Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 06-08-04, 08:32 AM   #1
光之審裁者
God of Gamer
最終兵器仙人

註冊日期: Jan 2003
大家有無品牌導向?

大家有無品牌導向?
即買東西時以品牌行先或買東西時一定唔買該品牌? \
我買電子產品一定唔買sharp(成日壞一部電視,錄影機10年壞7-8次)...sony(有太錢是買他個名)也不太考慮..... \
電腦以華碩(用5-6次都好好),技嘉(全因他夠大)為先,天揚(完全給不到我信心)則不予考慮.....
電話現在以Sony Ericsson(最近d手機不錯),samsung(個mon夠正且夠穩定)為先,nokia(近期機仲老屈個sony)則不太考慮
dvd以pionner(無他品質好)為先太多~~~
大家也說說吧~~~

裁判了世界的罪惡
者指人世的調停者

四年的單戀,己隨時間消逝,沒有了感覺,當時每夜輾轉反側,每日承受住千刀萬剮之痛,驀然回首,己成了過去,己成了回憶,那些日子是如何過的?己經記不起了
四十九年一睡夢 一期榮華一杯酒
光之審裁者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-04, 08:36 AM   #2
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen

成日俾Square Enix個名昆\

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-04, 08:38 AM   #3
Neloth
Game Master

註冊日期: Oct 2003
車唔買BMW(成日要整)

/ 丶    |/  \
  /   ( ⌒つ´)    \
Neloth 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-04, 08:50 AM   #4
verdy_returner
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDverdy
XBox Live Gamertagalex2102
運動衫及鞋 - Adidas

17-40mm F4.0 L USM
70-200mm F2.8 L IS USM
verdy_returner 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-04, 08:53 AM   #5
メソウサ
The One

3DS Friend Code5069 4259 0235
品牌導向:打死唔再買sony

舊 06-08-04, 08:54 AM   #6
愚零鬥武多
Ultimate Gamer

註冊日期: Mar 2003
手提電子產品---Sony
著係身---Timberland (一定唔買Nike)
愚零鬥武多 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-04, 09:30 AM   #7
Matamata

註冊日期: Jan 2004
一定唔買: PUMA, REBOKE(唔識串), MOTOROLA, 中華牌( ), 英皇(CD)
會買: SHARP(Mobile), Sony(E-eqpt), NIKE(Shoe), PENTAX(CAMERA), E-spirit(Clothes)
Matamata 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-04, 09:35 AM   #8
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
sony
nike(特別jordan野)

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-04, 09:52 AM   #9
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
電子產品 - 絕不會買SONY (耳機例外), JVC (Victor水貨除外)
電腦產品 - 絕對不用AMD, ASUS, Magic Pro, GTR (這幾個牌子曾給我慘痛的教訓)
鞋: 通常會買Timberland
鉛筆: 一定是中華牌紅漆木桿
航空公司: JAL. CX
數碼相機: 傾向用CANON

Rice

舊 06-08-04, 09:55 AM   #10
Matamata

引用:
作者: riceking
鉛筆: 一定是中華牌紅漆木桿
航空公司: JAL. CX

Rice
買飛機
中華牌有咩好, 一跌就內藏粉碎....
舊 06-08-04, 10:17 AM   #11
T.L.J
Banned
GAF足球隊32號

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: Furaga
車唔買BMW(成日要整)
睇你點keep架o者.....

re topic
牛仔褲:一定係levi's or edwin,其他o既唔好搞我...
電話台:一定係數碼通

其他暫時諗唔到...
T.L.J 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-04, 10:17 AM   #12
b_boy
↘呆~

引用:
作者: ~鵬~
買飛機
中華牌有咩好, 一跌就內藏粉碎....
下?我大大話話都跌過過百支,but都未試過內藏粉碎

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-04, 10:19 AM   #13
Matamata

引用:
作者: b_boy
下?我大大話話都跌過過百支,but都未試過內藏粉碎
下..我一跌就內藏斷開三四份...
唔通係老翻...
舊 06-08-04, 10:20 AM   #14
Matamata

引用:
作者: T.L.J

re topic
牛仔褲:一定係levi's or edwin,其他o既唔好搞我...

