Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-19-16, 06:04 PM   #1176
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
即開新event...
俾人休息兩三日都好丫。
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-16, 06:21 PM   #1177
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
在下覺得佢放咁多出黎係要招呼班頭兩日就換窮個STORE既課長。
而且由把劍要合SKILL,如果做特效武既4星同5星個定位會幾怪下。
所以在下一直留住冇合以防萬一
上次那智活動拎既魔弓有轉做特效呀,雖然得5星,但如果夠石係可以凸上去變改,1樣150%,我見過人果把凸左上去改仲要凸爆左架

我今朝見有咁多6星光劍所以食左D4,5星光劍了

而家隻GAME好似自從第1次防衛戰開始就冇停過係咁活動接活動,係開頭女賊得閒過1排,果排係咁俾人鬧冇野搞,而家就多到爭D打唔切 XD
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-16, 06:54 PM   #1178
minazuki
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
新初級肥已經會跌銀箱4星鍛鍊石
玩左一場跌左兩個
探索有錢同1星肥
minazuki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-16, 06:58 PM   #1179
Celes

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code4811 6903 7489
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
上次29000都23000可以打到,唔知今次點…
不過如果咁都打到既,今次個坑堅廢
睇報告話34000戰力都贏唔到18層地獄⋯⋯

引用:
作者: ShinDou 查看文章
搞咩咁快轉火屬,係咪見人個個狂衝聖屬爆晒lv咁濟?咁下次防衛戰未必聖屬喎
陣中最弱就係火

引用:
上次那智活動拎既魔弓有轉做特效呀,雖然得5星,但如果夠石係可以凸上去變改,1樣150%,我見過人果把凸左上去改仲要凸爆左架
我就係抽唔到特效要凸爆那智弓既人⋯⋯

舊 07-19-16, 08:07 PM   #1180
ShinDou

LV低得濟12層就死,完全冇用過火人,LV1開始打
舊 07-19-16, 08:25 PM   #1181
Celes

最慘明知唔夠打都冇得攞箱走人⋯⋯

舊 07-19-16, 08:41 PM   #1182
minazuki

完左12層
普通跌28銀
最尾140銀
打唔倒金

聖屬都係紅字
唔使用火

9層
28金 21銀
最尾105銀

6層
22金
最尾70銀

3層
13金 7銀
最尾35銀

全部咁岩1key
舊 07-19-16, 08:45 PM   #1183
minazuki

今次特效武係加傷only
我諗佢點都會set到冇特武就超難打
舊 07-19-16, 09:07 PM   #1184
ShinDou

換番之前D主力都係緊緊過到12層,要用到雷法+石化+凍結武,雷妹補血,龍殺補血,主要係中左毒/咒扣血超快,就咁打就冇乜問題

2萬1HP 2萬6戰力

佢係咪寫錯推獎﹖12層邊可能2萬2﹖我2萬6都覺得難

之後果D我諗我都唔駛打,反正今次得D垃圾換,可能唔打走去執石仔下次抽野算

此篇文章於 07-19-16 09:10 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-19-16, 09:15 PM   #1185
十一月
Game Master

黐線,第12層已經贏唔到。仲要冇得復活。
event終了
舊 07-19-16, 09:17 PM   #1186
Celes

剛剛2萬8戰力過左15層,不過去18層應該係送死⋯⋯

今個ev難過那智高難度好多,又冇得靠朋友

此篇文章於 07-19-16 09:21 PM 被 Celes 編輯。
Celes 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-16, 09:30 PM   #1187
ShinDou

睇番D7星ORB有70,但要開技LV5要160,佢淨係俾換1粒,根本換完都唔夠出技LV5,除非你本身已經有ORB單色45或以上,好心佢就俾夠3粒人換啦

真係打黎唔知為乜喎,唯1係D戒用黎拎女神囉,同埋金銀飛囉,不過金銀飛從來未出過6星,其實有冇人用飛抽得到6星﹖好似同石抽POOL唔同咁

其實GATE難打過平時好多,冇得CALL FD,佢仲要SET到無啦啦D怪難打左咁多

此篇文章於 07-19-16 09:32 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-19-16, 09:37 PM   #1188
minazuki

