Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 10-30-07, 12:45 AM   #76
antony chan
God of Gamer
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
F50等緊你啊...司聞~

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-07, 07:41 AM   #77
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
引用:
作者: Strider 查看文章
估唔到我都會有o係度出post既一日...

雙親外遊時以長途電話致電回家, 說:[相機不小心跌壞了! 應該沒所謂吧!]

我只好強忍半滴淚水...說:[我親愛的爸媽, 這當然沒有問題! 請放開心情, 繼續餘下的旅程!]

今天, 雙親回到家, 把殘骸交到我手中...實在忍不住了...
[啊, 我出雙入對, 又沒有保養的好兄弟啊!]
F30 ?
我都試過類似情況....
最後俾我一「o拍」, 「o拍」番正個位又用得番 (不過係前面果節\

一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-07, 08:09 AM   #78
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
你都有今日 (逃~)

看了新歡沒有,凡事向好的方向發展

舊 10-30-07, 11:27 AM   #79
Strider
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
樓上諸位實在有夠狠的

而家先會問拎去報左價先, 然後再搵保險公司睇下有冇得CLAIM...

如果講新機的話...一係FUJIFILM F50fd, 一係CANON 860IS喇

舊 10-30-07, 09:38 PM   #80
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
哇!!變成Lens Baby了~
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-07, 10:46 PM   #81
真.朱皮
Game Master
DiGi 記者

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagFelix cpe
引用:

雙親外遊時以長途電話致電回家, 說:[相機不小心跌壞了! 應該沒所謂吧!]

我只好強忍半滴淚水...說:[我親愛的爸媽, 這當然沒有問題! 請放開心情, 繼續餘下的旅程!]

今天, 雙親回到家, 把殘骸交到我手中...實在忍不住了...
[啊, 我出雙入對, 又沒有保養的好兄弟啊!]
試下大力part落去
因為果次我家姐部機又係咁死
佢先達有friend
所以羅左出去比佢試下整
見佢都係大力part落去就整好

舊 10-30-07, 10:51 PM   #82
Strider
初段

XBox Live GamertagStriderAdrian
多謝真朱皮兄既指引!
但係我已經拎左部機去富士維修部等報價(雖然未有耐...)
之後會搞埋個旅保先, 睇下拎得返幾多先決定整定係拎返d賠償加錢買部新~

不過你個方法實在有夠狠...

舊 11-03-07, 10:24 AM   #83
sqling

註冊日期: Sep 2005
咁樣搞...其實仲影唔影到?
買過部啦...買完話我知邊d好 > 因為我都決定買過部...
sqling 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-07, 11:41 AM   #84
Strider
初段

引用:
作者: sqling 查看文章
咁樣搞...其實仲影唔影到?
買過部啦...買完話我知邊d好 > 因為我都決定買過部...
影唔到喇, 因為對唔到焦

你想買咩機, 幾多budget?
呢度大把人俾到意見你, 唔駛等我買過部都得

舊 11-04-07, 08:27 PM   #85
sqling

註冊日期: Sep 2005
引用:
影唔到喇, 因為對唔到焦

你想買咩機, 幾多budget?
呢度大把人俾到意見你, 唔駛等我買過部都得
之前果部係A520
諗緊想搵返部咁上下 o既...A720IS

不幸地, 打上兩部相機都係跌爛
sqling 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-07, 11:50 PM   #86
riceball
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2004
今日又上左去見CS姐姐

此篇文章於 12-08-07 12:44 AM 被 riceball 編輯。
riceball 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-07, 09:09 PM   #87
ruri0926
Insane Gamer
攝影菜鳥

註冊日期: Mar 2007
引用:
-skip-
借斯文哥哥上面句野....我都冇諗過=.=

死因响發問區都講過了啊...呢度唔再講多次啦...唔知既朋友睇呢度啦--->http://www.gaforum.org/showthread.php?t=150969&page=30

軍票乙張...

同頭先張相一樣...用頽手機影既...都仲叫做睇得到張單上寫咩掛

Ruri

舊 12-12-07, 11:48 PM   #88
Strider
初段

跟進一下先...

部F30可以整, $1,150 TOTAL
要等個幾兩個月, 聖誕冇得用喇, 要拎住大機出出入入...

不過好彩旅遊保險搞得到...唉

所以要擱置買新機既計劃...

