Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 11-09-18, 12:25 PM   #551
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
超賽上半場打到屎咁,居然追番...

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 11-09-18, 12:37 PM   #552
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
火箭居然輸比冇WB既雷霆....

舊 11-09-18, 12:51 PM   #553
Penny仔
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
太陽究竟可以有幾垃圾.......
由手機版發出
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-18, 01:45 PM   #554
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: Sar8 查看文章
火箭居然輸比冇WB既雷霆....
出奇得過湧主場比鹿大炒? 籃底中出放題

舊 11-09-18, 02:11 PM   #555
搖搖
永遠的毛毛王子↓

恐怖第三節....不過係公鹿

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 11-09-18, 02:26 PM   #556
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
今日勇無左GREEN, 完全比人禁住打, 追夢綠對勇士個體系真係好重要, 特別係D補位防守真係未有其他人可以頂到

今場齋睇數據我估隻鹿應該係緊迫守外線引勇士入去打, 勇士似乎下次都要諗下計點應對

另, 太陽咁都可以輸番....

引用:
作者: Penny仔 查看文章
每一個時代都有唔同風格, 籃球不斷咁進步緊

有D老球迷(?)成日話而家D波唔好睇, 好多3分呀, 下下破120分點點點....
其實咁既心態錯失左好多值得欣賞部份
係, 下下懷古貶今無咩意思, 始終當代籃球效率就係王道, 好唔好睇都係見仁見智

不過純粹覺得今季有幾場D吹罰真係幾難接受
我覺得要有好既防守先有好睇既進攻, 唔想搞到連常規賽都好似打all star咁

引用:
簡單但有效率,將Harden優點最大化(雖然最後就係衰係果種執著)
火箭攻守都針對勇士去打, 呢D體系對拆幾好睇

NBA而家的確冇一隊學到勇士
係呢個so call 由勇士開創既大3分年代...
其實最唔執著3分既反而係勇士, 勇士追求既係空檔而唔係3分
Curry 同KT 做餌比其他球員cut in係家常便飯
佢地後備重用既係AI, Livingston呢類球員, Nick Young就係唔識Cut in 所以冇得留低....
非常同意
佢地射程長自然空位多, 再加上佢地無球走動真係好勤力
睇佢地既Ball movement同攻守快速轉換真係賞心樂事
其實一路spur都做緊, 但始終finishing個下個別球員質素都係有差距結果就大不同

nick young呢種無咩防守同走位, 只係射3分既球員, 勇士多一個唔多...

此篇文章於 11-09-18 02:28 PM 被 6eo 編輯。
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-18, 03:40 PM   #557
Sar8
The One

引用:
太陽究竟可以有幾垃圾.......
由手機版發出
啊狀元真係唔得?

舊 11-09-18, 03:58 PM   #558
Penny仔

引用:
啊狀元真係唔得?
我覺得OK,

但係個陣太大問題
首先球隊冇PG,
然後2-3號位又囤積大量位置重疊球員, 你搞唔清佢究竟係想搞育成定點
加上隊波防守唔得, 狀元同Booker 都唔擅守情況下, 佢地換多隻防守更加唔得既Anderson
事實證明根本用唔到

其實我覺得Ayton 同Booker 之外的年輕球員可以換走晒佢
一來養唔晒無謂再keep啦
全力搵隻PG, 然後搵返堆role player返黎好過
舊 11-09-18, 04:12 PM   #559
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
啊狀元真係唔得?
個人覺得OK +1
但比起 Luka 同 Trae Young 就無咁亮眼 (雖然Young都好唔穩定...)
不過始終位置唔同同埋又有D隊既問題
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-18, 04:19 PM   #560
搖搖
永遠的毛毛王子↓

NBA 討論區 VOL. 43

太陽之前打三衛就積一堆PG
玩到而家又無PG用
班高層真係要拖去打靶

舊 11-09-18, 05:46 PM   #561
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
如果 suns 可以 trade JLin 就好 loh

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-18, 11:40 AM   #562
搖搖
永遠的毛毛王子↓

KD 句weak a** n****咁有效?
連魔術都贏唔到

舊 11-10-18, 12:41 PM   #563
Sar8
The One

巫師都係時侯reset

舊 11-11-18, 07:27 AM   #564
搖搖
永遠的毛毛王子↓

JB去76人......