其他暫時諗唔到...
數碼通有咩咁好!!
舊 06-08-04, 10:20 AM   #15
b_boy
↘呆~

引用:
下..我一跌就內藏斷開三四份...
唔通係老翻...
唔出奇

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-04, 10:22 AM   #16
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
電子產品仲有一個因素
就是幸氣

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-04, 10:24 AM   #17
ARMS
Always Blu

註冊日期: Dec 2001
航空公司真係唔好搭 ua/singapore airline
都係cx最好

電腦: dell
香口膠: extra polarice

通常用開覺得好用咪繼續用落去..

Caught unaware, they discover each other and take a chance
ARMS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-04, 10:25 AM   #18
Misaki Taro

PSN  IDShSh4A
波鞋:Nike
T-shirt :dusty ,stussy

Call of Duty: Modern Warfare 2
PSN: ShSh4A
Misaki Taro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-04, 10:32 AM   #19
光之審裁者
最終兵器仙人

註冊日期: Jan 2003
引用:
數碼通有咩咁好!!
話明品牌導向有時是沒得解釋....

裁判了世界的罪惡
者指人世的調停者

四年的單戀,己隨時間消逝,沒有了感覺,當時每夜輾轉反側,每日承受住千刀萬剮之痛,驀然回首,己成了過去,己成了回憶,那些日子是如何過的?己經記不起了
四十九年一睡夢 一期榮華一杯酒
光之審裁者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-04, 10:42 AM   #20
Neloth
Game Master

引用:
作者: T.L.J

re topic

其他暫時諗唔到...
我媽渣過幾部車,係得部BM成日要整

/ 丶    |/  \
  /   ( ⌒つ´)    \
Neloth 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-04, 10:52 AM   #21
最強幻象
Game Master

註冊日期: Jun 2002
引用:
一定唔買: PUMA, REBOKE(唔識串), MOTOROLA, 中華牌( ), 英皇(CD)
會買: SHARP(Mobile), Sony(E-eqpt), NIKE(Shoe), PENTAX(CAMERA), E-spirit(Clothes)
MOTOROLA 收得好差
用csl都冇用
好多地方收唔到
下次人地再送俾我都唔用

舊 06-08-04, 10:54 AM   #22
雪舟等楊
●  ω  ●

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDalone_wolf123
XBox Live Gamertagmoe magician
mizuno跑鞋死忠
衫=columbia或新寵montbell

(`・ω・´)
≡ ∧_∧   ∧_∧
≡(#`Д )⊃;; )Д`)・゚.・
≡/つ  /  ⊂ ⊂/
「我絕不認為中國的落伍,是幾個昏君造成的,而是每個人造成。因為制度是人創造的,中國所有悲劇,都是中國人自編自導自演和自我欣賞,這絕對是與人種有關。」
雪舟等楊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-04, 10:58 AM   #23
verdy_returner
Crazy Gamer

PSN  IDverdy
XBox Live Gamertagalex2102
引用:
作者: ARMS
航空公司真係唔好搭 ua/singapore airline
都係cx最好
Singapore Airline真係咁差?

17-40mm F4.0 L USM
70-200mm F2.8 L IS USM
verdy_returner 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-04, 10:59 AM   #24
下雪邊界

註冊日期: Apr 2002
咖啡:星巴克
籃球雜誌:台產既XXL同SLAM(香港果一本呃錢既Jumpshxxt同我死開!)
報紙:生果報
下雪邊界 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-04, 11:00 AM   #25
我是菜鳥
Crazy Gamer

相機就

露營就

Mountain Safety Research
Mountain Hardwear

Newbie Album

GAForum 門市部