Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-08-05, 12:02 PM   #1
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
藤島康介「ああっ女神さまっ」総合THREAD

http://www.tbs.co.jp/megamisama/

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり

此篇文章於 01-15-05 01:33 AM 被 T.K. 編輯。
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-05, 12:02 PM   #2
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

暫時已經有三個字幕組做

我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

舊 01-08-05, 12:10 PM   #3
blindman102
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
重以為無人?O...

大量原創劇情,
原著的第一話只在最後五分鐘出現,
有種替原著補完的感覺..
(要明白女神是十多年前的作品,
以前是經典創新,
但由於被抄得太濫,
不改不行)
但比ova毫不遜色,
畫面流暢自然。

人設絕對把握原作神髓,
OP的歌雖比不上OVA,
但風格和女神很配合,

最後當然是井上大姊~~~~

最喜歡的那首歌現在你仍在唱嗎?
watashi ni wa kikoeru yasashii koe to MELODY
我可以聽見温柔的歌聲與旋律
yoaki na toki hodo, anata wo omoidasu,
當我越膽怯時越是會想起你
blindman102 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-05, 12:30 PM   #4
某F
God of Gamer
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
最怕係過幾集見到個走晒樣既貝露

舊 01-08-05, 12:36 PM   #5
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: 某F
最怕係過幾集見到個走晒樣既貝露
係都無辦法
我估唔會0掛

舊 01-08-05, 12:44 PM   #6
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

又多個叫"月光戀曲"的字幕組做女神
仲要成300M咁大
最終唔知有幾多個ver出左來?

舊 01-08-05, 12:45 PM   #7
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: mikemike
係都無辦法
我估唔會0掛
日本果面邊畫邊播,時間咁緊
所以呢d o野話唔埋......
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-05, 12:46 PM   #8
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: supermanlady
咁DVD全制霸啦

舊 01-08-05, 01:01 PM   #9
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
阿sir塊黑板成堂唔掂

舊 01-08-05, 01:36 PM   #10
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
有女神看\/
fansub..有點害怕..尤其多年來都無法接受譯名
先釣無幕看~然後才慢慢選擇幕版~
女神~看2,3次都抵

舊 01-08-05, 01:36 PM   #11
巴特尼亞
Crazy Gamer
行行企企食飯兩味

註冊日期: Mar 2003
有d唔慣K1既樣 ....=.= 同OVA同電影都唔同...好似第2個人咁

舊 01-08-05, 01:54 PM   #12
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDWhaleBarca
XBox Live GamertagWhaleBarca
我覺得OP, ED, 同BGM都好好聽
漫畫有提過螢一以前鐘意沙夜子?
而且佢有修德語既?漫畫14期唔係講過佢因為冇修第三外語而要讀多年?

FCBarcelona~!! MÉS QUE UN CLUB! 討論區Vol.8

自二次世界大戰結束至今五十多年中,全球真正沒有戰爭的日子,只有五十三日。即全球平均每年中只有二十多小時是和平的。

People only ask for other's responsibility, but no respect.
Coquelicot 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-05, 05:37 PM   #13
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: KTN
有女神看\/
fansub..有點害怕..尤其多年來都無法接受譯名
先釣無幕看~然後才慢慢選擇幕版~
女神~看2,3次都抵
女神質高是理所當然, 因為製作團隊大都是女神親衛隊的資深隊員.

點都好, DVD定必入手.
問答無用.

Rice

舊 01-08-05, 05:43 PM   #14
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
引用:
作者: supermanlady
話唔埋,他製作3D畫不錯。

舊 01-08-05, 05:55 PM   #15
Arcanist
Game Master

註冊日期: Apr 2004
女神究竟總共出過d咩動畫版?
咩"原著的第一話只在最後五分鐘出現",咁好耐之前套TV版又講咩?
Arcanist 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-05, 06:13 PM   #16
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
終於有人開topic~了~
我等了很久~還想開唔開好~

今次第一集唔錯~
因為有熟識的聲音外~就係冇點走樣~

不過點解第一集的內容只去到ova的1/3內容左右(有冇比多?)...真慢....

我比較喜tv版的op畫面,不過歌就ova的好~
ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-05, 06:35 PM   #17
亞索龍α
Game Master

註冊日期: Feb 2003
XBox Live GamertagAzierua
引用:
作者: AiStudio
終於有人開topic~了~
我等了很久~還想開唔開好~

今次第一集唔錯~
因為有熟識的聲音外~就係冇點走樣~

不過點解第一集的內容只去到ova的1/3內容左右(有冇比多?)...真慢....

我比較喜tv版的op畫面,不過歌就ova的好~

可愛的貝露登場了!!!

話明係TV版點會快得去邊…
覺得連1/3ova內容都無

片頭到有魔鬼門出現~相信有很多原創東東推出來!十今期代!!

專用坐駕改造計劃Final Part無限延期…
亞索龍α 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-05, 06:39 PM   #18
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
E~~~d畫功同OVA有得比喎.

最近睇d fansub網仲以為有人將ova翻炒, 原來新野黎架, 正!

舊 01-08-05, 07:12 PM   #19
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDWhaleBarca
XBox Live GamertagWhaleBarca
第一話Belldandy最後五分鐘先出場
Skuld睇黎要等起碼五話 /\

FCBarcelona~!! MÉS QUE UN CLUB! 討論區Vol.8

自二次世界大戰結束至今五十多年中,全球真正沒有戰爭的日子,只有五十三日。即全球平均每年中只有二十多小時是和平的。

People only ask for other's responsibility, but no respect.
Coquelicot 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-05, 07:43 PM   #20
RPG之鬼

雖然只想左頭幾分鐘
但比想像好好多
原本都冇追既計劃可能要改一改

講歌的話就是ova係王道

舊 01-08-05, 07:49 PM   #21
老師
Crazy Gamer
難明漢字

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDwaiming69
垂釣中,呢一套野將會成為我既收藏品既其中一部份!

老師 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-05, 08:53 PM   #22
bigcat
Senior Gamer
囧..

註冊日期: Mar 2003
已經下了5個版本比較(包括raw)..希望有好一些呵

bigcat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-05, 10:00 PM   #23
marco仔
Game Master
香港人

註冊日期: Jun 2004
女神值得一看呢
話到尾都是經典!!! 支持^^

marco仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-05, 10:02 PM   #24
燎原-火
Ultimate Gamer

唔知有幾多集呢?
如果跟漫畫就有排做了
作畫和電影版差不多
狂讚!

舊 01-08-05, 10:24 PM   #25
naco
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: Arcanist
女神究竟總共出過d咩動畫版?
咩"原著的第一話只在最後五分鐘出現",咁好耐之前套TV版又講咩?
應該是先出OVA,好似有4集(如不對請更改),出過電影版,TV版是Q版,至於呢套TV版應該有很多人期待呢!!

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
6/7 angela Live Tour 2015 in 香港 開催決定 money 日本動漫畫討論版 160 06-08-15 09:38 PM
CLAMP「GATE7」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 15 04-01-13 02:54 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
[動畫] Lass「11eyes」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 239 12-20-12 11:23 PM
「GOD EATER」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 0 03-27-10 08:39 PM

現在的時間是 05:54 AM

手機版 | APP版