Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 05-04-15, 10:46 AM   #251
gmcustom
Insane Gamer
GFF&SRW狂熱

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
去年10月,3名無綫及1名港台記者採訪「藍絲帶運動」撐警集會期間遭「藍絲」襲擊,雖然過程有片有相,但警方上周卻指因據證不足,「放生」3名疑犯。報章《am730》今日引述消息指,該案記者出席認人手續時,發現疑犯與扮演疑犯的「戲子」,全部戴上口罩及浴帽,即場透過律師向警官投訴但卻不受理,令認人變成「不可能任務」。

報道指,3名疑犯分開3組、每組加入7至8名「戲子」組成,當中只有1組認人時展露全貌;1組疑犯稱要「保護頭部特徵」要求全組戴浴帽;最後一組更以「保護面上特徵」為由,全組獲准戴口罩和浴帽。

報道引述退休高級督察指今次認人手續情況罕見,雖然過去會有疑犯因有明顯身體特徵要求遮蓋小部份,或要戲子加上相關特徵,但一般情況都不會大面積遮蓋,尤其疑犯犯案時無戴口罩,認人反而要求加上口罩,「無可能差別咁大」。

警方發言人回應指,是按照既定程序確保認人手續對證人和疑犯都公平公正。無綫新聞部總監袁志偉就稱「不清楚事件」,重申無綫已發出聲明,促請警方繼深入調查。

不如帶面具
由手機版發出
下次要罩袍

舊 05-04-15, 01:05 PM   #252
Hunter
God of Gamer

註冊日期: Jan 2002
下次著埋iron man上身, 連男定女都分唔到

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-15, 01:09 PM   #253
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
印巴女性咁啦 檔到得返對眼 身形 身高 髮型 乜都分唔到最好
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-15, 01:24 PM   #254
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: Hunter 查看文章
下次著埋iron man上身, 連男定女都分唔到
你渣傘都比人拉
你iron仲唔拿去打靶

此篇文章於 05-04-15 01:26 PM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-15, 02:48 PM   #255
chitkan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2009
咁應該係妨礙司法公正
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-15, 03:50 PM   #256
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
係隔離台睇到,慈母可能啱啱睇完唐伯虎点秋香

真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-15, 04:37 PM   #257
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: 真十人€ 查看文章
係隔離台睇到,慈母可能啱啱睇完唐伯虎点秋香

又到左膠時間

我個人覺得蒙得面就應該做大茶飯先係
做d咁既低級大龍鳳有個春用 (註: 有呀, 拍拍屁股走人, 警察極力保護, 個人推測有可能係大陸人/公安/解放軍)

呢個係有冇覺悟嘅問題,正如每次藍絲黑社會出來打人,一堆人唔帶口罩最後俾人告得入起訴一樣,怕就唔就唔好做,唔做咪唔會俾人搵到囉

以前講過,為咗保護家人或者想盡量減低自身傷害保持戰力我冇嘢講,但如果因為只係怕俾人告得入起訴先蒙面,咁只不過係表示你自己都唔肯定自己所做嘅係咪正確,恐怕呢一個「錯誤」影響自己將來
唔該記住,打人係源於收左錢,對手係一班連認人手續都要同賊合作既警察,你真係覺得光明正大唔蒙面集合遊行可以做成任何事?

抱歉我依然睇唔到藍絲黑社會出來打人同要矇面有咩關聯性 (註: 到 e+ 都睇唔到你食屎啦)
我只會睇到有鬼混入去攪破壞容易好多....而且普通市民看在眼裡都欠正當性...

此篇文章於 05-04-15 04:39 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-15, 05:02 PM   #258
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
又到左膠時間

我個人覺得蒙得面就應該做大茶飯先係
做d咁既低級大龍鳳有個春用 (註: 有呀, 拍拍屁股走人, 警察極力保護, 個人推測有可能係大陸人/公安/解放軍)

呢個係有冇覺悟嘅問題,正如每次藍絲黑社會出來打人,一堆人唔帶口罩最後俾人告得入起訴一樣,怕就唔就唔好做,唔做咪唔會俾人搵到囉

以前講過,為咗保護家人或者想盡量減低自身傷害保持戰力我冇嘢講,但如果因為只係怕俾人告得入起訴先蒙面,咁只不過係表示你自己都唔肯定自己所做嘅係咪正確,恐怕呢一個「錯誤」影響自己將來
唔該記住,打人係源於收左錢,對手係一班連認人手續都要同賊合作既警察,你真係覺得光明正大唔蒙面集合遊行可以做成任何事?

