Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-21-15, 05:54 PM   #201
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

此篇文章於 03-22-15 01:31 AM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-15, 12:43 AM   #202
money
◆.西野司命.◆

此篇文章於 03-22-15 01:15 AM 被 money 編輯。
舊 03-23-15, 06:34 AM   #203
money
◆.西野司命.◆

此篇文章於 03-23-15 06:45 AM 被 money 編輯。
舊 03-24-15, 09:27 PM   #204
money
◆.西野司命.◆

此篇文章於 03-24-15 10:17 PM 被 money 編輯。
舊 03-27-15, 05:37 PM   #205
money
◆.西野司命.◆

舊 03-29-15, 11:31 AM   #206
money
◆.西野司命.◆

此篇文章於 03-30-15 07:22 AM 被 money 編輯。
舊 04-03-15, 01:30 AM   #207
money
◆.西野司命.◆

http://nanoha-vivid.tv/chara/

舊 04-03-15, 05:31 PM   #208
money
◆.西野司命.◆

【STORY】そして、初回となるMemory;01『セイクリッド・ハート』のあらすじ(STORY)ページを公開しました! TOKYO MXでの放送スタートまであと4時間です! (宣伝kota) http://t.co/A8u9CGh7UN

此篇文章於 04-16-15 12:55 PM 被 money 編輯。
舊 04-03-15, 10:03 PM   #209
money
◆.西野司命.◆

舊 04-04-15, 06:32 PM   #210
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
成8年先嚟新作,都差唔多忘記晒StrikerS D劇情啦。

淨係想吐槽:既然專登搵個新蘿莉做主角,做乜變身會「劣化」變大咗架??(雖然記得佢StrikerS好似亦係曾經變成大人mode)

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-15, 11:04 PM   #211
Tano
God of Gamer
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
人設改到認唔到

今輯全跟漫畫?

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-15, 01:39 AM   #212
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
人設變哂樣
VIVID既配音感覺唔多襯

而且前幾篇既故事只係得返小小印象

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-15, 11:23 AM   #213
アンディ
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDandy07hk
CD-ROM了好耐.... = =

キャラクターデザイン 唔係奧田泰弘果瞬間已經絕望

無印,AS,SS,劇場版~時間都有10年啦

突然要睇識郁既籐真畫~唔攬炒就奇~

\ 老鄉在日本 /
アンディ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-15, 01:48 PM   #214
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
搞乜個OP都走樣....

好多人要諗左一陣先記得係邊個

能登

舊 04-05-15, 09:12 PM   #215
jaycom
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2006
只係覺得OP/ED唔多對路,全面換人,唔係以前的感覺
故事方面又佢啦,佢都只係跟漫畫咁做,漫畫個故事都唔係好得去邊

其實動畫化force 個故事會好睇D,但賣唔到萌
咁動畫化innocent,又好似故事未足夠做動畫
=_=Nonaha 咁就完啦﹗我仲想佢再戰十年

舊 04-05-15, 09:20 PM   #216
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: jaycom 查看文章
Why not both????

舊 04-05-15, 09:43 PM   #217
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
硬係要賣萌我真心睇唔透

明明到A's時期就算入唔到機戰
當星戰睇都會睇得好投入(A's劇場版暴力美學好滿足)

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-15, 09:54 PM   #218
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: jaycom 查看文章
只係覺得OP/ED唔多對路,全面換人,唔係以前的感覺
故事方面又佢啦,佢都只係跟漫畫咁做,漫畫個故事都唔係好得去邊

=_=Nonaha 咁就完啦﹗我仲想佢再戰十年
force動畫化咪即係叫人鬧畫嗰個多幾次啫

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-15, 11:49 PM   #219
money
◆.西野司命.◆

首先
呢套係A1整
唔係セブン・アークス整番
都築同セブン・アークス只係俾人意見咁

A1廢就人所共知
仲要班STAFF都流流地
所以呢套唔洗咁認真
我唔會當佢正傳

セブン・アークス上季既DOG DAYS不知畫得幾好
而セブン・アークス就全力做MOVIE中
呢套所謂既外傳就拖延時間
因為套電影版對上已經3年

咁做埋3rd MOVIE
仲有SS MOVIE未做
仲有得再戰既

舊 04-07-15, 03:49 PM   #220
money
◆.西野司命.◆

ED銷量
12 11595 田村

舊 04-10-15, 05:22 PM   #221
money
◆.西野司命.◆

【ニュース】TVアニメ『魔法少女リリカルなのはViVid』Memory;02「アインハルト・ストラトス」より先行場面カット到着 #nanoha_vivid http://t.co/KmQlnDrRdr http://t.co/SvIL3LCzQo

【ホームページ更新】キャラクターページを更新しました! オットー、ディードの2人が追加で公開です!(宣伝kota) http://t.co/lYopqMHiAA #nanoha_vivid

【掲載情報】本日発売の『ニュータイプ』5月号には伊藤監督と藤真先生の対談のほか、ピンナップ版権も掲載されております! どうぞ書店にお急ぎくださいませ! #nanoha_vivid http://t.co/3VToyNH0TA

舊 04-11-15, 12:15 AM   #222
money
◆.西野司命.◆

舊 04-12-15, 04:01 PM   #223
money
◆.西野司命.◆

此篇文章於 04-16-15 12:44 PM 被 money 編輯。
舊 04-13-15, 10:47 PM   #224
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
而家聽到水樹把聲第一時間諗起安潔

菲特用安潔態度對薇薇歐超正.

引用:
作者: money 查看文章
http://gallery.gaforum.org/var/albums/money/CCPEqsbVEAAYFBg.jpg-large.jpg?m=1428682312
好大
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-15, 12:27 PM   #225
money
◆.西野司命.◆

此篇文章於 04-16-15 12:45 PM 被 money 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「BLAZBLUE ALTER MEMORY」#01「赤き反逆者」 money 日本動漫畫討論版 120 06-07-14 10:39 AM
[PSP] Monster Hunter Portable 3rd - Vol.6 ist 手提遊戲機討論版 1179 03-10-12 02:02 PM
日本Falcom 英雄傳說 空之軌跡 FC/SC/the 3rd系列討論 <<港版the 3rd即將發售>> Gnosis PC電腦遊戲討論版 1190 03-03-11 02:31 PM
Display card DDR2 memory同DDR3 memory有咩分別? codianno@GAF 手機資訊/電腦軟硬討論 2 12-16-07 09:57 PM

現在的時間是 07:53 PM

手機版 | APP版