Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 昨天, 04:21 PM   #26
呂鳳仙
God of Gamer
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
有透

一心以為最乞人憎嗰件—判官(?),會好爽快咁去死,但居然無事。
Halle Belle 好似打 R-Type 咁,放啲子機(狼狗)出去打一輪收返又得。
有時做細嘅好唔抵,上面衰咗唔洗死,反而下面班友受晒。
如果條判官真係咁把炮,有支精銳部隊嘅,咁唔洗請班忍者,亦至少跟手都有啲打雜,出去兇吓班唔聽話嘅大少幫會,唔洗打一大餐,先罰到人。
最後班「裝甲部隊」幾正,John Wick 專打關節位呢度好嘢,佢哋啲避彈衣好似只係頂到 9mm,自動步槍嘅 7.56mm 子彈好似頂唔到,個夾萬入面咞多自動步槍,唔派多啲出去?
成部戲若果有用手榴彈嘅話,應該好快完~
今章係講畀人趕到入絕路,究竟屈服換條命好啲吖?定係接受代價做返個自由人?
其實最尾唔多明
判官走人時發現唔見john wick條屍,返去同winston講,「你好嘢,拉埋我落水,佢(john)最好以後消失唔好出嚟,唔係你同我都好大獲」

不過我比較get唔到winston係利用john wick?定一早夾定做戲?最後john wick嬲到爆炸個樣又真係似俾winston陰咗獲⋯⋯

Winston同判官應該下集會同一陣線,但到底企john wick個邊定high table個邊、變忠定奸真係好期待

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 昨天, 04:47 PM   #27
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
判官走人時發現唔見john wick條屍,返去同winston講,「你好嘢,拉埋我落水,佢(john)最好以後消失唔好出嚟,唔係你同我都好大獲」

不過我比較get唔到winston係利用john wick?定一早夾定做戲?最後john wick嬲到爆炸個樣又真係似俾winston陰咗獲⋯⋯

Winston同判官應該下集會同一陣線,但到底企john wick個邊定high table個邊、變忠定奸真係好期待

奥丁才不會這麼容易猜到他怎樣吧

不過個人認為他是想反枱的,只是要找適當機會而己

:

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345

此篇文章於 昨天 04:52 PM 被 鐵之侍 編輯。
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 昨天, 05:01 PM   #28
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
其實最尾唔多明

Winston 同判官一定唔會同一陣線, 只係大家對等有機會比john wick 索命

至於Winston 陰左john wick 係事實, 但都好太機會係佢放風叫丐幫係樓下執走john wick

其實高桌會信條可以凌駛個人約定都好有問題

如果某位年輕的教宗(?!) 行出黎對住john wick 講 "天父的兒子~我撐你~" 噤咪會引發新宗教戰爭 a

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 昨天, 06:04 PM   #29
肉羊哩咖
Ultimate Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
斷估時間

上一章 Winston 都明陰實放 John Wick 過一鑊,條判官今集都講 Winston 當時其實有權有義務直接當場啪咗 John Wick,好似第一章個女殺手咁。天台嗰度,佢好明顯特登唔射頭,只係射去 John 件防彈西裝度,佢知件杉 9mm 子彈打唔穿,條判官好明顯唔多識嘢,再加埋之後畀判官質個表情,幾明顯有心放水。

Winston 目的係乜,真係唔知,頭兩章表面佢都好睇住 John ,而今睇個樣佢有啲似利用緊 John Wick,首先保住佢 New York Continental 個權先,而最後判官衰咗,佢再用成個紐約市同 High Table 反枱去拋窒判官,亦可能暗中放緊條好長嘅線嘅可能,點都好呢舖判官被耍,好可能要揸住佢痛腳。

舊 昨天, 06:35 PM   #30
mkmonkey
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
其實..........特撃裝甲服唔係咩特別野

也不覺得有甚麼致敬唔致敬

當然, 堆特撃隊可以無視.50 AE 大口徑手槍近射嘅衝撃力

仲可以企定定還撃就一定太誇張啦...........

今集............Winston 果然係好爸爸

扮Zero 果位係當年電影版雙截龍Jimmy Lee
SPOILER
其實去到o個一 part 重點唔係講緊乜野裝唔裝甲服,
而係終於見到一 d 可以同台較量既人出現。
唔再係比 John 斬瓜切菜咁一面倒既強勢,
新鮮感高好多,超人 vs 超人 咁樣。

第二集 John 仲衰到拉起件西裝當盾牌用,
見到都打左個凸,不過你係主角,唔贏一般雜魚套戲點樣做落去。

此篇文章於 昨天 06:37 PM 被 mkmonkey 編輯。
mkmonkey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 昨天, 08:49 PM   #31
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
高桌會單純係拳頭大就係道理。
所以高桌會的規條凌駕於你個人和其他組織的規條

仲有因為擺明想小事化大,順便將NY和平飯店,劇院同丐幫收歸旗下。
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 昨天, 11:57 PM   #32
肉羊哩咖
Ultimate Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: mkmonkey 查看文章
SPOILER
第二集 John 仲衰到拉起件西裝當盾牌用,
見到都打左個凸,不過你係主角,唔贏一般雜魚套戲點樣做落去。
唔算劇透掛?

上一章佢去羅馬訂套老西,個裁縫師父試埋套杉係頂到機鎗直接掃射。唔只 John Wick,佢對家 Cassian 一樣有套咁嘅老西,所以當 John 「殺」咗個家姐,兩個踫頭互相用手鎗對射,大家都無事咁解。

此篇文章於 今天 12:23 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] John Wick: Chapter Two ︱殺神 2 信長 電影版 58 05-15-19 02:53 PM
[西片] INSIDIOUS CHAPTER 3 (2015) david 電影版 9 07-16-15 06:34 PM
“昅“野 和 “john“野 NEAR 學術文化綜合研討區 4 05-31-12 03:30 PM
看完JOHN Q i am 17 Neo Entertainment TREND 3 03-24-04 03:52 PM
john lennon首mother 其卵 Neo Music UNIVERSE 6 01-17-04 04:51 PM

現在的時間是 02:16 AM

手機版 | APP版