Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 6 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 26  ... 最後
攻略及心得交流區>格ゲー綜合討論區Round 8 【侍魂2019年早夏 GBFVS2019】
ecxrena 04:26 PM 03-02-16
作者: heyman774:
V左先可以28k追,有無片睇下
https://www.youtube.com/watch?v=V8Irxqd16cc

睇下對RYU個到, STUN 前個下
heyman774 04:33 PM 03-02-16
今晚試下先
鈴蘭 09:18 PM 03-02-16
唔受身既話 有D位可以踩
endand 10:00 PM 03-02-16
作者: [KIT]:
錄條片黎睇下
http://youtu.be/ndn-mn3cXXY
原來之前上傳失敗
我用ryu,呢場已經叫打得最好,求指點
newb 10:18 PM 03-02-16
How to win 格神
ヨコ男 10:36 PM 03-02-16
作者: newb:
有幾難...
呢度個個ft10都win到我
除左你渣
newb 10:41 PM 03-02-16
作者: ヨコ男:
有幾難...
除左你渣
食物鏈的最底層
Dyhalt Rushifar 10:53 PM 03-02-16
作者: newb:
打佢真人可能易贏D囉…
鈴蘭 11:01 PM 03-02-16
有幾難...
除左你渣
嬴唔到
tenkafubu 11:43 PM 03-02-16
作者: Dyhalt Rushifar:
打佢真人可能易贏D囉…
我都覺得係
小昭Teddy 11:59 PM 03-02-16
有名你叫,格神
赤兵尉SETH 12:49 AM 03-03-16
但江湖傳聞格神個稱號唔係打格game而起,而係佢真人打出黎...
小昭Teddy 01:22 AM 03-03-16
作者: 赤兵尉SETH:
但江湖傳聞格神個稱號唔係打格game而起,而係佢真人打出黎...
打出黎
ヨコ男 09:13 AM 03-03-16
講呢D
同講大制有咩分別

NEWB想搵食我估DR幫到你, 前題係佢開GAME
O藤你算Q數啦, 有幾何見你ONLINE
天下大大果然好勁, 佢都好忍得
RS200琴晚SO SORRY, 一係我打緊一係你打緊
赤兵隻mika打過兩次ft10我都輸的確係事實
小昭你幾點打架? id係乜?
newb 11:12 AM 03-03-16
我唔係想搵食,我只係想食到格神
Dyhalt Rushifar 11:25 AM 03-03-16
講呢D
同講大制有咩分別

講大掣點講起你曾經真人格鬥打遍天下無敵手

在下幫唔到,星期六出發。雖然會借部機俾FRIEND打街5…
在下開街5主要係同家兄HEA打多,呢個系列 D HIT 確認同目押真係太難,完全冇心機練…
小昭Teddy 12:03 PM 03-03-16
講呢D
同講大制有咩分別

psn ctmk2, sfv ctmk2hk
RS 200 12:53 PM 03-03-16
作者: ecxrena:
https://www.youtube.com/watch?v=V8Irxqd16cc

睇下對RYU個到, STUN 前個下
段片係beta,1月o既片,你試唔到應該就係正式版改左
ヨコ男 01:12 PM 03-03-16
http://www.hk01.com/%E5%A5%BD%E7%94%...B3%A3%E9%BB%9E

都係講大制啦

小昭今晚add, 我要食糧
dr去日本吸一吸, 分分鐘殺晒呢度d人啦
Dyhalt Rushifar 01:18 PM 03-03-16
http://www.hk01.com/%E5%A5%BD%E7%94%...B3%A3%E9%BB%9E

都係講大制啦

小昭今晚add, 我要食糧
dr去日本吸一吸, 分分鐘殺晒呢度d人啦
吸咩?仙氣呀?
真係去打街機都冇SF5,就算有在下都唔會出手自取奇肉啦,唔好話SF5,XRD都未必會…
在下呢外行老兵一早就應該退場
ヨコ男 01:23 PM 03-03-16
作者: endand:
http://youtu.be/ndn-mn3cXXY
原來之前上傳失敗
我用ryu,呢場已經叫打得最好,求指點
中東佬
214k/j214k都可以反確, 你無...
擋214kk搶3f輕拳
5mp被擋有利, 唔好搶

另外, 完全無了拳腳, ryu 5mk好好用的
Dyhalt Rushifar 01:33 PM 03-03-16
中東佬
214k/j214k都可以反確, 你無...
擋214kk搶3f輕拳
5mp被擋有利, 唔好搶

另外, 完全無了拳腳, ryu 5mk好好用
呢個在下都覺,家兄曰「又黎春麗腳!?」
bakaworu 04:45 PM 03-03-16
求教ken點用
順便得閒求SM
id: bakaworu
newb 05:12 PM 03-03-16

GG新角VS
ヨコ男 05:40 PM 03-03-16
作者: bakaworu:
求教ken點用
順便得閒求SM
id: bakaworu
1) 好短, 同人鬥長死硬
2) 無3f小技, 搶3F係用214k/昇, 風險大
3) 理論上4mp/5mk確認到的話去tc>重昇係好勁, 不過實際上係確認唔到
4) 重昇/前投/後投都打到人好遠, 即跑埋(66/4mp+mk)去的話, 對手受身的話, 係可以5lp起攻, ch的話可以2mp>214mk, 不過無咩壓力
5) combo 〆214hk/214kk就會近對手, 比較好起攻
6) 版邊前投對面受身>最速66>最速2lk>持續hit的話可以連4mphp, 算易確認
7) 反正都預對面乜都會擋, 2mp>4mp+mk>投係好野黎
8) 2mp>4hp+hk係微有利, 2mk>4hp+hk微不利
ガード時キャンセルVトリガー(4入れ)で有利な通常技
中P、強P、中K、強K、2中P、2強P、2強K(五分)、4中P、チェーンコンボ
9) 對空用中昇
10) j214k打背最低可以連4mp, 不過實際就....
11) 2hp對空記得仕入mp+mk跑過背/cc左可重昇
12) 低空j214kk好野, 中左重昇3hit的話都ok痛, j214kk>mk>mp+mk可過背
標籤:BlazBlue, GGXrd, KOF, P4U, UNI
第一 ... 6 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 26  ... 最後

返回主題版面