Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 05-16-18, 10:58 PM   #126
phil077
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2002
關於吐嘈

Deadpool對新老細一點也不手軟,迪士尼、STAR WAR、MCU⋯⋯都有位比他吐嘈
Cable隻時間錶有無機會他這樣入MCU同Spiderman共演

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-18, 02:24 AM   #127
ALEX CHOW
God of Gamer
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
開場死待+狼人+小風波,絶配!

X-Force 第一戰都未打就死淨行運超人,以為Peter唔使死,點知都....真係估你唔到!

隱形人原來係畢彼特客串

究竟最後死待只救Peter一個?有沒有救其餘隊員呢?

Cable被弱化了。連佬豆的雷射眼能力都沒有!
連死待都話佢唔夠高,唔跟漫畫設定

雪緒出場時間太少了!

主角有幾憎綠燈俠呢?
雪緒幾靚女

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-18, 06:56 AM   #128
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
10:30 場,淨係想知字幕後有冇彩蛋

舊 05-17-18, 07:46 AM   #129
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
冇.不過有神曲...

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-18, 10:54 AM   #130
芝麻糊
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2006
但字幕前有彩蛋?
字幕後就無?

舊 05-17-18, 12:41 PM   #131
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
冇透短評
ryan reynolds到底有幾憎自己黑歷史

最亮眼一定係黑妹,成套戲完左最鐘意呢個角色
josh brolin打戲好正,感覺上仲多過dp
某大茄出場果兩秒全場得我識笑

此篇文章於 05-17-18 01:36 PM 被 STRIFE 編輯。
STRIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-18, 07:35 PM   #132
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
成套野都神抽 b
不過真係有唔少靚抽位得幾個人識笑

黑妹真係幾正, 而且好似無剃毛

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-18, 11:28 PM   #133
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
尋晚睇左
保持水準 如果以故事完整度黎講更勝上集
笑位真係好衰格 X-Force成段我都笑到反肚

domino好正+1

美中不足
不過cable真係nerf太多 搞到cable除左有支好把炮既槍同罩之外就無野勁咁

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 05-17-18 11:33 PM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-18, 07:33 PM   #134
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
一堆封面wwww

http://m.gamme.com.tw/1567181
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-18, 09:46 PM   #135
LTKS
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2011
引用:
作者: Tannhauser Gate 查看文章
我睇個場怪怪地 有d外國野唔識笑正常(某app)
不過
連某X-Force成員現真身都無反應
Brad Pitt出得2秒,仲要無台詞,我仲以為係睇錯
大家應該係反應唔切,唔係唔識

此篇文章於 05-18-18 09:49 PM 被 LTKS 編輯。
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-18, 09:56 AM   #136
Rv250

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: LTKS 查看文章
Brad Pitt出得2秒,仲要無台詞,我仲以為係睇錯
大家應該係反應唔切,唔係唔識
冇諗過真係
有人, 同2秒實在太快, 個面容扭曲真係認唔到
講廁紙嗰兩個原來有個係matt damon, 同樣認唔到

啲抽水我諗真係得deadpool先做到又唔會嬲( 希望各大公司唔好咁小氣

字幕後冇彩蛋, 不過好值得睇(聽)到最後

此篇文章於 05-19-18 09:58 AM 被 Rv250 編輯。
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-18, 10:50 AM   #137
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
呢套彩蛋都幾多,睇咗嘅可以去重温或了解下

Video from ign
http://www.ign.com/articles/2018/05/...and-references

另一處文字解說,蛋+gag+參考有成過百個
http://whatculture.com/film/deadpool...nces-explained

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-18, 01:09 PM   #138
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: J+1 查看文章
一堆封面wwww

http://m.gamme.com.tw/1567181
由手機版發出
我識個傻仔佢買晒所有款....

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-18, 09:01 PM   #139
Eking

註冊日期: Feb 2006
.....
死啦....我覺得TRAILER 好睇過套戲本身.......同埋PETER 應徵張相好熟口面......

