Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-11-18, 11:54 AM   #26
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
唔好remake了成日翻炒舊野唔係好現象
雖然係咁出續集都唔係好好多

上次道友用行動投票唔買
今次跟番原本故事應該係唔係都入
由手機版發出

此篇文章於 06-11-18 11:56 AM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-18, 11:58 AM   #27
柚原このみ
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
隔左咁_多年,講DMC第一樣仲係醒起丁叔
同人講4係NERO至係主角,哦?好似係wo
好心唔好硬夾交棒比NERO啦…

anyway,道友丁係抵死既

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-18, 12:16 PM   #28
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: C.K.F. 查看文章
10年後興剪短髮?
唔鏟高咪好囉

舊 06-11-18, 12:28 PM   #29
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
唔鏟高咪好囉
伊面頭唔興啦....
而加興彭于晏嫁..
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-18, 01:01 PM   #30
gingq7

註冊日期: May 2008
DmC買唔落手,
今次改回正常風格,可以出手了
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-18, 01:20 PM   #31
kiburedo
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDsonictk369
Nero Mhw 團長 ww

pixiv:pixiv
kiburedo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-18, 01:27 PM   #32
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
人設冇上次道友明咁趕客, 不過都唔太鍾意, 觀望吓先
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-18, 03:37 PM   #33
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
作者: 信長 查看文章
好似scalebound 果邊失業之後走過黎咁

https://www.hk01.com/%E9%81%8A%E6%88...A4%A7%E4%BD%9C

會唔會係終止開發後,Capcom 執死雞,將佢名正言訓變DMC5?

舊 06-11-18, 03:37 PM   #34
eric628
Junior Member

我都係系列粉絲,今次新髮型ok喎,況且髮型咁多年點都要變下嘅
同埋佢用咗新engine雖然缺點歐美化咗,但相對遊戲畫面都靚咗
由手機版發出
eric628 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-18, 03:41 PM   #35
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: eric628 查看文章
我都係系列粉絲,今次新髮型ok喎,況且髮型咁多年點都要變下嘅
同埋佢用咗新engine雖然缺點歐美化咗,但相對遊戲畫面都靚咗
由手機版發出
我都係鍾意日系造型嘅鬼佬多d...

舊 06-11-18, 04:50 PM   #36
權愛真
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2010
睇見個男角設定搞到咁樣真係……
同上集隻垃圾去互相輝映?
機械臂呢個設定,亦好唔討好!

睇黎又一個支持既系列,可以繼續放手。
依家d遊戲商真係勁!一隻又一隻既經典系列都做爛哂。

PS. 如果唔識整新作,仲要做得爛既話,
我真係同好多人一樣,我寧願要舊作Remake版!
Remake唔同Remaster!唔該d人分清楚。
Remake版唔係代表同舊作完全一樣咁拎返出黎,
而係可以修正同加新野落去!好大分別。

此篇文章於 06-11-18 04:52 PM 被 權愛真 編輯。
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-18, 04:55 PM   #37
豪傑公子

引用:
作者: 權愛真 查看文章
睇見個男角設定搞到咁樣真係……
同上集隻垃圾去互相輝映?
機械臂呢個設定,亦好唔討好!

PS. 如果唔識整新作,仲要做得爛既話,
我真係同好多人一樣,我寧願要舊作Remake版!
Remake唔同Remaster!唔該d人分清楚。
Remake版唔係代表同舊作完全一樣咁拎返出黎,
而係可以修正同加新野落去!好大分別。
真係唔識整GAME的話,
新作同REMAKE舊作唔見得有分別,
分分鐘俾人話破壞兒時回憶添,
BTW人設唔討好但GAMEPLAY仲可以期待一下...

舊 06-11-18, 05:06 PM   #38
ComeLOLoh

我覺得唔型
唔要老Dante
唔要Nero機械手
我要番日系臉

舊 06-11-18, 06:06 PM   #39
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
Nero呢個造型都唔差
而且佢老豆都係咁上下髮型,可以接受
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-18, 06:37 PM   #40
豪傑公子

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
Nero呢個造型都唔差
而且佢老豆都係咁上下髮型,可以接受
由手機版發出
話說好似話有3個主角, 一個NERO,
一個DANTE, 第3個唔知係咪VERGIL...