12層唔算好難ja wor

20268HP
26181戰力

Ahly LV67 6星光劍
先生 LV68 6星煌劍
聖弓女 LV67 6星神弓
聖魔女 LV61 5星三突聖杖

回血淨係靠先生20hits擊破都夠打

諗住分兩隊刷,應該會輕鬆的

金銀卷全白果
銀卷試過一次有5星
舊 07-19-16, 09:37 PM   #1189
十一月
Game Master

引用:
其實GATE難打過平時好多,冇得CALL FD,佢仲要SET到無啦啦D怪難打左咁多
營運班友係天才
舊 07-19-16, 09:43 PM   #1190
ShinDou

引用:
作者: minazuki 查看文章
12層唔算好難ja wor

20268HP
26181戰力

Ahly LV67 6星光劍
先生 LV68 6星煌劍
聖弓女 LV67 6星神弓
聖魔女 LV61 5星三突聖杖

回血淨係靠先生20hits擊破都夠打

諗住分兩隊刷,應該會輕鬆的

金銀卷全白果
銀卷試過一次有5星
我回血應該回得多過你,我雷妹已經成日爆1下補1千,龍殺1隻卒補8百幾,我仲要每場手動有1兩隻野中左異常打我唔到,通常打大佬前都滿血咁濟,但大佬1出毒/咒就俾佢屈,中左咒我打佢1TURN無啦啦冇左3分1HP都有,都未計佢打我

你未中過毒/咒﹖
舊 07-19-16, 09:48 PM   #1191
minazuki

引用:
我回血應該回得多過你,我雷妹已經成日爆1下補1千,龍殺1隻卒補8百幾,我仲要每場手動有1兩隻野中左異常打我唔到,通常打大佬前都滿血咁濟,但大佬1出毒/咒就俾佢屈,中左咒我打佢1TURN無啦啦冇左3分1HP都有,都未計佢打我

你未中過毒/咒﹖
回血生生死一個補過千

中層有中毒/咒
最尾好彩冇中

不過異常狀態其實係可以用S/L大法令到自己唔中
之前33層條鱷魚同打後果兩層我都係咁過 (S/L佢中麻痺)
舊 07-19-16, 10:31 PM   #1192
ShinDou

13層第1隻大佬,噴3次氣,麻毒咒中晒,打條毛

當睇唔到個活動,真係去打石算
舊 07-19-16, 10:33 PM   #1193
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
睇番D7星ORB有70,但要開技LV5要160,佢淨係俾換1粒,根本換完都唔夠出技LV5,除非你本身已經有ORB單色45或以上,好心佢就俾夠3粒人換啦

真係打黎唔知為乜喎,唯1係D戒用黎拎女神囉,同埋金銀飛囉,不過金銀飛從來未出過6星,其實有冇人用飛抽得到6星﹖好似同石抽POOL唔同咁

在下用券抽過6星黑大劍。

敵人好似光同火都係紅字,不過隻野豬係咁扮摔角手噴毒真係唔多對路…
金箱唔知法則,不過銀箱只係7>14>21(BOSS 35>70>105)咁去既話冇必要架硬黎

舊 07-19-16, 10:36 PM   #1194
ShinDou

深層ORB7星有單色105咁多﹖

而家去執石仔,決定將D主力6星裝晒俾神界隊算 XD

而家神界隊每條友有6,7千戰力 XD

此篇文章於 07-19-16 10:47 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-19-16, 11:00 PM   #1195
minazuki

繼續12層
金係33毛

最後boss
4個決技 + skill全爆可以削剩佢八分一血
下一turn佢就bye bye啦
舊 07-20-16, 12:59 AM   #1196
minazuki

原班人馬試左場13層
攻力完全唔夠
4個人圍攻一隻怪1turn都打唔死1隻 (10-11層可以2turn ko晒3隻全20hits up,12層普攻就要3turn,用skill就1turn)
所以的血完全回唔倒
到boss時已經得返半血
俾佢一招ko左