舊 05-19-18, 10:30 PM   #140
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
感想:超正

Vanessa一開場就領便當。(片尾彩蛋DP撻咗Cable嘅時光機嚟逼Vanessa嘔返便當嗰幕我當惡搞,所以Vanessa下集應該唔會返嚟啦掛。)RIP

組成X Force冇幾耐,成team人話咁快三兩下就死得七七八八。XD (隱形人Vanisher居然係叫Brad Pitt客串嗰2秒食便當 XDD )

得返幸運星Domino生還,但就即刻非常搶鏡。好鍾意呢個角色。

DP吐槽話點解仲係唔見狐狸俾X-Men客串下,成班X-Men卡士就即刻客串兩秒比你。

學《本能》莎朗士東咁蹺腳露鳥超正。

除此之外,DP呢套戲不斷同其他男角玩,為咗吸引腐女觀眾無所不用其極。

恭喜的士佬開齋車死嗰位孤兒院人渣院長,向職業殺手生涯邁進第一步。

Josh Brolin今年非常活躍,Thanos基本上就係IW主角,而家身為Cable亦完全唔失禮。

Juggernaut慘被Colossus通櫃。

雪緒好萌

片尾彩蛋
Ryan Reynolds對Wolverine : X-Men Origins同Green Lantern呢段黑歷史怨氣都幾深下,搞到自己請自己食便當。XD

此篇文章於 05-19-18 10:59 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-18, 10:41 PM   #141
Game Master

引用:
作者: Rv250 查看文章
字幕後冇彩蛋, 不過好值得睇(聽)到最後
聽後感想

真係第一次聽啲粗口歌可以唱得咁澎湃宏偉。XD

舊 05-19-18, 11:01 PM   #142
Game Master

客串
除咗Brad Pitt客串隱形人Vanisher(嗰兩秒)之外,原來Matt Damon都有客串 - Cable登場嗰幕佢飾演貨車司機,不過Matt Damon話佢著晒裝所以大家認唔出係佢。

Stan Lee反而客串唔到,於是喺X-Men大宅入面整咗個Stan Lee雕像俾DP撞爛。

舊 05-20-18, 01:41 AM   #143
ゆり

註冊日期: Nov 2004
冇透

我第一次聽咁勁爆既歌

舊 05-20-18, 02:55 PM   #144
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
叫Céline Dion 唱主題曲就係為左搞個占士邦式片頭

domino 騎Ducati 重機飛車果段完全cut 曬同改埋劇本

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-18, 03:19 PM   #145
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
https://twitter.com/wbhomeent/status...991828480?s=21

華納竟然幫手揪水宣傳

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-18, 05:34 PM   #146
Game Master

難得WB仲有心情走去抽人水。

佢DCEU呢年半係咁輸到仆直,仲要不斷被MCU同Deadpool狂破票房紀錄喺佢傷口上灑鹽。

舊 05-21-18, 09:28 AM   #147
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
賺到錢嘅當然谷盡佢啦,DC?嘿...
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-18, 02:12 PM   #148
phil077

註冊日期: Jan 2002
客串

引用:

https://www.hk01.com/%E9%9B%BB%E5%BD..._campaign=mama

《變種特攻》遙距出演
《死侍2》有不少戲分在變種人學院發生,相信有追開《變種特攻》(X-Men)系列的觀眾對這個地方充滿親切感,而戲中更閃現一幕集齊「藍獸」、「X教授」、「快銀」及「鐳射眼」等「變種特攻」成員的畫面。
原來這一幕有段故,由於《變種特攻》系列新作《Dark Phoenix》與《死侍2》同期進行拍攝,後者想搵前者一班演員「順便」客串一幕,但由於《Dark Phoenix》當時遠在加拿大蒙特利爾取景,於是兩個劇組分別拍攝背景及角色,再用後製結合一起,編劇Paul Wernick為此仲責怪電影公司孤寒:「霍士好Cheap」。

睇到X-MEN果兩秒係好好笑,但有點不協調感覺。原來係拍緊Dark Phoenix,隨便客串Deadpool 2

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-18, 09:36 PM   #149
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
難得WB仲有心情走去抽人水。

佢DCEU呢年半係咁輸到仆直,仲要不斷被MCU同Deadpool狂破票房紀錄喺佢傷口上灑鹽。

無蝕錢又點算輸呢...

另外,RYAN果然對佢O既舊角色係充滿愛,時刻都提住...

引用:

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-18, 11:52 PM   #150
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
唔係唔好睇O既,不過第一集好睇太多

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Wonder Woman (2017) LTKS 電影版 182 12-11-22 12:47 AM
[西片] SPIDER-MAN : HOMECOMING (2017) LTKS 電影版 315 07-03-19 06:42 PM
Deadpool Movie 有片! manpower893 電影版 143 05-20-16 02:52 PM
吹水專區 2017《》 神龍 吹水專區 1002 07-15-13 10:47 AM
[多機種] DEADPOOL (死侍) 信長 電視遊戲討論版 26 06-29-13 01:00 AM

現在的時間是 05:45 PM

手機版 | APP版