Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 20 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 
電影版>平、靚、正、新、舊...影碟情報站 (歡迎報料!)
joeypong 12:09 AM 03-19-10
作者: W!LL:
諗都諗到無可能吧, 加埋中文字幕賣俾你一舊都唔使, 行貨DVD都做唔到啦
因住讀壞部BD Player添呀
就算係老翻都應該唔會讀壞機,例如即係自己燒隻DVD VIDEO 出黎播,你部機會唔會壞呢?
W!LL 09:18 PM 03-28-10
萬千師奶賀台慶 (瘋雲電視台) (DVD) (香港版)

推出日期: 2010-04-01

笑盡三色電視台的荒謬人生﹗
抵死環節獨家首播
震台特備節目《智能焗飯》
壓軸台慶劇《六嬸Flora 強戰回歸》
迷震黨呈獻《壓價群星賀台慶》
廉記特約《美女廁所》

2010年3月11日,轟動全港的「電視台高層貪污醜聞」,觸發詹Sir將絕版舞台劇《萬千師奶賀台慶》剪輯成一份絕核的「廉」價大禮《瘋雲電視台》與你分享,舞台版連演近60場,笑盡香港電視文化「一台獨大」的荒謬現象,詹Sir更「一王九后」絕妙造型和精采多變的演技,贏得「中國喜劇梅蘭芳」的讚譽﹗《瘋雲電視台》將與大家一起回味三色台「瘋」雲戶現的真相,讓全港市民用笑細閱香港電視文化荒謬的可笑與可悲﹗

http://www.yesasia.com/global/%E8%90...h_TW/info.html

IDGAF 08:00 PM 04-18-10
今日買咗兩隻有中文字幕的日版DVD,
我對SNOOPY無扺抗力…

雷火武 10:36 AM 04-23-10
想問一下...魔介 3部係咪已經出哂BRD?
有無師兄見邊度有得買?
遊戲怪 11:50 PM 04-24-10
作者: 機場美少年:
今日買咗兩隻有中文字幕的日版DVD,
我對SNOOPY無扺抗力…

想問 魔幻迷宮 有無出dvd

仲有亞凡達出左 dvd $110~
IDGAF 10:45 AM 04-26-10
作者: 遊戲怪:
想問 魔幻迷宮 有無出dvd
應該有出過,但真係搵唔到。
反正有BD版就買BD版。
遊戲怪 06:42 PM 04-26-10
今日 落左 信和 搵極都揾唔到 魔幻迷宮~眼下都開始垂下 ~非常失落
IDGAF 11:00 PM 04-27-10
今日 落左 信和 搵極都揾唔到 魔幻迷宮~眼下都開始垂下 ~非常失落
呢個地方我一早「搜索」過無,我先買見到BD即入。

另外,我見近排MK幾間碟舖都有$100/3隻,
或者$99/3隻的行版DVD賣,今日都抽咗D時間去揀下,
D片唔算太舊,計返$33隻的確買得過。

遊戲怪 12:54 AM 04-28-10
呢個地方我一早「搜索」過無,我先買見到BD即入。

另外,我見近排MK幾間碟舖都有$100/3隻,
或者$99/3隻的行版DVD賣,今日都抽咗D時間去揀下,
D片唔算太舊,計返$33隻的確買得過。

今日gaf友人帶我上信和樓上10樓 有大量2手dvd b-ray光碟賣 都係由20起去睇睇

頭先無聊一搵 呢段係舞會最靚果part~可惜係低清
http://www.youtube.com/watch?v=7KTYn...eature=related
遊戲怪 05:52 PM 05-20-10
出左 炸彈雄心dvd $135~
Shadow 神 10:10 PM 05-25-10
想問 Jurassic Park 係咪未出過 BD 架??
HIM 10:57 PM 05-25-10
作者: Shadow 神:
想問 Jurassic Park 係咪未出過 BD 架??
未出過, 傳聞話今年出
wing 10:24 AM 05-31-10
大衛寶兒果隻? 以前肯定有, 你即管在旁邊唔起眼的一堆一堆度找找.
怪盜小G 11:39 AM 05-31-10
魔戒有無出bd??

thx
埃及使者 12:00 PM 05-31-10
作者: 怪盜小G:
魔戒有無出bd??

thx
冇見過...所以我一口氣買哂3隻dvd
Tannhauser Gate 08:45 PM 05-31-10
作者: 怪盜小G:
魔戒有無出bd??