抱歉我依然睇唔到藍絲黑社會出來打人同要矇面有咩關聯性 (註: 到 e+ 都睇唔到你食屎啦)
我只會睇到有鬼混入去攪破壞容易好多....而且普通市民看在眼裡都欠正當性...
咁講法,佢地處事又好似真係合晒班「武勇」派既保護自己要求喎…

舊 05-04-15, 05:54 PM   #259
安安

http://hk.apple.nextmedia.com/realti...50504/53702511
【2800萬綁架案】警曾勸受害人勿開記招
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-15, 06:11 PM   #260
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
隻秃臨收皮都要出金句
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-15, 07:13 PM   #261
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

http://www.etnet.com.hk/mobile/tc/co...ing.php?id=552

幫手投 pls
由手機版發出
舊 05-04-15, 07:15 PM   #262
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
咁講法,佢地處事又好似真係合晒班「武勇」派既保護自己要求喎…
條友都登晒相, golden 起底無難度 ga wor
由手機版發出
舊 05-04-15, 07:22 PM   #263
vov430
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章
印巴女性咁啦 檔到得返對眼 身形 身高 髮型 乜都分唔到最好
印巴女性係唔洗包架,回教徒先要包,仲要係原教旨偏向先會包晒,好多都係象徵性包下頭髮
分清楚先抽,小心抽水抽著火水

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-15, 07:29 PM   #264
CSY
Ultimate Gamer
女神親衛隊

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
用手機投打咩驗證碼都唔得喎。

CSY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-15, 09:07 PM   #265
Terry仔

引用:
作者: 安安 查看文章
http://hk.apple.nextmedia.com/realti...50504/53702511
【2800萬綁架案】警曾勸受害人勿開記招
哩次拉人係咪有少少 “岸X”

分明就係搵一個死士去試下過唔過到關
依家拉得一個, 身上又無錢

係咪曲線叫其餘幾個唔好浮上水?
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-15, 09:15 PM   #266
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: Terry仔 查看文章
哩次拉人係咪有少少 “岸X”

分明就係搵一個死士去試下過唔過到關
依家拉得一個, 身上又無錢

係咪曲線叫其餘幾個唔好浮上水?
唔係交數,等警方唔洗俾人笑捉唔到人咩
其他可能已經安全過關

舊 05-04-15, 09:42 PM   #267
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
曾偉雄稱警民關係好:問綁匪,警民關係梗係唔好
https://thestandnews.com/politics/%E...4%94%E5%A5%BD/

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-15, 09:48 PM   #268
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 小草 查看文章
唔係交數,等警方唔洗俾人笑捉唔到人咩
其他可能已經安全過關
新官上任,犯人自動落網

拍戲嗎?

明明冇人見過綁匪,但警方又有綁匪相,綁匪大大方方過關但身上乜都冇,想話佢同案件有關可能嗎?
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-15, 10:59 PM   #269
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
係咪真犯,根本無人知:0)
志在好好睇睇送新一哥上場又好點都好啦:0)

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-15, 11:20 PM   #270
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

PSN  IDhigurash66442088

火鳳燎原
10 小時 ·

水鏡老師慨嘆:做人難,認人更難……

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-15, 11:24 PM   #271
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: CSY 查看文章
用手機投打咩驗證碼都唔得喎。
投左兩次, 手機電腦各一次
舊 05-04-15, 11:36 PM   #272
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
你係個賊既話都知呢D時侯匿得就匿,仲行去羅湖比你捉咩
一係就兩邊傾好數交個人頭出來交差
一係就大陸果邊要個替死鬼出來頂左佢

舊 05-05-15, 12:10 AM   #273
小嘉
The One

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
曾偉雄稱警民關係好:問綁匪,警民關係梗係唔好
https://thestandnews.com/politics/%E...4%94%E5%A5%BD/
市民亦應看國際調查,香港警隊的可靠度一直名列前茅,這之間的落差如何解釋,希望大家思考。

其實我真係好亂
呢個時候又叫人睇國際
選擇投票有國際法政府又唔認
到底想我點
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-15, 12:31 AM   #274
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
http://lifestyle.etnet.com.hk/column/voting.php?id=543
gogogo

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-15, 12:45 AM   #275
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

義工無工開
由手機版發出

標籤