Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-11-13, 05:37 AM   #3701
益優格
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2011
引用:
作者: LKC 查看文章
是啊,好啊
有空會多點上來

OK,果然有睇哂
其實easy都會成日死(第一次玩)
唔算話簡單,我示範係用easy,玩Hard相信都難玩的
又確係一本道,無分路,無捷徑
解迷要素好少,基本上仲唔可以當係
主要都係為[收集/最高難度/獎盃]而吸引你玩多次
必殺招式得三招,基本上都變化唔大
不過勝在佢每版既風格都唔同,依方面加返唔少分
唔該晒師兄,無解迷對我黎講會扣小小分
不過聽完你講更決定左入KNACK,差左會唔會挑戰白金XD
益優格 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-13, 05:40 AM   #3702
益優格
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2011
引用:
作者: taikin0901 查看文章
我都覺得幾好玩,因為難度一啲都唔低,令我勁想征服佢
見EASY扣血都唔小,唔知一開始就玩HARD會點><

引用:
作者: taikin0901 查看文章
大陸已經有人白金,有超難模式,DIAMOND KNACK好似好勁
同埋操作,手感都話似戰神
最估唔到,吸收唔同物質既KNACK有唔同反效果!

此篇文章於 12-11-13 05:47 AM 被 益優格 編輯。
益優格 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-13, 07:45 AM   #3703
卡柏
God of Gamer

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
knack係我其中一隻想玩既game, d人話佢唔好玩仲好,等佢跌價,可以再平d入手
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-13, 08:15 AM   #3704
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
想問依家出面有ps4底座未?好似唔多覺眼
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-13, 08:22 AM   #3705
oldletter
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDOldLetter
PSN  IDoldlet
XBox Live GamertagOldletter
引用:
作者: 野良猫 查看文章
想問依家出面有ps4底座未?好似唔多覺眼
香港未見
官方底座既而家得歐版出左

舊 12-11-13, 10:46 AM   #3706
寫輪眼
Insane Gamer
插槍Master

註冊日期: Oct 2006
各版友好.....

在下skip左ps3同xbox 年代家用機,最近想玩返,
但係好多野唔明,希望各位可解答.....
寫輪眼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-13, 10:51 AM   #3707
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
作者: 寫輪眼 查看文章
各版友好.....

在下skip左ps3同xbox 年代家用機,最近想玩返,
但係好多野唔明,希望各位可解答.....
恭喜你再度沉淪
歡迎你回歸家用機既懷抱
有咩問題順便發問

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-13, 11:16 AM   #3708
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: 卡柏 查看文章
o岩o岩pm左,希望中啦!
中左可以即晚出機yeah!!
有無收到消息中唔中?
我都有PM 到但完全唔知佢會點 "通知" 中標者
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-13, 12:22 PM   #3709
寫輪眼
Insane Gamer
插槍Master

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: whassupbun 查看文章
恭喜你再度沉淪
歡迎你回歸家用機既懷抱
有咩問題順便發問
抱歉,真係好多野唔知,post 又去得勁快....

1.ps4係咪可以經network玩返ps d game?
手續係?

2.之前見到隻FF1-9 download 版又係咩黎?
有興趣,但原全唔知點入手

3.ps vita tv又係咩事呢?

此篇文章於 12-11-13 12:24 PM 被 寫輪眼 編輯。
寫輪眼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-13, 12:23 PM   #3710
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
http://www.gamesindustry.biz/article...generation-dfc

PS4 is the "leading system of this generation" - DFC

By James Brightman

Wed 11 Dec 2013 1:59am GMT / 8:59pm EST / 5:59pm PST
Hardware

DFC Intelligence notes that Sony's 2.1m sold is the best first two weeks of any console launch in history

