Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 10-03-07, 11:53 AM   #1
石光
God of Gamer

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDzellight
XBox Live Gamertagzellight
海洋公園 - 十月全城哈囉喂

今年有人去左嗎?
睇雜誌見到有個靈堂同日本館好似好激咁
上年都係第中國果個嚇到我...今次中國果個好似加強版咁

我book左呢幾日內去....死...好驚會落雨...
落雨d鬼會拎傘嗎?

送條禁片俾大家睇
http://www.youtube.com/watch?v=Dj8YF1s3tq0
石光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-07, 12:43 PM   #2
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
其實想問下有冇普通飛可以玩晒7間館o既攻略

唔記得早買快證

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-07, 01:04 PM   #3
死.屍神
Game Master

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDghostqoo
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
其實想問下有冇普通飛可以玩晒7間館o既攻略

唔記得早買快證
之前係u壇見到 要準時5點半入場由大樹灣入口開始玩

引用:
[轉貼mode] 作者:柴*~
我今日岩岩去玩都係用普通飛~
我玩哂7間鬼屋,,仲要有兩間玩左3次...= =V
行埋所有心慌慌地帶,去埋兒童王國玩迷宮玩旋轉木馬..= =
再玩賽車行下坐下...10點幾走人...!!!
一來好似樓上咁講準時5點半入場由大樹灣入口開始玩!!
最好玩冥通先再玩東瀛~記著玩完每一間即刻快速去第二間排隊~
唔好浪費時間企係度話好驚...=0="去到第二間鬼屋排隊先慢慢講=.=
直接上去玩瘋醫生等3間鬼屋...玩完落番去玩鬼旅途生,,
之後搭巴士去正門玩埋鍾O捉鬼...
我只可以話山下完全係冇咩人咁滯...= =
我連續玩3次都唔洗排隊直入...=.=
你最好揀星期日去或者第二日D人要番學番工既日子,,
因為愈夜實愈少人同埋個日會少人.....
揀星期五、六我覺得實多人...=.=
今日每條隊唔洗排半粒鐘以上...
[/轉貼mode]
樓上有d修改左

希望以上可以幫到你 以上犯規既話 我會delete番
死.屍神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-07, 01:28 PM   #4
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
咁多年黎我都無玩過海洋公園Halloween

我想問有入去玩過ge人可唔可以講下感受同埋有什麼特別?

因為男友很很很想去
但我對海洋公園興趣很一般

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-07, 03:15 PM   #5
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: Hitomi 查看文章
咁多年黎我都無玩過海洋公園Halloween
我想問有入去玩過ge人可唔可以講下感受同埋有什麼特別?
因為男友很很很想去
但我對海洋公園興趣很一般
既然咁多很想,咁咪就佢一次囉,你男朋友一定勁開心

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
舊 10-03-07, 06:32 PM   #6
傑少
Crazy Gamer

註冊日期: May 2002
2年前去過,去果個咩冥婚,感覺就係:條路好短,入場觀眾超多,d鬼超忙,o係d彎位彈出o黎嚇完你之後返原位唔夠2秒又要彈出黎嚇另一個
傑少 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-07, 07:29 PM   #7
小力
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDnickwkh
我訂左12號既飛去,8張至尊飛,3xx一張,好貴

聽去左既人講,今年7間鬼屋,6間山上,1間山下
鬼旅逃生只不過係滑浪飛船+2隻鬼咁樣,冇時間可以skip左佢...
小力 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-07, 10:18 PM   #8
靈格斯
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2003
30號晚去左
7間鬼屋玩左4間(靈堂,東瀛,嚇輪同瘋醫生)
得靈堂同東瀛叫好玩
靈格斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-07, 11:03 PM   #9
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
既然咁多很想,咁咪就佢一次囉,你男朋友一定勁開心
因為聽講多人得好緊要....

如果入星期六夜場我驚玩一樣要排粒幾兩粒鐘...
(我肯定會排隊排到發爛...)

舊 10-04-07, 02:07 AM   #10
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
因為聽講多人得好緊要....

如果入星期六夜場我驚玩一樣要排粒幾兩粒鐘...
(我肯定會排隊排到發爛...)
BF咁想去,你肯o既話(不過要講明唔想排隊),佢上yahoo豪兩張快證容乜易

此篇文章於 10-04-07 02:09 AM 被 DevilElvis 編輯。
舊 10-04-07, 02:50 AM   #11
ben wai
Game Master
ゆがみねぇな

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDDOP169WI
XBox Live GamertagDOP169WI
佢個地鐵廣告不錯

可以玩填字遊戲

舊 10-04-07, 10:14 AM   #12
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
唔知點解,我都唔驚
中國式鬼屋 & 東瀛果兩個OK
(隻鬼彈出黎,嚇到前邊D人,但係後邊都嚇唔到)

我買普通"飛",排個幾鐘,玩5分鐘
覺得都幾浪費
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-07, 12:58 PM   #13
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
BF咁想去,你肯o既話(不過要講明唔想排隊),佢上yahoo豪兩張快證容乜易
佢其實都有提議買快證...不過人流多得咁緊要...
定係快證個量少到去唔洗排隊ge地步?