此篇文章於 07-20-16 01:09 AM 被 minazuki 編輯。
舊 07-20-16, 03:29 AM   #1197
darknessmana
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2008
打完13層⋯
用女神蘿,黑肉蘿,雷劍女,劍聖,勉強可以回得到穩刷
d boss唔可以一開始打到佢殘血,因為會出大力既招+4回行動,好易1Turn被打死

之後試咗一次最後果層,打到第二層boss,開曬+攻防buff都頂唔順
我相信就算有特效武都頂唔住,直接放棄
darknessmana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-16, 03:34 AM   #1198
阿魚

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDL_MajoR
最後終於打通16-18階,
運氣, 運氣, 運氣會影響很大
這個很重要, 所以要講3次

boss會按血量增加攻擊回數
第18層boss
血量30%左右已經會4回行動, 2次爪擊2次黑炎
保守打你15000血以上
記得留定補血減傷技能到時候用,
或者4級決技係50%血量一波帶走

P.S
就算比你抽到4把200%武器係手,
都可以被狀態同先手等機制搞死

真係超後悔花石33連抽
得個吉之餘仲要對打通最後一階影響有限

我已經對SE既開發團隊超失望
咁既難度都可以設計出黎?
想趕人出坑直接關server咪得囉

舊 07-20-16, 07:08 AM   #1199
ShinDou

所以班營運真係智將黎,正常出D咁屈機既大佬,要引人抽梗係要出 解狀態 OR 異常免疫+全體特大防UP 先得啦,佢走去出火武加攻,但就算渣住把野我諗都係1TURN秒唔到人,秒唔到人就俾人秒架啦,呢個活動應該又走1大堆人

我當睇唔到打下肥R下石仔下個活動先打算
舊 07-20-16, 09:54 AM   #1200
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 阿魚 查看文章
最後終於打通16-18階,
運氣, 運氣, 運氣會影響很大
這個很重要, 所以要講3次

boss會按血量增加攻擊回數
第18層boss
血量30%左右已經會4回行動, 2次爪擊2次黑炎
保守打你15000血以上
記得留定補血減傷技能到時候用,
或者4級決技係50%血量一波帶走

P.S
就算比你抽到4把200%武器係手,
都可以被狀態同先手等機制搞死

真係超後悔花石33連抽
得個吉之餘仲要對打通最後一階影響有限

我已經對SE既開發團隊超失望
咁既難度都可以設計出黎?
想趕人出坑直接關server咪得囉
0.4%冇野送又5000石,仲冇積分增加,做咩玩到咁大?

在下HEA完日課MISSION就打下12層就算,打SG都仲有得撤退
引用:
所以班營運真係智將黎,正常出D咁屈機既大佬,要引人抽梗係要出 解狀態 OR 異常免疫+全體特大防UP 先得啦,佢走去出火武加攻,但就算渣住把野我諗都係1TURN秒唔到人,秒唔到人就俾人秒架啦,呢個活動應該又走1大堆人

我當睇唔到打下肥R下石仔下個活動先打算
班應該諗住D人會抽到全隊連副武EVENT6星,200%+100%+100%,又有練開光火既,的確應該有機會秒到既。
不過需求咁高係咪應該升高D個中獎率呢?唔加6星率都單POOL吖…

此篇文章於 07-20-16 10:17 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] [PS4] Ys Origin 安安 手提遊戲機討論版 8 08-30-17 06:07 PM
徵求:漫畫gundam the origin 安西教練 買賣專區 0 10-31-13 01:46 PM
F.E.A.R. 2: Project Origin 神祕人1號 電視遊戲討論版 98 09-04-09 09:50 AM
Gundam the Origin一問... Metal Gear NT 日本動漫畫討論版 13 05-04-05 11:37 AM
gundam the origin問題 Thursday 日本動漫畫討論版 6 02-08-05 07:41 PM

現在的時間是 01:20 AM

手機版 | APP版