thx
有,但不建議購入
1.不是加長版
2.畫質普普,與DVD相比沒太大提升
3.特別收錄依舊

Blu-ray.com評論:
http://www.blu-ray.com/movies/The-Lo...-Blu-ray/5174/
wing 12:42 PM 06-02-10
早排見avp2賣到$10雙碟, 一睇之下, 明不虛傳, 果然係大爛片, 比本身已經令人失望的avp1仲差幾條街.
ahleung 12:23 PM 06-04-10
擒日見到有舖頭擺左 The Girl Next Door 同 T2 既 Bluray 碟嚮門口, 唔知係咪新出.
joeypong 09:52 PM 06-10-10
作者: ahleung:
擒日見到有舖頭擺左 The Girl Next Door 同 T2 既 Bluray 碟嚮門口, 唔知係咪新出.
兩隻都係近排出...
IDGAF 09:44 PM 07-29-10
買咗3套"細路仔"戲,

阿媽的童年時代
The Wizard of Oz $18
我的童年時代
The Neverending Story $18
近期
Journey to the Center of the Earth 3D $48連紅綠3D眼鏡X4,2D版$18。

IDGAF 11:11 PM 07-31-10
睇完套Journey to the Center of the Earth 3D ,
http://www.journey3dmovie.com/
買的時候無留意原來$48的3D版DVD都有一隻2D版的DVD,連紅綠3D眼鏡X4。
要注意日版DVD有英文配音,但無英文字幕的,得日文字幕。

由於係用舊式的紅綠3D眼鏡,所以戲中日間部份的畫面透過紅綠色的鏡片睇會有偏色的情況,
不過慶幸大部份劇情都係在昏暗的地底世界發生,所以問題不大。
而且,唔駛換3D TV用返宜家屋企的LCD TV已經可以感受到有層次感畫面真係值得一試。

我睇的時候關掉室內的燈光把客廳變成一間黑房咁睇效果已經唔錯。
戲中出現的古代蟲蟲、軟尺、YOYO、油燈、蒲公英等等都有從畫面飛出嚟的感覺。

故事流程就好短,地底>海>地面>完,就係咁快,
我自己係TV都睇過舊果套1959年版的Journey to the Center of the Earth,
http://www.imdb.com/title/tt0052948/
亦買了日版DVD,我印象中舊果套係有講一眾主角係有晒準備同計劃落去地底探險的,
但新版有點誤打誤撞的感覺,女主角個"百寶袋"設定真有點唔合理,特別係繩索方面有無咁多咁長呀…不過過程都算流暢無悶場,驚險刺激。
得閒會睇埋1959年版比較一下。

W!LL 04:59 PM 08-29-10
港版禮儀帥奏鳴曲雙DVD做緊特價, $40都唔使
神名レオ 03:58 PM 09-05-10
睇完套Journey to the Center of the Earth 3D ,
http://www.journey3dmovie.com/
買的時候無留意原來$48的3D版DVD都有一隻2D版的DVD,連紅綠3D眼鏡X4。
要注意日版DVD有英文配音,但無英文字幕的,得日文字幕。

由於係用舊式的紅綠3D眼鏡,所以戲中日間部份的畫面透過紅綠色的鏡片睇會有偏色的情況,
不過慶幸大部份劇情都係在昏暗的地底世界發生,所以問題不大。
而且,唔駛換3D TV用返宜家屋企的LCD TV已經可以感受到有層次感畫面真係值得一試。

我睇的時候關掉室內的燈光把客廳變成一間黑房咁睇效果已經唔錯。
戲中出現的古代蟲蟲、軟尺、YOYO、油燈、蒲公英等等都有從畫面飛出嚟的感覺。

故事流程就好短,地底>海>地面>完,就係咁快,
我自己係TV都睇過舊果套1959年版的Journey to the Center of the Earth,
http://www.imdb.com/title/tt0052948/
亦買了日版DVD,我印象中舊果套係有講一眾主角係有晒準備同計劃落去地底探險的,
但新版有點誤打誤撞的感覺,女主角個"百寶袋"設定真有點唔合理,特別係繩索方面有無咁多咁長呀…不過過程都算流暢無悶場,驚險刺激。
得閒會睇埋1959年版比較一下。

3D版賣晒,到呢家都未搵到,救命
ahleung 04:23 PM 09-05-10
擒日行cd舖, 買左套80年代港產片「我老婆唔係人」. 後生既關芝琳同陳雅倫真係唔錯~~~
其餘演員仲有梁家輝, 黎彼德, 周文健, 梅小惠等.

其實港產片拍呢d輕輕鬆鬆, 少少浪漫少少咸趣既戲咪幾好囉. 點解而家拍唔到呢類片既呢.
TOMCHEUNG 05:11 PM 09-05-10
作者: ahleung:
skip
我覺得因為依家香港興大製作
兼超唔夠女演員
拍呢D片個票房無保證掛?
第一 ... 20 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 

返回主題版面