Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-13-17, 12:17 AM   #1001
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: 迪安大叔 查看文章
打 ranking 個個隊友油地唔打人 (但對面就先打人
洗唔洗次次咁伏我

連續4-5場係咁,對面就無野

輸到甩褲
我差兩場就S... 之後連輸6場裂晒,
佢地外圈射... 落後都唔多衝
小橋場我好多次最左面打兩個,或炸彈封下近出兵位,都好多殺數
另一面3打2 點都應該好舒服.就係都搞唔到..

真係攻不銳守不穩, 隊友又唔多用炸彈,花灑雷達又唔理,由得人地存在
平均開5次罩,真係唔知可以用咩技幫手

成日見A- 又用遮試武器,我頂你..你昇到上A都唔係用遮.. 一日成材??
有場好唔抵,好近分,可過領先10分到.. 已佔緊,差50 秒
遮隊友都仲開技... 油條毛咩... 之後人地最後炸彈Rush 殺晒, 再落雨反勝
遮隊友個雨如果Hold 一hold ,最後十秒就控到場或斷對面攻勢.. 真係激死我..

有一場係我贏對面100,keep 住打就奶野,對面隊件蛋散都係續打..分左去我隊
真係打少個咁輸
下次贏輸都出房

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-17, 12:57 AM   #1002
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
其實傘係打近定遠....遠冇力,近唔夠其他貼身ge靈活....
輸到好絕望...

舊 08-13-17, 01:13 AM   #1003
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
把遮堅係勁 油地殺人都做到既優良武器

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-17, 01:14 AM   #1004
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: ROCAS 查看文章
其實傘係打近定遠....遠冇力,近唔夠其他貼身ge靈活....
輸到好絕望...
打近... 不過我見佢地同隊友企好近,主動擋子彈, 隊友就殺人

舊 08-13-17, 01:14 AM   #1005
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 信長 查看文章
個花灑用去舞台中央天花板,大橋中央吊鉤
只要自己唔死+ 對面唔打花灑, 人地油完自己又補SP
SP 值170 都快滿
開遮要少少時間,都擋到幾下.. 走佬都好用..
用過飛遮車死人..好慘
我覺得推遮最勁既地方係對面其實一瞬間唔會睇到你有無跟著把遮行緊
而你推把遮出去好多人第一個反應係射爛把遮 因為佢地會覺得你係把遮後面

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 08-13-17, 01:23 AM   #1006
迪安大叔
Crazy Gamer

遮打近戰多
好似之前咁講 用雨雲 cover都會幾好殺添
主力搶頭就難d
因為缺點太食油
迪安大叔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-17, 05:48 AM   #1007
信長
The Flash

[A- 隊友 ]
splat zone 真係幾嘔血.. 佔左又唔壓多少少..
行前少少伏人時, 那邊又有缺口比人偷.. 都係一兩隻敵人放SP 就散..回頭又攻多次,好快又佔番

有個板場5分鐘去左異次元儲必, 出左8次飛彈大技,辛苦晒...唔知中唔中呢?
160P 開甲都開唔到8 次

此篇文章於 08-13-17 06:52 AM 被 信長 編輯。
舊 08-13-17, 09:47 AM   #1008
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
[A- 隊友 ]
splat zone 真係幾嘔血.. 佔左又唔壓多少少..
行前少少伏人時, 那邊又有缺口比人偷.. 都係一兩隻敵人放SP 就散..回頭又攻多次,好快又佔番

有個板場5分鐘去左異次元儲必, 出左8次飛彈大技,辛苦晒...唔知中唔中呢?
160P 開甲都開唔到8 次
飛彈依家通常都唔預佢中
所以到今日都理解唔到打Rank無咩事飛番基地發射

兩場遮砲油到過千輸
反而兩場六七百贏到
即係實際上都係睇隊友造化
由手機版發出

此篇文章於 08-13-17 10:01 AM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-17, 10:38 AM   #1009
tylau

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
你地有冇試過八人local play?
每一次都有人斷綫 已經坐到好近都會

其他game無斷過 為何?

Sent from my iPhone using Gaforum
tylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-17, 12:13 PM   #1010
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
拎把狙嚟油地唔殺人,天才か?
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-17, 02:17 PM   #1011
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
作者: 野良猫 查看文章
拎把狙嚟油地唔殺人,天才か?
狙油過千
人地優閒玩試槍掛
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-17, 02:40 PM   #1012
leungky1

停留一處左右九十度平移油地
場場400p都未必有嘅狙越來越多@@

一陣買支4K感受下佢地嘅「難處」
由手機版發出

此篇文章於 08-13-17 02:51 PM 被 leungky1 編輯。
舊 08-13-17, 03:42 PM   #1013
信長
The Flash

splatzone S 左
唔敢膽再打

舊 08-13-17, 04:44 PM   #1014
信長
The Flash

仲係好多人唔識護車...個個都車後面
架車都80 , 隊友應該到70位上色截人殺潛在威脅..連比敵人放炸彈機會都唔好比人
你推車,人地就係守位,多少都有高位cover 位, 護車係要清晒尼D 位置的敵人..
識得玩,就好似滾雪球,路線上都係你D 色,人地一出好明顯同無位走

舊 08-13-17, 05:44 PM   #1015
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
正~!

