踢得差,我真係未見過

舊 07-13-10, 01:32 AM   #293
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

引用:
我一向都此為勝者為王
贏左就自然無人話啦
唔好話我話,我覺得如果荷蘭贏既話
荷蘭一樣係比人圍插
(今屆隊荷蘭比人插得特別勁,放棄全能足球就比人插...)

歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
舊 07-13-10, 01:36 AM   #294
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: mario0606 查看文章
唔好話我話,我覺得如果荷蘭贏既話
荷蘭一樣係比人圍插
(今屆隊荷蘭比人插得特別勁,放棄全能足球就比人插...)
我真係唔明有咩咁好插
你話佢地係咁犯規,但係犯規個尺度又令到佢地無牌喎

舊 07-13-10, 01:45 AM   #295
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

引用:
我真係唔明有咩咁好插
你話佢地係咁犯規,但係犯規個尺度又令到佢地無牌喎
我都估唔到一隊打得實際D荷蘭會咁多人唔中意...
雖然我都知全能足球好睇、好爽,但咁多年都羅唔到一個冠軍
打得實際D都唔得?
同埋對住西班牙依D技術型球隊,本身後防又唔係勁
唔用下犯規真係無得打(睇下4強既德國...)

歡迎曼聯迷進入討論

舊 07-13-10, 01:59 AM   #296
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: mario0606 查看文章
我都估唔到一隊打得實際D荷蘭會咁多人唔中意...
雖然我都知全能足球好睇、好爽,但咁多年都羅唔到一個冠軍
打得實際D都唔得?
同埋對住西班牙依D技術型球隊,本身後防又唔係勁
唔用下犯規真係無得打(睇下4強既德國...)
D人想睇華麗足球,理得你贏定輸

舊 07-13-10, 02:26 AM   #297
Iro
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
七十年代果兩次入決賽 係用全能足球 今次用比較實際的防守足球 一樣都贏唔到 只怪技不如人 (我捧德國都一樣覺得抵輸) 根本無話邊樣戰術一定得(或唔得)

好似巴西用進攻嚟捧盃 意大利用防守嚟捧盃 南轅北轍 但一樣都係冠軍 荷蘭宜家個form踢得順 咪繼續練到登峰造極 始終想攞冠軍點都要靠實力 到你練到最強的時候自然贏到

人地要鬧可以唔理佢地 日日都有人講嘢唔順耳架啦 你理得幾多

(唔啱聽你咪無視我囉)
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-10, 09:27 AM   #298
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
應該係球證鬆章(eg.對巴西),唔鬆就狂食牌,仲加埋少林穿心腳先俾人插得咁勁啦

上屆意大利呀,唔知點解係好多人插馬特拉斯架,明明食紅果個係仙丹
就係咁奇怪架啦

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-10, 09:32 AM   #299
T123
Junior Member

註冊日期: May 2003
荷蘭應該點行落去?
堅守全能足球, 需要搵到極具天份嘅球員,萬中無一, 兼可能永遠與大力神無緣 (1974/78)
功利足球, chance應該大d (2010), 但....這還是荷蘭嗎
T123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-10, 10:41 AM   #300
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
洛賓兩失良機頭號「罪人」

或許命中註定,洛賓一個多月前才於歐聯決賽屈居亞軍,轉移戰場至世界盃決賽依然不能擺脫「二奶命」。跟歐聯決賽一樣,「小飛俠」周日是表現最突出的「橙軍」攻擊手,惟錯失兩次單刀機會難辭其咎,他自己亦承認要為荷蘭第三次在世盃決賽飲恨負責。

荷蘭一向有「無冕王者」稱號,今屆世盃前在一九七四及七八年兩次殺入決賽都屈居亞軍,想不到今次「二奶命」宿命仍是揮之不去。洛賓今年五月代表拜仁慕尼黑於歐聯決賽帶着亞軍獎牌黯然離開,不足兩個月,又再嘗做「老二」的痛苦滋味。在世盃決賽加時不敵西班牙後,他一個多月內連續兩項重大決賽都成為敗軍之將,也使荷蘭成為首支三次殺入世盃決賽都飲恨的「二奶王」。

不知是否受「二奶命」的魔咒纏擾,這名荷蘭翼鋒兩場決賽中也成最悲情主角,在歐聯決賽是拜仁表現最出色一員,卻逃不過當時國際米蘭教練摩連奴布下的天羅地網。周日於世盃決賽,他可有兩次打破僵局的單刀機會,可惜全部失諸交臂。

對於錯失兩次黃金機會,洛賓也怪責自己處理得不夠冷靜:「第一球完全是我個人判斷的錯誤。我耐心不夠,應該扭過門將卡斯拿斯才射空門,結果被他用腳擋出。至於第二球,我推入禁區前被敵衞佩奧爾拉扯。作為一名球員,你總是每一秒鐘都不想放棄,希望把握住每個機會入球,即使最終腳下球被卡斯拿斯沒收,己隊也應該有個罰球。」

儘管如此,洛賓仍是荷蘭攻擊綫上表現最突出的一人,錄得四次射門,而且每一球都要勞煩卡斯拿斯作撲救,對西班牙大門帶來極大威脅。或許只是命運使然,令他重蹈歐聯決賽的覆轍。

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
北斗無双│PS3 北斗無双International 発売中、3990円 草薙さん 電視遊戲討論版 976 08-14-12 12:13 PM
[多機種] ★★ Dante's Inferno ★★ 但丁的地獄之旅 ★★★★★★ 白金攻略討論區 ★★★★★★ DLC updated ㊣ yKS 攻略及心得交流區 232 06-07-10 12:16 PM
娛樂新聞報告 Busconcamp Neo Entertainment TREND 1032 02-02-08 05:17 PM
[ATV] 十 六 不 搭 喜 趣 來 IamO Neo Entertainment TREND 41 01-29-08 08:45 PM

現在的時間是 05:39 AM

手機版 | APP版