PS. 好地地中長髮變到咁短,
我第一個印象係以為佢坐完監出嚟..

舊 06-11-18, 06:49 PM   #41
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
最慘係連條女都變埋做扒,你叫我仲有乜嘢睇
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-18, 07:00 PM   #42
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: 野良猫 查看文章

無辦法c記要打入英美國市場係禁。dante做到似john wick算係不錯。
整體來講有加分,不似bio7攪到..

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 06-11-18, 07:58 PM   #43
1pi

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: 野良猫 查看文章
sosad
金髮巨乳索女、Deep V 鬆身衣女 去晒邊

引用:
作者: darkvolver 查看文章
無辦法c記要打入英美國市場係禁。dante做到似john wick算係不錯。

Sent from my iPhone using Gaforum
都是歐美SJW 渣滓的錯
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-18, 08:10 PM   #44
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
我覺得起碼順眼過MHW個件 a

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-18, 08:37 PM   #45
TSZ
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDI-c-eman
人設係歐美D, 特別係個妹子 但就甘睇GAME PLAY動作表現係ok既

隻GAME出左or多d資料先定正定廢拉, 隻2當年有邊個玩過1既吾期待? 點知係垃圾黎

舊 06-11-18, 08:39 PM   #46
jeffyen83

註冊日期: Apr 2010
最大不滿係主題歌好垃圾
第二係Nero毀容
第三希望個女主頭兩章就死,唔好眼怨
唔一定要日系美女,但都唔好整隻哨牙et呀
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-18, 08:57 PM   #47
padage

註冊日期: Nov 2016
引用:
作者: darkvolver 查看文章

其實錯晒,唔信去官方fb睇下外國人反應,普遍認為今次樣做衰左
亞洲人以為外國人like外國人樣,但其實人地係衝著日系風格而來
padage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-18, 09:17 PM   #48
ComeLOLoh

https://gematsu.com/gallery/devil-ma.../june-10-2018/
人設大圖

舊 06-11-18, 09:23 PM   #49
1pi

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: TSZ 查看文章
人設係歐美D, 特別係個妹子 但就甘睇GAME PLAY動作表現係ok既

隻GAME出左or多d資料先定正定廢拉, 隻2當年有邊個玩過1既吾期待? 點知係垃圾黎
Ninja Theory隻DmC: Devil May Cry,都係人設唔掂,但係 遊戲係好玩ge

但係咁喎,大部份Fans想要嘅人設是類似DMC4的。
今次,如果DMC5銷量唔掂,多數都冇續集。 另外,如果DMC5銷量好,Cap水 心諗掂啦!人設唔係一個重要嘅高銷量因素,繼續依家嘅人設。

Cap水 會整返靚出左鏡嘅人樣,嘅可能性比較低。 反而,未出鏡嘅人物,個樣 可能重有得救。
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-18, 09:24 PM   #50
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: TSZ 查看文章

好奇走去睇番神谷啲帖
原來第一集大HIT後就俾人搶咗第二集嚟做,而哩個轉會決定三上都有份點頭
唔怪得CAPCOM走咁多人出嚟
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Devil May Cry 5 駁招駁到手軟攻略區 darkvolver 攻略及心得交流區 135 09-28-23 12:36 AM
Devil May Cry 3 PC版 romrom2004 PC電腦遊戲討論版 15 06-24-06 09:20 PM
Devil May Cry 3 一問 aallkkss 電視遊戲討論版 3 09-13-05 09:41 AM
[PS2]Devil May Cry 3 In Motion ? neo2046 電視遊戲討論版 34 03-04-04 11:33 AM
Devil May Cry Bahamut 收藏品討論版 14 01-27-04 11:05 PM

現在的時間是 11:34 AM

手機版 | APP版