Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > 國家隊討論區

主題工具 顯示模式
舊 07-04-06, 04:23 PM   #176
暴走蟹
God of Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 蕃茄牛肉麵
波力克打後d都ok, 不過如果要佢打防中, 攞多張黃牌下場又係唔洗預佢

哈哈, 不如搵舒利達打防中, 出奧當高
拎多張黃牌?
佢分組賽果張取消左?!

現時陣中黃牌有
芬寧斯、A費、奧當高和普路斯基
暴走蟹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-06, 05:45 AM   #177
jason_kasim
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
場波輸了
不過唔緊要
今屆我睇到球隊未來一片光明
宜家個個都係21-22,以後大把世界
最緊要奇哥肯留低係度教

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-06, 05:47 AM   #178
Matamata
Ultimate Gamer

引用:
作者: jason_kasim
場波輸了
不過唔緊要
今屆我睇到球隊未來一片光明
宜家個個都係21-22,以後大把世界
最緊要奇哥肯留低係度教
波仔老了...
重有KLOSE, NEUVILLE, SNEIDER...
下屆走哂..
Matamata 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-06, 05:47 AM   #179
Matamata

好彩龍門都有希迪貝加
舊 07-05-06, 05:48 AM   #180
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
引用:
作者: ~鵬~
波仔老了...
下屆走哂..
klose都仲可能有d機會...
下屆佢32??

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-06, 05:52 AM   #181
jason_kasim
我愛港女

引用:
波仔老了...
下屆走哂..
保路斯基應該會代波仔
佢本身就係波仔二世
今屆主力而表現好的球員如拿姆同梅卡都係21-22左右
已經唔可以話德國菁黃不接

舊 07-05-06, 05:56 AM   #182
Matamata

引用:
保路斯基應該會代波仔
佢本身就係波仔二世
今屆主力而表現好的球員如拿姆同梅卡都係21-22左右
已經唔可以話德國菁黃不接
右路個odonkor都唔敢話佢係好..
睇下迪斯拿有冇得踢啦...

青黃不接就一定唔係, 不過有冇大球星出黎呢..
舊 07-05-06, 05:56 AM   #183
Matamata

引用:
作者: 啤梨王子
klose都仲可能有d機會...
下屆佢32??
KLOSE 下屆32....
波仔33...
SNEIDER 36
舊 07-05-06, 06:00 AM   #184
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
右路個odonkor都唔敢話佢係好..
睇下迪斯拿有冇得踢啦...

青黃不接就一定唔係, 不過有冇大球星出黎呢..
迪斯拿...下屆30...最後既世盃夢...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-06, 09:36 AM   #185
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
尋晚一出陣容...我已經有一個疑問...

點解唔出舒韋恩史迪加...而去出保路斯基...

之前咁多場...拿姆,舒韋恩史迪加,普度斯基係前面組織得咁好...攻勢做得咁好...

都唔出舒韋恩史迪加...反而出保路斯基呢D防守型....搞到之前踢得咁好0既拿姆無晒作用...

點解連奇連士文都係要對防守/保守足球低頭...?

繼阿根廷...巴西....到德國....臨場換陣....

好失望....

此篇文章於 07-05-06 09:42 AM 被 魚伕 編輯。
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-06, 09:44 AM   #186
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 魚伕
skip
我吾識睇波ge都睇到換出黎果個好波D, 好積極參與進攻, 我而家鍾意睇佢同 普波多D, 希望佢地下屆會再進一路啦, 雖然德國輸左, 但我已經覺得佢地今屆打得好好, 希望佢地打季軍戰羅返個彩,吾好渣流攤啦.........

舊 07-05-06, 10:16 AM   #187
jason_kasim
我愛港女

引用:
尋晚一出陣容...我已經有一個疑問...

點解唔出舒韋恩史迪加...而去出保路斯基...

之前咁多場...拿姆,舒韋恩史迪加,普度斯基係前面組織得咁好...攻勢做得咁好...

都唔出舒韋恩史迪加...反而出保路斯基呢D防守型....搞到之前踢得咁好0既拿姆無晒作用...

點解連奇連士文都係要對防守/保守足球低頭...?

繼阿根廷...巴西....到德國....臨場換陣....

好失望....
小豬狀態太差,尤其是上場對阿根廷
出保路斯基可攻可守
上場都有球助攻
所以咁出都唔出奇
慘就慘在奇哥招數俾納比睇通晒

舊 07-05-06, 10:45 AM   #188
Matamata

引用:
出保路斯基可攻可守
上場都有球助攻
所以咁出都唔出奇
小豬同普度一齊出係勁..
不過少左Frings, 都係打多個防守力強既穩陣...

成場黎講, 德國隊既遠射全部比意大利封哂,
呢個先係致命傷..

普度係重要時刻成日都入唔到波, 勤力有餘,
如果出小豬, 分分鐘一早比人入波啦...

2黎保路斯基經驗又好過小豬...

