Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 04-06-09, 10:04 PM   #1
getter173
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2006
"新"玩具

日本一遊, 最開心滿足既收獲

舊 04-08-09, 10:36 AM   #2
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
ching買左5仔???
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-09, 09:03 PM   #3
getter173
Crazy Gamer

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
ching買左5仔???

名乎其實既5仔

舊 04-08-09, 09:11 PM   #4
Rabbidas
Administrator
頹圈頹鏡

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code0000 0000 0000
PSN  IDRabbidas
XBox Live GamertagYui GAF
用鹽片機記得買筒正片玩

Rabbidas 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-09, 11:03 PM   #5
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
記得當年還是用 C 記,
試過用 1 仔同 5 仔,分別雙重曝光,
分別用一筒正片再次曝光,
發現 1 仔係唔可以對準上次曝光的格數,
反而 5 仔就 Fit 到無倫。

大大想影黑白嗎?

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-09, 11:15 PM   #6
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
[ot]去日本唔講..有野想買ar... [/ot]

5仔幾羊?

舊 04-09-09, 09:00 AM   #7
getter173
Crazy Gamer

引用:
作者: Rabbidas 查看文章
用鹽片機記得買筒正片玩
其實我唔多識菲林野
正片負片係乜都唔多識分
係旺角見到d photo style名既菲林, 但一餅餅點上都唔識
有排學

引用:
作者: 八仙果 查看文章
記得當年還是用 C 記,
試過用 1 仔同 5 仔,分別雙重曝光,
分別用一筒正片再次曝光,
發現 1 仔係唔可以對準上次曝光的格數,
反而 5 仔就 Fit 到無倫。

大大想影黑白嗎?
唔係想玩黑白架
點解想玩film有幾個原因
1. 用數碼機唔識珍惜張相, 唔靚就再影過, 攪到呢期技術冇乜進展...
2. 我部入門機冇得玩重曝
3. 用得番我d鏡
4. 部機真係平+新淨得好緊要...當擺設都抵

引用:
作者: com1010hkjp 查看文章
[ot]去日本唔講..有野想買ar... [/ot]

5仔幾羊?
[ot] 冇人問做乜講 \ / [/ot]

連直倒....唔洗五舊...
暫時除左個鏡頭contact位有時會傻左,
set唔到光圈外, 完全冇問題

論壇跳轉