舊 10-04-07, 01:32 PM   #14
nakata
Game Master

註冊日期: Jun 2004
引用:
佢其實都有提議買快證...不過人流多得咁緊要...
定係快證個量少到去唔洗排隊ge地步?
快証假期前15分鐘就可能入得,其他日子不需5分鐘.

1.唔夠快
2.跑得慢
3.冇速度
nakata 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-07, 06:54 PM   #15
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
排隊被嚇其實有乜好玩? 收費方面又點?

舊 10-04-07, 07:28 PM   #16
千王之王
Junior Member

註冊日期: Apr 2006
XBox Live Gamertagvipfung
上個星期日去左,普通飛
大約6點到去到,好多人排隊
但係發覺有位亂入...所以用左5分鐘到入到去
一入到去,經'不歸路"衝上纜車(無視鬼的存在 )
因為另一邊感覺上會少人D
平均排隊時間唔會長

我曾經排過90分鐘既隊,最後只係等左40分鐘就入到
多人既鬼屋,佢會加快速度比人入
所以一D都唔恐怖

玩到好夜,就搭巴士落番黎
跟住見到有間鬼屋無咩人,就衝左入去
個到排隊比較耐,2-3分鐘1批人
所以氣氛好好多,最起碼一路行,見唔到前面有人

所以感覺上普通證同快證都係差唔多
用普通證都可以玩晒所有屋
我都去左6間,最後一間因為累,廢事玩
千王之王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-07, 08:07 PM   #17
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: 千王之王 查看文章
上個星期日去左,普通飛
大約6點到去到,好多人排隊
但係發覺有位亂入...所以用左5分鐘到入到去
一入到去,經'不歸路"衝上纜車(無視鬼的存在 )
因為另一邊感覺上會少人D
平均排隊時間唔會長

我曾經排過90分鐘既隊,最後只係等左40分鐘就入到
多人既鬼屋,佢會加快速度比人入
所以一D都唔恐怖

玩到好夜,就搭巴士落番黎
跟住見到有間鬼屋無咩人,就衝左入去
個到排隊比較耐,2-3分鐘1批人
所以氣氛好好多,最起碼一路行,見唔到前面有人

所以感覺上普通證同快證都係差唔多
用普通證都可以玩晒所有屋
我都去左6間,最後一間因為累,廢事玩
聽你咁講都好似ok(排隊方面)
有d想下星期去添
如果星期五夜場唔知多唔多人呢

舊 10-04-07, 08:24 PM   #18
千王之王
Junior Member

註冊日期: Apr 2006
XBox Live Gamertagvipfung
引用:
聽你咁講都好似ok(排隊方面)
有d想下星期去添
如果星期五夜場唔知多唔多人呢
話晒星期五都係番工番學日
應該唔會好多人既
我去個日既第二日都國慶放假喇
人數都可以接受
相信星期五去會比我去個日少人
千王之王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-07, 12:06 AM   #19
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

剛才不斷睇海洋公園個網頁嘗試燃起興趣XD

結果決定還是去吧~~

打算揀星期日去晚去 ( 應該是10月14 )
星期日應該少人D掛

舊 10-05-07, 12:08 AM   #20
天使之國
Banned
^0^

註冊日期: Aug 2003
引用:
剛才不斷睇海洋公園個網頁嘗試燃起興趣XD

結果決定還是去吧~~

星期日應該少人D掛
星期5,6,日都多架啦..仲有同胞爭香港人又多
上年星期日我見到條龍排到出去中環定唔知邊度
天使之國 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-07, 12:10 AM   #21
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: 天使之國 查看文章
星期5,6,日都多架啦..仲有同胞爭香港人又多
上年星期日我見到條龍排到出去中環定唔知邊度
唔係化,...
黃金週過左星期一D人要番工番學...

你咁講我動搖WO

舊 10-05-07, 02:53 AM   #22
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
星期日應該少人D掛
你都係唔好去喇,因為我果日去

舊 10-05-07, 08:24 AM   #23
nakata
Game Master

註冊日期: Jun 2004
上年我星期日去,一早買左快証!
2min入得,普通15min,我9:30玩哂所有鬼屋加機動加乜乜館.
早知買普通!

1.唔夠快
2.跑得慢
3.冇速度
nakata 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-07, 11:53 AM   #24
boss

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDboss_manchun
我個frd玩左6間.仲話全程笑住玩, 唯一冇玩個間係唔想濕身
boss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-07, 11:33 PM   #25
大召喚帥
Insane Gamer
打工仔

註冊日期: Mar 2003
大樹灣入口要搭咩車呀?

論壇跳轉

現在的時間是 09:04 PM

手機版 | APP版