The PlayStation 4 has been off to a fantastic start, selling over 2.1 million consoles across the globe. While Sony has noted that it's the best start for a PlayStation system in the history of Sony Computer Entertainment, what some people may not be aware of is that it's also the best start for any game console in history, DFC Intelligence noted today.
The research firm said that the 2.1 million units sold in the system's first two weeks on sale (first in North America and then in Europe) places it above Nintendo's Wii, which sold 1.6 million units in its first two weeks (in Japan and North America) and Sony's own PS2, which sold 1.4 million units in Japan back in March 2000.
Microsoft's Xbox One sold over 1 million units in its first two weeks, but the red-hot start for the PS4 only reinforces DFC's forecast that Sony's new console will be "the leading system of this generation." DFC agreed with SCE boss Andrew House that PS4 could outsell the PS3, but it's doubtful PS4 will approach the mighty sales of the PS2.
"The initial success of the PlayStation 4 bodes well for its future. The PlayStation 2 and Wii went on to be the best selling console systems ever. DFC Intelligence does not believe that the PlayStation 4 will surpass those systems but reiterates its forecast that the PS4 will be the number one system of this generation," the firm said.
DFC also commented that Xbox One may be slightly more supply constrained: "The Xbox One has been difficult to find although from all indications DFC believes Microsoft did not ship as many units as the PlayStation 4."

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-13, 12:25 PM   #3711
卡柏

引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
有無收到消息中唔中?
我都有PM 到但完全唔知佢會點 "通知" 中標者
我中左
舊 12-11-13, 12:37 PM   #3712
Hello MiMi
Game Master

引用:
我中左
恭喜你標到尾會
舊 12-11-13, 12:47 PM   #3713
卡柏

其實都唔知係果100個定加多10個
睇佢宣傳又好似冇話係加,可能好多人都訂左機所以抽到都唔去...

ot: 請問果頭有冇邊度泊車?攪到8:30-1:00真係冇車返上水
舊 12-11-13, 01:01 PM   #3714
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
唉, 想去沒得去, 買完機又話仲有位....

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-13, 01:29 PM   #3715
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
成日都係咁架啦

引用:
作者: HI_Ricky 查看文章

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.

此篇文章於 12-11-13 01:35 PM 被 ( ゚ω゚)? 編輯。
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-13, 01:42 PM   #3716
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
呢次真係堅嬲

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-13, 01:53 PM   #3717
Hello MiMi
Game Master

引用:
睇佢宣傳又好似冇話係加,可能好多人都訂左機所以抽到都唔去...

ot: 請問果頭有冇邊度泊車?攪到8:30-1:00真係冇車返上水
就泊times square 囉?
舊 12-11-13, 01:54 PM   #3718
nami_tamaki999
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
引用:
引用:
呢次真係堅嬲
其實我覺得佢攪得唔好, 佢一係攪咗首賣會先, 抽好哂, 之後先比去訂
佢個首賣會又咁遲先公布結果, 你叫人去唔去訂好?? 當然唔著緊佢D特別獎就無所謂喇, 著緊的就係攪到而家咁, 佢 D Marketing / Sales真係唔係好得

咁快有行貨當然值得讚, 不過推行方面仲未考慮得好詳細...
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-13, 01:59 PM   #3719
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:

邊度?灣仔有通宵小巴到上水$27一位

舊 12-11-13, 01:59 PM   #3720
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: nami_tamaki999 查看文章
其實我覺得佢攪得唔好, 佢一係攪咗首賣會先, 抽好哂, 之後先比去訂
佢個首賣會又咁遲先公布結果, 你叫人去唔去訂好?? 當然唔著緊佢D特別獎就無所謂喇, 著緊的就係攪到而家咁, 佢 D Marketing / Sales真係唔係好得

咁快有行貨當然值得讚, 不過推行方面仲未考慮得好詳細...
唔計我自己去左HMV 訂又貪心想補番2 年保

我之前想係 Sony style 訂 KZ Pack, 套 hmv set 蝕少少放出去
click 入去又話缺貨

過兩日話有少量,但又無粒制比人揀

再過兩日又話缺貨

之後有得買番,又爆個 10 quota 出黎

好喇,今日抽完唔中諗住入番sonystore 補飛, 又話缺貨喇

好彩我係HMV 訂左,如果唔係我諗我真係會比Sony 激死都未天光
仲要加上我由頭到尾都諗住買KZ Set...

