Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-05-16, 04:07 PM   #1326
JMi
God of Gamer

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: 真!DC 查看文章
我唔鐘意熱血
但對中箭冇乜信心唔想投民主黨估陳淑莊夠票人力又唔成勢最後投左比四眼哥哥架
游離票好多時睇情況投架
由手機版發出
肯好似你咁留意選情咁去投既人唔多啦
同時好似你咁除左唔建制之外就一D偏好的人可能更少 人總是主觀的 lol

舊 09-05-16, 04:08 PM   #1327
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
蘋果係香港唯一反共立場報紙
反佢做乜
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 04:11 PM   #1328
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: T.K. 查看文章
吳文遠偏低啦
141你當棄左都保唔到第二個非建制都算

星期五開始有人棄,你唔棄

下次更加唔會有協調
到時叫長毛再冧多屆?
今次唔滅下次滅
你大方d大將軍退,緊有朱凱迪票流返過黎
朱好多票,基於同情、扶弱吧?

你無人退,傾砌機更加唔走

如果你話要尊重選舉制度、選民意志咁無得講,我尊重你
但如果你要抗共,就唔係咁講
又好難講得通吳文遠棄選可以跨區救到黃浩銘,
正如胡穗珊棄選既感染力咁大,都救唔到何秀蘭一樣,
仲未計根本無人會知朱凱迪票多到可以救兩個人,
加上經過上屆李永達兩公婆事件,配票對新西人係有陰影,
唔會咁夠膽分俾人。
不過你我都係用現實推論個如果出黎,多少有都有d穿鑿附會。

我唔反對人棄選,如果棄選人可以推薦其他候選人,
咁棄選係強力武器添,但法例唔容許。
我係反感迫人棄選啫。

抗共或者選票效益最大化前題下,玩非建制初選都係一個辦法既,
每區非建制既選票有數得計,要搶幾多席就初選等額去選,
但前題係要超大大大團結先得,同埋計到條數令各大細黨都服,
講講下都覺得接近天方夜譚。

舊 09-05-16, 04:11 PM   #1329
JMi

引用:
反佢做乜
由手機版發出
反完可以同中共傾下永續掛 lol

舊 09-05-16, 04:12 PM   #1330
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
「泛民係香港唯一反共政治勢力
反佢地做乜?」

咁樣?
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 04:13 PM   #1331
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
引用:
反佢做乜
由手機版發出
因為同左膠同氣連枝 左膠就似毒品一樣,左膠泛民係度一日香港人都依然仲未知問題係邊

內除左膠 外除共匪一路都係熱血公民既共識黎

野心太大 可惜自信太大粗口講得太多亦同時得罪太多人
但佢地既信念始終如一我係尊敬的

日日就講教主收共產黨錢,證據到而家都無
佢係收錢就唔選輸到仆係度

此篇文章於 09-05-16 04:17 PM 被 朝霧 海斗 編輯。
朝霧 海斗 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 04:17 PM   #1332
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
一般市民,就係唔知你反黎做咩,所以唔認同你囉

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 04:17 PM   #1333
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
反佢做乜
由手機版發出
個仇口歷史太耐唔太記得,總之都係私怨野,而且蘋果打熱狗出唔少力的,世仇啦……

收左錢就應該五個入晒立即永續然後通過左"中央"要的永續版本啦…

舊 09-05-16, 04:19 PM   #1334
JMi

泛民輸就比選民懲罰
自己輸就証明自己無投共囉咁

舊 09-05-16, 04:19 PM   #1335
朝霧 海斗
Crazy Gamer

引用:
作者: T.K. 查看文章
一般市民,就係唔知你反黎做咩,所以唔認同你囉
所以我認熱血公民輸,輸係形象同公關
而唔係理念

舊 09-05-16, 04:19 PM   #1336
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
Q: 熱血,你地今屆派左乜野人出戰立法會?

A: 我地派左教主 皇上 太上皇 國師 (仲有一個二打六?) 出戰

旁觀群眾: 依個乜野邪教黎架

當大家都覺得班人係教徒,代表佢地越來越覺得你地係宗教組織
一日唔反省一日都得唔到大眾支持
睇太上皇咁講睇黎短期內都仲係冇乜反省
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 04:21 PM   #1337
JMi

引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
而唔係理念
我都好期待泰博將熱普城全民制憲永續基本法呢D偉大理念拎入議會傾

舊 09-05-16, 04:21 PM   #1338
朝霧 海斗
Crazy Gamer

比D時間博士啦

舊 09-05-16, 04:21 PM   #1339
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
唔知點解double左....del

此篇文章於 09-05-16 04:24 PM 被 kev00269270 編輯。
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 04:24 PM   #1340
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
功能組別建築、測量、都市規劃及園境界,中文大學地理與資源管理學系副教授姚松炎以2490票成功勝出當選,比謝偉銓的2008票多近500票。

