Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > Cosplay同人MIX討論區

主題工具 顯示模式
舊 09-10-05, 10:52 PM   #1
NTBOY
Game Master
神貓特攻隊

註冊日期: Jun 2004
旗袍+ver.2+??

旗袍

此篇文章於 09-30-05 12:19 AM 被 NTBOY 編輯。
NTBOY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-05, 12:16 PM   #2
NTBOY
Game Master
神貓特攻隊

求其上色

唔敢放大圖(太嚇人..... )

再縮細d 再縮細d <<<<(逃避)

此篇文章於 09-11-05 12:24 PM 被 NTBOY 編輯。
舊 09-11-05, 02:30 PM   #3
wongpo2005
Banned
藍潔瑛

註冊日期: Jul 2005
好有真實感
wongpo2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-05, 08:18 AM   #4
【子夜】
Game Master
亂石穿空,驚濤拍岸

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code1564 6017 4097
寫實風格,幾好呀~
上色前可執靚d線先
睇黎仲會做埋background咁播~

【子夜】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-05, 09:39 AM   #5
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
唔錯
只是覺得身材粗了點^^
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-05, 11:38 PM   #6
邪教教主
Ultimate Gamer
bunchies

註冊日期: Jan 2002
誘人ga pose

粗腿??

His might upholds the weak
His word speaks only truth
His wrath undoes the wicked
邪教教主 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-05, 07:19 PM   #7
smalltung

註冊日期: Apr 2004
比以前好呀淫貓

舊 09-27-05, 07:53 PM   #8
光櫻
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2005
好粗好大好御姐...(謎)
不過如果執返d色會更好~

光櫻 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-05, 08:04 PM   #9
NTBOY
Game Master
神貓特攻隊

引用:
作者: smalltung
比以前好呀淫貓
你...識我ga?

要整個旗袍ver.2

舊 09-27-05, 08:56 PM   #10
smalltung

引用:
作者: NTBOY
你...識我ga?

要整個旗袍ver.2
睇下我個瀝青係乜

舊 09-27-05, 09:09 PM   #11
遊戲怪
高達DX

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDhkboy2007
好有中日風味~正

在打機既過程中迷走...
在電影中尋找故事...
在小說世界中尋找那個什麼~深度既內涵...
遊戲怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-05, 09:22 PM   #12
NTBOY
Game Master
神貓特攻隊

引用:
睇下我個瀝青係乜
真...真係你?
好耐冇見
你d畫神速進步
恭喜恭喜

米爆我大鍋呀~~

此篇文章於 09-27-05 09:26 PM 被 NTBOY 編輯。
舊 09-27-05, 09:30 PM   #13
smalltung

引用:
真...真係你?
好耐冇見
你d畫神速進步
恭喜恭喜

米爆我大鍋呀~~
個A/C唔係我架

舊 09-27-05, 09:34 PM   #14
NTBOY
Game Master
神貓特攻隊

引用:
個A/C唔係我架
??
好啦, 回正題, 唔好off topic

想問下我那張畫比你地會分幾多圖層?
我想參考下

舊 09-28-05, 12:34 AM   #15
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

很久沒見過真實系了....

舊 09-30-05, 12:18 AM   #16
NTBOY
Game Master
神貓特攻隊

ver.2

舊 09-30-05, 12:31 AM   #17
ShinShiden
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDshinshiden
XBox Live Gamertagshinshiden
引用:
ver.2

幻彩色@@?! 正wo NTBOY大大
ShinShiden 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-05, 12:35 AM   #18
NTBOY
Game Master
神貓特攻隊

引用:
作者: ShinShiden
幻彩色@@?! 正wo NTBOY大大
不要叫我大大
我會唔好意思

始終d線好樣衰
唔敢放大圖

舊 09-30-05, 11:38 AM   #19
企鵝大王
Crazy Gamer
南極大陸的企鵝大王

註冊日期: Oct 2004
好過ver1,但是衫深色了後看不見線,而且衫的著色沒有了光暗位
致缺少了立體感,所以失色了少少

"始終d線好樣衰 唔敢放大圖 "
都唔係好樣衰,不過下次可以試下畫線時,那些線加些粗幼,加強線質及立體感,效果會更好

另外是否會畫背景?因為見腳位cut了,是有的話,下次如果有得睇埋重好~~期待
企鵝大王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-05, 04:42 PM   #20
NTBOY
Game Master
神貓特攻隊

引用:
作者: 企鵝大王
好過ver1,但是衫深色了後看不見線,而且衫的著色沒有了光暗位
致缺少了立體感,所以失色了少少

"始終d線好樣衰 唔敢放大圖 "
都唔係好樣衰,不過下次可以試下畫線時,那些線加些粗幼,加強線質及立體感,效果會更好

另外是否會畫背景?因為見腳位cut了,是有的話,下次如果有得睇埋重好~~期待
原稿入電腦後d線爆曬...
又冇photoshop... so

沒立體感因為最上個層藍色係亂上ge

舊 10-06-05, 01:36 AM   #21
【子夜】
Game Master
亂石穿空,驚濤拍岸

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code1564 6017 4097
引用:
ver.2