舊 12-13-07, 11:13 AM   #89
ruri0926
攝影菜鳥

引用:
作者: ruri0926 查看文章
借斯文哥哥上面句野....我都冇諗過=.=

死因响發問區都講過了啊...呢度唔再講多次啦...唔知既朋友睇呢度啦--->http://www.gaforum.org/showthread.php?t=150969&page=30

軍票乙張...
同頭先張相一樣...用頽手機影既...都仲叫做睇得到張單上寫咩掛

Ruri
報告︰

剛才驚能錦囊大夫致電給我,除了跟我簡單敍述正在留院中三十弟的病情,說到…

錦囊大夫 –

"初部看過你的三十弟,並未發現你所描述的病徵,所以我們暫時也無能為力,因為未知道病因,所以現階段不會換任何零件。當然我們會繼續幫你做測試,但如果測試後還是沒有問題的話,我們會通知你接你的三十弟出院;如果再次病發的話﹐請再次携同三十弟入院﹐我們會盡快跟進。"

我 –

"…………"

Ruri

舊 12-13-07, 11:16 AM   #90
ruri0926
攝影菜鳥

唔….上面的意思你部機(暫時)冇事,但如果真係有事,
都當佢冇事先、到真係再出事先再攞黎整啦!….咁解

Ruri

舊 12-16-07, 10:31 PM   #91
ruri0926
攝影菜鳥

稀有病假紙 - Image Recovery Record

早幾日已經拿拿林攞左去CS...但未有機攞...所以放左張卡俾CS姐姐,睇下有冇得救 = =||
CS姐姐話要睇下有冇得救同救到幾多先,再報價俾我....如果係天價...我都無能為力...

題外話︰
今次三十弟好快咁出左院...仲順手醫好左個唔太靈光快門掣同清潔左觀景器d塵...

Ruri

舊 12-16-07, 11:07 PM   #92
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
話時話我部350D都有D怪病~

有時影完Review 2秒....OK~
之後再睇....唔見o左~

有時影完Review 2秒....頹即斬!!
之後再睇....又響度喎~

都唔知部機有事定張卡有事~
a
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-07, 12:13 AM   #93
東海林
Senior Gamer
釘宮病病患者

註冊日期: Jul 2002
各位師兄可唔可以睇o下個鏡頭有冇得救
第三張可能會清楚d

此篇文章於 12-17-07 12:15 AM 被 東海林 編輯。 原因: 補充
東海林 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-07, 01:30 AM   #94
Strider
初段

認真...睇唔出係咩問題, 可唔可以闡述下, thx!

舊 12-17-07, 08:28 AM   #95
東海林
釘宮病病患者

引用:
認真...睇唔出係咩問題, 可唔可以闡述下, thx!
sorry~~好似影得好唔清楚~~
個問題係較光圈果個位移左~~好似你部相機咁

舊 12-17-07, 09:12 AM   #96
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 東海林 查看文章
sorry~~好似影得好唔清楚~~
個問題係較光圈果個位移左~~好似你部相機咁
通常攪成咁都係攞返去俾龍仔啦...

Rice

舊 12-17-07, 09:14 AM   #97
東海林
釘宮病病患者

引用:
作者: riceking 查看文章
通常攪成咁都係攞返去俾龍仔啦...

Rice
即係打番比間公司問o下可唔可以整??
不過師兄可唔可以估o下要整幾多錢

舊 12-17-07, 09:45 AM   #98
Strider
初段

引用:
即係打番比間公司問o下可唔可以整??
不過師兄可唔可以估o下要整幾多錢
仲有冇保養?
有冇試下搖下支鏡, 裡面d parts有冇移動既只跡象??
不過實在答你唔到約幾錢...

舊 12-17-07, 10:45 AM   #99
東海林
釘宮病病患者

引用:
仲有冇保養?
有冇試下搖下支鏡, 裡面d parts有冇移動既只跡象??
不過實在答你唔到約幾錢...
保養期已經過左啦~~
搖過枝鏡又一d聲都冇
只不過個圈移左位置

舊 12-17-07, 11:32 AM   #100
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
引用:
保養期已經過左啦~~
搖過枝鏡又一d聲都冇
只不過個圈移左位置
如果操作上沒有問題就多一事不如少一事啦~

Rice

主題工具
顯示模式

論壇跳轉