Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > GAF Racing Engine車迷討論區

主題工具 顯示模式
舊 08-19-13, 03:16 AM   #1
Viper II
God of Gamer
↘みもりんっ

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDViper-ll
XBox Live GamertagViper II DNA
SUPER GT 2014年新型車両 記者発表会

2014年GT500新型車両が鈴鹿でついに公開!
http://www.supergt.net/pages/pg:news...ln:ja/id:13198
2014年のGT500マシンが鈴鹿で公式撮影
http://www.supergt.net/pages/pg:news...ln:ja/id:13200

NSX CONCEPT-GT
http://www.honda.co.jp/news/2013/c130816.html

LEXUS LF-CC
http://ms.toyota.co.jp/jp/gt/special...0-new-car.html

Nissan GT-R Nismo
http://www.nissan-motorsports.com/JP...013/13052.html

YM: 「教徒論」與「蝗蟲論」一樣,是一種「污名化」手段

此篇文章於 08-19-13 03:28 AM 被 Viper II 編輯。
Viper II 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-13, 03:00 PM   #2
野孩子
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2005
Super GT DTM化 無晒日本GT特色
D例跟D唔跟D 搞到三不像 無眼睇
野孩子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-13, 03:24 PM   #3
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
NSX 2.0 L4 engine...........

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-13, 03:30 PM   #4
ALEX CHOW
AUDI SPORT

GT5/6 會有2014 SGT車???

少女時代,
F1 2024討論區
舊 08-20-13, 06:01 PM   #5
Viper II
↘みもりんっ

XBox Live GamertagViper II DNA
engine例係跟將來DTM 2016例
用2.0L 4 cylinder

而家賽車個個要cut cost
統一化己經係大勢
D廠都想開發一部車/一副engine
用哂係各種賽事, 最好D技術用得返係街車

而家GT300 class好多己經係FIA GT3既車
JAF base既GT300得4架

2016 DTM同super GT完全接軌
2017 Grand-AM同DTM、super GT完全接軌
將來日德美車同場都ok有睇頭

Super GT唔同世界接軌
以日本咁既經濟, 個個縮皮都會越黎越頹

車個樣我冇大意見
係DRS呢樣野我麻麻地

此篇文章於 08-20-13 06:11 PM 被 Viper II 編輯。
舊 08-20-13, 07:17 PM   #6
ALEX CHOW
AUDI SPORT

引用:
作者: Viper II 查看文章
engine例係跟將來DTM 2016例
用2.0L 4 cylinder

而家賽車個個要cut cost
統一化己經係大勢
D廠都想開發一部車/一副engine
用哂係各種賽事, 最好D技術用得返係街車

而家GT300 class好多己經係FIA GT3既車
JAF base既GT300得4架

2016 DTM同super GT完全接軌
2017 Grand-AM同DTM、super GT完全接軌
將來日德美車同場都ok有睇頭

Super GT唔同世界接軌
以日本咁既經濟, 個個縮皮都會越黎越頹

車個樣我冇大意見
係DRS呢樣野我麻麻地
大排量engine唔環保+污染

仲有Hybird/電動車
eg:
Formula-E(2014第1屆)
AUDI嘅e-TRON Quattro技術
NISSAN下年LMP1嘅全電原型車

少女時代,
F1 2024討論區
舊 08-20-13, 07:22 PM   #7
Viper II
↘みもりんっ

咁呢個係導致大排量engine收皮既原因
統一化就cut cost

新統一例可以用hybrid

LMP就LMP1 toyota同audi都係hybrid啦
一個放頭轆一個放尾轆姐

此篇文章於 08-20-13 07:25 PM 被 Viper II 編輯。
舊 08-20-13, 08:18 PM   #8
ALEX CHOW
AUDI SPORT

TS030放尾轆??

少女時代,
F1 2024討論區
舊 08-20-13, 08:52 PM   #9
Viper II
↘みもりんっ

TS030放尾轆全時可用
R18放頭轆賽例定左120km後先可用

舊 08-22-13, 09:05 AM   #10
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
四缸2.0L Turbo好

最好限埋街車版投產不少於1000台之類

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-13, 03:02 AM   #11
Viper II
↘みもりんっ

跟DTM regulations
應該將來係規定2 doors 4 seater街車投產不少於10000台

舊 08-23-13, 10:00 AM   #12
Tano
嫑憅

日產看來要開發S16(暫稱)

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 08-23-13, 07:17 PM   #13
ALEX CHOW
AUDI SPORT

街車NSX用V6 engine+Hybird

少女時代,
F1 2024討論區
舊 08-30-13, 02:56 AM   #14
Viper II
↘みもりんっ

舊 08-31-13, 11:31 AM   #15
Tano
嫑憅

HSV10個樣好太多

部新N仔好四不象
車身比例好怪,尾似SLS

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ

此篇文章於 08-31-13 11:35 AM 被 Tano 編輯。
舊 08-31-13, 07:03 PM   #16
ALEX CHOW
AUDI SPORT

引用:
作者: Tano 查看文章
HSV10個樣好太多

部新N仔好四不象
車身比例好怪,尾似SLS
仲要係左軚.....
正式版會係右軚??

少女時代,
F1 2024討論區
舊 08-31-13, 07:23 PM   #17
Viper II
↘みもりんっ

New NSX is developed in USA Ohio

舊 09-01-13, 12:35 AM   #18
Tano
嫑憅

引用:
作者: HONDA 查看文章
仲要係左軚.....
正式版會係右軚??
左右軚唔係問題

現在的本田跟上世紀末的設計風格有很大反差

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
賣「Super Show 5」Super Junior World Tour in Hong Kong 1480 4張 kennth991 買賣專區 0 05-23-13 10:30 AM
Japanese Super Robots!!(From Super Robot Wars F & F Final) 月之民 ̄▽ ̄ 日本動漫畫討論版 0 07-28-06 03:27 AM
GANTZ Comic->Anime->DVD->FanBook->Game Janus 日本動漫畫討論版 1 12-10-04 06:50 AM
正確次序食大閘蟹!!! > > > >學定差不o架啦....... 管家婆 飲食版 27 10-08-03 09:51 PM

現在的時間是 11:39 PM

手機版 | APP版