Sources: Philadelphia's Jerryd Bayless has also been traded to Minnesota as part of Jimmy Butler deal.
Covington/Saric/Bayless/2022 2nd for Butler and Patton.
https://t.co/qSvFzjG5BU

此篇文章於 11-11-18 03:24 PM 被 搖搖 編輯。
搖搖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-18, 09:30 AM   #565
Penny仔

好交易黎, 就算butler唔夾都好
下季76ers 都可以開一張Max比其他FA
Saric 係76ers冇咩前景, 而Covington 有可能簽得太長, 而家甩左都OK

況且Embiid唔同Towns, Butler 有咩麻煩....
Embiid會頂我住, 同埋76ers 太明顯係Embiid 同Simmons 球隊, butler冇得玩野

此篇文章於 11-11-18 09:33 AM 被 Penny仔 編輯。
舊 11-11-18, 02:43 PM   #566
Sar8
The One

embiid反而唔擔心,係西門

舊 11-12-18, 08:10 AM   #567
搖搖
永遠的毛毛王子↓

傳火箭想放棄melo,不過Morey否認左

而家火箭個問題都唔太關佢事啦...

舊 11-12-18, 08:10 AM   #568
搖搖
永遠的毛毛王子↓

引用:
embiid反而唔擔心,係西門

會唔會比JB__到肯練3分

舊 11-12-18, 09:35 AM   #569
Penny仔

引用:
作者: 搖搖 查看文章
傳火箭想放棄melo,不過Morey否認左

而家火箭個問題都唔太關佢事啦...

自己傻去火箭,你估MDA真係咁大量....
火箭問題係佢3大得分點狀態唔好,未致於同melo好有關係
當cp同harden fit返,到時多支炮就有用既

不過講真
melo呢類得分手,要配置其他球員配合先發揮到
咁q麻煩唔想用都合理既....

Role player係你配合人地,冇理由掉返轉
由手機版發出
舊 11-12-18, 12:22 PM   #570
Penny仔

自從比阿榮扔走左粒波後,denver已經連輸3場......
由手機版發出
舊 11-12-18, 01:17 PM   #571
搖搖
永遠的毛毛王子↓

引用:
自己傻去火箭,你估MDA真係咁大量....
火箭問題係佢3大得分點狀態唔好,未致於同melo好有關係
當cp同harden fit返,到時多支炮就有用既

不過講真
melo呢類得分手,要配置其他球員配合先發揮到
咁q麻煩唔想用都合理既....

Role player係你配合人地,冇理由掉返轉
由手機版發出
真係唔講唔覺, 一講就覺得MDA報仇
衰就衰在今日火箭又復活, 嬴多一兩場尼隻獲都係melo食架喇

佢係火箭表現又未算好差
正選定後備都有交過貨, 以一個老將黎講可以接受
不過尼個時候裁諗唔到邊隊會要佢

引用:
自從比阿榮扔走左粒波後,denver已經連輸3場......
由手機版發出
敗完人品開始還

舊 11-12-18, 01:22 PM   #572
Penny仔

聽聞同防守助教都唔啱
所以季初退休....而家返黎就到melo 走
由手機版發出
舊 11-12-18, 01:42 PM   #573
Penny仔

已證實拳王係太陽渣流灘

不過冇心機打都係人之常情.....
由手機版發出
舊 11-12-18, 07:07 PM   #574
Sar8
The One

引用:
作者: 搖搖 查看文章
會唔會比JB__到肯練3分

西門唔只冇射術既問題
問題係一打D同lv (or比佢高lv)咁佢就會開始縮,甚至隱形
Embiid基本上就相反,所以呢方面夾jb冇問題

舊 11-12-18, 09:23 PM   #575
Sar8
The One

而家Robin Lopez居然咁叻射三分

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 42 - 2017 NBA WORLD CHAMPION - GOLDEN STATE WARRIORS 阿聰 體育版 996 05-14-18 07:18 AM
NBA 討論區 VOL. 40 - CLOSED 阿聰 體育版 1001 11-05-16 12:48 PM
NBA 討論區 VOL. 39 - CLOSED 阿聰 體育版 1002 05-11-16 10:31 AM
NBA 討論區 VOL. 35 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 02-08-14 01:09 AM
NBA 討論區 VOL. 31 - CLOSED 阿聰 體育版 1020 02-16-12 10:15 PM

現在的時間是 02:33 AM

手機版 | APP版