Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17  ... 最後
手機資訊/電腦軟硬討論>Android 系統/手提/平板 討論區 (十六)
DevilElvis 02:17 PM 10-11-16
泡菜驕傲 變 恥辱
Hunter 07:34 PM 10-11-16
***美國果邊會唔會俾人告到破產?
X&Y 02:02 AM 10-12-16
作者: 鳳熾魂:
係放大左先油畫定MON睇已經係?
主鏡電腦睇100%原大見到細節位抹得幾勁.

副wide就就咁4k mon睇已見油畫.

***香港今早真係威, 又一次香港唔係地球一部份
david 12:10 PM 10-12-16

仲有人夠膽買?
david 12:11 PM 10-12-16
作者: Hunter:
***美國果邊會唔會俾人告到破產?
應該會玩團告
Kinny Riddle 01:00 PM 10-12-16
http://pocketnow.com/2016/10/10/goog...-budget-rumors

眼見泡菜「碌Seven」越爆越Seven,Google決定趁佢病攞佢命,呢幾日不斷落重廣告大肆宣傳Pixel。
david 05:56 AM 10-17-16
作者: Kinny Riddle:
http://pocketnow.com/2016/10/10/goog...-budget-rumors

眼見泡菜「碌Seven」越爆越Seven,Google決定趁佢病攞佢命,呢幾日不斷落重廣告大肆宣傳Pixel。
我呢邊鬼頭電視黃金時段落足廣告,果然係商家佬本色,一沉百踩...
ZlWS 07:45 PM 10-17-16
作者: X&Y:
但6系GPU drive 2k mon又會好似v10 s808咁唔夠力.

同埋我覺得V系倒水係因為個2K IPS同埋粒DAC

V20 已經無V10咁倒得咁恐怖, 但續航力都唔可以叫好, 只係勉強可以接受既程度

而且感覺上聽歌個part 出力細左唔少.
S820幫唔少續航力,
G5/V10都多得S808而燒板,G5用左S820都好左少

等V20正常價入行先
Kinny Riddle 05:41 PM 10-19-16
Google親生仔Pixel目前大受好評,基本上就係一個「裝有Android嘅iPhone」,但呢句係用嚟贊美而唔係用嚟抵毀Google。

https://www.wired.com/2016/10/review...social_twitter
http://www.androidpolice.com/2016/10...one-by-google/
https://www.cnet.com/products/google...-phone-review/
http://www.theverge.com/2016/10/18/1...eview-pixel-xl

不嬲都用開Android。自己部Sony Xperia開始有啲sot sot地諗住換部泡菜試下。不過見泡菜嘅「碌Seven」咁折墮係咁爆就卻步諗吓應唔應該轉去iPhone,而家總算有部可以媲美iPhone嘅Android手機選擇。

可以期望12月-1月香港有得出嗎?
X&Y 07:38 AM 10-23-16
作者: ZlWS:
S820幫唔少續航力,
G5/V10都多得S808而燒板,G5用左S820都好左少

等V20正常價入行先
我想講呢, 真係好左少少架乍, 唔好期望好好多.
可能就只係因為電池大左200mAH既效果
G5唔可以叫好左, 只係好過V10, 但插埋BNO一樣都係極差續航力
westpat 01:19 PM 10-23-16
冇人講android pay?

好多店冇寫AP但有paywave都得
不過估唔到稻香有paywave,台paywave機detect到,電話都出tick icon,係去到最後authorize,decline左,個收銀講佢地未update自己個系統
759,惠康,ikea全部冇特別寫明accept AP都ok
Squall-Lucifer 01:22 PM 10-23-16
因為最近才開始用Tap&Go的關係,Android Pay反而必要性不高......
Busconcamp 09:13 AM 10-27-16
作者: Squall-Lucifer:
因為最近才開始用Tap&Go的關係,Android Pay反而必要性不高......
DBS...$50
BEA...$180
開初回贈吸引偶呢段時期用AP...
大破人間 12:26 PM 10-27-16
無NFC無人權

其實NFC塊晶片成本是否好貴?

別說一二千低階機, 就三千既中階機好似都唔算多有NFC既機
Busconcamp 12:33 PM 10-27-16
作者: 大破人間:
無NFC無人權

別說一二千低階機<--
有~
http://www.eprice.com.hk/mobile/talk/4551/206687/
ZlWS 06:45 PM 10-27-16
作者: westpat:
冇人講android pay?

好多店冇寫AP但有paywave都得
不過估唔到稻香有paywave,台paywave機detect到,電話都出tick icon,係去到最後authorize,decline左,個收銀講佢地未update自己個系統
759,惠康,ikea全部冇特別寫明accept AP都ok
ok貼晒,大APPLELOGO少少
Squall-Lucifer 06:57 PM 10-27-16
沒NFC不要說Android Pay,你連Check八達通都唔得啦,家陣沒NFC的電話你真的不用想,不要買
Busconcamp 02:03 PM 10-28-16
作者: Squall-Lucifer:
沒NFC不要說Android Pay,你連Check八達通都唔得啦,家陣沒NFC的電話你真的不用想,不要買
平日極少check八達通
check八達通=唔多重要
部G Pro 2就放左係屋企用

但自從見用AP有回贈之後
偶家陣出街帶2部機(Huawei X2 + G Pro 2)了
nfc變左好重要
Tano 09:37 PM 10-28-16
作者: 大破人間:
無NFC無人權

OTG咪一樣

港行過$2K都唔一定會有
Squall-Lucifer 09:38 PM 10-28-16
作者: Busconcamp:
平日極少check八達通
check八達通=唔多重要
部G Pro 2就放左係屋企用

但自從見用AP有回贈之後
偶家陣出街帶2部機(Huawei X2 + G Pro 2)了
nfc變左好重要
八達通SIM卡都是一定要用有NPC的電話才能使用的
X&Y 11:44 PM 10-28-16
從來無開啟過nfc路過
android自己玩custom rom, 過唔到safetynet API, 無得玩android pay
要我係custom rom同android pay二揀一會揀custom rom
ZlWS 08:39 PM 11-07-16
用左某人免貴plan,簽2yrs(本身98$無限限速4G,承諾唔加價), 400*12出V20

電量出奇地好

LG 個Qslide (popup window mode) 少左好多apps support...包括del 左bulti-in Internet app=,=
W!LL 07:55 PM 11-08-16
粒dac將唔小mp3檔升上神枱
我用近日推出嘅二汶HQCD轉mp3聽都好很正
電量ok, 聽歌都無熱, 係share wifi會暖暖地, 唔敢用黎玩pokemon go
Attached: 20161106_034110-1.jpg (65.0 KB) 
X&Y 03:05 PM 11-09-16
睇過實機後, 忍唔住入左mix

彌補返當年無入到Crystal X既遺憾
Squall-Lucifer 03:05 PM 11-09-16
作者: X&Y:
睇過實機後, 忍唔住入左mix

彌補返當年無入到Crystal X既遺憾
因為MIUI而永不考慮
第一 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17  ... 最後

返回主題版面