奇帥咁樣排陣我覺得冇問題
舊 07-05-06, 10:47 AM   #189
Matamata

引用:
作者: sgouki
我吾識睇波ge都睇到換出黎果個好波D, 好積極參與進攻, 我而家鍾意睇佢同 普波多D, 希望佢地下屆會再進一路啦, 雖然德國輸左, 但我已經覺得佢地今屆打得好好, 希望佢地打季軍戰羅返個彩,吾好渣流攤啦.........
普度 20
小豬 22
keep住既話重可以踢多2屆
個人覺得小豬會做隊長...
舊 07-05-06, 10:56 AM   #190
魚伕
Moderator

引用:
出保路斯基可攻可守
上場都有球助攻
所以咁出都唔出奇
如果狀態差就要收起的話...第一個就應該收起波歷克....
佢又係同細哨一樣...所謂的靈魂人物都唔知做過乜....
引用:
小豬同普度一齊出係勁..
不過少左Frings, 都係打多個防守力強既穩陣...

成場黎講, 德國隊既遠射全部比意大利封哂,
呢個先係致命傷..

普度係重要時刻成日都入唔到波, 勤力有餘,
如果出小豬, 分分鐘一早比人入波啦...

2黎保路斯基經驗又好過小豬...

奇帥咁樣排陣我覺得冇問題
所以我咪話進攻同防守,奇連士文選擇左防守...我咪話對佢失望囉...

當然每個人睇法唔同...有D人鍾意著重防守亦沒有錯...
舊 07-05-06, 11:04 AM   #191
Matamata

引用:
如果狀態差就要收起的話...第一個就應該收起波歷克....
佢又係同細哨一樣...所謂的靈魂人物都唔知做過乜....

所以我咪話進攻同防守,奇連士文選擇左防守...我咪話對佢失望囉...

當然每個人睇法唔同...有D人鍾意著重防守亦沒有錯...
我鐘意打突擊
感覺上打進攻, 德國都會打唔入偉大的意大利...
舊 07-05-06, 11:12 AM   #192
魚伕
Moderator

引用:
我鐘意打突擊
感覺上打進攻, 德國都會打唔入偉大的意大利...
鍾意打突擊 <- 所以你鍾意穩守先(出保路斯基)...因為唔穩守...何來突擊...

德國打埋穩守 再對 意大利 0既穩守 = 英格蘭 對 葡萄牙 = 黎緊0既 法國 對 葡萄牙

即係無論法國或葡萄牙出線...最後都係穩守突擊對穩守突擊...

這就是我對今屆世界盃好失望0既地方....進攻足球最後還是敵不過保守足球....
舊 07-05-06, 11:13 AM   #193
jason_kasim
我愛港女

失敗左唔緊要,08歐國盃再來過吧
相信宜家冇人再恥笑德國隊

舊 07-05-06, 11:16 AM   #194
Matamata

引用:
鍾意打突擊 <- 所以你鍾意穩守先(出保路斯基)...因為唔穩守...何來突擊...

德國打埋穩守 再對 意大利 0既穩守 = 英格蘭 對 葡萄牙 = 黎緊0既 法國 對 葡萄牙

即係無論法國或葡萄牙出線...最後都係穩守突擊對穩守突擊...

這就是我對今屆世界盃好失望0既地方....進攻足球最後還是敵不過保守足球....
防守足球已經變左皇道啦...
之前德國第一場打得好進取, 不過就比傳媒鬧..
之後打番穩守...d傳媒就捧到上天...
舊 07-05-06, 11:21 AM   #195
魚伕
Moderator

引用:
不...對瑞典時都仍盡顯進攻足球....
只是到最後...奇連士文真係轉左做一個最穩守0既陣姐...

不過佢尋晚都算係咁...失左一球...沒有顯露失敗表情...
仍主動叫球員進攻....輸左亦不斷安慰球員...
舊 07-05-06, 11:41 AM   #196
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
史高拉利:我們不是要打得漂亮~我們只要勝利~沒有什麼比勝利更重要~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-06, 11:47 AM   #197
GAF GGXX團
紅月カレン

註冊日期: Mar 2002
之前仲諗住德國贏意大利果時爆翻句:偉大的德國哦~
估唔到無機會...好唔開心~

舊 07-05-06, 12:03 PM   #198
Jamie
バンブラ小職人

註冊日期: Apr 2003
XBox Live GamertagJaMieGAF
引用:
老實講, 今年意粉的踢法一點都不保守
居然頭十五分鐘已經狂攻主隊!!
而且一隊入球1X, 失球1的球隊就叫保守??
經常換入進攻球員, 又保守?????
今屆德國以進取踢法迫和保守阿根廷已經是進攻足球抬頭的典型例子 ^^

男は__で勝負!!
[NICO] 實況 KY 彈幕 外語 自重 [/NICO]
Jamie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-06, 02:00 PM   #199
Bleed Saga
Free Lance

註冊日期: Nov 2002
金色轟炸機初試諦聲
有此成績算有交待吧
今屆打起左幾個後生
日耳曼可說前途光明

YOU WILL NEVER WALK ALONE!!!

聖人教甚麼 你就學甚麼
現實教甚麼 你領悟甚麼
有時候 真理跟真實 總是分道揚鑣
Bleed Saga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-06, 02:06 PM   #200
GAF GGXX團
紅月カレン

註冊日期: Mar 2002
睇翻德國條線..如果一個唔好彩...瑞典32強贏左英格蘭...
德國條線係>英格蘭>阿根庭>意大利..如果季軍戰係法國~
分分鐘打晒4隊冠軍隊

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:00 PM

手機版 | APP版