Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 10-03-11, 03:10 AM   #51
antony chan
God of Gamer
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
感覺上未必去到咁灰,但你要知自己衰乜...
我係指你再同佢傾果陣,仲要係一矢中,如果唔係真係神仙難救

我同你地兩位唔熟,唔知呢八年來你地發生過D咩事,但其實可以係近呢一兩年裹面諗返下你地發生過D咩,就算係細到芝麻咁細都要諗返...另外你對佢有冇D咩承諾?例如幾時結婚等等?呢D都要諗返出來...而唔好等佢話俾你知...或者咁會對你有幫助...

如果咁都諗唔到....金爺就真係鬧得無錯喇...

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-11, 08:17 AM   #52
二伍

註冊日期: Sep 2002
頭先打俾佢,閒話家常一陣
感覺一般,希望佢feel到我是認真的吧
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-11, 09:57 AM   #53
FOKKIT
Banned

註冊日期: Apr 2002
我情況差不多,不過我係兩年半
當信任被出賣後,係咪真係會救到

Dexter
My Favorite Drama
FOKKIT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-11, 12:11 PM   #54
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 二伍 查看文章
記住唔好乜野自己攬晒上身自把自為
前面已經有人講左

你應該要修改下方向

舊 10-03-11, 12:27 PM   #55
二伍

引用:
作者: 某F 查看文章
記住唔好乜野自己攬晒上身自把自為
前面已經有人講左

你應該要修改下方向
我諗工作方面都要改改了
舊 10-03-11, 12:47 PM   #56
安已不
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2009
做左8年野事業又未有起色
又真係好難買樓求婚
安已不 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-11, 01:03 PM   #57
二伍

引用:
作者: 安已不 查看文章
做左8年野事業又未有起色
又真係好難買樓求婚
做左6年野o者
中間試過被裁員,跳槽,被解僱,多數同事都覺得我做野幾好的
最開心o既工作日子都係第一份,跟著個好老闆同有料到o既上司
後來d工都係自己睇位做野,真係人情冷暖,偷呃拐騙,太監吹水王見唔少
做到自己都覺得冇晒火

不買樓,租地方也可以,必要時同屋企人商量吧
我又不是長孫,佢又唔係獨女,唔擺都應該ok的
舊 10-03-11, 01:04 PM   #58
antony chan
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
引用:
努力啦, 最緊要唔好死牛一邊頸, 兩個人o既事, 最好攤出來講啦...
就下佢, 去下教會, 傾下幾時拉埋天窗....等等....最緊要係知道佢想要D咩, 而唔係下下都"唔知"....咁你會好蝕底嫁...

總之就執生啦~

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-11, 02:25 PM   #59
Norm
=_="""""

8年都未談到結婚真係會出現問題,重點唔係你現在有冇能力結婚,而係呢幾年你有冇同佢傾過點樣結婚呢?口講努力工作賺錢係冇用....而係實際上有冇儲錢呢?有冇諗過要用幾多錢結婚呢?

舊 10-03-11, 02:26 PM   #60
Norm
=_="""""

佢番教會你唔番好大件事....教友要結婚半年就可以搞掂.....

舊 10-03-11, 02:37 PM   #61
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: Norm 查看文章
佢番教會你唔番好大件事....教友要結婚半年就可以搞掂.....
有咁快架咩.....=口=|||
我所認知就算快決定要結婚既都做左好幾年朋友先拍拖個D黎架喎=A="

舊 10-03-11, 02:49 PM   #62
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
教徒同非教徒牌面上已輸九成
對方社交生活圈子改變咁大,融入唔到又唔積極掌握狀況更係無得救
另外過程中絕對唔排除大量教友慫恿,你講一百句不及"教中好姊妹"講半句
換個角度黎講對方肯認變心好過死得不明不白

舊 10-03-11, 03:01 PM   #63
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
點都好啦,二伍哥。
做好哂自己要做既個PART先
今日三號,仲有八日咁上下既時間。
照上面既藥方執左藥先,READY好最好既自己俾對方。