此篇文章於 12-11-13 02:02 PM 被 Hello MiMi 編輯。
舊 12-11-13, 02:11 PM   #3721
卡柏

引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
邊度?灣仔有通宵小巴到上水$27一位
銅鑼灣怡東酒店,活動時間: 8:30 - 1:00....
舊 12-11-13, 02:12 PM   #3722
Hello MiMi
Game Master

引用:
銅鑼灣怡東酒店,活動時間: 8:30 - 1:00....
就泊怡東啦
走個陣行西隧走,快靚正
舊 12-11-13, 02:25 PM   #3723
nami_tamaki999
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
唔計我自己去左HMV 訂又貪心想補番2 年保

我之前想係 Sony style 訂 KZ Pack, 套 hmv set 蝕少少放出去
click 入去又話缺貨

過兩日話有少量,但又無粒制比人揀

再過兩日又話缺貨

之後有得買番,又爆個 10 quota 出黎

好喇,今日抽完唔中諗住入番sonystore 補飛, 又話缺貨喇

好彩我係HMV 訂左,如果唔係我諗我真係會比Sony 激死都未天光
仲要加上我由頭到尾都諗住買KZ Set...
我比SONY激死反而係ONLINE訂果日, 佢遲遲唔公布幾點開始, 攪到我忍唔住出去訂, 出去途中又開始咗...
佢首賣會晨早攪好哂咪唔會攪到人地兩頭唔到岸

我反而擔心緊AEON朝早唔知有冇得攞...如果14:00有得攞我可以去Game鋪買完Game先去攞機
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-13, 02:42 PM   #3724
Hello MiMi
Game Master

引用:
我比SONY激死反而係ONLINE訂果日, 佢遲遲唔公布幾點開始, 攪到我忍唔住出去訂, 出去途中又開始咗...

我反而擔心緊AEON朝早唔知有冇得攞...如果14:00有得攞我可以去Game鋪買完Game先去攞機
我呢邊都簡單
個日要番工,我放工上德福拎一拎就攪掂
不過唔gur 佢點解遲遲未覆有無得補 $298 續保
佢肯覆有或無,我都唔洗咁兩頭唔到岸

雖則話15個月後壞左大不了買過部
而我部 ps3 60gb 用到而家都健健康康

但佢生產線爆左咁多傳聞出黎,有得續就點都會續保去保障番自己

去到呢刻都無得諗,得番6 日就拎機
所以都算了
舊 12-11-13, 02:49 PM   #3725
wongkit23232223
Registered User

註冊日期: Apr 2012
3DS Friend Code3480 3388 7812
PSN  IDcatkit1990
XBox Live GamertagCatson1990
引用:

原來唔只我一個覺得有問題
首賣會同online shop分開段時間黎開,仲要d時間好亂
果晚我等首賣會夠鐘先交表,之後去見online shop未有得訂走去睇sony facebook係咪唔開online shop
先係facebook見佢話首賣會唔駛等到8號交表,事前交咗都ok
咁都算
成村人問佢8號幾時開online shop都唔應人
到8號朝早8點睇都仲未開online shop
個人已經返咗工
到6點收工都仲未見佢開,仲以為唔開
個朋友係外面訂緊問我駛唔駛訂,諗住費時要個朋友幫我出住錢唔訂住
返到屋企食完飯上去順便望下,結果已經開咗......
仲要全部quota滿哂等後補
交完form第日再去附近藍店問淨set同cam set無哂
果陣間藍店職員仲要伏我話到拎貨買多隻game多一年保只限online shop
最尾死死氣去等後補online shop買killzone set 加AC4
賣部機都搞到咁,sony真係好pk

此篇文章於 12-11-13 03:02 PM 被 wongkit23232223 編輯。
wongkit23232223 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 06:41 AM

手機版 | APP版