功能組別搶灘成功
參加功能組別,去消滅功能組別,
咁既環境,其實都真係要認真考慮下。

舊 09-05-16, 04:24 PM   #1341
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: sunnylau 查看文章
我擔心泰博食唔住熱血內部激進派
(CHAT ROOM 仍然有唔少人覺得自己無錯..錯在港豬,媒體抺黑)
如果無法子叫他們改變
那就只有接受部分激進分子流失
如果堅持走原本路線
那就很難再開拓市場
(你看這次選戰長毛慢必最終雖然守住,但僅此而已,其他同黨參與的全部皆輸)

不過變或不變
底線都應該係不幫建制
這次流出來那張CHAT ROOM叫人投建制的對話
趕走不少支持票

選戰始終還是要包裝
那麼多新參者可以當選
甚至是高票當選
就是好例證

PS:如果眾志無行差踏錯,四年後九東派黃之鋒出戰,可能有機會吸多一些泛民游離票
到時再加FB + D100 (到時還在的話XD)+ 名星支援
應該可以殺出一條血路
(到時就算快必唔讓路都應該有機)
其實想問一下
咁如果是對"原來香港咁大鑊都仲未接受到激進本土"這情況失望的話
咁應該點做好?
我覺得大部分本土派(包括熱狗)支持者都是失望在這一點

正路應該是移民算? (然後會被某版友話精神分裂

我有想過另一個出路就是所有本土派未來4年+下屆都失蹤
唔做任何工作,唔參選
等泛民及其支持者玩埋佢,互相都冇得賴最好

引用:
因為同左膠同氣連枝 左膠就似毒品一樣,左膠泛民係度一日香港人都依然仲未知問題係邊

內除左膠 外除共匪一路都係熱血公民既共識黎

野心太大 可惜自信太大粗口講得太多亦同時得罪太多人
但佢地既信念始終如一我係尊敬的

日日就講教主收共產黨錢,證據到而家都無
佢係收錢就唔選輸到仆係度
學我話
不如本土派大家一齊消失算
比佢地自食下先
廢事"叫人投建制不投泛民"又會被人捉住嚟講

引用:
作者: kev00269270 查看文章
Q: 熱血,你地今屆派左乜野人出戰立法會?

A: 我地派左教主 皇上 太上皇 國師 (仲有一個二打六?) 出戰

旁觀群眾: 依個乜野邪教黎架

當大家都覺得班人係教徒,代表佢地越來越覺得你地係宗教組織
一日唔反省一日都得唔到大眾支持
睇太上皇咁講睇黎短期內都仲係冇乜反省
捉住這幾個terms冇用架...
係公關出事都唔係攞這幾個terms講囉
唔通我叫阿鼎,私煙BB又真係同佢地好fd咩....

舊 09-05-16, 04:27 PM   #1342
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
鄭松泰 :「我們(的路)難行,是因為太多太多的香港人願意選擇沉默、虛偽的一面,沒有理會甚麼是正直的路。」

泰上皇記第一章第二節

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 04:28 PM   #1343
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: newb 查看文章
教主live剛認左樹敵太多影響選情..
又話自己 四面樹敵 八面威風嘅

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 04:31 PM   #1344
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
淨係係呢到睇到某會員講既野都明點解熱普城會輸
講D野唔係發悔氣, 阿Q精神, 就係你地都係港豬咁
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 04:32 PM   #1345
JMi

引用:
作者: 2dn 查看文章
參加功能組別,去消滅功能組別,
咁既環境,其實都真係要認真考慮下。
專業人仕既多既組別仲有機會
漁農鄉議工商呢D根本連閘都入唔到的說

舊 09-05-16, 04:33 PM   #1346
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
而唔係理念
所以味要做好公關先囉
就算有理念但得少數人支持都冇用
參選目的係救港救自己,唔係為證明其他人唔識貨吧
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 04:35 PM   #1347
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
終於有結果...長毛終於守到
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 04:39 PM   #1348
sunnylau
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
[QUOTE=knight-philip;11385293]其實想問一下
咁如果是對"原來香港咁大鑊都仲未接受到激進本土"這情況失望的話
咁應該點做好?
我覺得大部分本土派(包括熱狗)支持者都是失望在這一點

正路應該是移民算? (然後會被某版友話精神分裂

我有想過另一個出路就是所有本土派未來4年+下屆都失蹤
唔做任何工作,唔參選
等泛民及其支持者玩埋佢,互相都冇得賴最好

我有個天真的想法
如果某天
幾個本土派可以重新整合
唔再內鬥鬼打鬼
可以每區派一個有形象又有實力的人出來參選
拿到5席
到時候就可以真正實踐理念啦!

不過看看現在的人社
看看現在的熱血
再看看那個當紅大熱的青政

我知道一切只是幻想

或許要先經毀滅
才有重生
sunnylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 04:41 PM   #1349
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
國威應該會靜靜地係廁所到哭泣;

而家富就會秒起咀角:計劃通tony
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 04:42 PM   #1350
麥魚仔
Insane Gamer
岬命

註冊日期: Apr 2006
引用:
反佢做乜
由手機版發出
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
「泛民係香港唯一反共政治勢力
反佢地做乜?」

咁樣?
由手機版發出
唔同意.................

麥魚仔 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:49 PM

手機版 | APP版