Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 27 31 32 33 34 35 36 37
潮流版>牛仔褲 專區 VOL 1! <此post已Closed, 請把問題移到 VOL 2>
DQGUNDAM 03:46 PM 04-15-07
請問各位,i want buy牛仔褲,but many thing don't know,please 教教我

洗水是什麼?
洗水紋是什麼?
直腳同修腳have what不同?
unwash是什麼?
水鑽是什麼?

thank you
shakesphere 08:37 PM 04-15-07
版主想問下55501-0083 JEANHOUSE重有冇貨?唔該!
HuGo_達之礦工 09:54 PM 04-15-07
作者: shakesphere:
版主想問下55501-0083 JEANHOUSE重有冇貨?唔該!
sorry haha can't answer you because i don't know too
HuGo_達之礦工 09:59 PM 04-15-07
作者: DQGUNDAM:
請問各位,i want buy牛仔褲,but many thing don't know,please 教教我

洗水是什麼?
洗水紋是什麼?
直腳同修腳have what不同?
unwash是什麼?
水鑽是什麼?

thank you
洗水即牛仔褲有一條條白色既洗水紋!!
unwash 即成條深藍色既牛仔褲!
直腳同修腳分別~
直腳係由褲筒至褲腳成平衡咁修落去!
修腳係褲腳特別修窄!!

水鑽即石 only...無咩關係!
DQGUNDAM 11:22 PM 04-15-07
請問washed同unwash have what不同?
洗水le d係ng係貴既褲先有,or平既褲同樣有?
我見你地講點洗牛仔褲,浸水/乾洗咁,係ng係貴既褲先要,平既褲不需要?
縮水通常係縮褲腳?

sorry,many question

thank you
HuGo_達之礦工 07:07 PM 04-16-07
first, 洗水= washed
即牛仔褲有一條條白色既洗水紋!!你見有d深淺既就係washed jean!
unwash 即成條深藍色既牛仔褲!

平, 貴牛 lee d真係好難解釋...因為牛仔褲會因不斷洗而甩色的!
所以washed jean d 人為了保住件褲d 色好d!
會浸水當洗咗!

縮水通常係縮褲腳? this question 一縮水 sure 成條縮ar la!
DQGUNDAM 06:32 PM 04-17-07
咁請問unwash 穿著以後會ng會有洗水紋,or never haven't?
washed d洗水紋穿著以後會ng會有變化?

thank you
HuGo_達之礦工 03:47 PM 04-18-07
作者: DQGUNDAM:
咁請問unwash 穿著以後會ng會有洗水紋,or never haven't?
washed d洗水紋穿著以後會ng會有變化?

thank you
unwash你穿多d...洗多d....就會慢慢穿出自然既洗水紋

而washed 則你洗下佢...佢洗水紋會愈來愈淺色的
PlayStation 02:39 AM 04-21-07

請問呢條lee係邊樹有得賣?
yahoo度賣既又係唔係真?
我見佢地係咁訂番黎...
thankyou
HuGo_達之礦工 10:50 AM 04-21-07
yahoo many fake item ar, u must very carefully!
圖上的jean我也不清楚,sorry
iamjason1989 01:05 AM 04-22-07
大家知唔知有咩網可以買日牛?
美牛我打算係http://www.revolveclothing.com買,D款幾多同個價抵過連卡佛。
有冇人試過?
HuGo_達之礦工 11:42 AM 04-22-07
買日牛 , hk u can go take-5
kingpeggy1014 02:37 AM 04-26-07
有幾個問題想問下大家

1,JOE MCCOY有無LABEL的(就好像其它牌子果D洗水麥)????????/

2,如果銅釘變左色點辦?????(有D變左黑色,有D變左綠色)

3,JOE MCCOY 901A 好定 905 好(吾計褲型!)

4,香港仲有邊度有的賣全新的JOE MCCOY??????

5,香港邊度有全新的555廠的LEVIS

麻煩晒大家!!!!!!!!!!!!!!!!!!
henryhhh 03:18 AM 05-14-07
小弟想買一條深藍 窄筒 unwash 嘅牛件褲~

因為之前未買過牛件褲 所以希望大家比d意見~ 買乜睇牌子好~? 大概去where買果隻牌子會 平d + 同多d choice

P.S budget around$1200-1400, 腰圍26
HuGo_達之礦工 10:41 AM 05-14-07
作者: henryhhh:
小弟想買一條深藍 窄筒 unwash 嘅牛件褲~

因為之前未買過牛件褲 所以希望大家比d意見~ 買乜睇牌子好~? 大概去where買果隻牌子會 平d + 同多d choice

P.S budget around$1200-1400, 腰圍26
W26 @@ 女仔?
henryhhh 11:56 AM 05-14-07
作者: HuGo_達之礦工:
W26 @@ 女仔?
最慘就係男仔 ~ 你話點算好~~
仲有冇牌子推介for me~~ 不過聽你口吻.. 好似冇乜牌子w26咁~
點算好~~
HuGo_達之礦工 12:16 PM 05-14-07
for boy, smallest size normally in W28
你要試下 W28 or 30 可否穿先了
henryhhh 05:31 PM 05-14-07
作者: HuGo_達之礦工:
for boy, smallest size normally in W28
你要試下 W28 or 30 可否穿先了
我諗w28都ok ge~~
hugo兄有冇邊d brand可以推介下咁~~ 幫下我~ 求下你~

P.S. 深藍 窄筒 unwash(其實washed都ok~)
HuGo_達之礦工 07:11 PM 05-14-07
你可以去看一下 Levis 505 Cutting~
如果唔鍾意可再試下Chevignon 都有~
另外Local brand Double Brother 都 ok!你可以看一下

如果Budget可以去到$1500-2000...那就可去Take-5 看下d日牛
111 06:20 PM 05-15-07
levis 501 有沒有分wash or unwash??
HuGo_達之礦工 11:11 AM 05-16-07
有的! 而且種類極多
shakesphere 07:05 PM 05-22-07
我想問下樓主點樣洗條LVC?手洗清水,再用清水過,THEN陰乾,得唔得?
定係用其他方法衛生D?
HuGo_達之礦工 07:24 PM 05-22-07
作者: shakesphere:
我想問下樓主點樣洗條LVC?手洗清水,再用清水過,THEN陰乾,得唔得?
定係用其他方法衛生D?
請用滴露大法....
then 曬乾番就搞掂
shakesphere 02:25 AM 05-23-07
樓主,想買條LVC,最好係66 OR 55 CUTTING,WASHED,有咩好介紹咁?
聽講今年LVC出左條33唔知咩型號,聽講幾正,請問出左味?麻煩哂!
SamTse 11:18 PM 06-16-08
-DEL-
第一 ... 27 31 32 33 34 35 36 37

返回主題版面