至於對方係點、個位「其他人」係點
其他既其他人又係點,就唔係你既控制範圍,無需亦無辦法太在意。

雖然昔日於心有愧,
不過在尚餘的一息時間,旦求無愧於心,至少不枉。

舊 10-03-11, 03:10 PM   #64
二伍

引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
點都好啦,二伍哥。
做好哂自己要做既個PART先
今日三號,仲有八日咁上下既時間。
照上面既藥方執左藥先,READY好最好既自己俾對方。

至於對方係點、個位「其他人」係點
其他既其他人又係點,就唔係你既控制範圍,無需亦無辦法太在意。

雖然昔日於心有愧,
不過在尚餘的一息時間,旦求無愧於心,至少不枉。
引用:
作者: Rotagen 查看文章
教徒同非教徒牌面上已輸九成
對方社交生活圈子改變咁大,融入唔到又唔積極掌握狀況更係無得救
另外過程中絕對唔排除大量教友慫恿,你講一百句不及"教中好姊妹"講半句
換個角度黎講對方肯認變心好過死得不明不白
就算得一成機會都要做了
唔做對唔住自己,對唔住佢同埋佢屋企人
佢d教會朋友又唔係咁衰o既,我都見過佢地幾次
舊 10-03-11, 03:22 PM   #65
才子
Ultimate Gamer
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
最好攪清楚最大係咩問題先啦,
解決唔到就算囉...

唔好三句唔埋兩句就話結婚.

結婚真係可以解決問題嗎?

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-11, 03:29 PM   #66
二伍

引用:
作者: 才子 查看文章
最好攪清楚最大係咩問題先啦,
解決唔到就算囉...

唔好三句唔埋兩句就話結婚.

結婚真係可以解決問題嗎?
佢一直都想結婚的
但係我就冇俾過deadline佢
佢話而家對我好失望所以開始變心
舊 10-03-11, 03:39 PM   #67
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
引用:
就算得一成機會都要做了
唔做對唔住自己,對唔住佢同埋佢屋企人
佢d教會朋友又唔係咁衰o既,我都見過佢地幾次
嚮教友角度,撮合兩個教友係為佢好
人愈正義愈好人,做既野往往愈可怕

此篇文章於 10-03-11 03:47 PM 被 Rotagen 編輯。
Rotagen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-11, 03:40 PM   #68
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
人家都講到出口你就唔好磨爛蓆喇....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-11, 03:49 PM   #69
Norm
=_="""""

引用:
佢一直都想結婚的
但係我就冇俾過deadline佢
佢話而家對我好失望所以開始變心
記住唔好口講結婚但係乜都唔做....你而家要既唔係浪漫而係一個ROADMAP,結婚既ROADMAP

舊 10-03-11, 03:53 PM   #70
HIM

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
如果只係因為唔想無左個女友而結婚而唔係真心想結婚既話, 我勸你就放手無謂害人害己喇!

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-11, 04:15 PM   #71
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
如果只係為左有個女友而焗自己即結...
又有咩意思呢..
真係咁愛佢, 由佢走啦

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-11, 04:17 PM   #72
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
其實佢當初話想結婚時,你有冇同佢傾過d結婚要求?
冇既最好傾下,睇下佢呢方面有咩要求先
唔係挽下手佢嫌冇酒擺又冇樓生活質素不足就弊
加上仲有件程咬金,結左先泥料你仲大件事
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-11, 04:46 PM   #73
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
對方係公務員,經濟上都叫有條件
唔係無錢開飯

我覺得係對方無信心,名份既野對女人好重要...

舊 10-03-11, 04:52 PM   #74
二伍

引用:
作者: 某F 查看文章
對方係公務員,經濟上都叫有條件
唔係無錢開飯

我覺得係對方無信心,名份既野對女人好重要...
我同佢加埋其實都算ok的了
兩年後生仔都唔會係問題
只係我真係驚自己工作唔穩定,加上成日在大陸,所以一直唔敢答應佢d乜
舊 10-03-11, 04:59 PM   #75
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
我同佢加埋其實都算ok的了
兩年後生仔都唔會係問題
只係我真係驚自己工作唔穩定,加上成日在大陸,所以一直唔敢答應佢d乜
疑團經已解開,難道原因就係成日骨上?

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:46 PM

手機版 | APP版