但官方果邊有無得下載遊戲封面果張圖的Walllpaper?
定係要去My Nintendo果類網換?

引用:
splatzone S 左
唔敢膽再打

咁快…我連單機mode都未玩完…

整多D心得分享下好喎~!

舊 08-13-17, 06:08 PM   #1016
信長
The Flash

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
咁快…我連單機mode都未玩完…

整多D心得分享下好喎~!

splatzone
最好有技可斷對方佔領, 如炸彈rush,inkjet
攞左優勢,殺過一波攻勢,油多少少人地區,camp 個好位,潛下睇下D敵人重生時出, 放下炸彈殺下人咁
貨櫃場就壓晒贏9成
其他場有時就未必要壓晒人.. 人地攻你唔到就得,我都係放下炸彈封位
打時捉下敵人慣性, 人人都有搵食位..敵人去左去右有得捉

有時真係見對手屯重兵,一個係打唔到幾個.
嘗試拉走一兩個又唔比佢殺死,騷擾到佢地,我成日去搞狙.大家都殺唔到大家. 另一邊3vs3
睇隊友發揮

自己隊唔太弱,點都有得打.
自知單對單立回唔勁, 大家對射都有相殺,唔化算
我好多時都係打側擊對object (zone, 車,炮) 人地注意力未必留意你
你又睇到兩三個敵人

此篇文章於 08-13-17 06:28 PM 被 信長 編輯。
舊 08-13-17, 06:32 PM   #1017
leungky1

一用4K Scope 就場場3v4
變相前線變左2v4
超唔好彩
由手機版發出
舊 08-13-17, 07:20 PM   #1018
信長
The Flash

遮如果高手用,都殺到人.. 不過武器格食格,用遮打唔贏對面,真係只好走去其他位搵目標..
護車護炮見隊友最後一段飛遮+雨,又真係幾好

此篇文章於 08-13-17 07:23 PM 被 信長 編輯。
舊 08-13-17, 07:41 PM   #1019
leungky1

引用:
遮如果高手用,都殺到人.. 不過武器格食格,用遮打唔贏對面,真係只好走去其他位搵目標..
護車護炮見隊友最後一段飛遮+雨,又真係幾好
依家都仲做到擾敵,響窄位封對手路後玩雷神駁火
但將來越多人本能地趁飛遮前一兩秒移位
情況就難講了
由手機版發出
舊 08-13-17, 08:45 PM   #1020
信長
The Flash

S級D 人真係勁好多...
毒霧去封位之餘.. 佢地仲走入霧當掩護.. 一定要殺死你...

舊 08-13-17, 11:47 PM   #1021
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
今日先開始玩ガチマッチ
我以為我咁遲開始玩,應該多d人識玩
但好似唔係
架車比人推到就到終點都仲唔去守..就咁行過去搵人殺
架車turn後緊又冇人理...

DeviantArt
PIXIV
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-17, 11:53 PM   #1022
空調
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2004
頭先打五場三文魚有三場都少一個

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 08-13-17, 11:58 PM   #1023
信長
The Flash

引用:
作者: ZOMA 查看文章
今日先開始玩ガチマッチ
我以為我咁遲開始玩,應該多d人識玩
但好似唔係
架車比人推到就到終點都仲唔去守..就咁行過去搵人殺
架車turn後緊又冇人理...
B,C 真係唔識玩...
仲有好多人最近先買..
放下炸彈都死一堆

此篇文章於 08-14-17 12:03 AM 被 信長 編輯。
舊 08-14-17, 11:41 AM   #1024
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: leungky1 查看文章
一用4K Scope 就場場3v4
變相前線變左2v4
超唔好彩
由手機版發出
4K要識速狙我覺得先玩得起
渣4K個立回真係同其他Sniper唔同

ペルソナ5

隨時更新
舊 08-14-17, 11:56 AM   #1025
信長
The Flash

我見D 人用雪糕筒練狙射落下物
先近雪糕筒儲滿一潛,雪糕筒位放LZ..
雪糕筒會頂到飛上天.. 之後快瞄狙射. 中左會有反應

此篇文章於 08-14-17 12:00 PM 被 信長 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 11:48 PM

手機版 | APP版